Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SCHWEIZ

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Schweiz - Semestra i Alperna

  Hyrbil i Schweiz

  Höga berg och djupa dalar såväl som sagolika slott väntar dig om du planerar en resa till Schweiz. Trots sin lilla storlek har landet mycket att bjuda på och något som passar alla. Det är ett unikt land med ett varierat klimat och speciell matkultur vilket gör det till en destination i Europa som inte är lik någon annan.

  Med sitt läge mitt i Europa ger Schweiz bilister och motorcykelförare chansen att köra längst dramatiska bergstoppar på en slingrig bergsväg och andra idylliska vägar vid sjöar, raviner, ängar och öppna landskap. Vad kan vara mer fantastiskt än att för första gången se Matterhorn, en ikonisk pyramid-liknande bergsstopp 4,378 meter ovanför havsnivån, när man kör igenom Alperna? Det häftiga är att vyerna och miljön uppe i Alperna ändras drastiskt mellan årstiderna så även om vintern är högsäsong förvandlas regionen under sommaren till en riktig roadtrip dröm.

  Inklämd mellan Frankrike, Italien. Österrike och Tyskland anses Schweiz ofta vara vägen mellan norra och södra Europa, speciellt också på grund av sitt väl utformade motorvägssystem som gör det enkelt att ta sig mellan länderna. Dessa motorvägar, eller autobahns som de heter lokalt, är praktiska men många av dem leder även längst några av landets vackraste områden och bjuder därför på makalösa vyer. Detta gäller kanske speciellt de vägar som går längst med Alpernas höga bergstoppar.

  Schweiz beskrivs ofta som tidlöst och traditionellt, och visst stämmer det. Traditioner är något som värnas högt i landet och kanske är det därför det har lyckats behålla sin charm och sina kulturella städer, till exempel huvudstaden Bern och den största staden Zürich. Hyr en bil, fyll på tanken och ge dig sedan ut på Grand Tour of Switzerland som är en officiell organiserad roadtrip som tar dig till 22 av de största sjöarna, 5 alpinska pass och hela 12 UNESCO-listade världsarvsplatser. Rutten bjuder på allt detta och lite till eftersom du mellan varje stopp kan välja att göra avstickare och utforska på egen hand, till exempel kan du ta ett stopp i Basel eller Genève nära den franska gränsen.

  Med över 65 års erfarenhet inom hyrbilsbranschen är Auto Europe en pålitlig förmedlare som erbjuder de mest konkurrenskraftiga priserna i 180 länder runt om i världen. Självklart erbjuder vi bra priser på hyrbil i Schweiz och du kan själv här på vår hemsida söka och jämföra priser, fordon, villkor och leverantörer. Det är mycket tack vare våra samarbeten med branschens främsta hyrbilsföretag som vi kan hjälpa kunderna hitta en hyrbil i bra kvalitet till bästa pris. I årtionden har vi byggt upp samarbeten med välkända globala leverantörer såväl som mindre lokala aktörer och har på grund av detta tillgång till över 24,000 upphämtningsplatser runt om i världen. Vill du hyra bil till låga priser i Schweiz eller någon annat av våra 180 destinationer är vi det bästa valet eftersom vi inte bara ser till att din bokning är smidig och enkel, utan också att hela hyran är det. Auto Europe finns med dig från det att du gör en bokning på vår sida tills det att du lämnar över nycklarna till leverantören igen efter en slutförd hyra, och även efter det om det skulle behövas! Om du behöver hjälp, om det så är innan, under eller efter en bilhyra, finns vi där för dig och du kan alltid ringa våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52. Du kan också ta del av våra tidigare kunders recensioner på vår sida där vi samlat utvärderingar av hyrbil i Schweiz.

  För mer information om att hyra bil i Schweiz, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Fordons alternativ

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Schweiz?

  Auto Europe har många valmöjligheter för de som ska hyra bil i Schweiz, bland annat i städer som Lausanne och Bern. Med kontor smart beläget vid internationella flygplatser, tågstationer, i centrum och andra platser där mycket resenärer befinner sig kan du vara säker på att du via Auto Europe hittar ett alternativ som passar dig. Vi samarbetar med leverantörer i hela landet och du kan därför hitta erbjudandet med oss i norr, söder, öst och väst.

  Kanske planerar du att hämta din bil någonstans nära den italienska gränsen, då kan du göra så i Lugano. Denna stad är känd för sin mat och dryck och sägs ofta bjuda på en av de bästa matupplevelserna i hela Schweiz. Vill man istället hämta sin bil närma den franska gränsen kan man göra det i Genève – en vacker stad känd för sin politiska närvaro med huvudkontor för organisationer som FN och Röda Korset. Men detta är bara några av de städer Auto Europe erbjuder biluthyrning i och med vår sökmotor kan du hitta ännu fler som kanske passar din resplan bättre.

  Billig biluthyrning på de populäraste flygplatserna och tågstationerna i Schweiz

  • Zürich tågstation
  • Genève tågstation
  • Basel tågstation
  • Sion tågstation
  • Lugano tågstation
  • Bern tågstation
  • Lausanne tågstation
  • Lucerne tågstation
  • Aigle tågstation
  • Visp tågstation

  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Schweiz

  För tillfället har Auto Europe tillgång till 24,000 upphämtningsplatser i 180 olika länder, inkluderat många toppdestinationer i Schweiz. Vi har nära samarbeten med globala och lokala leverantörer som vi tillsammans arbetar med för att kunder ska ha en lyckad bilhyra. Dessa företag inkluderar välkända märken som Avis, Hertz, Europcar, Dollar, Thrifty, Unirent och fler. Tillsammans jobbar vi för att ge kunderna marknadens lägsta pris samtidigt som vi bibehåller hög kundservice och bra villkor.

  Ring våra hyrbilsexperter idag om du har några frågor angående våra leverantörer eller vår bokningsprocess. Du kan även klicka på leverantörernas bilder nedan för att få mer information om varje leverantör.

  Dollar - Hyrbilsinformation Thrifty - Hyrbilsinformation Europcar - Hyrbilsinformation
  Hertz - Hyrbilsinformation Avis - Hyrbilsinformation Unirent - Hyrbilsinformation

  När Auto Europe startar nya samarbeten ser vi alltid till att företaget kan hålla en viss standard så att våra kunder kan få samma höga service och kvalitet som de får hos oss. Detta vidhåller vi sedan igenom hela samarbetet, vilket i praktiken betyder att vi endast samarbetar med seriösa företag vi vet gör allt för att kundernas bilhyra ska vara så smidig och bra som möjligt.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Schweiz

  Kontakta oss Med Auto Europe kan det inte bli enklare att hitta bästa pris på biluthyrning i Schweiz. Det betyder dock inte att man inte kan ha några frågor om processen, om villkoren eller andra hyrbilsrelaterade frågor. Därför har vi nedan besvarat några av de vanligaste frågorna vi får höra av våra kunder som ska hyra en bil i landet, klicka på frågan så kommer du se svaret. Som alltid är det bara att ringa oss om du undrar över något annat eller inte tycker svaren nedan är tydliga nog. Ring numret som visas här till höger för att komma i kontakt med en av våra duktiga hyrbilsexperter.


  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Schweiz?

  Även om detta varierar är det vanligaste att kunder som vill hyra bil i Schweiz måste vara över 20 år. Åldersgränserna och kraven kan dock som sagt variera eftersom varje leverantör sätter sina egna villkor. Vanligast är att man måste vara minst 20 år, haft körkort i minst ett år och att förare under 26 år behöver betala en så kallad ung förar avgift.

  Alla villkor (inkluderat ålderskrav) går att se i vår sökmotor under Prisdetaljer. Klicka där för att se hur gammal du behöver vara för att få hyra bilen och om du kommer behöva betala någon åldersrelaterad avgift. Du kan även ringa Auto Europes medarbetare på +46 10 888 66 52 så hjälper de dig hitta vilka ålderskrav som gäller på den specifika bilen du kollar på.

  Även efter du reserverat en bil kan du se fordonets åldersvillkor, detta på den bokningsbekräftelse Auto Europe skickar till dig via mejl. Du kan tydligt se där hur gammal du behöver vara för att få hyra bilen, om du behöver betala någon ung föraravgift eller senior avgift lokalt i samband med upphämtningen, eller om där är några andra åldersvillkor du behöver vara medveten om.

  Det smidiga med vår bokningsmotor är att om du fyller i din ålder innan du klickar sök, kommer resultaten som presenteras alla var tillgängliga för dig och din ålderskategori. Priset som visas kommer även då inkludera alla eventuella åldersrelaterade avgifter och du kan därför enkelt se vilket alternativ som är det mest ekonomiska. Är man ung och ny till att hyra bil kan vi även rekommendera vårt blogginlägg som riktar sig till de som hyr bil för första gången, där kan du få massvis av tips och trix på vad du ska tänka på.

   

  Kan jag hämta upp en hyrbil i Schweiz på ett ställe och lämna på ett annat?

  Ja, envägshyra är tillåtet i Schweiz hos de flesta leverantörer på förfrågan och mot en extra avgift. Avgiften betalas lokalt och Auto Europe kan inte påverka denna kostnad, vi kommer dock ge dig all information om den.

  Om kunder bokar en hyrbil i Schweiz och sedan inte accepterar avgiften för envägshyra kan de helt kostnadsfritt avboka din hyra upp till 48 timmar innan angivet upphämtningsdatum. Observera också att vissa restriktioner för envägshyra kan förekomma beroende på hyresdatum, fordonskategori och upphämtning- och återlämningsplats.

  Att hämta bilen i en schweizisk stad och lämna den i en annan är oftast inga problem, inte heller om du vill hämta den i en schweizisk stad och sedan lämna den i en av grannländerna, till exempel Frankrike, Italien eller Tyskland. Envägshyra i Västeuropa tillåts av de flesta leverantörer Auto Europe samarbetar med, men ska man besöka Östeuropa med sin hyrbil kan särskilda restriktioner förekomma. Vänligen läsa därför alltid villkoren mycket noga.

  Klicka på PrisdetaljerGenerella affärsvillkorInresa till andra länder för att se en specifik bils reserestriktioner och villkor.

  Det är viktigt att man uppger alla länder man ska besöka med sin hyrbil i samband med bokningen, även om man inte ska ha en envägshyra utan bara besöka landet för ett par dagar. Detta är för att hyrbilsleverantören ska kunna se till att fordonet du hyr lagligt får köra i det land du planerar att besöka. Det tillkommer oftast en gränsavgift som betalas lokalt om man ska besöka ett land utanför hyreslandet (i detta fall Schweiz).

  Har du frågor angående envägshyra eller reserestriktioner hittar du som sagt alla villkor på vår hemsida, men du är självklart även välkommen att ringa våra hyrbilsexperter om du känner att något är otydligt. Du når dem enkelt via +46 10 888 66 52 alla dagar i veckan.

   

  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Schweiz?

  Ja, kreditkort är ett måste om man ska hyra bil i Schweiz. När du bokar en bil på vår hemsida behöver du inget kreditkort (vi accepterar även förbetalda bankkort och debit) men vid upphämtningen väl framme på din destination behöver du ett kreditkort. Detta krävs för att du ska kunna lämna en deposition som du får tillbaka efter avslutad hyra.

  Hyrbilsleverantören kommer blockera en summa på ditt kreditkort som motsvarar självrisken, summan varierar men du kan se det uppskattade priset på vår hemsida under Prisdetaljer samt på din Auto Europe voucher. Vi vill understryka att det är ett kreditkort (inte debit) i huvudförarens namn som krävs och inga andra bankkort eller betalningsmetoder kommer fungera. Depositionen som blockeras kommer efter att fordonet återlämnas utan skador eller andra anmärkningar att släppas och åter vara tillgängligt på ditt konto. Läs gärna mer om kreditkort och deposition här.

  Hyr man en bil från vår exklusiva lyxkategori kan leverantören begära att två kreditkort i huvudförarens namn lämnas. Detta är som en extra säkerhet för leverantören på grund av fordonets höga värde. Du kan tydligt se vad en specifik hyrbil har för deposition, betalningsmetoder och andra betalningsrelaterade villkor under Prisdetaljer Information om Leverantörens Betalningspolicy.

   

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Schweiz?

  Den schweiziska polisen är känd för att hårt sätta lagarna i kraft och speciellt att ge turister höga böter på plats. Se därför till att ha koll på Schweiz trafiklagar och regler.

  Att vara medveten om är att det i Schweiz finns fyra officiella språk (tyska, franska, italienska och rätoromanska), detta betyder att vägskyltarna kan vara olika beroende på var i landet du befinner dig. Till exempel kan du runt om i landet finna skyltar som säger Sortie, Ausfarht och Uscita och alla betyder avfart fast på olika språk.

  Som i de flesta europeiska länder kör man på höger sida av vägen och kör om andra fordon på väster sida. Man lämnar även företräde till de till höger i en korsning om inget annat anges. Hastighetsgränserna är generellt 50 km/h i tätorter, 80 km/h på landsvägar och mellan 100-120 km/h på landets motorvägar (mer kända som autobahns). Promillehalten i Schweiz är 0,05%.

  När du kör en bil i Schweiz måste billysena alltid vara på, oavsett om det är mörkt ute eller inte. För att få köra på motorvägarna behöver man ett speciellt märke som ska sättas tydligt på insidan av framrutan. Detta märke får man ofta av den lokala leverantören om man hyr en bil, men vänligen fråga om du är osäker.

  Är man med om en olycka i sin hyrbil kontakta de nödvändiga auktoriteterna, till exempel polis och vägassistans (117) eller ambulans (144). Alla olyckor och skador måste rapporteras till den lokala leverantören så snabbt som möjligt efter olyckan. Observera att din hyrbil ska vara utrustad med varningstriangel som du kan använda om du får motorstopp eller är med om en olycka.

  I vissa schweiziska städer förekommer det att bussar och spårvagnar delar körbana med vanliga personbilar. I dessa fall har alltid spårvagnar företräde och vi vill varna för passagerare som hoppar av bussar eller spårvagnar. Vänligen var uppmärksam och kör försiktigt.

  Bilbälte är obligatoriskt i både framsätet och baksätet för alla passagerare. Barn under 12 år som är kortare än 150 måste sitta i en lämplig bilbarnstol eller kudde. Många leverantörer erbjuder barnstolar till uthyrning på förfrågan, vänligen meddela Auto Europe angående detta i samband med bokningen så förmedlar vi din förfrågan till leverantören du valt.

  Vänligen se till att föraren alltid har sitt körkort med sig medan hen kör och att alla fordonens registrerings- och försäkringspapper är i bilen. Blir man stoppad av polisen kommer de vilja se dessa dokument.

  Bensinstationer har vanligtvis öppet mellan 08.00 och 22.00 men i vissa regioner kan öppettiderna vara annorlunda. I avlägsna områden kan bensinstationerna även vara få och långt ifrån varandra, passa därför gärna på att tanka när du har chansen. I större städer som Zürich, Basel, Bern och liknande finns det gott om bensinstationer och du behöver inte oroa dig.

  Kör man på en trång bergsväg och får mötande trafik anses det respektabelt av fordonet som kör ner från berget att köra till sidan och släppa förbi det andra fordonet. Kan man inte köra till sidan kan man behöva backa lite innan man har tillräckligt mycket utrymme för att låta det andra fordonet passera.

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Schweiz?

  Ja, för att köra på schweiziska motorvägar behöver man ett speciellt märke i vindrutan som registrerar vägtullen. Det är olagligt att köra på motorvägarna utan detta märke. Har man bokat en billig hyrbil i Schweiz via Auto Europe har det hyrda fordonet med störst sannolik redan detta märke när man kommer till upphämtningen, men vänligen fråga din lokala leverantör för att vara säker. Hyr man en bil i Tyskland, Italien, Frankrike eller Österrike och sedan kör till Schweiz har hyrbilen dock med störst sannolikhet inte detta märke, vilket betyder att man kan behöva köpa det själv online eller på en bensinstation nära landsgränsen.

  Förutom motorvägarna är även Great Saint Bernard tunneln tullbelagd och betalningen sker på samma sätt som på motorvägarna.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil Schweiz?

  Alla fordon du ser på resultatsidan när du använder vår sökmotor inkluderar de minimum skydd som behövs för att lagligt få köra bilen i hyreslandet. När du jämför pris på hyrbil i Schweiz ingår alltså alltid ett kollisionsskydd (CDW), ett brandskydd och ett stöldskydd (TP) – med eller utan självrisk (men oftast med).

  Uppmärksamma att kollisionsskyddet som ingår inte täcker däck, glas, sidospeglar, underrede, inredning, tak, motor, lås och skadade eller borttappade bilnycklar.

  På grund av detta väljer många av våra kunder att lägga till ytterligare ett skydd, till exempel Super Cover som inte bara återbetalar dig självrisken ifall det oväntade skulle ske utan också täcker de delar som inte ingår i kollisionsskyddet (CDW). Super Cover är vårt mest omfattande och mest köpta skydd, klicka gärna här för att läsa mer om Super Cover och Auto Europes andra hyrbilsskydd.

  Priset för Super Cover varierar men när du bokar en bil på vår hemsida kan du enkelt lägga till det och betala direkt. Det innebär att du inte behöver oroa dig för någon lokal försäkringsavgift väl framme vid upphämtningskontoret. Observera att den lokala personalen kan erbjuda ytterligare tilläggsskydd, har du redan införskaffat ett via Auto Europe behöver du med störst sannolikhet inte köpa till ett till lokalt. Med det sagt är det helt upp till dig om du vill göra det och Auto Europe ansvarar inte för lokalt köpa produkter. Blir du osäker på hur du och din hyrbil är skyddade via Auto Europe i samband med upphämtningen rekommenderar vi att du hör av dig till oss innan du betalar för ännu ett skydd.

  Är man inte van vid att hyra bil kan man vara nervös över vad för försäkring man har, det är inte alltid lätt att hänga med bland alla försäkringstermer. Auto Europe har därför tagit fram en sida där vi förklarar de olika begreppen och skydden tillgängliga vid en bilhyra, besök gärna den om du känner dig förvirrad.

   

  Kan jag lägga till en extra förare till min hyrbil i Schweiz?

  Absolut, det är inte ovanligt att vilja dela körglädjen med någon i samma resesällskap och det går att registrera förare utöver huvudföraren med i princip alla leverantörer. Ibland tar leverantörerna ingen avgift för detta medan vissa alltid tar en liten avgift som betalas lokalt i samband med upphämtningen.

  Även om det är gratis måste extra föraren registreras och godkännas av leverantören. Detta är extremt viktigt eftersom alla försäkringar och skydd upphör att gälla om någon som inte är registrerad i hyreskontraktet kör fordonet. Det är enkelt att lägga till en extra förare, det kan göras direkt på vår hemsida i samband med bokningen eller väl på plats vid hyrbilskontoret. Observera att extra föraren måste ha med sig samma dokument som huvudföraren, det vill säga ett giltigt körkort och pass/ID-kort. Extra föraren måste också följa samma ålderskrav, det vill säga om leverantören har en åldersgräns på 21 år kan inte en 19-åring registreras som extra förare även om huvudföraren är över 21 år. Är extra föraren under 26 år kommer det med störst sannolikhet även tillkomma en ung föraravgift utöver den eventuella kostnaden för tjänsten.

  För att se priset och villkoren för extra förare, vänligen klicka på PrisdetaljerInformation om Chauffören. Du kan även kolla in våra erbjudande med gratis extra förare för att se om du kan lägga till en förare utan extra kostnad.

  Din bokningsbekräftelse som du får av Auto Europe efter en slutförd reservation kommer innehålla all information om extra förare (precis som vår hemsida innan en bokning). Det allra viktigaste att komma ihåg är att alla som planerar att köra fordonet måste registreras hos leverantören eftersom det är ett brott mot hyreskontraktet att låta en oregistrerad person köra fordonet. I praktiken betyder det att alla försäkringar och skydd upphävs och om man är med om en olycka eller får en skada på fordonet kommer kunden bli betalningsskyldig utan hjälp från införskaffade försäkringar eller skydd.

   

  Behöver jag extra utrustning till min hyrbil i Schweiz under vintern?

  Ja, tack vara landets många berg och kalla temperaturer med mycket snö är Schweiz ett eftertraktat vinterresmål. Ska man hyra en bil i landet under vintern kan man behöva köpa till extra utrustning. Vi säger kan eftersom vinterdäck och snökedjor inte är obligatoriskt i hela landet, men ser du en skylt som säger ”Ketten Obligatorisch” måste man ta på snökedjor innan man fortsätter på vägen. Kör man utan vinterdäck eller snökedjor på en väg som det är obligatoriskt på riskerar man att få höga böter.

  Det finns olika typer av extra utrustning man kan lägga till när man hyr en bil med Auto Europe, men vinterdäck, snökedjor och annan vinterutrustning är det vanligaste när man hyr en bil i Schweiz under vintern. Även andra närliggande länder har regler när det kommer till vinterutrustning, läs därför gärna på lite om vinterdäcksreglerna i olika europeiska länder.

  Många av leverantörerna som Auto Europe samarbetar med i Schweiz utrustar alltid sina fordon med vinterdäck. I så fall är kostnaden redan inkluderat i det slutpris du ser. Om leverantörerna inte gör det kommer du behöva betala en extra kostnad, men du kan även spana in våra erbjudande där vi erbjuder gratis vinterdäck för att se om du kan spara.

  Sist men inte minst vill vi uppmana till försiktighet på vägarna även om man har rätt utrustning på bilen. Speciellt uppe i Alperna kan vägförhållandena vara tuffa med mycket snö och is. Kör försiktigt, använd bilbälte och ha alltid en laddad telefon med dig som du kan använda ifall du skulle köra fast eller vara med om en olycka. Även under sommaren kan det uppe bland bergen förekomma snö och is så var försiktig.


  Andra uthyrningsalternativ i Schweiz

  Ska man på roadtrip i Schweiz har Auto Europe det bästa utbudet på fordon att välja mellan. En snabb och smidig bil från vår minsta kategori mini att utforska huvudstaden Bern med eller kanske en kompakt bil att ta sig runt i den största staden Zürich med. Även våra ekonomiklassade fordon är budgetvänliga alternativ som är enkla att köra och parkera vilket gör dem bra att köra i stora städer. Behöver man ett större fordon eller ska köra längst landet lite tuffare vägar, till exempel uppe i Alperna eller om man planerar att köra Grand Tour of Switzerland, rekommenderar vi ett lite bastantare fordon. Möjligtvis en bil från vår Standard/Full-Size kategori eller varför inte en SUV? Hos oss hittar du allt från små och smidiga fordon till tuffa, stora och familjevänliga hyrbilar. Vi har även speciella kategorier för cabrioleter och lyxbilar som du kan spana in om du vill hyra en bil utöver det vanliga.

  Se hela vår fordonsflotta i Schweiz här.

  Hyra lyxbil Schweiz Hyra minibuss i Schweiz Hyra husbil i Schweiz

  Hyra lyxbil i Schweiz - Kör längst det berömda San Bernardino passet i en högpresterande lyxbil från vår exklusiva fordonskategori. Dessa bilar är alla i hög kvalitet och har den senaste teknologin inom fordonsbranschen.

  Hyra minibuss i Schweiz - Hyr en minibuss som har plats för hela familjen! Utforska Alperna och städer som Basel och Baden bekvämt och med mycket utrymme, inte bara för alla passagerare utan även för all packning.

  Hyra husbil i Schweiz - Tänk dig en roadtrip där du vaknar upp varje morgon vid en stillsam sjö, ett öppet fält eller mitt bland höga berg som sträcker sig så långt ögat kan nå. Bokar man en husbil i Schweiz kan man spendera sin semester mitt ute bland landets vackra natur och utan att behöva åka tillbaka till sitt tråkiga hotellrum varje kväll.


  Nyttiga länkar

  Information och tips om bäst vinterutrustning till hyrbil i Schweiz

  Reseguide och information om Schweiz