Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I RENNES

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Rennes - Bästa priserna med Auto Europe

  Auto Europe har den fina nöjet att kunna erbjuda er en hyrbil i Rennes så ni enkelt kan ta er runt denna del av Frankrike och uppleva den franska kulturen. Med en historia som går tillbaka till den romerska eran finns det många spännande monument, samt spännande museer, vackra parker och fascinerande kyrkor. Från det imponerande parlamentet till underhållande café har staden något att erbjuda för alla. Här är fullt av sevärdheter och aktiviteter, och längre ner listar vi några av våra favorit saker att göra i Rennes

  Med oss kommer ni att hitta ett stort utbud av olika bilar från flera olika bilkategorier, så ni kan vara säkra på att hitta något som passar era ändamål för er resa i Rennes. Vi kan erbjuda detta enorma utbud mycket tack vare vårt långa samarbete med lokala och världskända leverantörer. Utöver det imponerande utbudet av bilar, så kan vi även vara stolta över att kunna erbjuda er något vi tycker är ännu viktigare, marknadens absolut lägsta priser. Med oss kan ni känna er säkra att ni får det bästa priset möjligt, så ni kan spendera mer på annat kul. Auto Europe erbjuder hyrbilar på över 24.000 destinationer i 180 länder. Med oss kan ni enkelt hitta hyrbil runtom hela Frankrike som Paris eller andra mindre välkända platser som Figari. Oavsett vart ni behöver hämta upp bil, är det nästan säkert att vi har något att erbjuda.

  Hur är trafiken i Rennes?

  Att hyra bil i Rennes är ett utmärkt val eftersom på grund av stadens geografiska läge och dess status som regionens huvudstad är Rennes portal till Bretagne. Staden är centrum för ett landsvägs nätverk som betjänar hela halvön och förbinder den med resten av de nationella motorvägarna. Från här tar ni er enkelt till Vannes, Lorient, Saint-Brieuch och Brest. Rennes är också utgångspunkten för den enda motorvägen som går till Caen. Ni finner även bra vägar inom nätverket som sammankopplar andra större motorvägar som leder till Nantes och Paris.

  • I Frankrike är det högertrafik
  • Säkerhetsbälte är ett måste
  • Krav att medföra ett oanvänt alkotest. Alla hyrbilar kommer med detta
  • Inte tillåtet att prata i handhållen mobiltelefon under körning

  Var kan jag parkera min hyrbil i Rennes?

  Eftersom Rennes är en sammankopplings stad för många vägar så är trafiken inne i staden mycket tung, och stora delar av stadens centrum är reserverad för bussar och gång trafikanter. Inne i centrum finns där en hel del parkerings möjligheter för er hyrbil i Rennes mot en kostnad. När ni letar efter parkering, är det horodateur ni behöver kolla efter, och de är utspridda lite överallt. Man behöver inte köra långt för att hitta en möjlighet att parkera. Priserna varierar lite beroende på vilken zon ni parkerar i. I den gröna zonen vilket är den billigaste så är det möjligt att stå parkerad upptill 180 minuter mot en kostnad på 75 cent per timmer. Medans i den röda zonen, är det tillåtet att stanna i upptill 90 minuter mot en kostnad på 1.33 Euro per timme. Ett litet tips om man vill ha billig parkering är att parkera i ett av parkerings garagen i utkanten av staden och sedan åka med metron in. Parkerings i dessa garage är gratis om man använder metron.

  Rennes flygplats

  Rennes flygplats är en mycket liten flygplats runt 8 kilometer från staden. Från flygplatsen tar ni er enkelt in till staden via buss som har avgångar alla dagar, till och med under helgdagar. Denna bussfärd tar runt 20 minuter mot en kostnad för en envägsbiljett på 1.50 Euro. Om ni är ute efter ett snabbare sätt att hämta upp ert fordon om ni valt att hyra bil i Rennes från flygplatsen, så finns där även ett tåg som tar er till staden på mindre än 5 minuter.

  Rennes flygplats (RNS) :
  Hemsida: www.rennes.aeroport.fr
  Telefonnummer: +33 299 296 000

  Att göra i Rennes

  • Parc du Thabor: Parc du Thabor ligger i nordöstra delen av Rennes och är en utmärkt plats om ni behöver koppla av och komma från vardags stressen eller bara vill uppleva härlig natur. Denna park är en av höjdpunkterna i Rennes och är full av naturlig skönhet med dess förbluffande samling av växter. Parken består av en fransk trädgård, engelsk trädgård, rosenträdgård, botanisk trädgård, växthus, fontäner och en strand. Detta är ett idyllisk grönområde som kommer ge en stund av lugn bort från stadens trängsel och oljud.

  • L’Eglise Notre Dame en Saint-Melaine: Inte långt från den vackra parken Thabor hittar ni denna byggnad som är en väldig viktigt kulturell plats för Rennes. Detta var huvud katedralen medans St- Pierre byggdes om. Utöver att den användes som en tillfällig katedral innehåller den en mycket intressant blandning av olika arkitekt stilar, som romersk, gotisk och neoklassisk vilket gör det till en unik blandning. Om inte detta vore nog, så är interiören häpnadsväckande vacker och en särskilt anmärkningsvärd väggmålning från 1500 talet hänger här, som skildrar Kristi dop.

  • La Place des Lices: Detta torg är beläget nordväst om Rennes centrum och är ett härligt torg fullt av vacker arkitektur. Med det är inte arkitekturen som gör att vi vill tipsa om denna plats, utan det är för dess marknad som den huserar varje lördag morgon Marknaden har sina rötter från 1483, och är den näst största i hela landet med över tre hundra hantverkare och producenter från hela Bretagne. Det livliga torget är det utmärkta stället att ta sig tiden för att prova de lokala specialiteterna , som den berömda cidern, det saltade smöret och de speciella Reinette äpplena.

  • Parlement de Bretagne: Detta är en ikonisk symbol för den gamla regimen där Bretagnes domstol sitter grundades 1554. Denna ståtliga byggnad som byggdes för att hysa parlamentet, behöll sin funktion ända fram till 1790 då parlamentet upplöstes under den Franska revolutionen. Fast att den nu huserar Bretagnes domstol, är det möjligt att njuta av dess arkitektur från 1500 talet.

  • St.Pierre katedralen: Chathédrale St-Pierre är definitivt värt ett besök om ni vill ta del av den magnifika neoklassiska arkitekturen. Katedralen är byggd på 1845 och dess läge är fylld av historia som går hela vägen tillbaka till tidigt 500 tal. Dess makalösa exteriör matchas av den majestätiska design inuti byggnaden, särskilt den vackra tak inredningen och det spektakulära orgeln. Detta är en mycket viktigt plats för den romersk-katolska befolkningen och huserar Rennes ärkebiskop.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Rennes

  Mont Saint-Michel

  Börja med att bege er norrut från Rennes och kör mot kusten. Med er hyrbil kommer resan ta runt tre och en halv timme för att anlända till denna unika plats som är listad i UNESCO’s världsarvs lista, och är en av de mest besöka sevärdheterna i Frankrike. Trots att bara synen på denna granit ö är helt makalös, så är det klostret från 1000 talet som är huvudattraktionen. När ni väl har klättrat upp till den urgamla klostret kommer ni ha möjligheten att njuta an en fantastisk utsikt över landsbygden och Normandie kusten. Ta er runt klostret och titt på dess gotiska stil och se hur munkarna levde på denna tid. Vandra runt på smala medeltida gator och ta er upp på skydds vallarna för att få den ultimata utsikten.

  Rosa graniten

  Trots att hela kustlinjen i Bretagne är makalös, så är där ett segment som sticker ut och är verkligen unik, Côte de Granit Rose. Denna del av kustlinjen sträcker sig över 30 kilometer lång och är ett mycket populärt resmål för turister och boende. Det som gör platsen så unik är dess rosa sten formationer och den mycket ovanliga rosa sandstränderna. Från Rennes tar ni N12 och kör västerut från staden, resan bör ta runt två timmar, men det är väl värt den långa körtiden. Côte de Granit Rose, som betyder rosa granitkust, är verkligen fantastisk. Det är inte bara den unika färgen som lockar, utan formationerna är glittrande och eroderades långt tillbaka till ganska extraordinära former.

  Dinan

  Till Dinan tar ni er enkelt genom att köra norrut från Rennes. Där finns två vägar som tar er hit. Antingen kör ni via D137 som är den kortaste vägen men kan vara hyfsat tät trafikerad. Den andra vägen är via D26 och har en beräknat körtid på runt 1 timme för att ta sig till Dinan. Staden är utan tvekan en av de mest attraktiva och bäst bevarade småstäderna i Bretagne. Med sina tre kilometer långa vallar, korsvirkeshus, attraktiva hamn och kullerstensgator fyllda med konstgallerier och hantverksbutiker, är det lätt värt en dags färd av er dyrbara semestertid. Trots stadens lilla storlek så är Dina ett mecka för historiskt intresserade. Här finner ni vackert medeltida arkitektur. Men det är även en av de bättre ställena för naturälskarna, där utsikten från bergstoppen över floden Rance är oslagbar.

  Geografisk information & historia

  Rennes historia går tillbaka mer än 2000 år. Den galliska byn grundades där floderna Ille och Vilaine flyter samman och har genom historian blivit Bretagnes viktigaste hamnstad. Staden kom tidigt att hamna under Romersk kontroll och blev känd som den “röda staden” på grund av den tegelmur som byggdes runt hela staden för att hantera invasions hot från gallerna. Genom dess historia har staden nästan blivit helt förstörd. Först var det runt 1720 som en storbrand härjade i hela staden och nästan orsakade dess undergång. Endast ett fåtal byggnader överlevde denna enorma eldhav, några av dessa byggnader som klarade av denna brand, förstördes nästan helt under nästa brand i 1994. Det andra gången staden nästan blev helt förstörd var under andra världskriget när tyskarna ockuperade staden. Nu är staden den tionde största staden i Frankrike med över 720 000 invånare och är känt som “den mest levande staden i Frankrike”.

  Den antika delen av staden är byggt på en kille där de två floderna sammanflyter, och ligger runt 50 kilometer från den engelska kanalen. Ett särskiljande sak med staden är att runt huvudvägen in till staden är ett grönt bälte med skog och betesmark tilldelat. Detta är ett skyddat område som utgör en naturlig buffert från staden och de mer trafikerade motorvägarna. Staden njuter av ett oceaniskt klimat vilket gör att temperaturerna på sommaren kan nå upp till 38 grader under högsommaren, medans vintrarna är relativt varma med en genomsnittlig temperatur på runt 3 grader.

  Ta sig runt i Rennes

  Om ni känner er för att parkera er hyrbil och ta er runt på alternativt sätt så erbjuder Rennes en mycket bra kollektivtrafik. Star, som är namnet på det kollektivtrafiken i Rennes, påstår att de har de lägsta priserna i hela landet, med ett pris på 1.50 Euro för en enkel biljett som är giltig i en timmer med obegränsad antal stopp. Staden erbjuder över 50 olika busslinjer, där en buss avgår var femte minut. Dessa busslinjerna sammanknyter hela Rennes, så oavsett vart i staden ni befinner er, så är det inte långt ifrån en busshållplats, som erbjuder en bra karta över alla stoppen i staden. Utöver bussar så har staden även en metro linje som har 15 olika stopp. Den tar er från ena sidan av staden till den andra på runt 16 minuter. VAL som metro också kallas är 8.5 kilometer lång och börjar avgå på morgonen, 05:25 ända fram till 00:30.

  Sedan vill vi även tipsa på att Rennes är en stad där det är utmärkt att utforska staden genom cykel. Staden har ett system med över 81 upphämtnings platser där man kan få låna en cykel för att ta sig runt staden. En hel dags hyra kostar runt 1 Euro. Är man lite finurlig så kan man komma undan utan att behöva betala för cykeln. Man kan låna en cykel gratis den första halvtimmen, så kan man ta sig från ena stationen till den andra, så kan man återlämna cykeln inom denna halvtimme och slippa betala. När man har återlämnat den, kan man hämta upp en ny och få 30 minuter gratis cykel igen.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Rennes

  Tillbaka till toppen