Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MARSEILLE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Marseille - Billigt med Auto Europe

  Boka en hyrbil i Marseille via Auto Europe och upplev Frankrikes näst största stad på egen hand. Belägen i södra delen av landet är det en solig stad längst Medelhavets kust, inbäddad mellan havet och bergen. Det är en av Europas äldsta städer, grundad för över 2,600 år sedan, vilket gör att den är full av historiska sevärdheter och attraktioner. Men det är inte bara stadens historia som gör Marseille till en populär turistdestination, med 300 soldagar om året och sina vackra sandstränder med turkost vatten lockas även badsugna besökare hit. I Marseille finns det en härlig blandning mellan sol och bad, storstadspuls med allt det innebär, kultur och historia - vad mer kan du önska dig på en semester?

  Som sagt ligger Marseille i södra Frankrike, för att vara mer exakt i regionen Provence-Alpes-Cote-d'Azur. Hem till den Franska Rivieran, lavendelfält, idylliska landsbygdslandskap och vingårdar i världsklass är regionen den mest besökta i Frankrike, folk från hela världen åker hit för att uppleva allt området har att erbjuda. Gör som många andra och utforska Marseille och Provence-Alpes-Cote-d'Azur med en bil så du kan få ut så mycket som möjligt av din resa. Bokar du via oss på Auto Europe får du hyrbilen du vill ha till bästa pris - det garanterar vi!

  Ta gärna del av tidigare kunders recensioner på vår sida där vi samlat utvärderingar av hyrbil i Marseille.

  Hur är trafiken i Marseille?

  I centrala Marseille är vägarna ganska smala och många av gatorna är enkelriktade vilket gör att det kan vara lite klurigt att ta sig runt, speciellt när det är mycket trafik. Om man inte är familjär med vägnätet och gatorna kan det därför vara en bra idé att använda sig av en GPS (eftersom traditionella kartor inte visar om en väg är enkelriktad eller inte). GPS går att lägga till redan under bokningsprocessen om du bokar hyrbil via oss, på så sätt slipper du oroa dig.

  Utöver många trånga och enkelriktade gator i de centrala delarna av Marseille är det inte några större konstigheter att köra i staden. Precis som i Sverige är det högertrafik och många av trafikreglerna är de samma som hemma. Trots detta rekommenderar vi att köra försiktigt och vara uppmärksam på övriga bilister, du kör trots allt i ett främmande land. Precis som i alla storstäder kan det vara mycket trafik på vägarna och trots att vägnätet är omfattande kan det ibland bli stressigt och smått kaotiskt, men kör försiktigt och behåll lugnet så kommer det inte vara några problem.

  Vill du läsa mer om Frankrikes trafikregler kan du göra det här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Marseille?

  Att hitta parkering för sin hyrbil i Marseille är inte helt lätt. På grund av att staden är väldigt gammal har den trånga gator vilket gör att parkering längst med gatorna är näst intill omöjligt. De centrala parkeringarna består istället främst av olika parkeringshus och platser som besökare kan ställa sig vid mot en avgift. Priset för parkering varierar mellan de olika parkeringshusen, men det vanligaste är att det kostar per timme. Ett alternativ är att parkera lite utanför stadens centrala delar och sedan ta kollektivtrafiken in till stan om du är orolig över att inte hitta parkering. Detta är också ett mer ekonomiskt alternativ.

  Marseille flygplats

  Marseille flygplats, eller Marseille Provence Airport som den officiellt heter, är en medelstor flygplats i södra Frankrike som nio miljoner passagerare årligen åker via. Detta gör den till den femte största i Frankrike. Flygplatsen ligger cirka 25 kilometer nordväst om Marseille, och lite mer än 28 kilometer sydväst om staden Aix en Provence som är en annan populär turistdestination i södra Frankrike.

  Flygplatsen är en internationell flygplats som har direktflyg till många av Europas största städer, bland annat Köpenhamn, Wien och Madrid. Men inte bara det, härifrån går också en hel del flyg till destinationer i Nordamerika, Indiska oceanen, Afrika och Mellanöstern. Vill du hyra bil i Marseille och sedan hämta upp den direkt på flygplatsen är det möjligt. Flera hyrbilsföretag erbjuder upphämtning här vilket gör det möjligt att hämta upp din bil direkt efter du landat för att smidigt och bekvämt ta dig ut på sitt reseäventyr. Börja din bokning längst upp på denna sida eller hör av dig till en av våra hyrbilsexperter om du har några frågor.

  Marseille Provence flygplats – (MRS)
  Flygplatsen ligger cirka 25 kilometer utanför centrala Marseille.
  Adress: 13727 Marignane, Frankrike
  Hemsida: www.marseille-airport.com
  Telefon: +33 820 81 14 14

  Att göra i Marseille

  Storstaden Marseille har aktiviteter och sevärdheter som kommer hålla dig sysselsatt i flera dagar, oavsett vad du har för intresse. På grund av stadens mångfald finns det ett brett utbud vilket gör att det garanterat finns något som faller dig i smaken. Spendera en dag bland stadens museum, åk på en båttur i de turkosa havet eller gör en barrunda innan du avslutar kvällen på en av Marseilles fartfyllda nattklubbar. Nedan har vi listat några andra populära saker att se och göra under din tid i denna underbara stad.

  • La Corniche - Njut av stadens vackra kustläge och ta en promenad längst havet vid La Corniche. Denna vackra utsiktspunkt bjuder på frisk luft med vacker utsikt över Medelhavet. Vill du inte promenera går det även att cykla längst med kusten och ta in stadens historiska byggnader på ena sidan och det öppna havet på den andra. Stanna och ta en kopp kaffe eller en glass på vägen och njut av solens varma strålar och den charmiga atmosfären.

  • Notre-Dame de la Garde - Kyrkan Notre-Dame de la Garde byggdes på 1800-talet och är en av stadens främsta landmärken. Det är en katolsk kyrka och en pilgrimsplats, vilket är en av anledningar till att det är så många besökare som kommer hit. En annan anledning är den otroliga utsikten över hela Marseille som finns att hitta här, och en tredje är den imponerande arkitekturen kyrkan har. Kyrkan är också känd för sin staty La Bonne Mère som är placerad längst upp på byggnaden och som vakar över staden och hamnen.

  • Chateau d'lf - Cirka fyra kilometer utanför Marseille ligger ögruppen Frioulöarna som bland annat är hem till den gamla fästningen Chateau d'lf. Fästningen byggdes på 1480-talet för att skydda Marseille, mellan åren 1580-1871 användes den dock som ett högsäkerhets fängelse. Idag är ön och fästningen mest känd för att var Greven av Monte Cristo utspelar sig. En mängd olika båtturer går dagligen från Marseille till Chateau d'lf och är en populär turistattraktion oavsett om du har en guidad tur eller utforskar fästningen på egen hand.

  • Vieux-Port - Denna hamn är grunden för en av stadens äldsta delar eftersom det länge har varit hit fartyg och båtar anlände i handelssyfte. Än idag är det Frankrikes ledande hamn och en mötespunkt för både turister såväl som den franska lokalbefolkningen. Mängder av restauranger, butiker, och caféer gömmer sig bland hamnens gator och att gå runt i de omringande kvarteren är både mysigt och roligt. Köp lite nyfångad fisk eller färsk frukt på marknaden som ligger här eller njut av solnedgången en varm sommarkväll från bryggans kant. Andra sevärdheter vid Vieux-Port är Musée de Vieux Marseille, Saint-Ferréol les Augustins och Saint Victor´s Abbey.

  • La Vieille Charité - Den intressanta byggnaden var tidigare ett fattighus, numera är det en populär turistattraktion på grund av sitt unika utseende samt på grund av att byggnaden är hem till ett flertal museum. Bland annat Musée d'Archéologie Méditerranéenne, Musée des Arts Africains, Océaniens, Amérindiens, och Centre International de la Poésie de Marseille. Byggnaden ligger väldigt centralt och det tar inte många minuter att gå till den från Vieux-Port.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Marseille

  Att hyra bil i Marseille betyder att du kan ta dig utanför stadens gränser och upptäcka mer av det vackra området, eller varför inte utforska hela den södra delen av landet? Verken Toulouse i väst eller Nice i öst ligger särskiljt många timmars bilresa bort. Med en hyrbil är det verkligen du som är i kontroll över vad du vill se och göra på din semester. Nedan finns några förslag på dagsutflykter du kan ta från Marseille:

  Aix en Provence

  Kör norrut mot staden Aix en Provence som är känd för sina många fontäner och arkitektur. Det är en perfekt dagstur från Marseille eftersom det bara tar 40 min att köra hit och du kan spendera dagen i en härlig storstad som ändå skiljer sig mycket från Marseille. Ta en promenad i centrala delen och se de ikoniska fontänerna Fontaine d´Albertas, Fontaine de roi René och den största av de alla; Fontaine de la Rotonde. Detta är var den franska konstnären Paul Cézanne, känd som “fadern av kubism”, växte upp och var aktiv vilket gör att staden har ett stort kulturarv och än idag är hem till många konstnärer och konstmuseum. Andra sevärdheter i staden inkluderar Sain-Jean de Malte kyrka, berget Montagne Sainte-Victorie och Pavillon Vendome.

  Se lavendelfält

  Provence-Alpes-Cote-d'Azur, som är regionen Marseille ligger i, är känd för sina blomstrande lavendelfält. Ett av de bästa ställena att se de lilla blommorna på är kring staden Valensole som ligger cirka tio mil inland från Marseille. Här kommer du mötas av lilla fält som sträcker sig i all oändlighet över de smått rundade landskapen. Så långt ögat kan nå är det lilla på marken och luften fylls av den ljuvliga lavendel doften. Vill du se dessa fantastiska fält när de är i full blom måste du besöka regionen under sommarmånaderna, helst mellan mitten av juni till slutet av augusti.

  Påvepalatset i Avignon

  Detta är en av de största och mest välbevarade byggnader från den europeiska medeltiden, och den ligger bara lite mer än en timmars bilväg ifrån Marseille! Det är en mäktig byggnad som har ett tjugotal rum öppna för allmänheten där de kan få en smak av byggnadens historia som sträcker sig nästan 700 år tillbaka i tiden. Varje år besöker över 600,000 personer palatset vilket gör det till en av Frankrikes mest besökta monument.

  Nice

  På cirka två timmar kan du köra öst mot den vackra staden Nice. Vill du göra bilturen ännu mer speciell kan du köra längst kusten och njuta av den otroliga utsikten över Medelhavet, dock kommer det då ta lite längre. Nice har under flera år varit en populär destination för turister, både internationella och för fransmännen själva. Beläget mitt i den Franska rivieran och med en stark fransk kultur samt rik historia är det ett självklart val för många som vill semestra i södra Frankrike. Några av sevärdheterna i staden som lockar besökare hit är Castle of Nice, Promenade des Anglais, Cours Saleya och häpnadsväckande St Nicholas Russian Orthodox Cathedral.

  Geografisk information & Historia

  Längst nere i södra Frankrike, längs medelhavets kust och den Franska rivieran, hittar vi Marseille. En hamnstad med drygt 860 000 invånare. Det är en av Europas äldsta städer och Frankrikes utan tvekan äldsta stad. Detta främst eftersom den under lång tid varit en viktig handelsstad på grund av dess naturliga port som gjorde att området var ett perfekt stopp i samband med handel över Medelhavet. Än idag är staden en av landets viktigaste när det kommer till export och import.

  Marseille är som sagt beläget i södra delen av Frankrike vid kusten. Tack vara medelhavsklimatet som finns här har staden cirka 300 soldagar per år, och en årlig medeltemperatur på 14.2 grader. Som varmast är det under juni, juli och augusti då det ofta är över 30 grader. Detta gör att flest besöker staden under dessa månaderna, de flesta åker hit för att sola och bada i det turkosa paradisvattnet. Vill man uppleva staden när det är färre turister kan det dock vara en bra idé att åka hit under lågsäsongen som varar mellan oktober-april.

  Ta sig runt i Marseille

  Vill du bekvämt ta dig runt i staden och det närliggande området kan du hyra bil i Marseille. Då är du helt fri att köra exakt vart du vill för att se och göra det du önskar. Med en bil har du också utrymme till att vara flexibel och spontan på ett helt annat sätt än om du inte hade haft en. Eftersom Marseille har ett omfattande vägnät kan du ta dig i princip vart du vill i staden, men även till andra delar av landet. Till exempel ligger Lyon bara tre timmas bilfärd norr om staden och Montpellier ligger mindre än två timmar väst. Vill du göra en ännu större roadtrip ligger även huvudstaden Paris inom kördistans.

  Kollektivtrafiken i Marseille består av tåg, bussar och, sedan 2007, även av tre spårvagnslinjer. De flesta områdena, speciellt om du ska till de populäraste turistställena, går att nå via kollektivtrafiken utan problem. Det som är bra är att man kan köpa en biljett som är giltig på både de lokala bussarna, metrolinjerna och spårvagnarna för att smidigt ta sig runt i staden. Tack vara snabbtågen som avgår från stadens största tågstation Marseille Saint Charles kan du inte bara ta dig runt i staden, de flesta storstäderna i Frankrike (och även en del utanför) går nämligen att nå härifrån. Vill man uppleva Marseille på samma sätt som lokalbefolkningen går det också att hyra en cykel. Cirka tusen cyklar är tillgängliga för uthyrning om man vill trampa runt mellan olika sevärdheter och aktiviteter, dessa utspridda på cirka 130 stationer.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Marseille