Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PARIS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Paris – Utforska romantikens huvudstad

  Hyra bil i Paris

  Med sina djupa historiska rötter är Paris en romantisk destination med elegant arkitektur, ikoniska landmärken och det bästa av den franska kulturen. Huvudstaden är full av platser att utforska, inte bara de självklara sevärdheterna Eiffeltornet och Notre-Dame, utan staden är också full av gömda pärlor och sevärdheter. Med det sagt vore det en skam att besöka staden utan att se det världsberömda Eiffeltornet som blivit en ikonisk symbol för hela Europa.

  Den franska huvudstaden är kulturens och konstens centrum. Här hittar du mängder av historiska kyrkor och museum fyllda av vacker konst från berömda konstnärer som Eugène Delacroix, Van Gogh, Claude Monet och Leonardo da Vinci. Tavlan Mona Lisa som är en av världens mest berömda konstverk finns i Paris och för att se den behöver du bege dig till Louvren, som förövrigt är det mest besökta museet i hela världen. Utforska stadens magnifika kvarter för att se staden utanför de turisttätaste områdena, till exempel Montmartre, Marais, Belleville, Trocadéro och det pittoreska och charmiga Quartier Latin.

  Få ställen är lika passionerade, fängslande och fascinerande som Paris. Med ryktet om sig över att vara kärlekens och romantikens stad har staden i århundraden varit en magnet för konstnärer och författare som söker inspiration i den förtrollande atmosfären och miljön. Detta gör den än idag men den lockar också till sig turister som är ute efter en romantisk weekend-resa eller en längre vistelse. Fylld av lokala familjeägda café som funnits i årtionden och bohemiska restauranger och bageri gömda bland stadens eleganta byggnader är det inte konstigt att staden förknippas med detta rykte. Gör som många andra och besök Paris för att själv se vad det är som gör staden så speciell. Vill du utforska andra franska städer kan du ta dig till Nantes i väst eller Nice och Marseille i söder om du vill uppleva den magiska Fransk Rivieran.

  Med Auto Europe kan du enkelt jämföra pris på hyrbil i Paris såväl massvis av andra franska städer som Avignon, Cannes, Lyon och Montpellier. Med endast ett få steg kan du få fram erbjudande från alla leverantörer som erbjuder biluthyrning i den stad du väljer, sorterade utifrån pris så du lätt kan se vilket det billigaste alternativet är. Auto Europe har tillgång till de lägsta priserna och utöver detta har vi alltid speciella erbjudande som gratis uppgradering, gratis GPS och gratis extra förare. Kolla in våra erbjudande här på vår hemsida eller ring våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 för assistans med att hitta det bästa priset, speciella erbjudande eller för hjälp med att planera din bilhyra i Frankrike. Vill du innan du bokar en bil familjära dig mer med vår service och tjänst kan du också läsa tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Paris.

  För mer information om att hyra bil i Paris, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Reseguide

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Paris?

  Som en av branschens ledande hyrbilsmäklare har Auto Europe byggt upp långvariga och pålitliga samarbeten med internationella, nationella och lokala leverantörer runt om i Frankrike. Vi kan garanterar de bästa hyrbilsersbjudanden i Paris och ett stort utbud på fordon och upphämtningsplatser runt om i staden. Flera leverantörer finns tillgängliga att välja mellan och populära upphämtningsplatsen inkluderar stadens tre flygplatser, stadens tågstationer och kontor som är belägna i centrum där mycket turister förekommer.

  I Paris är det möjligt att hämta fordonet på ett ställe och lämna den på ett annat, så länge leverantören har kontor där man önskar hämta och lämna fordonet. Detta kallas envägshyra och tillåter dig att skräddarsy din bilhyra utifrån dina unika semesterplaner. Observera att vissa leverantörer tar en liten extra avgift för detta som betalas lokalt medan det är helt gratis hos andra. Vänligen klicka på Prisdetaljer efter du klickat dig in på ett specifikt erbjudande på vår hemsida för mer information.

  Paris flygplats

  Charles de Gaulle flygplats är Frankrikes största och efter Heathrow i England är det även Europas största. Årligen hanterar den över 100 miljoner passagerare och har destinationer i hela världen, bland annat Köpenhamn, Stockholm och Göteborg. Även stadens andra flygplats Paris Orly flygplats har destination i världens alla hörn och kanter - dock inte lika många som Charles de Gaulle. Orly flygplats är Frankrikes näst största flygplats och hanterar årligen över 30 miljoner passagerare. Båda flygplatserna är moderna, har bra transport möjligheter till Paris och andra franska städer samt har alla de tjänster och nödvändigheter som du kan förvänta dig av en modern flygplats i Europa. Det finns även en tredje flygplats vis namn Beauvais-Tillé som ligger cirka en timme norr om Paris som vi på Auto Europe erbjuder biluthyrning på.

  Anländer du på Charles de Gaulle flygplats finner du hyrbilskontoren i Terminal 1 och 2. Det finns inga hyrbilsdiskar i flygplatsens tredje terminalen men anländer du där finns det en gratis skyttelbuss som kan köra dig till terminal 1 eller 2 för att hämta upp din bil. På Orly flygplats och Beauvais-Tillé flygplats finns hyrbilskontoren i ankomsthallarna på Terminal 1 och 2. I vissa fall kan upphämtningskontoret ligga en bit utanför flygplatsen i vilket fall skyttelbussar kör dig ditt, vi hänvisar vänligen till din bokningsbekräftelse (voucher) för exakta uppgifter om var du hämtar upp din bokade bil.

  Charles de Gaulle flygplats (CDG)
  Hemsida: www.parisaeroport.fr/en/
  Adress: 95700 Roissy-en-France, Frankrike
  Telefon: +33 1 70 36 39 50

  Paris Orly flygplats (ORY)
  Hemsida: www.parisaeroport.fr/en/
  Adress: 94390 Orly, Frankrike
  Telefon: +33 892 56 39 50

  Beauvais-Tillé (BVA)
  Hemsida: www.aeroportparisbeauvais.com/
  Adress: 60000 Beauvais, Frankrike
  Telefon: +33 892 68 20 66

  Paris tågstation

  Paris har flera tågstationer och du kan via tåg ta dig till de flesta franska städer såväl som närliggande länder, bland annat Schweiz, Nederländerna, Belgien och Tyskland. De största stationerna är Garde du Nord, Gare de L´Est och Gare de Lyon – Auto Europe finns på alla och erbjuder billig biluthyrning. Även på de lite mindre tågstationerna Gare Saint-Lazare, Gare Montparnasse och Gare de Chessy/Dysneyland samarbetar vi med leverantörer som har kontor. Vill man boka bil till bästa pris i Paris är Auto Europe alltid det bästa valet oavsett var i staden man vill hämta och lämna fordonet. Hyrbilskontoren på de olika stationerna ligger ofta inuti stationsbyggnaden eller en kort bit utanför (alltid inom gångavstånd). Vänligen läs din Auto Europe voucher för mer specifik information om var du hämtar upp din bokade bil på de olika tågstationerna.


  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Paris

  Auto Europe har varit i hyrbilsbranschen sedan 1954 och med tiden har företaget växt till att idag vara en av de främsta hyrbilsförmedlarna på den globala marknaden. Målet har dock inte förändras och Auto Europe jobbar alltid hårt för att kunder ska ha en lyckad hyrbilsupplevelse från start till slut – alltid till lägsta möjliga pris. I den franska huvudstaden samarbetar vi med pålitliga företag som Keddy, Budget, Dollar, National, Hertz, Avis och många fler.

  Klicka på leverantörernas loga för att komma till en sida med mer information om varje leverantör. Dessa fyra är några av de största leverantörerna i Frankrike men det är långt ifrån alla, vänligen använd vår sökmotor för att se alla leverantörer på din valda destination eller ring oss på +46 10 888 66 52.

  Budget - Hyra bil med Budget Avis - Hyra bil med Avis Europcar - Hyra bil med Europcar Hertz - Hyra bil med Hertz

  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Paris

  Kontakta oss

  Ska man hyra bil i Paris, eller någon annan stad i ett främmande land för den delen, är det nästintill omöjligt att inte ha några frågor. Det är viktigt att man innan man anländer på destinationen har en tydlig bild av vad som ingår och vad man kan förvänta sig relaterat till försäkring, skydd, extra avgifter, villkor och så vidare. Nedan hittar du tydliga svar på några av de vanligaste frågorna vi får höra men undrar du över något annat så tveka inte att höra av dig till oss på +46 10 888 66 52.


  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Paris?

  För att hyra bil i Paris måste kunden ha ett kreditkort. Detta är för att hyrbilsleverantören ska kunna blockera en summa på kortet som motsvarar hyrbilens deposition. Summan varierar beroende på leverantör, fordonskategori, täckning och destination men kan ses på vår hemsida innan bokningen samt på den bokningsbekräftelse man får av Auto Europe via mejl efter en reservation. Kreditkortet måste vara i huvudförarens namn och summan som blockerats kommer släppas efter det att fordonet lämnats tillbaka utan anmärkningar och i samma skick som det var vid upphämtningen. Debitkort och kontanter kan inte användas för att lämna depositionen utan det måste vara ett av de godkända kreditkorten som listas på din voucher (också listat under Prisdetaljer i vår sökmotor). Om du vill ha mer information vänligen läs vår sida som tar upp 6 vanliga frågor om kreditkort och säkerhetspant eller ring våra duktiga hyrbilsexperter som kan besvara alla dina frågor.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil i Paris?

  Bokar man en billig hyrbil i Paris via Auto Europe ingår alltid Kollisionsskydd (CDW), Stöldskydd (TP), brandskydd och ansvar gentemot tredje part. Detta eftersom fransk lag kräver att alla fordon har dessa skydd. Hyr du bil i Nice, Lyon, Toulouse eller någon annan fransk stad ingår alltså dessa skydd också. Vanligen finns det dock en självrisk vilken är den max-summa du som kund är ekonomiskt ansvarig för i händelse av stöld, brand eller skada. Självrisken varierar men kan ses under ”Prisdetaljer” på vår hemsida eller efter på den bokningsbekräftelse man får via mejl efter man reserverat ett fordon. Eftersom självrisken i vissa fall kan vara väldigt hög väljer många kunder att köpa till ett skydd eller en försäkring, detta kan göras antingen av leverantören eller direkt av Auto Europe.

  Vårt mest köpta skydd heter Fullt skydd mot skada och är ett omfattande skydd som återbetalar dig hela självrisken ifall det oväntade skulle ske. Detta skydd täcker dessutom delar av fordonet som inte ingår i Kollisionsskyddet, Stöldskyddet eller Brandskyddet, bland annat däck, inredning, tak, underrede, glas, lås, bilnycklar med mer. Observera att du med Fullt skydd mot skada fortfarande behöver lämna en deposition hos leverantören vid upphämtningen eftersom Fullt skydd mot skada är ett återbetalningsskydd vilket innebär att vi återbetalar dig självrisken först efter du debiterats för en skada. Med utvalda leverantörer på utvalda upphämtningsplatser erbjuder vi även ett skydd vid namn Utan Självrisk som innebär att du inte har någon självrisk alls. Vänligen läs vår sida som tydligt förklarar Auto Europe olika hyrbilsskydd för mer information.

  I Frankrike får man köra bil först efter man fyllt 18 år. Det innebär dock inte att samma regler gäller för att hyra bil. Leverantörerna sätter sina egna åldersgränser och restriktioner vilket innebär att villkoren kan variera beroende på vilken leverantör man väljer. Det vanligaste är att en extra daglig avgift tas för kunder under 25 år som betalas lokal i samband med upphämtningen. Om du anger din ålder när du söker efter de bästa biluthyrningserbjudanden i Paris via vår sökmotor kommer vårt system beräkna priset inkluderat denna avgift och presentera resultatet för dig. Du kan även se om en leverantör har en ung föraravgift (eller avgift för seniora förare) under ”Prisdetaljer” och på din Auto Europe voucher.

   

  Hur är trafiken i Paris?

  Frankrike är hem till vad som är känt som Europas galnaste rondell. Triumfbågen i mitten av rondellen må vara en eftertraktad sevärdhet men är du inte försiktig kan sightseeingen förvandlas till en mardröm. Det är ingen hemlighet att trafiken i centrala Paris kan vara både tät och hektisk, som värst är det runt denna enorma rondell med tolv avfarter. Årligen sker många olyckor här och trafikregler som annars gäller i landet verkar vara som bortblåsta. Till exempel är rondellens åtta filer inte markerade och trafiken kan därför upplevas som total kaos. Är du nervös över att köra i Frankrike rekommenderar vi därför att helt undvika Triumfbågen, i alla fall med bil.

  Även i resterande Paris kan trafiken vara besvärlig. Speciellt under rusningstrafik på vardagsmorgnar och eftermiddagar. För att göra det ännu värre finns det en hel del enkelriktade vägar och trånga gränder. Utanför stadens centrala delar är det dock mycket enklare och vägnätet är omfattande och vägarna i gott skick. Läs gärna mer om Frankrikes trafikregler och lagar för mer information.

  Observera att sedan år 2012 ska alla franska bilar vara utrustade med alkotest. Ska du hyra bil i Paris eller Frankrike kommer fordonet vara utrustat med detta vid upphämtningen. Dubbelkolla gärna hyrbilen innan du lämnar parkeringen och fråga din leverantör om det saknas.

   

  Var kan jag parkera min hyrbil i Paris?

  Ju närmare centrum du är, desto dyrare och svårare blir det att parkera din bil. Bor du på ett hotell i centrum kan det vara önskvärt att ställa bilen på hotellparkeringen och sedan promenera eller ta dig runt med hjälp av kollektivtrafiken. Alla hotell erbjuder dock inte parkeringsplats till sina kunder och du kan då behöva ställa dig i ett parkeringshus eller parkeringsgarage, till exempel Q-Park Paris Rivoli Pont Neuf eller Parking Saemes Notre Dame.

  Det finns också gatuparkeringar men dessa är begränsade och går åt snabbt. Lyckas du hitta en gatuparkering får du heller inte stå där i mer än i två timmar, vilket kanske inte räcker för turister som vill utforska staden. Betalningen av gatuparkeringar sker via kreditkort eller i en mobilapp. Kontanter accepteras inte. Vill du slippa stressen över att leta efter en ledig plats kan du boka en parkeringsplats i förväg på Parking de Paris hemsida. De har ett stort utbud på parkeringar i centrala Paris till olika priser och garanterar att du får en ledig plats väl framme på den valda parkeringen.

   

  Behöver jag ett miljömärke till min hyrbil i Paris?

  Ja, alla fordon i Paris måste vara utrustade med miljömärke. Den goda nyheten är att leverantören kommer hantera detta åt dig och det är inget du behöver oroa dig över. Vänligen fråga personalen på plats om du har frågor eller vill ha mer information angående miljömärkena.

  På franska kallas miljözonerna ZCR - Zone á Citculation Restreinte och i Paris finns det två permanenta områden; Greater Paris ZCR och Central Paris ZCR. Sistnämnda inkluderar hela området innanför Boulevard Périphérique och endast fordon med specifika miljömärken (E, 1, 2 och 3) får köra där måndag till fredag, 08.00 till 20.00. The Greater Paris ZCR inkluderar området innanför A86 och har också restriktioner. Uppmärksamma att det utöver dessa områden också kan förekomma temporära miljözoner, så kallade ZPA – Zona de la Protection de l´Air, så vänligen var uppmärksam på var du kör och under vilka tider körförbuden är aktiva.

   

  Kan jag hyra husbil i Paris?

  Frankrike är ett stort och varierande land med att från levande och kulturella storstäder till öppna landskap och orörd natur. I Paris kan du hyra en husbil att ta dig runt i landet med för att upptäcka allt Frankrike har att bjuda på utan att lämna komforten av ditt semesterhem bakom dig. Via Auto Europe kan du boka en fullt utrustad husbil som har alla de bekvämligheter du behöver för en lyckad husbilssemester i Frankrike.


  Reseguide Paris

  Som en av Europas mest ikoniska huvudstäder kommer du inte ha svårt med att komma på saker att spendera dagarna åt i Paris. Staden är fylld av spännande kultur och sevärdheter som passar alla, oavsett intresse eller ålder. Områden som Belleville, Marais, Montmartre och Trocadére bjuder alla på sina egna guldkorn och Paris har så mycket mer än bara de självklara turistattraktionerna. Inspireras inför din resa till romantikens huvudstad genom att läsa alla de tips vi samlat nedan eller klicka dig in på vår sida där vi tipsar om Frankrikes bästa road trips om du planerar att utforska mer av Frankrike.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Paris

  Har du bokat en hyrbil i Paris kan du ta dig utanför staden och se mer av detta förtjusande land. Frankrike har mycket att erbjuda och med en bil kan du i din egen takt utforska landets städer och regioner. Även om du inte vill åka på någon stor road trip finns det massvis av dagsturer bara några timmar, eller till och med minuter från Paris du kan åka på. Nedan har vi listat några av dessa:

  Versailles

  En oerhört omtyckt dagsutflykt från Paris är att besöka det kungliga slottet i Versailles. Detta magnifika slott tar dig tillbaka till när 1700-talets mäktigaste människor bodde här och levde i överflöd. De 700 rummen är alla utsmyckade med antingen den originella inredningen eller inredning som är inspirerad av tidsperioden. Här får du en fantastisk inblick av hur det såg ut när den franska kungafamiljen bodde här. Även utanför slottet finns det mycket att se. En stor trädgård med blomstrande fält, fontäner, vattenspel och skulpturer skapar ännu en imponerande känsla som hintar mot kungafamiljens tidigare rikedom.

  Disneyland

  Cirka tre mil utanför Paris finner du en sagolik nöjespark - Disneyland! Parken öppnades år 1992 och har sedan dess blivit oerhört populär bland både stora och små. Här kan du få kramar av Disneyfigurer som Kalle Anka, Musse Pig, Törnrosa, Snövit och många fler. Du kan också åka ett flertal Disney-inspirerade karuseller och såklart se det berömda blå och vita slottet. Utöver de klassiska Disneyfigurerna finns det också attraktioner tillägnade åt bland annat Starwars, Indiana Jones och Pirates of the Caribbean. Besök Disneyland för en magisk dagsutflykt från Paris!

  Beauvais

  Härliga Beauvais är regionen Oises huvudstad och ligger bara cirka 1,5 timme norr om Paris. Stadens kanske främsta sevärdhet är den gotiska Katedralen som byggdes på 1200-talet och som är i väldigt gott skick. Staden har även en mängd andra sevärdheter som till exempel Église catholique Saint-Étienne, Statue of Jeanne Hachette och Maladrerie Saint-Lazare de. För de som älskar att gå på museum finns det i Beauvais ett konstmuseum som är helt gratis att besöka och som är populärt bland turister. Det heter MUDO – Oise Museum och ligger väldigt centralt, bara ett stenkast ifrån katedralen.

  Champagne regionen

  Vin är inte den enda druvdrycken Frankrike är känd för, även champagne kommer från landet. På bara några timmar kan du ta dig nordöst i landet till den bubbliga dryckens hemregion. Det är endast härifrån äkta champagne görs och väl här har du möjligheten att besöka olika vingårdar samt gå på olika champagneprovningar. Även om du inte tycker om smaken av vin eller champagne kan du njuta av utsikten över de vackra vinfälten och regionens idylliska landskap. För en detaljerad reseplan över Paris och Champagne-regionen, vänligen se vår road trip guide.

  Fontainebleau

  Kör du söderut cirka sex mil kommer du komma till eleganta Fontainebleau. Staden är känd för sin klassiska stilfullhet och många vackra byggnader, bland annat Vaux-le-Vicomte, Chateau och det pampiga slottet med över 1.500 rum. Utanför stadskärnan finns det även ett otroligt skogslandskap med friluftsmöjligheter som vandring, klättring, cykling och paddling. Fontainebleau är ingen jättestor stad men med sitt naturnära läge är det en populär utflykt för Parisbor som behöver en paus från storstadsmiljön.

  Att göra i Paris

  Du kan äta sniglar, se mimare, gå en konstkurs och göra alla de övriga franska klichéerna. Frankrike, och framför allt Paris, är det många som redan har en uppfattning av tack vare dess omtalade rykte och historiska betydelse. Staden är faktiskt så pass stor att du själv kan anpassa och välja dina aktiviteter utifrån en lång lista av sevärdheter, även om de faller utanför ramen av ”typiskt franskt”. Till exempel besöker alla Eiffeltornet och Triumfbågen men många missar de lite gömda pärlorna Rue Cremieuc och The Montmartre Vineyards. Nedan har vi listat några saker du kan göra i Paris för att inspirera dig inför din resa.

  • Louvren - Mona Lisa med sitt hemlighetsfulla leende är en av huvudattraktionerna på detta enorma museum i centrala Paris. Louvren är ett av världens bästa konstmuseum, både när man räknar till storlek och samling. Förutom Leonardo da Vinci finns här verk från konstnärer som Tizian, Rafael, Eugéne Delacroix och Paolo Veronese. Det är lätt att gå vilse i denna enorma konstvärld så se till att ta en karta över byggnaden vid entrén. Men det är inte bara tavlorna och den resterande konstsamlingen som gör Louvren till en av Paris mest berömda sevärdheter. Huvudingången består nämligen av en stor pyramid i glas som med sitt unika utseende snabbt blivit ett ikonisk landmärke att fånga på bild.

  • Rue Cremieuc - Denna färgglada lilla gränd kallar många Paris mest instagramvänliga gata. Gatan är cirka 140 meter lång. 7,5 meter bred och fylld av utstrålning och karisma som lockar besökare. Husen är målade i regnbågens alla färger och massvis av växter kantar gatan och bidrar till dess charm. Tänk dock på att folk faktiskt bor i detta kvarter och att därför vara respektfull och hålla ljudnivån nere, speciellt om du besöker gatan tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

  • Paris Katakomber - Under Paris hektiska gator finns det en hel underjordisk värld i form av tunnlar och rum. Det var under romartiden denna enorma labyrint av tunnlar började ta form eftersom de då bröt kalksten i gångarna. På 1700-talet började man sedan använda det övergivna tunnelsystemet för att bevara de döda och Paris första katakomber skapades. Idag kan du med en guidad tur besöka denna underjordiska värld fylld av kusliga gravplatser, människoben och historia. För att boka en tur eller för att läsa mer information vänligen gå till Paris katakombers hemsida.

  • The Montmartre Vineyards - Frankrike är känt för sina utsökta viner, de flesta vinregionerna ligger dock söder om Paris; till exempel Loire Valley, Bordeaux, Provence och Langedoc-Roussillon. Men visste du att det mitt i centrala Paris finns en vingård? Och att den har funnits där i över 800 år och att den numera är stadens ända kvarlevande vingård? The Montmartre Vineyards ligger cirka 6 kilometer från Eiffeltornet och är en grönskande plats mitt bland Paris metropol. Vingården är tyvärr stängd för allmänheten men att ta en promenad runt grinden kommer gå dig en bra inblick till de vackra vinfälten och huset. Varje år i oktober skördas druvorna och i samband med det öppnas portarna och en härlig vinfestival arrangeras. Vingården producerar årligen cirka 1300-1700 flaskor och hela vinsten sänks till välgörenhet, du kan alltså dricka vin för ett gott ändamål!

  • Åk båt på Seine - Floden Seine delar Paris i två delar och är ett känt landmärke för staden. Mängder av olika kryssningar och båtturer arrangeras och som turist har du många valmöjligheter om du vill ut på vattnet. Till exempel arrangeras det lite större kryssningar där du och ditt sällskap kan äta en romantisk middag under solnedgången, men också lite kortare turer med en lärorik guide. Under resan kommer du se mer av Paris vackra arkitektur längst med flodens kant, ofta som byggdes på 1700 och 1800-talet.

  Nyttiga länkar

  Touristinformation Paris