Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I BELGIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Belgien

  Generell information
  I Belgien är avstånden mellan städer små och det är också enkelt att med hyrbil besöka grannländer som Nederländerna, Frankrike och Tyskland. Kör till huvudstaden Bryssel och shoppa eller slappna av på en strand vid kusten. Med bilhyra i Belgien är det bara fantasin som sätter stopp.

  Regler vid bilhyra i Belgien
  För att få hyra bil i Belgien måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska och barn under 3 år måste sitta i bilbarnstol.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Belgien:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 90 km/h
  • Motorvägar: 120 km/h

  Trafikregler
  I Belgien är det högertrafik. Ge fri väg till spårvagnar och var uppmärksam på cyklister. Om du måste använda mobiltelefon medan du kör använd hands free, annars riskerar du att behöva betala böter.

  Bensinstationer
  Bensinstationer är normalt öppna mellan 08:00 och 20:00. På motorvägarna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt.

  Vägtullar och avgifter
  Det finns inga vägtullar i Belgien. För att köra i Liefenhoeks-tunneln i Antwerpen krävs det dock att man betalar en avgift.

  Parkering
  I Belgien kan du parkera i så kallade "blåa zoner" eller genom att betala i parkeringsautomater. I parkeringszonerna måste man använda en parkeringsskiva som du kan hämta på bensinstationer, kiosker och vid polisstationer. Placera den väl synligt på instrumentbrädan.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Belgien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till ett östeuropeiskt land? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan städer i Belgien är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.