Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ AMSTERDAM TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Amsterdam tågstation - Boka och spara

  Amsterdam, en av världens stora kulturhuvudstäder, har mysiga kaféer och kanaler av charmiga terrasserade byggnader. Det är också en historisk plats, grundad för över tusen år sedan på ett utmärkt läge vid Amstel-floden. För konstälskare är Amsterdam ett självklart resemål då staden är fylld med världsberömda museer och gallerier fyllda med originalverk från de gamla mästarna, av vilka några arbetade från studior i och runt stadens centrum. Majoriteten av besökarna till Amsterdam anländer via Schiphol flygplats belägen bara 15 km sydväst om staden, och man kan enkelt säga att resan blir smidig då man kan ta en stressfri 15-minuters tågresa till Amsterdam centralstation med regelbundna avgångar under hela dagen.

  Med sin inbjudande fasad av rött tegel ligger Amsterdams centralstation på sin egen konstgjorda ö - Stationseiland - i floden IJ (uttalat ‘eye’). Detta magnifika internationella transportnav är byggt i neo-renässansstil och är ett konstverk som ursprungligen var designat för att exemplifiera det bästa av holländsk kultur och fira landets ekonomiska renässans från 1800-talet. På baksidan av byggnaden finns en stor massa vatten som inte bara delar staden utan ger massor av möjligheter för de många olika typer av fritidsfartyg som navigerar i stadens vattenvägar. När stationen byggdes brukade floden IJ vara Amsterdams viktigaste genomgång till havet, men byggandet av ett stort dike 1933 skyddade området från de allt kraftigare tidvattenflödena.

  Från Amsterdams centralstation går de flesta besökare mot Dam-torget, som byggdes på 1200-talet för att förhindra att området skulle sjunka ner i havet. Nu är det en av Amsterdams mest populära platser för en matälskare och storstrosare. Platsen är kantad av många av stadens främsta turistattraktioner, inklusive Kungliga palatset, Madame Tussauds vaxmuseum och Nationalmonumentet tillägnad offren från andra världskriget.

  Det finns otroligt många sevärdheter att se i Amsterdam, särskilt Rijkmuseum (ett av världens bästa) och det berömda Van Gogh-museet som innehåller många av hans viktigaste verk. Andra attraktioner som man inte borde missa är NEMO Science Museum (mycket populärt hos barn) och Anne Franks hus, ett gripande minnesmärke för den unga flickan som trotsade nazisterna i ett litet hus på Prinsengracht Street.

  Att hämta en hyrbil på Amsterdam tågstation ger också besökarna god tillgång till några av de bästa roadtrips som finns i andra delar av Nederländerna, inklusive Hoge Veluwe National Park och de vackra städerna Delft och Maastricht. Mer äventyrliga förare kommer att njuta av en lugn resa över landet till den tyska gränsen cirka 300 mil sydost om Amsterdam, eller en något kortare resa till den belgiska gränsen söder om staden.

  Auto Europe har erbjudit de bästa erbjudandena på biluthyrning sedan 1954. Det finns flera webbplatser för prisjämförelse på Internet idag men vi hjälper dig hitta de billigaste priserna och det bredaste valet av fordon med bara några få klick, oavsett om det är en Fiat 500 i Florens eller en Lamborghini i London. Auto Europe samarbetar med världens största biluthyrningsleverantörer, inklusive Sixt, Budget, Dollar, Europcar, Hertz, National och Enterprise.

  För mer information om hur du hyr en bil på Amsterdam Central Station, vänligen ring våra hyrespecialister för att slutföra din bokning eller diskutera dina reseplaner mer detaljerat. De finns tillgängliga sju dagar i veckan, och de finns till för att hjälpa dig att komma på vägen och ge tips om att ta dig runt Amsterdam och andra delar av Nederländerna med bil. För mer information, vänligen se vår sida om bilkörning i Nederländerna för information om lokala åldersbegränsningar, körsträckor, vägregler, motorvägsavgifter etc. Är du intresserad av vad våra tidigare kunder har att säga kan du också besöka vår sida med utvärderingar av hyrbil i Amsterdam.

  Tågstationsinformation

  Amsterdams centralstation (officiellt Centraal Station) har dussintals direktförbindelser från stora städer över hela Europa, inklusive höghastighets-Thalys-förbindelser från Paris, Bryssel och Köln. Stationen har 15 järnvägsspår, varav 11 går längs en plattform med både A-sida och B-sida (utom spår 1). Stationens moderna tunnelbaneanläggning (även kallad Centraal Station) öppnades 1980 och är terminalen för tre rutter - nummer 51 (Amsterdam Centraal - Isolatorweg), 53 (Amsterdam Centraal - Minnesplas) och 54 (Amsterdam Centraal - Gein). Spårvagnstjänster vid Amsterdam Centraal går från två spårvagnsstationer i Stationsplein (Station Square) som ligger framför huvudentrén. Spårvagnsvägarna 2, 11, 12, 13 och 17 betjänar torget på västsidan (Westzijde, plattform B), de övriga vägarna finns på östra sidan (Oostzijde, plattform-A). Amsterdam Centraal huvudbussterminal ligger på IJzijde (IJ-sidan) av stationen på samma nivå som tågen och nära huvudtaxistationen.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Amsterdam tågstation?

  Att hyra bil från Amsterdams tågstation är enkelt ! De flesta av de företag som erbjuder biluthyrning på Amsterdam tågstation har sina kontor utanför webbplatsen, utom Enterprise, som ligger lite längre bort och är bekvämt beläget för resenärer som anländer från Amsterdam flygplats eller någon annanstans. Resenärer som letar efter Enterprise-kontoret bör lämna järnvägsstationen och gå mot Hilton DoubleTree Hotel där de hittar Enterprise-kontoret som ligger precis utanför Starbucks. Amsterdam-kontoret ligger mellan huvudentrén till centralstationen (på stadssidan) och NEMO Science Center: följ bara Route Oosterdok-skyltarna..

  Alamo hyrbil på Amsterdam tågstation Alamo hyrbil på Amsterdam tågstation
  Harry Banninkstraat 129,
  Amsterdam, Nederländerna 1011 DD

  +31 20 740 1950
  Öppettider:
  Dagligen 7.00-19.00
  Enterprise hyrbil på Amsterdam tågstation Enterprise hyrbil på Amsterdam tågstation
  Harry Banninkstraat 129,
  Amsterdam, Nederländerna 1011 DD

  +31 20 740 0950
  Öppettider:
  Dagligen 7.00-19.00
  Sixt hyrbil på Amsterdam tågstation Sixt hyrbil på Amsterdam tågstation
  De Ruijterkade 44b,
  Amsterdam, Nederländerna 1011 DD

  +31 20 723 0526
  Öppettider:
  Måndagar-fredagar Mån-Fre 6.30-22.00
  Lör-Sön 8.00-22.00

  Tågstationfaciliteter

  När du ska hyra bil från Amsterdams tågstation kan du vara säker på att ha allt nära till hands. Stationen har många butiker och matställen samt en stormarknad, apotek, kiosk, flera takeaway-bås, snabbmatrestauranger (cirka 70 totalt) och några mycket inbjudande barer och pubar som erbjuder resenärer en chans att koppla av före eller efter en lång resa . Business-class och affärsresande kan dra nytta av extra komfort som finns i NS Hispeed Lounge, som är en oas av lugn och ro i hjärtat av en av Europas mest trafikerade järnvägsstationer. Den som vill byta valuta kan göra det på GWK-kontoret. Under bussterminalen ligger IJhal (IJ-hallen) där några av stationens mer exklusiva butiker finns, inklusive Mango, Kiko, Swarovski, Hema, Victoria's Secret, etc. Nästan alla spårvagnar och bussar som drivs av den lokala kollektivtrafikoperatören GVB börjar eller avslutar sina resor här på stationen, liksom många av de regionala bussarna och de flesta av tunnelbanelinjerna.

  Hur man kan ta sig till och från Amsterdams tågstation?

  Amsterdams Schiphol internationella flygplats ligger bara 14 km från centralstationen och dess närhet innebär att det bara tar cirka 15-25 minuter att komma in i staden antingen med hyrbil från Amsterdams tågstation eller kollektivtrafik. Det finns även direkta tåg mellan flygplatsen och centralstationen som kör var 10-15 minut från tidig morgon till sent på natten. Stationen har inte bara tågtjänster i alla riktningar utan den är också direkt ansluten till Amsterdams buss-, spårvagns-, tunnelbane- och färjetrafik. Andra stationer runt stadens periferi inkluderar Sloterdijk, Lelylaan, Zuid, RAI, Muiderpoort, Bijlmer ArenA, Science Park, Holendrecht och Duivendrecht. Med bil kan stationen lätt nås från Amsterdams flygplats via motorvägen A4 västerut i riktning mot Centrum / Zaandam. Att nå Rotterdam Haag flygplats med din biluthyrning på Amsterdam Central Station är lika enkelt genom att ta motorvägen A4.

  Parkeringstips

  Håll koll på parkeringen med din hyrbil från Amsterdam tågstation. Amsterdam är en relativt liten men mycket upptagen stad som lockar mer än en miljon besökande bilförare varje år. Parkeringsplatser är därmed mycket efterfrågade, särskilt i centrum (historiska centrumet), men de finns, så ha tålamod och gör gott om planering i förväg om du redan vet vart du ska gå och när. Det finns gott om Park + Ride (P + R) -parkeringar runt stadens omkrets, där du kan lämna din bil och använda Amsterdams utmärkta kollektivtrafiknätverk för att besöka de många turistattraktionerna, inklusive Rijksmuseum, NEMO Science Museum och House of Anne Frank. Trots att de är lite dyra, baseras de flesta gatorna i Amsterdam på ett digitalt betalningssystem som kräver ett internationellt kreditkort när du har angett din nummerplatta i parkeringsmätaren (kontanter accepteras inte). Det finns också ett överflöd av säkra 24-timmarsparkeringar som ligger nära Amsterdams centralstation, särskilt P1 Parking Amsterdam Centre (Prins Hendrikkade 20A), Parking Garage Oosterdok (Oosterdokskade 154) och Q-Park Nieuwendijk (Nieuwezijds Kolk 18).

  Bra länkar

  Amsterdam turistinformation