Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I STRASBOURG

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Strasbourg till de bästa priserna

  En hyrbil i Strasbourg är bland det smidigaste sätten att ta sig runt denna stad i Frankrike. Som stad är Strasbourg en härlig unik blandning som skapar denna hybridstad. Dels är det en medeltida by som kännetecknas av vackra korsvirkeshus och smala slingrande gator samt är staden ett modernt maktcentrum med fina och mäkta byggnader som hushåller viktiga EU-organ. Med Frankrikes största universitet och viktiga EU organ som Europaparlamentet och EU domstolen för mänskliga rättigheter gör det att staden är full av en härlig mix av människor som bidrar till livligheten i staden. Med en hyrbil från Auto Europe tar ni er enkelt runt mellan alla de intressanta sevärdheterna ni hittar här. Staden är full av underbara aktiviteter och saker att beundra, från små kyrkor till det stora Palais Rohan. Staden är full av en härlig blandning där ni kommer hitta moderna byggnader sida vid sida med medeltida byggnader med en typisk gotisk stil. Men det är inte enbart för ögonen som staden har att erbjuda fina upplevelser för, utan för gommen också. Här kommer ni få en rejäl gastronomisk upplevelse med ett unikt kök som är starkt influerat av flera regioner.

  En hyrbil kommer vara er bästa vän, man kan ta sig runt med taxi men blir snabbt väldigt dyrt. Alternativt kan man ta sig runt med kollektivtrafik, men kan vara krångligt och tidsödande. Med en hyrbil, speciellt från Auto Europe, får ni de billigaste bilarna på marknaden och har ett enormt utbud att välja mellan. Hos oss hittar ni allt från små smidiga bilar, perfekta för att ta sig runt i de större städerna, till lyxiga sportbilar när ni vill resa runt i den bästa komforten och stilen. Auto Europe has sysslat med hyrbilar i över 60 år och har under denna skapat goda kontakter med globala och lokala leverantörer, för att kunna erbjuda er ett så brett urval som möjligt till absolut löjligt låga priser. Med oss är det enkelt och smidigt att boka, vi är det mest ekonomiska valet.

  Hur är trafiken i Strasbourg?

  Med hyrbil i Strasbourg kan det vara rejält knepigt att ta sig runt den historiska stadskärnan. Staden är världsledande inom cykelvänlig stadsplanering och ha en omfattande cykelnätverks som ständigt växer, vilket leder till svårare framfart med bil. Sedan blir det inte bättre att största delen av stadens centrum är antingen en del av detta omfattande cykelnätverk, eller speciellt för fotgängare eller en hopplös labyrint av enkelriktade vägar. Att ta sig fram kan vara oerhört svårt, sedan får man också ha i åtanke att de har Frankrikes näst största student population och en nyckelstad för Europa med många viktiga bestämmande organ placerade i staden. Så på de vägar där man kan ta sig fram får man räkna med trafikstockningar och en del flaskhalsar, så det är noga att man planerar in detta när man försöker navigera sig runt Strasbourg. Vi har en utmärkt sida som är bra att läsa med körinformation för Frankrike.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Strasbourg?

  Trots att det kan vara bökigt att ta sig runt i centrala delen av staden bör det inte avskräcka er från att hyra bil i Strasbourg. De centrala delarna med dess unika smala gågator fyllda med historiska byggnader är utmärkt att utforska på fots, och det är enkelt att hitta en plats att parkera sin hyrbil på. Staden är indelat i tre olika parkerings zoner som kommer med olika avgifter och längd man kan stanna.

  • Röd zon: Detta är den zon som gäller i centrum. Här är det endast tillåtet att parkera upp till 2 timmar och kommer med en kostnad på 2.10 euro/timme.
  • Orange zon: Zonen som gäller för runtom centrum. Detta är också en korttids parkerings med en maximal tid på 2 timmar. Här kostar det 1.70 euro/timme.
  • Grön zon: Gäller gör de yttre delarna av staden och här kan ni parkera upp till 3 timmar och det kostar 0.50 euro/timme.

  Där finns gott om parkerings möjligheter, runt 12 500 parkerings möjligheter längs med trottoaren och över 10 000 allmänna parkerings platser. Sedan har staden något som heter Park & Ride vilket är det billigaste alternativet att parkera, och är ett utmärkt plats att parkera sin hyrbil på. Här är parkering platsen anknuten till antingen en spårvagns eller buss stopp, som enkelt tar er in till stadens centrum.

  Strasbourg flygplats

  Strasbourg flygplats ligger runt tio kilometer sydväst om Strasbourg och om ni har valt att hyra bil i Strasbourg, tar ni er enkelt från denna lilla flygplats till staden med en av de tågen som kör mellan staden och flygplatsen. Många internationella flygbolag flyger istället till närliggande flygplatser som Basel -Mulhouse-Freiburg flygplatsen, som är nära den schweiziska gränsen.

  Strasbourg flygplats (SXB) :
  Adress: RD 221 Route de l'Aéroport, 67960 Entzheim, Frankrike
  Telefonnummer: +33 3 88 64 67 67
  Hemsida: www.strasbourg.aeroport.fr

   

  Att göra i Strasbourg

  • Grande Île: Denna ö som ligger i centrala delen av Strasbourg är den första platsen som valdes in i UNESCOs världsarvslista. Grande Île är som ett kvarter som exemplifierar medeltida städer. Den 1.25 kilometer långa ön hushåller stadens centrala torg, och fem mycket gamla kyrkort därav den fjärde högsta kyrkan i världen. Denna ö är en av de främsta sevärdheterna i staden och här flockas turister året om.

  • Strasbourgs katedral: Denna världskända katedral räknas vara den finaste exemplen av sen gotisk arkitektur och var med sina 142 meter världens högsta byggnad i över tvåhundra år. Nu räknas dem som den sjätte högsta kyrkan i världen och den högsta kvarvarande kyrka som byggdes under medeltiden.

  • Petite France: Detta är stadens mest livliga område där turister från alla världens hörn samlas. Denna plats är känd för sina kullerstensgator, kanaler och gamla medeltida hus som Tanner House som byggdes 1572. Området är även fullt av restauranger och butiker som säljer souvenirer och annat smått och gott. Längs den täckta bron som sträcker sig över en damm får ni en utmärkt panorama utsikt över området.

  • Musée historique de la ville de Strasbourg: Detta museum som ligger i ett tidigare slakteri är dedikerad för stadens kaotiska historia från början av medeltiden fram till nutid. Ett besök här kommer att på ett roligt och användarvänligt sätt visa upp stadens brokiga historia. De har öppet alla dagar i veckan från tidigt på morgonen till kvällstid.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Strasbourg

  Basel

  Från Strasbourg går där många fina motorvägar, varav en av dem tar er in till Schweiz, ett land som rankas bland de högsta för deras bra underhållna vägar och mycket civiliserad körstil. På drygt en och en halvtimmes körfärd från Strasbourg kommer ni till den charmiga schweiziska staden Basel, som lockar många besökare året runt. För de som är fanatiska i konst så har Basel ett enormt utbud av museum och gallerier med fokus på urban och modern stil. Utöver det har staden en närhet till oslagbart vacker natur.

  Stuttgart

  Stuttgart som ligger i Tyskland är känt som en teknologiskt mecka i landet och ni tar er hit enkelt från Strasbourg på under två timmar. Var dock uppmärksam att vissa vägar är tullbelagda. För bil fantaster så kan ni upptäcka att många av de kända märkena har sitt tillverknings plats här och har också en massa museer för dess rika bilhistoria. Sedan är staden också fylld av fina parker och gamla slott. De har även en av de största botaniska trädgård och zoo i Europa.

  Luxemburg

  På endast 2 timmar kan ni ta er till storhertigdömet Luxemburg och dess huvudstad som har en uppsjö av saker att se och upptäcka. Det är plats för många europeiska institutioner och ett besök i detta lilla land kommer ni att finna en härlig blandning av tradition och modernitet, ni kommer bli glatt överraskade med den mängd av turistattraktioner som finns. Här finns många UNESCO skyddade världsarvsplatser, museer, underbara torg fyllda med charmiga butiker och en härlig natur med underbara naturparker.

  Geografisk information & historia

  Strasbourg som ligger på västra stranden av floden Rhen har länge varit en mycket viktigt strategisk position under historiens gång, och staden har bollats mellan franskt och tyskt ägande många gånger. Staden utvecklades till en keltisk marknadsstad runt två tusen år f.Kr och erövrades av romarna. Efter det romerska riket föll så hamnade staden i Franskt ägande, som varade ända till 8:e talet, efter det blev det kontrollerat av tyskarna. Det var i tyskt ägo ända fram till slutet på 1600-talet. 1681 var året då den franska kungen annekterade staden och den föll återigen i franskt ägo. Staden bollades tillbaka till tyskt ägo igen efter det fransk-tyska kriget 1870 då tyskarna tog över staden. Och som ett resultat av första världskriget, så kom Strasbourg att tillhöra Frankrike igen, och har sedan dess varit franskt. Nu är det den nionde största staden i Frankrike med runt en halv miljon invånare och är hem för många viktiga europeiska organ.

  Strasbourg som är Europaparlamentets säte ligger i östra Frankrike intill gränsen mellan Tyskland och Frankrike, och är huvudstad i Alsace regionen. Trots att staden ligger så långt från havet man kan tänka sig, är stadens klimat ändå klassificerat som oceaniskt klimat med varma somrar med en hel del sol och relativt kalla vintrar med risken för snö. Staden lyckas hålla sina medel temperaturer uppe mycket tack vare att den ligger inbäddade i Rhen dalen som skyddar staden från de olika vindarna.

  Ta sig runt i Strasbourg

  Den historiska kärnan av Strasbourg är som gjord för att utforskas till fot, men staden har även något relativt unikt. Det är möjligt att hyra cykel för runt sex euro per dag som man enkelt kan utforska stadens stadskärna på de väl utvecklade cykelnätverken. Även stadens fina kollektivtrafiken gör det simpelt att hitta ett alternativt sätt att ta sig runt det ganska så svårframkomliga centrum av staden.

  Tåg
  Centralstationen i Strasbourg är en av nyckelstationerna på den östra delen av Frankrike. Här anknyts många linjer till olika destinationer runt om i Europa. Det är även från här som ni hittar tågen som avgår till Strasbourgs flygplats. Från här öppnar hela Europa upp sig och ni hittar anslutningar till platser som Belgien, Tyskland, Nederländerna, Schweiz och även höghastighetstågen TGV som tar er till Paris på under tre timmar.

  Spårvagn
  Strasbourgs spårvagnsnätverk är välutbyggt och med över 55 kilometer spår för spårvagn är det det största nätverket i hela Frankrike. I staden finns det 69 olika stopp med sex olika linjer, så med spårvagn är det ett säkert val att kunna komma dit ni önskar. Skulle ni åka till en sällsynt plats som inte är i direkt anslutning till en spårvagnsstopp, så vid de flesta stoppen så finns där även en busstopp så ni enkelt kan ta er vidare med buss.

  Buss
  Buss är ett billigt och säkert alternativ som transport för att ta er runt staden. Med runt 283 bussar som opererar inne i staden uppdelat på 11 olika linjer tar ni er enkelt runt stadens alla hörn. Staden har också 30 linjer som tar er till destinationer utanför staden till förorterna och närliggande städer. För det mesta så avgår bussarna med tio minuters mellanrum inne i staden, när allt går som planerat. Men med tanke på hur trafiken är i staden, bör man räkna med förseningar.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Strasbourg

  Tillbaka till toppen