Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PARIS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Paris - Besök romantikens huvudstad

  Förföriska Paris i Frankrike är perfekt för en romantisk långhelg eller en shoppingresa. Året runt bjuder den franska huvudstaden på ikoniska sevärdheter som Eiffeltornet, Notre Dame, Triumfbågen och Sacré Coeur medan på sommaren tillkommer mysiga uteserveringar och varma sensommarkvällar. Se Leonardo da Vincis mest kända verk Mona Lisa på inte bara Frankrikes, utan hela världens mest besökta museum. Louvren ligger i centrala Paris, är hem till massvis av berömda konstverk och huvudingången, som består av en stor glaspyramid, är numera en av Paris främsta landmärken.

  Även om Paris har extremt mycket att erbjuda är det arkitekturen, romantiken och kulturarvet som sticker ut. Vart du än tar vägen kommer du imponeras av de mäktiga byggnaderna som hintar mot landets elegans och stilfullhet. Några av stadens främsta arkitektoniska verk är Élyséepalatset från det tidiga 1700-talet, Sainte-Chapelle från 1200-talet och Palais du Luxembourg från 1600-talet. Storslagna moderna byggnader finns det också gott om, bland annat Louis Vuitton Foundation som skapades av Frank Gehry 2014 och Philharmonie de Paris som skapades år 2015 av arkitekten Jean Nouvel.

  Du ser Frankrike och Paris bäst med hjälp av en bil. Auto Europe samarbetar med flera stora aktörer som har fordon till uthyrning på smart belägna platser runt omkring staden. Vill du hitta en billig hyrbil i Paris kan vi därför hjälpa dig göra just det. På vår hemsida kan du själv jämföra leverantörernas fordon, villkor och priser för att hitta hyrbilen som är rätt för dig. Använd vår sökmotor längst upp på denna sidan för att påbörja din bokning eller hör av dig till vår reservationsavdelning på +46 10 888 66 52.

  Hur är trafiken i Paris?

  Frankrike är hem till vad som är känt som Europas galnaste rondell. Triumfbågen i mitten av rondellen må vara en eftertraktad sevärdhet men är du inte försiktig kan sightseeingen förvandlas till en mardröm. Det är ingen hemlighet att trafiken i centrala Paris kan vara både tät och hektisk, som värst är det runt denna enorma rondell med tolv avfarter. Årligen sker många olyckor här och trafikregler som annars gäller i landet verkar vara som bortblåsta. Till exempel är rondellens åtta filer inte markerade och trafiken kan därför upplevas som total kaos. Är du nervös över att köra i Frankrike rekommenderar vi därför att helt undvika Triumfbågen, i alla fall med bil.

  Även i resterande Paris kan trafiken vara besvärlig. Speciellt under rusningstrafik på vardagsmorgnar och eftermiddagar. För att göra det ännu värre finns det en hel del enkelriktade vägar och trånga gränder. Utanför stadens centrala delar är det dock mycket enklare och vägnätet är omfattande och vägarna i gott skick. Läs gärna mer om Frankrikes trafikregler och lagar för mer information.

  Observera att sedan år 2012 ska alla franska bilar vara utrustade med alkotest. Ska du hyra bil i Paris eller Frankrike kommer fordonet vara utrustat med detta vid upphämtningen. Dubbelkolla gärna hyrbilen innan du lämnar parkeringen och fråga din leverantör om det saknas.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Paris?

  Ju närmare centrum du är, desto dyrare och svårare blir det att parkera din bil. Bor du på ett hotell i centrum kan det vara önskvärt att ställa bilen på hotellparkeringen och sedan promenera eller ta dig runt med hjälp av kollektivtrafiken. Alla hotell erbjuder dock inte parkeringsplats till sina kunder och du kan då behöva ställa dig i ett parkeringshus eller parkeringsgarage, till exempel Q-Park Paris Rivoli Pont Neuf eller Parking Saemes Notre Dame.

  Det finns också gatuparkeringar men dessa är begränsade och går åt snabbt. Lyckas du hitta en gatuparkering får du heller inte stå där i mer än i två timmar, vilket kanske inte räcker för turister som vill utforska staden. Betalningen av gatuparkeringar sker via kreditkort eller i en mobilapp, kontanter accepteras inte. Vill du slippa stressen över att leta efter en ledig plats kan du boka en parkeringsplats i förväg på Parking de Paris hemsida. De har ett stort utbud på parkeringar i centrala Paris till olika priser och garanterar att du får en ledig plats väl framme på den valda parkeringen.

  Paris flygplats

  Charles de Gaulle flygplats är Frankrikes största och efter Heathrow i England är det även Europas största. Årligen hanterar den över 100 miljoner passagerare och har destinationer i hela världen, bland annat Köpenhamn, Stockholm och Göteborg. Även stadens andra flygplats, Paris Orly flygplats, har destination i världens alla hörn och kanter - dock inte lika många som Charles de Gaulle. Orly flygplats är Frankrikes näst största flygplats och hanterar årligen över 30 miljoner passagerare. Båda flygplatserna är moderna, har bra transport möjligheter till Paris och flera andra franska städer, samt har alla de tjänster och nödvändigheter som du kan förvänta dig av en modern flygplats i Europa.

  Paris Charles De Gaulle flygplats – (CDG)
  Flygplatsen ligger cirka 26 kilometer från Paris.
  Adress: 95700 Roissy-en-France, Frankrike
  Hemsida: www.parisaeroport.fr/en
  Telefon: +33 1 70 36 39 50

  Paris Orly flygplats– (ORY)
  Flygplatsen ligger cirka 15 kilometer från Paris.
  Adress: 94390 Orly, Frankrike
  Hemsida: www.parisaeroport.fr/en/
  Telefon: +33 892 56 39 50

  Att göra i Paris

  Du kan äta sniglar, se mimare, gå en konstkurs och göra alla de övriga franska klichéerna. Frankrike, och framför allt Paris, är det många som redan har en uppfattning av tack vare dess omtalade rykte och historiska betydelse. Staden är faktiskt så pass stor att du själv kan anpassa och välja dina aktiviteter utifrån en lång lista av sevärdheter, även om de faller utanför ramen av ”typiskt franskt”. Till exempel besöker alla Eiffeltornet och Triumfbågen men många missar de lite gömda pärlorna Rue Cremieuc och The Montmartre Vineyards. Nedan har vi listat några saker du kan göra i Paris för att inspirera dig inför din resa.

  • Louvren - Mona Lisa med sitt hemlighetsfulla leende är en av huvudattraktionerna på detta enorma museum i centrala Paris. Louvren är ett av världens bästa konstmuseum, både när man räknar till storlek och samling. Förutom Leonardo da Vinci finns här verk från konstnärer som Tizian, Rafael, Eugéne Delacroix och Paolo Veronese. Det är lätt att gå vilse i denna enorma konstvärld så se till att ta en karta över byggnaden vid entrén. Men det är inte bara tavlorna och den resterande konstsamlingen som gör Louvren till en av Paris mest berömda sevärdheter. Huvudingången består nämligen av en stor pyramid i glas som med sitt unika utseende snabbt blivit ett ikonisk landmärke att fånga på bild.

  • Rue Cremieuc - Denna färgglada lilla gränd kallar många Paris mest instagramvänliga gata. Gatan är cirka 140 meter lång. 7,5 meter bred och fylld av utstrålning och karisma som lockar besökare. Husen är målade i regnbågens alla färger och massvis av växter kantar gatan och bidrar till dess charm. Tänk dock på att folk faktiskt bor i detta kvarter och att därför vara respektfull och hålla ljudnivån nere, speciellt om du besöker gatan tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

  • Paris Katakomber - Under Paris hektiska gator finns det en hel underjordisk värld i form av tunnlar och rum. Det var under romartiden denna enorma labyrint av tunnlar började ta form eftersom de då bröt kalksten i gångarna. På 1700-talet började man sedan använda det övergivna tunnelsystemet för att bevara de döda och Paris första katakomber skapades. Idag kan du med en guidad tur besöka denna underjordiska värld fylld av kusliga gravplatser, människoben och historia. För att boka en tur eller för att läsa mer information vänligen gå till Paris katakombers hemsida.

  • The Montmartre Vineyards - Frankrike är känt för sina utsökta viner, de flesta vinregionerna ligger dock söder om Paris; till exempel Loire Valley, Bordeaux, Provence och Langedoc-Roussillon. Men visste du att det mitt i centrala Paris finns en vingård? Och att den har funnits där i över 800 år och att den numera är stadens ända kvarlevande vingård? The Montmartre Vineyards ligger cirka 6 kilometer från Eiffeltornet och är en grönskande plats mitt bland Paris metropol. Vingården är tyvärr stängd för allmänheten men att ta en promenad runt grinden kommer gå dig en bra inblick till de vackra vinfälten och huset. Varje år i oktober skördas druvorna och i samband med det öppnas portarna och en härlig vinfestival arrangeras Vingården producerar årligen cirka 1300-1700 flaskor och hela vinsten sänks till välgörenhet, du kan alltså dricka vin med ett gott ändamål!

  • Åk båt på Seine - Floden Seine delar Paris i två delar och är ett känt landmärke för staden. Mängder av olika kryssningar och båtturer arrangeras och som turist har du många valmöjligheter om du vill ut på vattnet. Till exempel arrangeras det lite större kryssningar där du och ditt sällskap kan äta en romantisk middag under solnedgången, men också lite kortare turer med en lärorik guide. Under resan kommer du se mer av Paris vackra arkitektur längst med flodens kant, ofta som byggdes på 1700 och 1800-talet.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Paris

  Har du bokat en hyrbil i Paris kan du ta dig utanför staden och se mer av detta förtjusande land. Frankrike har mycket att erbjuda och med en bil kan du i din egen takt utforska landets städer och regioner. Även om du inte vill åka på någon stor road trip finns det massvis av dagsturer bara några timmar, eller till och med minuter, från Paris du kan åka på. Nedan har vi listat några av dessa:

  Versailles

  En oerhört omtyckt dagsutflykt från Paris är att besöka det kungliga slottet i Versailles. Detta magnifika slott tar dig tillbaka till när 1700-talets mäktigaste människor bodde här och levde i överflöd. De 700 rummen är alla utsmyckade med antingen den originella inredningen eller inredning som är inspirerad av tidsperioden. Här får du en fantastisk inblick av hur det såg ut när den franska kungafamiljen bodde här. Även utanför slottet finns det mycket att se. En stor trädgård med blomstrande fält, fontäner, vattenspel och skulpturer skapar ännu en imponerande känsla som hintar mot kungafamiljens tidigare rikedom.

  Disneyland

  Cirka tre mil utanför Paris finner du en sagolik nöjespark - Disneyland! Parken öppnades år 1992 och har sedan dess blivit oerhört populär bland både stora och små. Här kan du få kramar av Disneyfigurer som Kalle Anka, Musse Pig, Törnrosa, Snövit och många fler. Du kan också åka ett flertal Disney-inspirerade karuseller och såklart se det berömda blå och vita slottet. Utöver de klassiska Disneyfigurerna finns det också attraktioner tillägnade åt bland annat Starwars, Indiana Jones och Pirates of the Caribbean. Besök Disneyland för en magisk dagsutflykt från Paris!

  Beauvais

  Härliga Beauvais är regionen Oises huvudstad och ligger bara cirka 1,5 timme norr om Paris. Stadens kanske främsta sevärdhet är den gotiska Katedralen som byggdes på 1200-talet och som är i väldigt gott skick. Staden har även en mängd andra sevärdheter som till exempel Église catholique Saint-Étienne, Statue of Jeanne Hachette och Maladrerie Saint-Lazare de. För de som älskar att gå på museum finns det i Beauvais ett konstmuseum som är helt gratis att besöka och som är populärt bland turister. Det heter MUDO – Oise Museum och ligger väldigt centralt, bara ett stenkast ifrån katedralen.

  Champagne regionen

  Vin är inte den enda druvdrycken Frankrike är känd för, även champagne kommer från landet. På bara några timmar kan du ta dig nordöst i landet till den bubbliga dryckens hemregion. Det är endast härifrån äkta champagne görs och väl här har du möjligheten att besöka olika vingårdar samt gå på olika champagneprovningar. Även om du inte tycker om smaken av vin eller champagne kan du njuta av utsikten över de vackra vinfälten och regionens idylliska landskap. För en detaljerad reseplan över Paris och Champagne-regionen, vänligen se vår road trip guide.

  Fontainebleau

  Kör du söderut cirka sex mil kommer du komma till eleganta Fontainebleau. Staden är känd för sin klassiska stilfullhet och många vackra byggnader, bland annat Vaux-le-Vicomte, Chateau och det pampiga slottet med över 1.500 rum. Utanför stadskärnan finns det även ett otroligt skogslandskap med friluftsmöjligheter som vandring, klättring, cykling och paddling. Fontainebleau är ingen jättestor stad och med sitt naturnära läge är det en populär utflykt för Parisbor som behöver en paus från storstadsmiljön.

  Geografisk information & Historia

  Paris ligger i Frankrikes norra del och är idag landets huvudstad. Paris brukade bara vara en liten fiskeby men växte snabbt under romarrikets styre. Under medeltiden hade staden växt extremt mycket och under denna tid blev staden även en viktig plats för religionen. Det var under denna tid som många av Paris nuvarande historiska byggnader tog form, bland annat Sainte-Chapelle och Notre Dame. Sedan dess har Paris bara växt och växt och etablerat sin titel som konstkulturens, gastronomins, modets och även romantikens centrum. Staden har en världsledande position inom dessa områden och är även en stor turistmagnet och en av Europas största och mest besökta städer.

  Ta sig runt i Paris

  Bil

  Du kan hyra bil i Paris via Auto Europe och på så sätt ta dig runt i staden och regionen. För de som planerar att inte bara besöka innerstan rekommenderar vi att ha tillgång till en bil eftersom det ger dig friheten att utforska efter ditt eget schema. Vägnätet är omfattande och även om det i centrum kan vara lite svårt att navigera sig är det i resterande delar hyfsat lätt att ta sig fram. Flera av landets motorvägar är anslutna till Paris och oavsett om du ska köra norr, öst, söder eller väst kan du med hjälp av en bil ta dig ditt. Till exempel ligger Nantes cirka 370 kilometer från Paris och Lyon cirka 440 kilometer.

  Kollektivtrafik

  Det mest budgetvänliga transportalternativet är att använda sig av stadens kollektivtrafik som består av buss, tunnelbana, tåg och spårvagn. Det finns fyra spårvägslinjer, fem tåglinjer (inom Paris), 16 tunnelbanelinjer och massvis av busslinjer. Tillsammans bildar de ett omfattande nätverk som gör det enkelt att ta sig mellan stadens olika delar. Observera att både tunnelbanan och spårvagnarna slutar gå under nätterna, busslinjerna förblir i drift men med begränsade avgångar.

  På all stadens kollektivtrafik går det att åka med en och samma biljett (om man åker inom Paris). Biljetter kan köpas i automater på alla stationer som är utspridda i staden, bland annat finns det över 300 tunnelbanestationer där du kan köpa biljett. Från några av Paris största tågstationer, till exempel Paris Gare Nord och Paris Gare I´Est, kan du förutom andra stora franska städer som Bordeaux, Lyon och Chamonix också ta dig till destination utanför landets gränser. Att tågluffa igenom Europa är det många som gör och ett stopp i Paris är då vanligt eftersom staden är väl ansluten till flera andra städer i Europa, bland annat städer i Nederländerna, England, Schweiz och Italien.

  Gång & cykel

  Vill du bara utforska Paris centrala delar kan du göra det på fot eller med hjälp av en cykel. Frankrike är trots allt hem till den kända cykeltävlingen Tour de France och tack vara sin platta terräng är Paris en cykelvänlig stad. Det finns över 450 cykelvägar i Paris och detta är ett smidigt, billigt och effektivt sätt att ta sig runt i staden på, både för besökare och för de som bor här. Det finns en del företag som erbjuder cykeluthyrning och även en del som erbjuder guidade cykelturer. Många av stadens sevärdheter är inom kort avstånd från varandra så både gång och cykel kan vara ett bra alternativ för dig som vill kombinera rörelse med ditt turistande.

  Kan jag hyra husbil i Paris?

  Vad kan vara bättre än att åka på en husbilssemester med den du tycker om till romantiska Paris? Besök vingårdar och parkera för natten i nordöstra Frankrikes vackra natur. Via oss på Auto Europe kan du hyra husbil i Paris till riktigt bra priser och på så sätt göra resan ännu mer minnesvärd. Vi har ett stort utbud på campingfordon i Frankrike så oavsett om du letar efter en husbil för två personer eller hela familjen har vi något för dig. Kolla in våra fantastiska erbjudanden på husbilar i Paris eller hör av dig till oss om du har några frågor.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Paris