Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BOKA HYRBIL FÖR FÖRARE UNDER 26 ÅR

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Biluthyrning under 26 års ålder

  Det finns många saker och aktiviteter runt om i världen som lockar många entusiastiska unga resenärers uppmärksamhet. Missa inte att resa när du är ung! Auto Europe har erfarenhet sedan 1954 och har därför många råd för personer som vill hyra bil när de är under 26 år. Vi berättar vad du kan förvänta dig när det gäller avgifter, försäkringar, och tips för att spara pengar på biluthyrning. Hitta all information och mer nedan!

  Auto Europes team av reseexperter har all fakta om ålderskrav så att du kan fatta ett välinformerat beslut och kan boka en bil för din internationella resa och spara pengar om du är under 26 år.

  Vad är en ung föraravgift?

  Om du vill skaffa en biluthyrning under 26 år kommer du att kategoriseras globalt som en "ung förare" och en avgift kommer sannolikt att tillkomma. En ung föraravgift är något som hyrbilsföretagen kräver. Auto Europe kommer att ge dig information om den maximala gränsen för det lokala hyresföretaget. Det är viktigt att du kan planera och få alla tillgänglig information.

  Observera att priset för unga förare samt en extra förare debiteras per person. Tycker du att det är bättre att ha mer än en förare kommer båda att behöva betala en extra avgift. Detta innebär alltså att du betalar avgiften två gånger, plus en avgift för att tillåta den andra personen att köra. Det finns dock många företag som inkluderar den extra föraren utan extra kostnad i det lokala hyresavtalet. Här kan du åtminstone spara grundpriset för en extra förare. Men notera: Om den andra föraren är under 26 år måste han/hon betala avgiften. Om du är gift och ska hyra en bil i USA är din partner ofta registrerad utan extra kostnad. Du måste naturligtvis komma ihåg att läsa de lokala villkoren i ditt hyresavtal.

  Minimum ålder för hyrbil

  Minimum åldern skiljer sig från land till land. Enskilda biluthyrningsföretag kan välja själva vilken lägsta ålder de ska ha. Till exempel är lägsta åldern i Tyskland 18 år, men företagen är bara skyldiga att använda det kravet som grund.

  Våra exempel är för kompakta bilar i Tyskland från tre olika företag. Du kan se informationen om du klickar på länken som finns bredvid bilden på din valda bil.

  Fordonsgrupper och ålderskrav

  En biluthyrning under 26 år kan påverka tillgängliga kategorier på grund av reglerna för de enskilda biluthyrningsföretagen. Dina alternativ att hyra en högre kategori, som lyxbilar eller sportbilar kan vara begränsade eller helt uteslutna på grund av minimiåldern för att hyra dessa bilar. Även om du har en omfattande försäkring hjälper det tyvärr inte här. Tänk på att hyresföretagen äger dessa fordon och kan själva fatta beslut om undantag. Auto Europe har ingen kontroll över detta och till slut skyddas de unga förarna, både med tanke på ekonomi och försiktighet.

  Hyrbil under 26 - Försäkringskrav

  Oavsett om du bokar via Auto Europes hemsida eller via vårt callcenter, är det viktigt att du anger rätt ålder för huvudföraren. Detta kommer att stå på din voucher som du ska ha med när du hämtar fordonet. Anledningen är att de olika företagen har alla olika regler och villkor för unga förare. Förare som är över 26 år kan alltid hyra en bil billigt, och förutom de grundläggande försäkringarna kan de betala med sina kreditkort. Detta fungerar som försäkringsskydd mot olycka och stöld. Som ung förare kan det komma att företaget kräver att du betalar en extra försäkring och betalar avgiften för ung förare. För mer information om obligatorisk försäkring och de valfira extraalternativen om att hyra en bil kan du läsa mer i våra restips.

  Var uppmärksam på körkortets utfärdande datum

  De flesta uthyrarna kräver att sina hyresgäster haft sitt körkort i minst ett år. Om du planerar att hyra en bil i USA måste du också ha haft ditt körkort i minst ett år, beroende på uthyrare. Auto Europe kan också ge dig all information om vad som gäller vid nationella körkort, om du behöver ett internationellt körkort för att hyra en bil exempelvis. Det här är i princip en översättning av ditt körkort för att utesluta missförstånd med polisen eller myndigheterna utomlands. Därför måste du alltid ha det internationella körkortet tillsammans med ditt vanliga körkort.

  Minimera dina omkostnader

  Det enklaste sättet att minska dina kostnader är att ha någon i din resegrupp som är äldre än 26 år och villig att vara den enda föraren under hyresperioden. Om du är yngre än 26 år borde du se till att det bara är en förare, för att kostnaden inte ska gälla dubbelt.

  Nu när du är välinformerad om de alternativen som är tillgängliga för dig när det gäller de internationella åldersreglerna för hyrbilar, är det dags att boka din hyrbil! Auto Europe ger också massa information om andra ämnen som du kan läsa om. Många företag har sina gränser för personer som är 18, 21 eller 26 år.