Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BELGIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Belgien till de bästa priserna

  Sedan 1954 har Auto Europe sysslat med att förmedla hyrbilar runt hela världen till marknadens lägsta priser. Under alla dessa åren har Auto Europe växt så det knakar och kan nu erbjuda er kunder möjligheten att kunna hitta hyrbilar till chockerande priser i över 24 000 destinationer utspritt i 180 länder. När man som kund väljer att boka med Auto Europe, kommer ni har tillgång till den prisbelönade kundhjälpen som Auto Europe erbjuder alla dagar i veckan. Oavsett om ni har funderingar eller behöver hjälp att boka en hyrbil i Belgien eller behöver hjälp under er pågående hyra eller önskar stöd efter avslutat hyra så är de hyrbils experter som Auto Europe har till förfogande, redo att hjälpa till.

  Trots att Belgien är ett litet land till ytan är det ett mångfacetterat land och är ett maktcentrum för Europa. EU:s och NATO:s högkvarter ligger i Bryssel som är landets huvudstad vilket gör att många associerar landet med gråa politiska kontor. Men bortom det berömda torget Grand Place där alla högkvarter ligger så hittar ni Europas bästa mat och öl. Inget annat land i Europa har så många restauranger med Michelin stjärnor och deras starka öl kultur har nyligen blivit upptagen av UNESCO:s världsarvslista. Men där är ännu mer att se än den världsberömda matkulturen, den mumsiga chokladen och den traditionella ölkulturen. Landskapet i hela landet är enormt omväxlande. Med er hyrbil kan ni se de platta landskapen i norr till de skogbeklädda dalarna och den stora bergkedjan i söder så se till att ha tiilgång till en bil under semestern. Behöver ni hyra en kan ni göra det via oss på Auto Europe och ni kan även läsa kunders utvärderingar av hyrbil i Belgien för att se vad de har att säga om sin erfarenhet med oss.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Belgien?

  Med tanke på hur litet landet är, så är det genialiskt att hyra bil i Belgien för att ta sig runt de många motorvägarna som går kors och tvärs genom landet. Trafiken är regelmässigt tät på grund av hur tätbefolkat landet är och själva trafikkulturen skiljer sig lite från den vi är vana vid i Sverige. I Belgien kännetecknas trafikkulturen av ett bestämt körsätt och de verkligen lever för högerregeln. De fina och väl underhållna motorvägarna är väl upplysta, de är det land i Europa som har mest motorvägsbelysning längs med motorvägsnätverket. Det är tillrådligt att visa extra uppmärksamhet till cyklister. Med den ökade populariteten av elektriska cyklar så är det bra att visa hänsyn till dessa eftersom de håller sig inte alltid till trafikreglerna. För mer nyttiga tips för att köra i Belgien, kan ni läsa mer på Auto Europe körinformationssida.

  • Det är högertrafik i landet.
  • Spårvagnar har förtur.
  • Förbjudet att prata i mobiltelefon under körning. Endast hands-free är tillåtet.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Krav på reflexväst i bilen.

  Att göra i Belgien?

  Hallerbos: Under 14 dagar per år i april kan man vandra genom en magisk som som är direkt hämtad ur romantikens litteratur. Hallerbos är en skog i Belgien, strax utanför Bryssel, som är även känd under den blåa skogen. Varje år i april månad, förvandlas skogen med sina blåklockor till ett blått hav. Den 552 hektar stora skogen förvandlas till en sagolik skog med lavendelblåa blåklockor som står i skarp kontrast mot bokträdens skimrande vårgrönska. Vandra runt på en av de många vandringslederna som går genom den blåa mattan och låt er förundras.

  Atomium: Precis som Eiffel tornet var byggd för den franska världsutställningen så skapades den 102 meter höga Atomium för världsutställningen 1958 i Bryssel och är nu ett känt landsmärke och viktig symbol för Belgien. Byggnaden består av 9 stålsfärer som är byggt som en järnkristall som blivit förstorad 165 miljarder gånger. Det är möjligt att ta sig upp till några av de sfärerna och från där kunna njuta av en underbar utsikt över landets huvudstad. Under tiden den byggdes, så var den hiss som tar en till toppen på 23 sekunder, världens snabbaste byggnadshiss.

  Remouchamps grottorna: Remouchamps grottorna i Belgien är grottsystem som innehåller många underverk bland annat världens längsta kända underjordiska flod. Grottorna som öppnade redan 1912 består a två delar. Första delen kan man utforska på fot, medans den andra delen behöver man båt som på runt en och en halv timme tar en till slutet av grottorna. Medans man flyter längs med världens längsta underjordiska flod och de tysta grottorna får man en känsla av man påbörja en resa till ett försvunnet kungarike. Grottornas stalaktiter och stalagmiter dekorerar insidan av grottorna och där finns en handfull av anmärkningsvärda platser att se under ens resa i grottorna.

  Mini-Europa: Om ni önskar en genväg att se de flesta Europas världskända monument, men inte har haft tid att resa till alla de olika länderna, så räcker det med ett besök till Mini-Europe som ligger i Belgien och är en tema park av kända monument från länder i EU. Alla byggnader är byggda i 1:25 skala och det har lagts ner mycket krut på detaljerna. Parken öppnades 1989 och har för tillfället 350 monument från 80 olika städer. Endast här kan ni hitta välgjord kopia av lutande tornet i Pisa, Big Ben klockan och berget Vesuvius. Här kan man vandra runt och se de olika kända monumenten utan att behöva göra allt för mycket resande.

  Road trip med min hyrbil i Belgien

  Med ett land som är i samma storlek som Småland är Belgien som gjort för en rund resa för att se dess varierande natur. Flyg in till platser som Charleroi och hämta upp er hyrbil och bege er ut på de fina och väl underhållna motorvägarna. Med en road trip i Belgien kan ni upptäcka platser som blivit upptagna på UNESCO:s världsarvslista, lämningar från alla krig som har drabbat landet och så klart de olika regionernas mustiga ölsorter. Det bästa med att köra runt i landet och få en kulinarisk upplevelse som ingen annan plats kan slå, är att jämfört med många av landets grannar är att där finns ingen vägtull i Belgien.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Belgien?

  För att kunna hyra bil i Belgien behöver man vara minst 21 år och ha haft ett giltigt körkort i minst 1 år. Ålderskravet kan skilja mellan de olika leverantörerna, samt vilken bilkategori ni önskar hyra. Generellt gäller det högre ålderskrav för det större kategorierna. De flesta leverantörerna har även en avgift som behövs betalas vid upphämtningen, för de förare som är under 25 år.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Belgien?

  I Belgien finns det enbart en plats där man behöver betala vägtull, och det är om man funderar på att köra genom Liefkenshoektunneln i Antwerpen med er hyrbil i Belgien, som ett alternativ istället för att använda sig av den ofta fulla ringvägen. Kostnaden för ett vanligt fordon är lägre än högre som husbilar. Det är oftast ett lägre pris om man väljer att betala via kreditkort än kontant. Tänk på att de accepterar inte debitkort.

  Lite historia

  Den kulturella och språkliga gräns som än i dag lever kvar i Belgien skapades så tidigt som under 400-talet då germanska stammar från norr jagade väck de romerska styrkorna. Området kring Belgien var under olika europeiska dynastiers kontroll under flera århundraden. De har varit under kontroll av romare, tyskar, holländare, spanjorer, fransoser och österrikare.Det var de belgiska folket som lyckades stoppa Napoleon vid slaget vid Waterloo som ändringar började ske i området. Först utropades området som en del av kungariket Nederländerna, men de belgiska bönderna gjorde uppror mot den holländska kungen, vilket ledde till att att Belgien utropade sin självständighet 1830.

  I mitten av 1800-talet började äntligen landets ekonomi blomstra och blev det första landet på den europeiska kontinenten att industrialiseras. De rika södra delarna av landet vidgade sprickan mellan den dominerande franska språkets ställning gentemot det fattiga norr där holländska språket är dominerande. Det var först efter andra världskriget som de språkliga motsättningarna skärptes och det holländska språket växte till sig till sig och är den det mest talade språket i Belgien i dagens läge.Landet var än en gång en skådeplats för ännu ett krig. Större delen av första världskriget blodiga skyttegravs krig utkämpades i norra delarna av Belgien. Även under andra världskriget blev landet ockuperat av tyskarna. Efter andra världskriget slut, stod det klart att den politiska och ekonomiska makten hade skiftats från den franska delen i syd till den holländska delen i norr. Dessa motsättningar kvarstår än i dag och har skapat återkommande regeringskriser under 2000-talet.

  Vad är valutan i Belgien?

  Det är euro (EUR) som gäller i hela Belgien. För de som behöver växla tills sig euro, finns där gott om banker och växlingskontor, samt med internationella bankkort kan man använda bankomater för att ta ut pengar. En del automater tar ut en avgift för denna tjänst.

  Vilken tidszon är Belgien i?

  Belgien räknas in i samma tidszon som Sverige och de följer även de regler Sverige har gällande sommar och vintertid.

  Vilka är de mest använda fraserna i Belgien?

  I Belgien pratas det officiellt tre olika språk, nederländska i de norra delarna, franska i de södra delarna och tyska som är minoritet och pratas nära gränsen. Med tanke på att Belgien har ett sådant internationellt prägel, klarar man sig utmärkt på engelska i de flesta platserna. Är ni i de norra delarna av landet kan denna lista komma till nytta:

  Hej - Hi
  Hur mår du? - Hoe zit het met jou?
  Ha en bra dag - Heb een goede dag
  Förlåt - Excuus
  Var är toaletten? - Waar vind ik een toilet?
  Tack - Dank
  Pratar ni engelska? - Mit fogadnak el hitelkártyát?

  Om ni reser runt i det grön täckta skogarna i södra delen av landet, är det franska som är det dominerande språket och då kan denna ordlista vara ett bra sätt att få lokalbefolkningen att öppna upp sig på:

  Hej - Salut
  Hur mår du? - Comment ça va
  Ha en bra dag - Bonne journée
  Förlåt - Pardon
  Var är toaletten? - Où sont les toilettes?
  Tack - Merci
  Pratar ni engelska? - Parlez-vous anglais?

  El - Behöver jag en reseadapter i Belgien?

  Ni kommer inte behöva att ta med er en reseadapter, för i Belgien har de samma eluttag som vi har i Sverige. Det är även samma volt spänning, 230V och 50Hz.

  Behöver jag visum för att resa till Belgien?

  Belgien är en del av Schengensamarbetet, så som svensk behöver man inte ansöka om visum. Men ta alltid med er ert pass eller ert nationella ID-kort för att kunna styrka ert medborgarskap vid en eventuell identitetskontroll. Något som är värt att tänka på att på grund av besparings skäl så är den svenska ambassaden i Belgien Stockholmsbaserad.

  Svenska ambassaden i Belgien (Stockholmsbaserad)
  Sveriges ambassad
  Tegelbacken 2
  103 39 Stockholm, Sverige
  Telefon: +46 8 405 1000
  E-post: ud-ksu@gov.se

  Svensk konsulat i Bryssel
  Sveriges konsulat
  3, rue du Luxembourg
  BE-1000 Bryssel
  Telefon: +32 2 512 4146
  E-post: brussels.swecons@swedishconsulate.be

  Svensk konsulat i Antwerpen
  Sveriges konsulat
  Brouwersvliet 19-21
  BE-2000 Antwerpen
  Telefon: +32 3 225 33 40
  E-post: antwerp.swecons@swedishconsulate.be

  Kan jag hyra husbil i Belgien ?

  Belgien utgör det perfekta startplatsen för en husbilssemester. Inte nog med att landet själv är fyllt med sevärdheter som upplevs bäst från en husbil,. Utan här finner ni möjligheten också att kunna utforska andra länder som gränsar till Belgien och är lätt och snabbt att ta sig till med en husbil. Oavsett om ni är ett par som vill utforska på tu man hand eller ni är en stor familj så finns där lösningar som passar alla, till förmånliga priser. Så gör er semester till ett unik äventyr och skapa minnen för livet. Bläddra igenom vårt urval av husbilar i Belgien och välj en som passar just er. Skulle ni ha funderingar över något, så är vårt speciallist team alltid redo att hjälpa till.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Belgien

  Lyxa till er resa