Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BRYSSEL

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Bryssel - Boka online idag

  Bryssel är inte bara Belgiens huvudstad, det är också en populär turistdestination. Trots det ibland gråa vädret lockas besökare från hela världen hit för att uppleva allt staden har att erbjuda. En resa hit utlovar god mat, godare öl och världens bästa våfflor! Förutom mat och dricka finns här också massvis av imponerande byggnader och härlig atmosfär, bland annat torget Grote Markt som finns på Unesco:s världsarvslista. Boka en hyrbil i Bryssel via Auto Europe och få ut så mycket som möjligt av din vistelse. Med en bil kan du utforma resan efter dina egna önskemål utan att behöva anpassa dig till kollektivtrafik eller dyra taxiresor. Det är bara att boka här på vår hemsida, hämta upp bilen och sedan bege dig ut på de belgiska vägarna. Kör försiktigt och ha kul!

  Tack vare över 65 år i hyrbilsbranschen har vi tillgång till de bästa priserna och erbjudandena. Vi samarbetar med flera leverantörer i hela världen och har därför tillgång till ett stort utbud av fordon och destinationer. På vår hemsida kan du som kund själv hitta den perfekta hyrbilen till din resa eftersom du kan jämföra olika priser, bilar och företag. Men inte bara det, via oss kan du även boka husbilar, vans, exklusiva lyxbilar till låga priser. Oavsett vad för transportlösning du är ute efter har vi något för dig. Börja letandet efter ditt fordon via vår bokningsmotor överst på denna sida, eller hör av dig till våra hyrbilsexperter om du har några frågor eller funderingar. Vill du hellre boka via telefon går det också bra och det är bara att höra av dig till våra hyrbilsexperter som är tillgängliga sju dagar i veckan.

  För att läsa de nyaste recensionerna skrivna av våra kunder vänligen gå till vår sida med utvärderingar av hyrbil i Bryssel.

  Hur är trafiken i Bryssel?

  Bryssel har ett välutvecklat vägnät med anslutning till många stora motorvägen så du lätt kan ta dig runt i landet. Även i de centrala delarna är vägnätet omfattande och gatorna regelbundet underhållna. Att ha i åtanke är dock att trafiken under vissa tider av dygnet kan bli ganska tung. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att staden har över en miljon invånare varav många av dessa pendlar till jobb och skola. Trafiken är därför som värst på morgnar samt eftermiddagar under veckodagarna. Trots detta tror vi inte det ska vara några större problem att köra i Bryssel, men vi uppmanar att alltid ha med er en karta eller GPS om ni inte är familjära med staden. Trots att det är skyltat kan det ibland vara svårt att hitta rätt och att slösa massa tid på att köra fel är aldrig kul. Om du vill beställa en GPS till din hyrbil kan du lägga till det på vår hemsida i samband med att du bokar din hyrbil - smidigt, lätt och prisvärt! Något annat vi också uppmuntrar alla våra kunder att göra är att läsa på om körreglerna i Belgien, de kan du göra här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Bryssel?

  Det är Interparking Group som är ledande inom parkeringsplatser och parker i centrala Bryssel. I mer än 50 år har de jobbat för att kunna erbjuda allmänna parkeringsplatser till stadens besökare och invånare. Deras parkeringsplatser är väl omhändertagna och finns både i moderna parkeringshus och vid stadens gator. De flesta parkeringarna som är öppna för allmänheten är betallagda och priset varierar. Man kan boka och betala parkeringsplatsen i förväg via deras hemsida, men man kan också betala med kreditkort och kontanter i de flesta biljettautomaterna som finns på parkeringsplatserna.

  Via appen Parking.brussels som finns tillgänglig på App Store och Google Play kan man enkelt hitta lediga parkeringsplatser nära där man befinner sig. Förutom att hitta en ledig plats åt dig ger den också dig färdbeskrivning på hur du tar dig dit. Smidigt och enkelt så du slipper spendera tid på att köra runt och leta efter en parkering.

  Bryssel flygplats

  I över ett århundrade har Bryssel flygplats hjälpt semestersugna resenärer ut i världen. Eller nja, i början användes den endast inom militären, med sedan 1920-talet har den används för kommersiellt bruk. Sedan flygplatsen bildades år 1914 är det mycket som hänt, den har genomgått flertal utbyggnader och renovationer. Idag är det en medelstor internationell flygplats med 238 destinationer i hela världen, bland annat till Beijing, New York, Zanzibar och Stockholm. Det är en av de viktigaste flygplatserna i Belgien när det kommer till resenärer, 2018 var det bland annat över 25 miljoner som åkte via Bryssel flygplats. Trots sin redan imponerande storlek och utbud av destinationer planerar flygplatsen att bli ännu större och bättre. Deras mål är att vara ett fullt anslutet ekonomiskt center som är hem till Europas finaste flygplats år 2040 och jobbar för tillfälligt hårt för att nå detta mål. Om du vill hyra bil i Bryssel och hämta upp den direkt på flygplatsen efter du landat går det bra. Flera hyrbilsföretag har kontor här och via oss kan du boka bilen du vill ha till bästa pris.

  Brussels Zaventem Airport – (BRU)
  Flygplatsen ligger cirka 12 kilometer nordöst om centrala Bryssel.
  Adress: Leopoldlaan, 1930 Zaventem, Belgien
  Hemsida: www.brusselsairport.be
  Telefon: +32 2 753 77 53

  Att göra i Bryssel

  Belgiens huvudstad är en härlig blandning mellan historiska byggnader och modern atmosfär. Oavsett om du letar efter en fartfylld utekväll eller en dag på ett av stadens många museum finns här något för dig. Det är också en väldigt internationell stad på grund av att många stora företag och organisationer har huvudsäte här, inte minst Europiska Unionen. Tack vare detta är det många av Bryssels invånare som inte kommer från Belgien, vilket skapar ett mångkulturellt samhälle. Några populära turistattraktioner och aktiviteter som du inte får missa i Bryssel är:

  • Atomium - Som sagt har Bryssel en blandning mellan gamla historiska byggnader och modern arkitektur. En av de sistnämnda är landmärket Atomium som byggdes 1958 inför Bryssels World´s Fair. Tanken var inte att det skulle vara permanent utan efter världsutställningen skulle monumentet rivas. Men så blev inte fallet, den framtidsliknande designen blev populär bland besökare och beslutet att ha kvar byggnaden togs därför. Idag är det en av Bryssel såväl som Belgiens största symboler och varje år är det över 600 tusen personer som kommer hit för uppleva Atomium med sina egna ögon. Designen är utformad efter en järnkristall, fast förstorat 165 miljoner gånger! Den består av nio glober i silver som blänker i solljuset och skapar en modern känsla. Inuti byggnaden finns det en utsiktsplats som erbjuder en hel fantastisk utsikt över Bryssel och i den översta globen, hundra meter över marken, finns det en restaurang.

  • Museum of Natural Sciences - Upptäck människans biologi, historia och evolution genom att besöka Bryssels Museum of Natural Science. Här finns ett galleri helt tillägnat åt mänskligheten, från Sahelanthropus Tchadensis till Homo sapiens. Men det är inte bara människor som står i fokus på detta imponerande museum, även dinosaurier! Europas största dinosaurie utställning finns här, bland annat kan du se gigantiska havsödlor och över tusen andra olika arter. Att besöka museet kostar 7 euro men den första onsdagen varje månad är det helt gratis om du kommer efter klockan 13.00. Förutom de permanenta gallerierna och utställningen arrangerar museet också tillfälliga utställningar, för att läsa mer om dessa vänligen besök museets egna hemsida.

  • Mini-Europa - Ett stenkast från Atomium ligger parken med hela Europa i sig. Precis som Atomium är förstorat efter en järnkristall är Europa i denna park förminskat ner till en tjugofemtedel av sin riktiga storlek. Ta en promenad och besök Big Ben i London, Colosseum i Rom och Eiffeltornet i Paris, allt på bara några timmar! Denna unika park har över 350 välgjorda miniatyrer av olika europeiska monument och ikoniska byggnader. Dessutom finns det en hel del ljuddefekter som bidrar till den surrealistiska upplevelsen. Parken är stängd mellan 6 januari och 13 mars varje år, annars är det fritt att besöka den och ta en tripp i mini-Europa. Priset ligger på 15,80 euro per vuxen och 11,80 euro för barn, men lita på oss, det är väl värt pengarna!

  • Gå på brunch - De senaste åren har brunch blivit en stor trend i Bryssel, detta betyder att flera populära brunchställen har poppat upp bland stadens vackra byggnader. Förutom klassiska belgiska våfflor (som är mycket tjockare och mjukare än de svenska) finns det en hel mängd med andra goda delikatesser från hela världens hörn. Till exempel kan du gå till Brasserie du Prince d´Orange för att njuta av deras klassiska brunch. Vi rekommenderar främst detta stället till barnfamiljer eftersom det även finns en lekplats och massvis av spel tillgängliga som de kan leka med medan ni tar det lugnt och njuter av en kopp kaffe. Till La Garage á Manger kan du gå om du är riktigt hungrig, där kan du nämligen äta hur mycket du vill av restaurangens brunchbuffé som serveras varje lördag och söndag. Andra bra brunchställe i Bryssel är La Fabricca, Le Balmoral Milk Bar, Gazzetta och Le Wolf.

  • Grote Markt - Torget som även kallas Grand Palace är en annan sevärdhet som inte bör missas om du besöker huvudstaden. Detta är en historisk byggnad som representerar stadens historia och kultur. Sedan 1998 befinner sig torget på Unesco:s världsarvslista och med sin imponerande storlek och design är det en populär turistattraktion. Stadshuset ligger här på torget och är även det en imponerande byggnad med en rik historia. Först byggt på 1400-talet blev det sedan nästan helt ombyggt 1695 efter Louis XIV´s trupper bombade det. Idag sträcker det sig högt över torget i sin gotiska design och skapar en mäktig atmosfär. Förutom historia och arkitektur är torget också fullt av caféer och restauranger som är perfekta att ta en kaffe eller kall öl på.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Bryssel

  Om du ska hyra bil i Bryssel kan du ta vara på chansen att upptäcka mer av landet och området. Men en bil är du fri att forma din resa utifrån det du vill göra och se, utan att behöva begränsa dig till kollektivtrafiken m.m. Vill du göra en större utflykt kan du besöka ett av grannländerna Nederländerna, Tyskland, Frankrike eller Luxemburg. Bryssel är väl anslutet till många stora motorvägar som kan ta dig över hela Europa! Om du vill hålla dig i området går det självklart också bra och här finns massvis att se och göra bara en kort sträcka ifrån staden. Några av våra favorit dagsturer du kan ta från Bryssel är:

  Gent

  Cirka en timmes bilväg från Bryssel ligger en av Belgiens andra stora städer, Gent. Detta är lite av en oupptäckt pärla som ofta blir förbisedd av turister som är mer fokuserad på de största städerna i Europa. En utflykt till Gent kommer dock bjuda på mysiga kullerstensgränder, medeltidsarkitektur, god öl och överlag en härlig dagstur. Sevärdheter i staden inkluderar The Castle of the Counts - ett välbevarat slott från 1100-talet rikt på historia, STAM - stadsmuseet där du kan lära dig allt om stadens historia och framtid och De Krook - en byggnad i modern och kreativ stil som fungerar som en mötesplats för besökare såväl som stadens invånare. Som sagt kan du också förvänta dig god öl om du gör en dagsutflykt hit, här finns hundratals av barer, butiker och öl-trädgårdar som du kan besöka. Här finns också ett stort utbud av vegetariska restauranger, staden var till och med den första i världen som införde en köttfri dag i skolor, förskolor och sjukhus. Vi rekommenderar varmt att du passar på att besöka denna charmiga stad om du letar efter en dagstur som inte ligger långt från Bryssel.

  Brygge

  En annan populär dagsutflykt från Bryssel är att köra till Brygge som ligger i den nordvästra delen av landet. Eftersom den ligger på samma håll som Gent är det också många som väljer att besöka båda städerna på samma dag. Brygge ligger nämligen bara cirka 10 mil från Bryssel och fem mil från Gent. Detta är en mysig stad full av kultur och historia från medeltiden som numera är på Unesco:s världsarvslista. Folk från hela världen reser hit för att promenera runt bland stengatorna och uppleva den härliga atmosfären för sig själva. Här finns också en hel del historiska sevärdheter som bland annat det gamla tornet Belfort, det imponerande Liberty of Bruges och medeltidsporten Gentpoort. Även om man inte är intresserad av historia har staden något som kommer passa dig, här finns bland annat flera bryggerier, en vattenpark eller varför inte besöka chokladmuseet där du både får äta och se hur choklad tillverkas?

  Slagfälten i Iepern

  Kallas också slagfälten i Flandern eftersom Ieper är en by i området Flandern i den västra delen av Belgien. Det tar lite mindre än två timmar att köra hit från Bryssel men om du vill få en förståelse av hur första världskriget påverkade området och dess invånare är resan väl värt det. Här finns fortfarande skyttegravar synliga och flera hundra likadana gravstenar som står i rad för att markera krigets offer. Även ett flertal monument som är skapta för att hedra de som dog under de tre slagen som ägde rum här mellan åren 1914-1917 finns uppställda. Det var inte bara belgiska soldater som stupade här, det var även en stor mängd fransmän, britter, kanadensare och tyskar som tragiskt förlorade sina liv bland dessa fält. Idag kan besökare komma hit för att hedra de fallna soldaterna och få en inblick av hur det var bland de leriga skyttegravarna under första världskriget. Ett museum som heter In Flanders Fields Museum ligger också i staden och är värt ett besök om du vill lära dig ännu mer om de hemska slagen som skedde här.

  Antwerpen

  Cirka 50 kilometer norr om huvudstaden ligger hamnstaden Antwerpen. Detta är en cool stad känd för sina museum i världsklass, vackra arkitektur och för att vara “Diamanternas huvudstad”. Detta eftersom det under flera århundraden har varit en huvudspelare i diamanthandeln, än idag beräknas 60-80% av alla världens diamanter slipas och säljas härifrån. Det finns över 1,500 företag som är relaterade till diamanter, och gruvor i bland annat Sydafrika, Australien, Ryssland och Kanada skickar sina fynd hit för att slipas och säljas. Det finns till och med ett kvarter helt tillägnat åt dessa glittrande stenar, på Diamantkwartier kan du gå om du är på jakt efter ett par exklusiva örhängen eller varför inte en förlovningsring? Andra sevärdheter i staden som du inte bör missa är The Port House, Steen Castle, Palace in Meir och Handelsbeurs.

  Geografisk information & Historia

  Staden grundades på 900-talet och sedan dess har många kring och slag ägts rum för att flera länder ville ha makten över staden. År 1531 tillhörde det spanska Nederländerna och fick då för första gången sin titel som huvudstad. Några hundra år efter detta tillhörde Bryssel Frankrike men under både första och andra världskriget var staden ockuperad av tyskarna och de var då de som hade makten. På grund av alla dessa influenser utifrån är det flera olika språk som talas i hela Belgien. Dock är det franska som är det dominerande fast än både nederländska och tyska också är officiella språk, även engelska talas i en stor utsträckning. Om du reser hit och verken kan franska, nederländska eller tyska kommer du därför klara dig bra på din engelska.

  Ta sig runt i Bryssel

  Att boka en hyrbil i Bryssel är bästa sättet att ta sig runt i staden på. Då kan du köra vart du vill, när du vill det. Bekvämligheten med att inte behöva anpassa sig efter några faktorer förutom sitt eget schema är bara en av anledningarna till varför bil är bästa sättet att ta sig runt på. En annan anledning är att du har möjligheten att utforska mer av staden och området eftersom du kan ta dig till ställen där kollektivtrafiken inte kan. Med det sagt så har Bryssel ett omfattande metro-system som består av tåg, tunnelbana, spårvagnar och bussar. Ska du hålla dig i de centrala delarna av staden kommer det finnas gott om rutter med kollektivtrafiken som kan ta dig dit. Det är STIB (Société des Transports intercommunaux bruxellois) som sköter kollektivtrafiken och biljetter går att köpa på metrostationerna, utvalda återförsäljare och vid STIB:s informationsdiskar.

  Många sevärdheter är också inom gångavstånd från varandra, till exempel ligger Atomium en minuts gång från Mini-Europa och Grote Markt ligger bara 15 minuter från det populära kvarteret Quartier Louise. Om du inte orkar gå men ändå vill ha ett smidigt, billigt och framförallt roligt sätt att ta dig runt i staden på kan du hyra en cykel. Via både Villo och Ride With Billy kan du hyra en cykel enkelt via din smartphone var som helst i staden. När du är redo att lämna den igen använder du än en gång bara din mobil för att avsluta din hyra och parkerar cykeln var som helst i Bryssel. Precis som i de flesta stora städer är även taxi tillgängligt i och runt omkring staden. Exempel på taxibolag som du kan åka med är Autolux, Taxis Bleus, Taxi Victor Cab och Taxi Verts.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Bryssel