Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BRYSSELS FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Bryssel flygplats - Smidigt och billigt

  Storstaden Bryssel är ett affärscentrum som är hem till flera stora internationella företag och organisationer. På grund av detta har många icke-belgiska personer flyttat hit vilket har gjort det till en väldigt mångkulturell stad, bland annat finns det hela tre officiella språk. Detta beror dock främst på de historiska orsakerna och maktspelet över Belgien som varade i århundrade och inte de nyanlända belgierna. Idag är Belgien inte bara ett land känt för sin historia och affärsverksamhet utan det är också en populär turistdestination, och inte minst huvudstaden Bryssel. Här finns massvis av sevärdheter som Mini-Europa, Atomium och Grote Markt som lockar besökare men resenärer från hela världen kanske mest åker hit bara för att få uppleva den härliga atmosfären. Känd för både våfflor, öl och choklad finns här en imponerande matkultur blandat med charmig miljö och vackra byggnader. Här finns något för alla och du upplever staden och området på bästa sätt genom bil, du kan boka en hyrbil på Bryssel flygplats via Auto Europe och smidigt hämta upp den direkt när du landar. På så sätt kan du snabbt och bekvämt ta dig ut på vägen för att upptäcka vackra Bryssel och Belgien.

  Tack vara våra snart 70 år i hyrbilsbranschen har vi tillgång till de bästa erbjudandena på marknaden. Vi samarbetar med leverantörer i hela världen och har därför ett stort utbud på både fordon och destinationer. Via oss kan du själv jämföra olika priser, företag, upphämtningsplatser och bilar för att hitta alternativet som är bäst för din resa. Det spelar ingen roll om du söker en smidig och liten bil för två personer eller en stor familjebil att bekvämt utforska Belgien i, vi har det du söker. Förutom personbilar kan du även hyra husbilar, vans och lyxbilar via oss. Använd får sökmotor överst på denna sida för att få fram flera alternativ inför din nästa resa eller hör av dig till våra hyrbilsexperter om du har några frågor. De är tillgängliga varje dag och hjälper dig gärna hitta din nästa hyrbil som möter alla dina behov. Du kan också läsa om tidgare kunders upplevelser på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Bryssel.

  Flygplatsinformation

  Bryssel flygplats är en medelstor flygplats som ligger cirka 12 kilometer nordöst om centrala Bryssel. Den har en lång historia och redan år 1914 flög flygplan härifrån, även om det inte var en officiell flygplats utan “flygplatsen” bestod av en lada i trä och landningsbanan bestod av en gräsäng. Men på 1920-talet byggdes den första passagerarterminalen och på 1940-talet byggdes asfalterade landningsbanor av tyskarna som använde flygplatsen under andra världskriget. Sedan dess har ett flertal utbyggnader och renoveringar skett, och fler planeras att göras. Flygplatsen jobbar utifrån sin så kallade “Strategic Vision 2040” som innebär att de vill vara ett fullt anslutet ekonomist center med Europas finaste flygplats redan år 2040. På grund av denna vision är flera renoveringar och utbyggningar planerade inom de närmaste åren.

  Som sagt är det en medelstor flygplats och de har ett hyfsat stort utbud av destinationer, både inrikes och utrikes. Bland annat kan du härifrån flyga direkt till Sverige, Tyskland och Grekland, men också till flera länder utanför Europa som till exempel USA, Kina och Egypten. Totalt har flygplatsen över 230 destinationer i hela världen och har anslutningar till ännu fler. 2018 var det 25 miljoner resenärer som använde sig av flygplatsen vilket gör det till en av landets största när det kommer till trafik. Det är också en av Belgiens nyckelspelare när det kommer till transport av gods. Vill du hyra bil på Bryssel flygplats kan du göra det via oss, vi samarbetar med flera leverantörer som har kontor där vilket gör det enkelt för dig att hämta upp hyrbilen direkt efter du ankommit.

  Bryssel flygplats (BRU)
  Officiellt namn: Bryssel-Zaventems Airport
  Adress: Leopoldlaan, 1930 Zaventem, Belgien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 12 kilometer nordöst om centrala Bryssel.
  Flygbolag på flygplatsen: Flera flygbolag är aktiva på flygplatsen, ett urval av dom är; Air Europa, British Airways, Delta Air Lines, Lufthansa, SAS, TUI fly och United.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Bryssel flygplats?

  Om du bokat en hyrbil på Bryssel flygplats behöver du ta dig till hyrbilskontoren i ankomsthallen för att hämta upp den. Där kommer du få dina nycklar och sedan är det bara att gå till hyrbilsgaraget där bilen befinner sig och sedan rulla ut på de belgiska vägarna. Tänk på att läsa igenom kontraktet noga och meddela leverantören om något inte stämmer. Vi rekommenderar också att gå igenom bilen innan du kör iväg för att se om där är några marken eller skador som behövs noteras hos leverantören. Om du har några frågor eller behöver hjälp kan du alltid höra av dig till oss på Auto Europe, vi är här för dig under hela hyrbilsprocesscen. Tveka inte att ringa oss på nummer du hittar på din voucher!

  Budget hyrbil på Bryssel flygplats Budget på Bryssel flygplats
  Leopoldlaan,
  Zaventem, Belgien 1930

  +32 272 009 44
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.30 - 23.30
  Sixt hyrbil på Bryssel flygplats Sixt på Bryssel flygplats
  Leopoldlaan,
  Zaventem, Belgien 1930

  +32 702 258 00
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.30 - 24.00
  Europcar hyrbil på Bryssel flygplats Europcar på Bryssel flygplats
  Leopoldlaan
  Zaventem, Belgien 1930

  +32 272 105 92
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 06.30 - 23.00
  Lördag: 06.30 - 21.00
  Söndag: 06.30 - 23.00
  Enterprise hyrbil på Bryssel flygplats Enterprise på Bryssel flygplats
  Leopoldlaan
  Zaventem, Belgien 1930

  +32 123 909 59
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 20.00

  Terminaler

  På Bryssel flygplats finns det bara en huvudterminal, denna är dock indelad i flera våningar. Längst ner på våning -1 finns det en tågstation, på våning 0 befinner sig taxibilarna och bussarna, på våning 2 ligger ankomst hallarna och på våning 3 är avgångshallarna. Eftersom allt ligger i samma byggnad är det enkelt att ta sig till de olika delarna av terminalen. Totalt så finns det 109 gater som resenärer kan flyga från på flygplatsen.

  Flygplatsfaciliteter

  Precis som på de flesta flygplatserna behöver du inte oroa dig över att hitta något att äta. Här finns gott om ställen där du kan köpa allt från hamburgare, pizza och klassiska belgiska rätter på. Det spelar ingen roll om du befinner dig innan eller efter säkerhetskontrollen för det finns caféer och restauranger på båda ställena. Behöver du fördriva tiden medan du väntar på ditt flyg kan du besöka en av flygplatsens många butiker. Stora märkeskedjor som MAC Cosmetics och HUGO BOSS ligger här men också mindre lokala butiker som bland annat The Belgian Chocolate House som säljer belgisk choklad av högsta kvalité, perfekt om du behöver en sista-minuten present till någon! Här finns också butiker som säljer böcker, elektronik, sprit och såklart Duty free butiker där du kan fynda varor till låga priser.

  Du kan också lita på att nödvändigheter som toaletter, bankomat, första hjälpen, postkontor och informationsdiskar går att hitta på flygplatsens faciliteter. På deras hemsida kan du även förboka olika tjänster om du vill göra din vistelse ännu mer bekväm. Bland annat kan du mot en avgift få tillgång till flygplatsens lounger, fast-track pass som innebär att du kan hoppa över kön i säkerhetskontrollen och när du går på planet, och du kan till och med boka bord på en av flygplatsens restaurangerna. Andra tjänster som erbjuds är valet parkering, gratis wifi, rökrum, drick fontäner, bagagevagnar och självklart tjänsten att kunna hyra bil på Bryssel flygplats och snabbt, smidigt och enkelt kunna hämta upp bilnycklarna direkt vid ankomsthallarna.

  Hur kan man ta sig till och från Bryssel flygplats?

  Bil

  Bryssel flygplats är väl anslutet till Bryssel och beroende på trafik tar det inte mer än 20-30 minuter att köra hit från centrala Bryssel. Flygplatsen ligger cirka 12 kilometer utanför huvudstaden i Zaventem, därför följer du skyltarna som hänvisar till Zaventem. Antingen via N23 eller N22. Tar du N23 behöver du köra på motorväg E40 för att sedan ta avfarten som heter Sint.-Stevens-Woluwe R22 mot Leopoldlaan i Zaventem. Trots att det är skyltat kan det vara en bra idé att ha med en karta eller GPS. Bokar du en hyrbil via oss kan du redan under bokningsprocessen lägga till en GPS så du slipper oroa dig över att köra vilse.

  Kollektivtrafik

  På våning -1 av flygplatsens enda terminal ligger en tågstation. Härifrån kan du snabbt ta dig in till Bryssel men också flera av Belgiens andra städer. Men inte bara det, tågstation har även anslutningar till länderna Nederländerna, Frankrike, Tyskland och Storbritannien vilket betyder att du via tåg kan utforska ännu mer av Europa. Kollektivtrafiken består också av bussar med flera linjer som ansluter flygplatsen till centrala Bryssel och andra städer som Leuven, Vilvoorde, Haacht och Groenendaal. Busstationerna ligger på våning 0 och det är enkelt att hitta från ankomsthallarna på våning 2, bara ta hissen eller rulltrappan som leder dig ner en våning.

  Taxi

  Likt de flesta flygplatser finns även här möjligheten att åka taxi. Ett flertal taxibolag är aktiva här och du identifierar äkta taxibilar via den blågula licensmärket som alla licensierade taxibilar har. Priset varierar på vart du ska men en taxiresa in till centrala Bryssel brukar kosta runt 45 euro.

  Parkeringstips

  Bara fem minuters gångavstånd från terminalen hittar du P1, P2 och P3 som tillsammans erbjuder över tiotusen parkeringsplatser. Det finns även en parkerings som kallas P4 som är avsedd för långtidsparkering och därför ligger lite längre bort, men inte mycket. På bara tio minuter kan du gå från P4 till terminalen efter du parkerat din bil, men om du inte orkar gå kan du istället ta skyttelbussen som kör dig till flygplatsens huvudbyggnad helt gratis. Om du vill garantera att du får en plats på P4 kan du reservera din parkering via flygplatsens hemsida redan innan du ankommer. Det billigaste parkeringsalternativet hittar du på en av flygplatsens tre så kallade “Discount Car Parks”. De ligger en längre bit från flygplatsen, inte inom gångavstånd, och här hittar du långtidsparkering till bra pris. Men oroa dig inte över hur du ska ta dig till terminalen från parkeringen, även här arrangerar flygplatsen gratis skyttelbussar som kör fram och tillbaka dygnet runt för att kunna erbjuda resenärer en så smidig resa som möjligt.

  Det finns även VIP parkeringsplatser som erbjuder valet parkering, stöld- och skadeförsäkring samt biltvätt om man så önskar. Detta är det dyraste parkeringsalternativet men om du vill parkera din bil i en säker och trygg parkering med flera säkerhetskameror, tak och tillgänglig personal 24/7 är detta ett bra alternativ.

  Nyttiga länkar

  Bryssel flygplats