Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CHARLEROI

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Charleroi – Boka och spara

  När du bokar en hyrbil i Charleroi, i Belgien kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Charleroi flygplats - prisvärt och bekvämt.

  Trafik och parkering

  De flesta som ankommer till Charlerois flygplats skall åka vidare till Bryssel eller till vidare till Frankrike. Motorvägar tar dit i alla väderstreck. Om du vill stanna kvar i Charleroi så erbjuder denna gamla industristad en hel del. Både vackert och mindre vackert. Faktum är att man har satsat på att visa upp staden som den är. Det finns rundturer som tar fasta på just detta. Motorvägarna i Belgien har inga tullar och vägstandarden är bra. Här får du lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Charleroi, i Belgien:

  • Det är inte tillåtet att prata i handhållen mobil när du kör bil - använd hands-free!
  • Halvljus skall användas vid dålig sikt under dagtid.

  Mer information hittar du i vår körguide för Belgien genom att klicka på denna länk.

  Parkering

  I Belgien kan man parkera i sk. blå zoner. Läs skyltarna noga - ibland kan de indikera att du ska parkera helt eller delvis på trottoaren. Om du åker till Bryssel så rekommenderar vi att du parkerar på en parkering i utkanten av city och tar tunnelbanan in till stadskärnan. Det är billigare och enklare än att cirkulera och leta efter ledig parkering mitt i staden. Om du ska parkera under natten väljer du ett övervakat p-garage eller frågar om hotellet erbjuder parkeringsmöjligheter. Lämna aldrig värdefulla saker i bilen.

  Geografisk information

  Charleroi ligger i södra Belgien vid floden Sambre. Staden har ca. 200 000 invånare och är regionen Valloniens största stad. Till huvudstaden Bryssel är det ca. 6 mil och till den Franska gränsen är det runt 3 mil. Till Charleroi flygplats ankommer många resenärer som valt att flyga med lågprisbolag. De planerar som oftast att resa vidare till Bryssel eller in i Frankrike. Men missa inte alla bra museum, däribland det kända glasmuseet och söndagsmarknaden som hållits sedan år 1709! I södra Belgien är vädret ungefär detsamma som hemma i Sverige, dock kommer våren lite tidigare och sommaren kan hålla i sig en aning längre.

  Charleroi airport (CRL)
  Hemsida: www.charleroi-airport.com
  Telefonnummer: +32 902 02 490

  Kollektivtrafik

  Mellan Charleroi flygplats och centrum kan du ta bussen. Även inne i staden finns det ett bussnät som tar dig runt samt en tunnelbana med fyra linjer. Från stadens tågstation kan du hoppa på tåget till Bryssel, och andra städer i Belgien.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Charleroi