Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I GENEVE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Genève - Bästa priserna med Auto Europe

  Genève är en stad och kommun i sydvästra Schweiz med ca. 200 000 invånare. Staden är bland annat känd för Genevekonventionen och Röda Korset. Staden är perfekt för en helgtur eller ett stopp under Europaresan. En hyrbil i Genève är idealisk om du vill ta dig runt i Schweiz eller grannländerna på egen hand.

  Hämta en hyrbil i Genève med Auto Europe. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24.000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Genèves flygplats eller på ett centrumkontor. Tänk dock på att Genèves flygplats är uppdelad i en fransk del och i en schweizisk del. Du kan hämta hyrbil på båda sidor av flygplatsen. Du kan läsa om tidigare kunders upplevelser på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Genève.

  Hur är trafiken i Genève?

  För att kunna köra bil i Schweiz behöver din bil ha en vägvignette. I många fall ingår detta när du hyr bil. Eftersom Auto Europe förmedlar hyrbilar från olika leverantörer så bör du kontrollera villkoren för att ta reda på om en vägvignette ingår. I Genève är det gratis att parkera på gatan under nattetid samt på lördagarna. Läs dock alltid skyltar noggrannt eftersom undantag kan förekomma. Annars kan du alltid parkera i ett parkeringsgarage. Här kommer lite tips på vad du bör tänka på när du kör bil i Genève och Schweiz:

  • Tänk på att din bil måste ha en vignette på vidrutan för att få köra på motorvägen.
  • Tala inte i handhållen mobiltelefon under körning. Det kan resultera i böter.
  • På den franska sidan brukar inte vinterdäck ingå i hyran.

  Om du vill veta mer om bilkörning i Schweiz besök vår körguide för Schweiz här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Genève?

  Att hitta ledig parkering på gatan i Genève kan vara svårt. Under de senaste åren har just parkeringen varit ett problem, vilket har lett till att man byggt ett stort underjordiskt parkeringsgarage som till och med sträcker sig under Genèvesjön! Om man istället vill kan man parkera i utkanten av staden och ta kollektiva färdmedel in till stadskärnan.

  Genève flygplats

  Genèves flygplats ligger ca. 4 km nordväst om staden. Den norra delen av flygplatsen går längs med den franska gränsen, vilket gör att flygplatsen kan nås från både Frankrike och Schweiz. Flygplatsen är alltså uppdelad i en fransk och en schweizisk del.

  Genève Airport (GVA)
  Officiellt namn:
  Genève Airport
  Hemsida: www.gva.ch
  Adress Route de l'Aéroport 21, 1215 Le Grand-Saconnex, Schweiz
  Telefon:+41 22 717 71 11

  Att göra i Genève

  Genève är en unik stad med fina kontraster. Å ena sidan är det ett välbärgat och modernt affärscenter. Å andra sidan är staden ett härligt historiskt ställe som är symboliskt för världsberömda schweiziska traditioner som också påverkas av grannländerna i Frankrike.

  • Genève Jet d'Eau på Genèvesjön: Denna stora fontän är en av de första sakerna du kommer att se när du landar på Genèves flygplats. Jet d'Eau är det mest kända landmärket i staden och är ett måste att se. Den stora fontänen utvisar en blandning av vatten och luft så högt som 140 meter i luften. Ta en promenad längs sjön eller kom ännu närmare med båt. Det finns regelbundna båttaxis och färjor som avgår till många intressanta platser runt sjön under dagen. Denna ikoniska syn finns på nästan alla vykort i Genève men inte alla vet att det ursprungligen började för en mycket praktisk anledning. Det konstruerades för att hjälpa till att frigöra och hantera det alltför stora trycket från en närliggande hydraulisk anläggning. Under de senaste åren har en ny gångväg till fontänen öppnats vilket gör tillgången lättare än tidigare. Var försiktig eftersom du kan bli våt om du blir väldigt nära.

  • Reformation Wall: Reformation Wall är ett monument för alla offer för den protestantiska reformationen. Den gamla stadsmuren fungerade som en "duk" där konstnärer skildrade historiska scener och huvudpersoner i rörelsen. Porträtt av några av de mest kända protestanterna av tiden som John Calvin och John Knox har graverats in i väggen. Intressant är att Martin Luther, som anses vara ledare för reformationen, har fått en liten, blygsam plats på väggen. Enligt den populära tron beror detta på att John Calvin, den mest framträdande personen i den schweiziska reformationen, var oense med Luther på flera viktiga punkter. Besök monumentet och lär dig om Europas religiösa historia.

  • Plainpalais: Lär känna Genèves shoppingområde i Gamla stan full av lyxiga butiker och deliaffärer. För en annan shoppingupplevelse, var noga med att besöka Plainpalais-loppmarknaden, där du kan kolla bland vintageleksaker, kläder och möbler. Plainpalais ligger i den södra delen av staden. Den populära loppmarknaden äger rum onsdag och lördag medan en välsorterad bondmarknad är öppen tisdag, fredag och söndag. De flesta av de produkter som erbjuds kommer ursprungligen från Frankrike. Jämfört med den lokala stormarknaden är valet mer varierat, av högre kvalitet och med lägre priser.

  • Broken Chair: Stående, 39 meter lång, med ett söndrigt ben och över fem ton trä - den här stora trästatyn är imponerande och dominerande med utsikt över Place des Nations. Det är ett monument som ursprungligen uppfördes för att öka medvetandet om landminor och klusterbomber, liksom för att hedra alla offer som har förlorat sina lemmar till landminor. Begärt av Handicap International, uppfördes det 1997 som ett och appellerade till alla nationer att underteckna Ottawafördraget som permanent förbud mot landminor. Med tiden har det blivit ett av Genèves landmärken och en spännande memento till alla nationer.

  • Internationella Röda Korset och Röda Halvmånemuseet: Efter Röda Korset och Röda Halvmånens 100-årsjubileum planerades att öppna ett museum som skulle återspegla sitt värdefulla långvariga arbete. Museet är värd för en trefaldig utställning som fokuserar på moderna problem och utmaningar som att försvara människans värdighet, hantera naturliga katastrofer och återställa förbindelser inom familjer.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Genève

  Det finns flera möjligheter till underbara dagsturer med en hyrbil i Genève. Vissa kan vara mer lyxiga och dyrare än andra, men det finns säkert platser du kan besöka utan att spendera för mycket. Vad är en resa till Schweiz utan ost? Om du är en stor ostälskare, tveka inte en stund och gå till Gruyeres där du kan besöka den berömda ostfabriken, äta den finaste schweiziska osten och prova vin på en av restaurangerna.

  Annecy

  Annecy är en av de mest romantiska platserna i Genève, och enligt några, den mest pittoreska staden i Frankrike. Utsmyckade byggnader dekorerade med färgglada blommor gör det perfekta vykortet. Sjön i Annecy lämpar sig för utomhussporter medan det gamla historiska slottet Château d'Annecy inbjuder besökare att utforska den rika historien i regionen.

  Alperna

  Schweiz är en alpin saga så varför skulle du inte ta en dag eller två och gå upp i bergen? Slappna av och njut av lugn och ro av det stadiga ljudet av kor som betar i bergen. Du kan förvänta sig hisnande landskap, magnifik utsikt och oslagbar frisk bergsluft. Jura bergskedjan tillsammans med den vackra nationalparken med oförstörd natur ligger bara en timmes bilresa från staden. Många berg inbjuder dig till ett skidåkning på vintern och ett stort antal vandringsleder är en garanti för återkoppling med naturen på sommaren.

  Lyon

  För mer historia, bra musik och vin, kör till Lyon, som är mindre än två timmar med bil. Många jämför det med Paris men med mindre liv och rörelse, så det verkar perfekt för en lugn helgresa. Perfekt om man bara vill spendera en eftermiddag eller kväll i staden. Här finns många bra museum, bra shopping och mat!

  Geografisk information & historia

  Genève är den näst största staden i Schweiz (efter Zürich) och är den mest största i Romandie (den fransktalande delen av Schweiz). Genève var ett centrum för reformationen på 1500-talet, och var ett favoriserat resmål för förföljda franska och italienska protestantiska flyktingar. Politiskt och kulturellt avskurna från dess geografiska omgivning efter reformationen, var staden tvungen att utveckla relationer med mer avlägsna europeiska platser och utomeuropeiska nationer. Detta har utan tvekan hjälpt till att forma sin karaktär som en stad som är villig att nå bortom de gemensamma gränserna för nationalitet eller religion. Idag är Genève ett världsomspännande centrum för diplomati och internationellt samarbete.

  Genève ligger vackert vid sydspetsen av Genèvesjön och gränsar till Frankrike. På sommaren kan man njuta ev naturen kring sjön och exklusiv shopping i centrum och på vintern är det inte långt till fashionabla skidanläggningar som t.ex. Chamonix (ca. 10 mil från flygplatsen), Courmayeur (ca. 11 mil från flygplatsen) och Verbier (ca. 16 mil från flygplatsen). Genève har ca. 195 000 invånare, vilket gör staden till den näst största i Schweiz. Befolkningen här kommer i 40% av fallen från andra länder.När du ska hyra bil i Geneve kan du också besöka andra länder som Frankrike och Italien.

  På grund av sitt läge, precis vid Genèvesjön, så har staden ett mild klimat året om. Årets två första månader är de kallaste, men temperaturen faller sällan under nollan. Den fuktiga luften kan dock upplevas som kallare. Under hösten regnar det som mest och somrarna är långa i Genève.

  Ta sig runt i Genève

  Du kan inte bara hyra bil i Genève utan även åka kollektivt - bussar, spårvagnar och båt knyter ihop staden. Biljetter kan köpas i automater. Dessa automater tar betalkort, kontanter och förköpta kort. På Genèvesjön kan man ta sig fram med veteranbåtar (hjulångare) samt med småbåtar (La mouette), vilket många gånger kan gå snabbare än att ta bussen.

  Buss

  Ett omfattande bussnät täcker Genève. Busstationen ligger nära intill centralstationen.

  Tåg

  Genèves tågstation heter Cornavin (Gare de Cornavin) och ligger i den centrala delen av staden. Härifrån avgår och ankommer hela 230 tåg varje dag. Man kan enkelt ta tåget till Frankrike, Italien eller till andra städer i Schweiz - t.ex Zürich.

  Taxi

  Flera taxibolag erbjuder sina tjänster i Genève. Bland annat finns taxi vid centralstationen eller så kan de ta emot förbipasserande eller så kan man boka en taxi på nätet.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation