Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BASEL

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Basel - Bästa priserna med Auto Europe

  Kulturellt och historiskt formade av franska och tyska influenser, är den charmiga schweiziska staden Basel en turistmagnet och lockar besökare året runt. Konstälskare kommer att vara nöjda med Basels rika konstnärliga scen som inkluderar coola museer och gallerier med fokus på urban och modern stil. Med den fina Schweiziska landsbygden och en bevarad natur, kommer du bara vara några kilometer från en stor utomhusupplevelse. Och med en hyrbil från Auto Europe tar ni er enkelt till platser som Strasbourg som är runt en timmes körfärd från Basel.

  Varför inte låta Auto Europe var ditt resesällskap på vägen med en hyrbil i Basel till riktigt bra priser? Du kan boka din hyrbil idag med Auto Europe och få ett oförglömligt äventyr i Schweiz! Du når oss genom att ringa +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Vi finns här för dig 7 dagar i veckan.

  Trafik

  Schweiz rankas som ett land med fantastiska vägar och en civiliserad körkultur. När du kör din hyrbil i Basel, stanna vid varning för spårvagnar eftersom de har företräde. Det är alltid en bra idé att parkera din hyrbil i utkanten istället för att köra in i eller i närheten av centrum. Med enkelriktade vägar, kan det bli ganska komplicerat att hitta parkering i centrum.

  Att köpa en vignett är obligatorisk för att använda det stora nätverket av Schweiziska motorvägar. Vignetter kan erhållas vid alla bensinstationer, post- och turistbyråer samt ett antal andra butiker. Glöm inte att slå på dina lampor när du kör din hyrbil i Schweiz även på dagtid. Det har varit obligatorisk sedan 2014. Auto Europe har gjort en guide till körning i Schweiz för att hjälpa dig att förbereda dig inför resan.

  Parkering

  Över 4000 lediga platser i flera parkeringsplatser erbjuds i hela staden. Dessutom betalas parkering på gatan också i vissa delar av staden. Glöm inte att köpa en biljett från maskinen och placera den på ditt fönster eller på instrumentbrädan.

  För att parkera bilen i en blå zon måste du köpa en parkeringsskiva på ett postkontor, ange ankomsttid och placera den i fönstret. Här kan du parkera gratis upp till 1,5 timmar.

  Ett bra alternativ för när du ska hyra bil i Basel och behöver en smidig parkering, är att parkera din hyrbil i en av Park &Ride områdena, som ligger ganska bekvämt nära buss, spårvagn och tågstationer. Dag-och månatliga pass är tillgängliga för dessa parkeringsplatser.

  Basel flygplats

  Basel flygplats är en internationell flygplats 3,5 km nordväst om Basel, Schweiz, 20 km sydost om Mulhouse i Frankrike och 46 km sydväst om Freiburg im Breisgau i Tyskland. Den franco-schweiziska administrerade flygplatsen är geografiskt belägen i franska Alsace-regionen, i administrativa kommunen Saint-Louis nära gränspunkten mellan Frankrike, Tyskland och Schweiz.

  EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg - (BSL, EAP, MLH)
  Hemsida: 
  www.euroairport.com
  Telefon:+33 3 89 90 31 11

  Missa inte

  Vi har samlat ihop några tips på saker man kan göra i Basel, om man har idétorka eller helt enkelt inte vet riktigt vad som inte får missas.

  • Rheinfähre: Besöker du Basel så är det ju nästan ett måste att åka med färjan över floden! Färden kostar inte så mycket är är ett trevligt sätt att ta sig över floden mellan stora och lilla Basel.
  • Altstadt: I Basels gamla stan finns sevärdheter och shoppingstråk. Här finns många små kaféer och småbutiker, och exklusiva klockbutiker så klart. Passar också utmärkt på en söndag men observera att då är alla butiker stängda "ruhetag".
  • Kunstmuseum Basel: Detta konstmuseum har en mycket rik samling av konstverk som kan ta en hel dag att se. Biljetten kan användas under en hel dag vilket betyder att man kan ta en promenad i staden och komma tillbaka för mera konst. Väl värt ett besök en regnig dag.
  • Basel paper mill museum: Om man vill se något annorlunda finns ett museum som är väl värt att se! Här kan man utforska världen om papperstryck och dess betydelse i Europa. En rik upplevelse för både ung och gammal.

  Dagsturer

  När du reser runt med hyrbil i Basel måste du dra nytta av av att kunna köra ut till olika områden och upptäcka mer av Schweiz!

  Lucerne

  Lucerne är en vacker liten stad i hjärtat av Schweiz, över sjön från Altdorf. Förutom att vara en bra plats att besöka i sig är Lucerne en bra bas för att utforska kända schweiziska platser som Mount Rigi och Rütli Meadow. Det tar ungerfär 1,5 timme att köra bil från Basel till Lucerne.

  Rötteln Schloss

  Beläget högt uppe på toppen av det skogsklädda berget finns ett slott känt för lokalbefolkningen som "Röttler Schloss". Passagen från slottet till övre slottet är via en lutningsbrygga. Många arkeologiska fynd från slottet visas i museet på slottets gård. Det tar endast 20 minuter att åka från Basel till Rötteln, missa därför inte chansen att se detta fantastiska slott!

  Rhenfallet

  Rhenfallet är det största vattenfallet i Schweiz och Europa. Fallen ligger vid gränsen mellan kantonen Schaffhausen och Zürich, mellan kommunerna Neuhausen am Rheinfall och Laufen-Uhwiesen / Dachsen, bredvid staden Schaffhausen i norra Schweiz. Det tar ungefär 1,5 timme att åka hit från Basel.

  Geografisk information och historia

  Schweiz gränsar till Tyskland och Frankrike i norr och Basel är en idealisk utgångspunkt för att utforska underbara Schwarzwald och Konstanssjön. Alla föreslagna resor kommer också att bli en minnesvärd kulinarisk upplevelse! Basel berömda samlingsplats är Rheinfloden, fantastisk för att ta en uppfriskande dopp på sommaren. Sommaren i Basel kan bli ganska het medan vintrarna fortfarande är lite mildare än i angränsande Alperna. Det finns emellertid mycket regn under hela året.

  Kollektivtrafik

  Schweiziska kollektivtrafiksystemet är känt för att vara en av de säkraste och mest effektiva i världen. Besökare i Basel kan dra nytta av dess bussar och kända gröna och gula spårvagnar. Var snäll och köp din biljetter vid kiosker, biljettmaskiner och tågstationer. Några av biljetterna måste valideras före resan. Hotellgäster är välkomna att använda Mobilitetsbiljetten som tillåter dem att resa med kollektivtrafik i Basel gratis.

  Tåg

  Centralstationen i Basel kallas Basel SBB järnvägsstation. Den ägs av Swiss Federal och är Europas mest trafikerade internationella gränsstation. Härifrån du kan ta internationella och nationella långdrivna tåg till Berlin, Hamburg, Amsterdam, Prag, Bern och många andra städer. På stationen hittar du ett urval av lediga biluthyrningsleverantörer och fordon som passar din resa.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation