Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I AMSTERDAM

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Amsterdam – Hitta din perfekta hyrbil

  Amsterdam ligger i hjärtat av en härlig region som består av många pittoreska byar omgiven av väderkvarnar och betesmarker kantade av rader och rader med påskliljor och andra färgglada blommor. En anmärkningsvärd attraktion för besökare i denna del av Holland (särskilt på våren) är Keukenhof Flower Garden belägen i staden Lisse mitt emellan Amsterdam och Haag. Denna vackra park erbjuder 32 hektar bästa mark och ungefär 10 mil med välskötta vandringsleder, blommeshower, tematrädgårdar, konstverk, restauranger, båtturer och massor av roliga aktiviteter för barnen. Genom att hyra bil i Amsterdam kan du enkelt ta dig från A till B utan problem!

  Auto Europe erbjuder de bästa erbjudandena på många populära platser över hela staden. Fordon kan hämtas på flygplatsen, järnvägsstationer eller stadskontor i hela Amsterdam samt många andra toppupphämtningsställen över hela landet, inklusive Rotterdam och Haag. Boka din bil i några snabba och enkla steg med bokningsmotorn efter att du har jämfört priserna hos världens ledande leverantörer som Avis, Europcar, Hertz och Sixt. Onlinebokningar kan göras via vår bokningsmotor eller genom att ringa våra biluthyrningsspecialister som är tillgängliga sju dagar i veckan på +46 10 888 66 52.

  Här kan du läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Amsterdam.

  Hur är trafiken i Amsterdam?

  Amsterdam är en stad som verkligen är anpassad för cyklar. Inne i de mest centrala delarna av stan kan man knappt ta sig fram med bil eftersom det är så mycket cyklister. Däremot är Nederländerna ett ganska litet land och därför är det bra med bil då man snabbt kan utforksa mycket både i och utanför Amsterdam utan att det är allt för långa avstånd.

  • I Nederländerna gäller högertrafik och bilbältesplikt för alla i bilen.
  • Håll hastighetsbegränsningarna!
  • Fartkameror är vanliga och bötessummorna är bland de högsta i Europa.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Det är också förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands-free.

  För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Amsterdam?

  Amsterdam tar emot över en miljon besökare med sina egna bilar varje år, så se till att du planerar din resa i god tid för att undvika frustrationer under din vistelse i denna underbara stad. Även om det är ganska enkelt att ta sig runt Amsterdam med bil, finns det alltid en stor efterfrågan på parkeringsplatser, särskilt i de livliga centrumsområdena. Av denna anledning föreslår vi att du använder de många parkeringsplatserna Park + Ride (P + R) i stadens omkrets, där du kan parkera och resa till stadens centrum med hjälp av stadens utmärkta kollektivtrafiksystem. Även om det är svårt att ta sig till parkeringsplatser i Amsterdams centrum, finns det gott om bra alternativ nära stadens främsta attraktioner, såsom Anne Franks hus, Rijksmuseum och NEMO Science Museum, inklusive APCOA Parking Prins & Keizer på Vijzelstraat - Hoek Prinsengracht, ParkBee på Bertrand Russellstraat och Q-Park Weesperplein på Wibautstraat. Parkering på gatan är en del av stadens digitala parkeringssystem som kan bli ganska dyra men systemet är enkelt att använda. Du behöver bara ange din registreringsskylt i mätaren och betala med ett internationellt kreditkort (kontanter accepteras inte).

  Amsterdam flygplats

  Amsterdams flygplats Schipol är en utav Europas mest trafikerade flygplatser. Med flighter över hela världen kan man ta sig precis vart man vill härifrån. Från flygplatsen går det tåg till andra närliggande städer samt höghastighetståg till bland annat Bryssel, Antwerpen, Paris och Berlin. Vill man ta sig in till centrum kan man ta antingen buss eller tåg.

  Amsterdam Schipol Airport (AMS)
  Hemsida: www.schiphol.nl
  Telefonnummer:+31-207940800
  Adress:Schipholgebouw, Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol, Nederländerna

  Att göra i Amsterdam

  Att utforska Amsterdam, en plats där tradition och innovation smidigt sammanflätas, är en glad resa genom tid och historia i ett vattnigt underland helt enkelt överfullt med banbrytande design, konstnärliga mästerverk, banbrytande arkitektur och pittoreska reflekterande kanaler. Staden har ett växande antal attraktioner som måste ses, varav många som ligger i närheten av Damtorget och stadens centrum.

  • Rijksmuseum: Med en av världens mest omfattande konstsamlingar, har den enorma och nyrenoverade Rijksmuseum alla arkitektoniska storheter i sin imponerande byggnad plus den koncentrerade glansen från Rembrandt med mera. Förutom målningarna finns det bestick, keramik och värdefulla möbler att uppskatta, såväl som sällsynta samlingar av modellfartyg, kostymer och asiatisk konst.

  • Van Gogh-museet: Vincent van Gogh var en passionerad konstnär från 1800-talet vars arbete förblir lika friskt och inspirerande idag som det gjorde under hans livstid. Han var berömd för sina kontrastfärger och producerade sina bästa målningar i södra Frankrike, där han bodde och slutförde över 200 målningar och över 100 teckningar och akvareller, av vilka många visas i detta museum.

  • Anne Franks hus: Det var i detta lilla radhus på Prinsengracht som en ung Anne Frank skrev en berättelse om sin tid som gömd från nazisterna under andra världskriget. Tillsammans med sin familj döljer hon sig bakom en bokhylla på vinden i över 2 år. Efter deras fångning fördes hon till Bergen-Belsens koncentrationsläger där hon dog, men hennes dagbok upptäcktes senare och publicerades på över 60 olika språk.

  • Damtorget: Hem till många av stadens främsta attraktioner, inklusive det nyklassiska kungliga palatset, det ständigt populära Madame Tussauds och Nationalmonumentet tillägnad offren för andra världskriget, ligger Dam Square bekvämt i Amsterdams historiska centrum. Rektangulärt i formen har torget varit plats för många händelser i landets historia.

  • NEMO Science Museum: En av Europas största familjeattraktioner är NEMO, ett praktiskt vetenskapsmuseum som berättar historien om teknik och hur energi har format världen på ett övertygande sätt. Museet ligger i en innovativ fartygliknande byggnad designad av Renzo Piano och utforskar en mångfald av tankeväckande ämnen, inklusive livet i universum, former, energi, maskiner och vetenskap genom tidens lopp.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Amsterdam

  Som ett så litet och kompakt land är Nederländerna den perfekta platsen för människor som vill besöka landets främsta sevärdheter med hyrbil i Amsterdam. Här följer ett urval av några av de platser som är värda att se när du utforskar denna underbara stad.

  Hoge Veluwe National Park

  De gröna lungorna i Hollands inland, den magnifika nationalparken Hoge Veluwe har en rik blandning av myrar, frodiga skogar, sjöar och sanddynor bara 90 km sydost om Amsterdam. Tidigare en privat jaktplats är denna enorma utsträckning av mark också hem till Kröller-Müller-museet, som har en av de bästa Van Gogh-samlingarna i hela Holland.

  Delft

  Cirka 70 km sydväst om Amsterdam ligger den stämningsfulla gamla staden Delft, en pittoresk plats med en duk av kanaler, kyrkor och museer i närheten av Haag, landets parlamentariska huvudstad. Berömd för sin blå och vita keramik var det hemstaden för den holländska mästaren Johannes Vermeer, en av de bästa målarna på 1600-talet.

  Keukenhof

  På våren kan ingen motstå en resa längs tulpanstigen till den vackra Keukenhof-trädgården vid Lisse (cirka 40 km sydväst om Amsterdam), vars historia går tillbaka till 1400-talet. Cirka sju miljoner lökar med över 800 olika sorter spricker i färg när blomtillverkare från hela Nederländerna kämpar för blomstring från mars till slutet av maj varje år. Andra attraktioner inkluderar utställningar, en skattejakt, djurgård, labyrint och lekplats för barnen.

  Maastricht

  Medeltida Maastricht är omgiven av kullar och skogar. Det är den äldsta staden i Nederländerna och väl värt en utflykt med din hyrbil i Amsterdam. Staden är belägen mellan Belgien och Tyskland, cirka 200 km söder om Amsterdam, och den är känd för sin kullerstensgamla gamla stad (missa inte Vrijthof-torget) med St Servaas-kyrka.

  Geografisk information & historia

  Amsterdam, Nederländernas huvudstad är känt för sin liberalitet, alla cyklar och den vackra stadskärnan med kanalerna som flyter igenom. Anledningen till varför Amsterdam kallas världens mest liberala stad är för dess ställningstagande kring lätta droger, prostitution och homosexualitet. Här kan man i princip göra lite som man vill och stadens red light district är oerhört berömt världen över. I Amsterdam beräknas det finnas cirka 700 000 cyklar och detta för att staden är så oerhört platt att det överallt är väldigt lätt att cykla. Det är också smidigare att ta sig fram med cykel i de allra mest centrala delarna då gränderna inte är anpassade för bilar. Amsterdams gamla stad är Europas största och det är även här staden fått sin karaktär och själ, med alla kanalerna och broarna som signifikanta landmärken. Är man kulturellt intresserad kan man besöka flera välkända museer, bland annat Anne Frankhuset, Van Gogh museet och Rembrandt museet.

  Beläget i västra Nederländerna, är Amsterdam omgiven av mycket platt land, inklusive en stor människaskapad skog. Under medeltiden hade den en vallgrav som kallas Singel och i dag har staden mer än 60 mil med kanaler, de flesta är navigerbara med båt. Amsterdam, som betjänas av en stor hamn, påverkas starkt av dess närhet till Nordsjön i väster, vilket gör att både vintrar och somrar är ganska mild trots de rådande västliga vindarna.

  Cirka 50 f.Kr. reste Batavierna (en germansk stam) ner Rhen för att hitta stadens första bosättningar i de myriga utloppen i Amstels mynning. Under en lång tid var den viktigaste handeln fiske och stadens första trähus byggdes runt år 1200 e.Kr. på konstgjorda jordar. 1275 bemyndigades bosättningen "Amstelredamme" (som den då kändes) att transportera varor skattefria på floden Amstel och därmed ge staden ett monopol på flodhandeln. Amsterdam var redan ett blomstrande handelscenter år 1300 med massor av bacon, salt, vin, lokalfångad sill och tysk öl som passerade genom den strategiskt belägna hamnen. År 1500 hade det blivit en muromgärdad stad med en befolkning på mer än 12 000 invånare innan Nederländerna inledde sin guldålder av upptäckten på 1700-talet, en period som såg nederländska fartyg resa till alla fyra hörn av världen, vilket förde tillbaka många varor fortfarande okänd för de flesta européer vid den tiden. Ett sekel senare hade Amsterdam vuxit till en av världens främsta finansiella centra, en status som den fortfarande behåller idag.

  Ta sig runt i Amsterdam

  Om du inte ska hyra bil i Amsterdam eller vill slippa ratten för ett tag, finns det många alternativ. På grund av dess unika läge finns det många olika sätt för turister att se det bästa av vad Amsterdam har att erbjuda. Många besökare väljer att ta sig till fots, även om möjligheten att gå med lokalbefolkningen och ta sig runt inre staden på en cykel är lika tilltalande. Glöm inte att den nederländska huvudstaden är perfekt navigerbar med båt på grund av de många kanalerna och vattendrag som korsar staden, så se till att du bokar en kryssning medan du är i stan.

  Buss

  Många busslinjer startar från Centraal Station, ett viktigt transportknutpunkt som ligger i den norra änden av stadens centrum. Amsterdams bussnätverk är omfattande och förbinder alla grannskap med andra stadsområden och sträcker sig utåt till Amsterdams förorter.

  Spårvagn

  Amsterdams spårvagnar är dekorerade i blått och vitt och beväpnade med en berömd klocka som ringer ut för att ge uppmärksamhet från alla fotgängare och cyklister i närheten. Från Centraal Station till avlägsna stadsdelar är spårvagnen ett av de snabbaste sätten att komma in i och runt stadens centrum.

  Metro

  Amsterdams utmärkta tunnelbanesystem åker från centralstationen för att nå många av stadens yttersta områden. Dess fyra rutter är ofta det snabbaste sättet att komma till några av stadens mer intressanta förorter som Bijlmer, Amstelveen och Diemen, plus många av de mest populära turistområdena däremellan.

  Tåg

  Amsterdam betjänas av tio stationer som drivs av Nederlandse Spoorwegen (holländska järnvägar). Fem är intercitystopp, nämligen Sloterdijk, Zuid, Amstel, Bijlmer Arena och Amsterdam Centraal. Stationerna för de viktigaste lokala tågtjänsterna är Lelylaan, RAI, Holendrecht, Muiderpoort och Science Park. Amsterdams tågstation Centraal är också en internationell järnvägsstation som serverar ett brett utbud av europeiska destinationer som Österrike, Vitryssland, Belgien, Tjeckien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Ungern, Polen, Ryssland, Schweiz och Storbritannien.

  Taxi

  Det finns gott om taxibilar i Amsterdam på grund av att många invånare inte äger en bil. Taxi kan vara praktiska när du reser till och från flygplatsen, sent på natten när spårvagnarna har slutat springa eller när du kör sent. Beroende på trafiken under rusningstider är emellertid ofta det offentliga transportmedlet det snabbaste sättet att komma till din destination, så se till att ha det i åtanke om du exempelvis ska med ett flyg eller liknande.

  Vattentransport

  Ett överflöd av vattentaxier, vattenbussar, färjor och andra kanalbaserade transporter passar turister, både som offentliga och privata företag.

  Cykel

  Cykling är ett av de bästa sätten att ta sig runt Amsterdam, och ingen besökare ska lämna utan att uppleva stadens världsberömda cykelkultur. Även om du bara trampar runt i några timmar är det en viktig Amsterdam-upplevelse att cykla. Att hyra en cykel eller ta en guidad cykeltur är ett bra sätt att upptäcka staden. Genom att utforska staden på en cykel kan du se mer på en dag, samtidigt som du blandar in med lokalbefolkningen på samma gång.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation