Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SCHWEIZ

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Schweiz – Hitta din perfekta hyrbil

  Oavsett vart din hyrbil i Schweiz hämtas upp, på en flygplats, en järnvägsstation eller på ett centrumkontor, så kan du vara säker på att du får en bilhyra med största flexibilitet och kvalitet. Auto Europe samarbetar med världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda billig hyrbil i Schweiz och i andra länder. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning kan vi garantera dig bästa service till bästa pris när du hyr bil på våra över 24.000 stationer runt om i världen.

  När man tänker på Schweiz, så har de flesta dyra klockor, gökur och välsmakande choklad. Men landet har mer än detta att erbjuda, här kommer ni att finna moderna samhällen med en blomstrande ekonomi, en passion för traditioner och stark intresse för kultur och ett varierande landskap som alltid kommer lämna er häpnadsförda. Tag en tur och upptäck de snötäckta Alperna, de härligt blåa sjöarna, de mysiga trähusen och de gröna böljande ängarna som är fulla av små charmiga gårdar. Ta er in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Schweiz för att läsa om tidigare kunders hyrbilsupplevelse i detta lilla, men ack så vackra land.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Schweiz?

  Om ni funderar på att hyra bil i Schweiz, är det nödvändigt att vara medveten om körreglerna i landet. här nedan listar vi några exempel som man bör tänka på och ännu mer kan ni hitta här. Trots att det på de flesta ställena i Schweiz under vintertid inte är obligatoriskt med vinterdäck eller snökedjor, så är det starkt rekommenderat, speciellt om ni fundera på besök till Alperna. Ni kan med Auto Europe få speciella vinterpaket som ser till att er bil är förberedd för vinterunderlag. Ring till en av våra hyrbils experter så hjälper de gärna till.

  • I Schweiz gäller högertrafik och alla i bilen måste ha säkerhetsbälte. Barn under 12 år ska sitta i en bilstol anpassad för sin ålder och vikt.
  • I Schweiz finns det spårvagnar och dessa bör passeras på höger sida, då de är i rörelse och på vänster sida då de står still.
  • Det är inte tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon samtidigt som du kör bil i Schweiz. Använd hands-free.
  • Bensinstationer är inte svåra att hitta och de är ofta bemannade mellan 07:00 - 22:00. Du kan betala med kreditkort.

  Att göra i Schweiz

  Spana in de snötäckta charmiga småstugorna, lyssna på det härliga joddlandet, njut av fondu och välsmakande choklad och mycket mer. Här nedan listar vi ett litet smakprov på några av de otroliga aktiviteter man kan göra, och med en hyrbil i Schweiz tar ni er enkelt till dem.

  • Château de Chillion: Med ett besök till denna ovalformade fästning från 1200 talet kommer det kännas som att ni är i saga. Chillion slott ligger vid en flodbädd intill Genésjön, omgiven av färgglada blomsterbäddar och mörkblått vatten. Inuti finner ni en labyrint av gårdar, torn och lyxiga rum som förevigar historien om Savionhuset och Lord Byrons bok från 1816, ni kan även hitta Byrons namn inristat i en av pelarna i slottets fängelsehålor. Besökstiderna mellan april och september är 09:00 till 19:00 men reducerad öppettider under vinter.
  • Fasnacht: I slutet av februari och början av mars kan man verkligen känna av den festliga stämningen i Basel. Den schweiziska versionen av den välkända karnevalen är lika förtrollande som originalet, men ändå väldigt annorlunda. Basels kända karneval håller på i 72 timmar och skänker glädje till hela familjen. Karnevalen börjar på en måndag redan klockan 4 på morgonen och är fylld med marschband, välgjorda kostymer och lyktor och fyller gatorna utöver de centrala delarna. Och de olika karneval grupperna delat ut apelsiner, godis och annat smått under de pågående dagarna.
  • Fromagerie d'Alpage de Moléson: Om ni någonsin har undrat över hur den läckra osten tillverkas i Schweiz, har ni möjligheten om ni väljer att besöka detta mejeri. Här erbjuds ni att lärar er allt om osttillverkningsprocessen och dess historia, samt även chansen att få provsmaka de olika typerna som de tillverkar lokalt. Detta mejeri har anor från 1700-talet och är endast några kilometer från Gruyéres. De har även en liten och mysig restaurang där ni kan smaka nyskapade fondue och andra typiska rätter för regionen. De har öppet varje dag mellan 09:00 till 19:00.
  • Jet d'Eau: Om ni passar på att ta en titt ut från flygplanet om ni anländer till Genéve så kan ni se denna magnifika 150 höga fontän som kallas Jet d'Eau, och är ett av de mest välkända landmärken för staden. Passa på att att ta en promenad längs med vattnet vid fontänen och ni kommer känna den starka närvaron av fontänen när nästan 7 ton vatten sprutar upp i luften.
  • Junfraujoch: Detta är Europas högsta tågstation med en höjd över havet på 3 466 meter. Det är verkligen en surealistisk upplevelse att ta sig hit och runt två miljoner turister besöker denna plats årligen. Väl på plats kommer ni att njuta en utsikt över Aletschglaciären och ett nöjescenter som inkluderar restauranger, ispalats och Snow Fun Park. De har öppet året runt, och på deras hemsida kan ni se deras öppettider och biljettpriser.
  • Kapellbrucke: Denna bro från 1400-talet är det mest kända landmärket för den livliga staden Luzern. Bron är unikt inred med målningar från 1700-talet, som representerar viktiga händelser i schweizisk historia och mytologi. På båda sidorna av bron odlas det röda och rosa blomsterbäddar som förvandlar den enkla trästrukturen till ett konstverk. Vi rekommenderar att ni tar er över Kapelbrucke i riktning mot Rosengart Platz och tar er ner mot Rathousquai, där ni kan ta en matpaus i någon av de många små pittoreska restaurangerna.
  • Zytglogge: Är ni i Bern, missa då inte ett besök till Zytglogge som ligger i gamla stan i Bern. Denna väl smyckade stjärntecken klockan skapades runt 1530 och är inbyggd i ett medeltida torn som en gång utgjorde stadens västra grind. Legenden säger att självaste Albert Einstein blev inspirerad på denna plats för att fullända sin relativitetsteroin!

  Road trip med min hyrbil i Schweiz

  Trots att Schweiz är ett relativt litet land så är det fullpackat av saker att göra. Inget annat land kan erbjuda så många sevärdheter på så liten yta som Schweiz kan. Vilket gör att det är mer eller mindre omöjligt att hinna med allt på sin rundresa i landet. Här nedan kommer vi lista några av de saker vi rekommenderar i Schweiz, som garanterar att ert alpina äventyr kommer vara oförglömlig. Med dessa tips kommer ni att få uppleva den naturliga skönheten och dess medeltida byar och trädkantade sjöar samt dess livliga städer

  Solig körning

  Denna rutt kommer att er djupt in i den italienska delen av Schweiz, där medeltida slott, charmiga sjöar och en rik kulinarisk tradition kommer tillsammans och väcker denna södra del av landet till liv. Från Bellinzona, slottet i Ticino kör då västerut via A13 tills ni når det soliga Locarno. Väl här tag en paus och besök Santuario della Madonna del Sasso, Castello Visconteo och den gamla stan. Nästa stopp är Rivera, där ni hittar Monte Tamaro, som erbjuder den perfekta platsen att ta en paus och bege sig ut på ett äventyrlig promenad. Slutmålet för denna road trip blir när ni har nått Lugano. En stad där ni kan koppla av och vandra längs med sjön med dess palmer, segelbåtar och historiska byggnader.

  Alpint äventry

  Alla som gillar att köra över berg och alpina dalar kommer att älska denna rundtur. Från Zurich börjar denna underhållande resa som tar er mot de tre stora alpina passagerna i de centrala Alperna, och erbjuder en glimt av saffirblåa sjöar, gnistrande glaciärer och pampiga bergsorter. Korsa Klausen Pass och fortsätt längs med de kurviga vägarna mot Lucerne, där vi rekommenderar att ni stannar för ett dygn. Nästa del av resan tar er längs med en naturskön bilresa genom Susten passet, Grimsel passet, Rhône glaciären och Furka passet som är välkänt från flertalet James Bond filmer. Här är ni garanterade en bilresa fylld med mycket att se medans ni tar er in till Schweiz bäst bevarade hemligheter.

  Matälskarens drömmplats

  Fribourg regionen är mättad med familjejordbruk, gröna betesmarker, orörda sjöar och härlig nötkreatur. Från historiska byarna med sin sydliga charm till de alpinska adrenalinfyllda höjderna och de tre stora sjöarna, är denna bil resa ett utmärkt tillfället att upptäcka de dolda pärlorna på landsbygden. Njut av de lokala delikatesserna som silkeslen choklad och ekologiska ostar, vi rekommenderar att ni testar på Le Gruyére AOP och den krämiga Vacherin Fribourgeois AOP.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Schweiz?

  För att kunna hyra bil i Schweiz måste du vara minst 20 år (vissa undantag kan förekomma) och haft ditt körkort i minst 1 år. Extra avgifter kan tillkomma för förare under 25 år. Ni kan enkelt se de specifika kraven för din hyrbil under Regler & Villkor i er voucher. Har ni några frågor är våra hyrbils specialister redo att svara på era frågor.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Schweiz?

  Vid körning på motorvägen krävs det att de som kör bil kan visa upp ett Schweiziskt vägtulls märke/vignett. Märket behövs appliceras på insidan av vindrutan enligt de bifogade instruktionerna. De flesta leverantörer erbjuder vanligtvis kunderna detta märke, men det är viktigt att ni kontrollerar att ni har ett till ert förfogande, eftersom annars kan ni råka ut för onödiga böter. Det är även möjligt att köpa via nätet, från bensinstationer och gränsövergångar.

  Lite historia

  Landets historia är komplex men fascinerande. Det var först 1291 som landet formades, när tre landsbygder sammanfogades för att kunna avvärja attacker från utsidan. Genom århundraden präglades landet av migrering från flera olika grupper, från romarna till romerna.

  På slutet av 1400 talet hade landet växt till sig och blivit tillräckligt stark för att kunna påverka händelser i Europa, mycket på grund av den roll som landet spelades i flera krig. Efter det 30 åriga kriget på 1600 talet blev Schweiz invaderade av Frankrike som var den första gången i sitt lands historia då landet var tvunget att avstå från sin opartiskhet genom att ge trupper till Frankrike.

  Tidigt på 1900 talet skedde en rad av utvecklingar som förbättrade de politiska, ekonomiska och de sociala områdena i landet. Med en förändring i partisystem, såväl som industrialisering av landsbygden och investeringar i social trygghet, förbättrades livskvaliteten stadigt och betydligt. Schweiz valde att förbli politiskt neutral även under de två världskrigens gång. Landet blev medlem i FN 2002. För närvarande bor det runt 8 miljoner personer i landet och det är uppdelat i 26 landskap/kantoner. Schweiz anses vara en världsreferens för innovation, vetenskaplig forskning och starkt bank system.

  Vad är valutan i Schweiz?

  Schweiz har sin egen valuta, kallad schweizisk franc, förkortas CHF. Även om Schweiz inte ingå i EU, så anges priset i de flesta butikerna i euro och schweiziska franc. Men tänk på att de butikerna inte måste acceptera euro. Om du ska växla från svenska kronor är det bäst att göra detta innan du reser. Har du euro är det lättare att växla på plats. Och till skillnad från Sverige så har de gott om mynt som finns i valörerna 5, 10, 20, 50 cent och 1, 2, 5 franc. Medans valörerna på sedlarna är 10, 20, 50, 100, 200 och 1000 franc.

  Det är möjligt att med de flesta bankkorten att ta ut pengar vid bankautomaterna. Vid bankerna kallas de "Bankimats" och vid postkontor "Postomats", men där tillkommer en uttags avgift om man väljer detta alternativ. Även en stor skillnad jämfört med där hemma, är att det på de flesta ställen inte går att betala med kort. De få ställen som accepterar kort, behöver det vara ett Visa eller Mastercard kreditkort.

  Vilken tidszon är Schweiz i?

  Det är ingen tidsskillnad. De har samma vintertid som vi har och de ställer även fram klockan för sommartid vid samma tidpunkt som vi gör.

  Vilka är de mest använda fraserna i Schweiz?

  I Schweiz talas det både tyska (schweizertyska), franska, italienska och rätoromanska. Här kommer några nyttiga fraser som kan vara bra att ha på din resa i Schweiz. Majoriteten av invånarna talar tyska men i västra Schweiz, speciellt i Genève och Lausanne är det franska som gäller och mot gränsen till Italien talas det italienska. Rätoromanska talas endast av ca. 50 000 personer.

  Schweizertyska:

  Hej - Salve
  God morgon - Guete Morge
  God kväll - Guete abig
  Tack - Dänke eller märssi
  Vad är klockan? - Wie schpot isch es?

  El - Behöver jag en reseadapter i Schweiz?

  Både volttalet och Hertz-talet är detsamma som i Sverige. Däremot så ser kontakterna annorlunda ut (typ J) med tre pinnar. Ojordade kontakter kan du utan problem plugga in. Om du har en jordad kontakt bör du ta med en adapter.

  Behöver jag visum för att resa till Schweiz?

  För att kunna resa till Schweiz som svensk medborgare krävs ett ID-kort (dock giltigt pass om du flyger). Du får stanna i upp till 90 dagar utan visum.

  Svenska ambassaden i Bern
  Bundesgasse 26
  3011 Bern
  Telefon: +41 313287000
  Email: ambassaden.bern@gov.se

  Kan jag hyra husbil i Schweiz?

  Ett land med ett sådant häpnandsväckande landskap måste utforskas noga - det görs bäst med en husbil i Schweiz och besök den hänförande landsbygden med sina alper, dalar och mysiga byar. Landet bjuder på ett otal vackra campingplatser där du kan njuta av alpernas vackra skådespel. Vandra längs med och fiska och bada i de klara alpsjöarna.

  Nyttiga länkar

  Vinterdäcksregler i Europa