Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  UTFORSKA MINIKLASSEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyr en bil i miniklassen från Auto Europe

  Hyra miniklassbilEn hyrbil i miniklassen passar perfekt för en semester för två eller då du bara vill göra några enklare dagsutflykter med din hyrbil under semestern. Även för studenter eller affärsresenärer är en hyrbil i miniklassen optimal! Dessa fordon är mycket billiga att hyra och är billiga i drift, då de inte drar så mycket bränsle. Dessutom blir det enklare att köra i trånga gränder eller att hitta en parkeringsplats!

  Fordonen kan bokas antingen med 2 dörrar eller med 4 dörrar, allt efter tillgänglighet, och ger plats för mellan 2-4 personer. Passa på att hyra en miniklassbil för din dagsutflykt eller weekend-resa till ex. Mallorca.

  Om uthyrning av miniklassbilar

  En hyrbil i miniklassen lämpar sig perfekt för den korta semesterresan med litet bagage, ex. en weekendresa eller en kortare stadsutflykt. Auto Europe erbjuder ett brett urval av riktigt billiga hyrbilar i miniklassen.

  Vad är en miniklassbil?

  Miniklassbilen är den mest bokade hyrbilskategorin hos Auto Europe. Det är alltså den minsta bilen och även den allra billigaste man kan boka som hyrbil. Miniklassbilen är kompakt och extra sparsam när det kommer till bränsleförbrukning.

  Miniklassbilens historia

  Alltsedan 90-talet har man erbjudit hyrbilsklassen "mini" och är tänkt som ett bra alternativ för de personer som behöver ett extra billigt fordon för små sträckor. Det finns dock storleksskillnader även inom denna kategori. Vi kan till exempel jämföra en Smart eller en Fiat 500 med en Citroen DS3. De små bilarna är mestadels utrustade med en relativt stark motor och presterar ungefär lika bra i stadstrafik som sina större kollegor!

  Fördelar och nackdelar med en bil i miniklassen

  Som vi tidigare skrev så är en fördel den snåla bränsleförbrukningen. Hyran är också extra låg! Fordonen har bra motorer och är enkla att sköta. De navigerar fint även i de trängsta gränder och minsta parkeringsplatserna i ex. Alicante. Här kommer du inte att känna dig inklämd!

  Ett fordon i denna storlek är dock bäst lämpat för kortare bilresor och för högst fyra personer som har mycket litet bagage. För en längre bilresa och då man har mer packning rekommenderas en större bilkategori.

  Miniklassbil för en till fyra personer

  Om du skulle resa med lite packning och utan resesällskap så är en Fiat 500 eller en Smart extra smidig. Dessa fordon är små och smidiga och har inga problem att köra i trång stadstrafik.

  För en resa med två till fyra personer passar modeller som Hyundai i10 med 4 dörrar, en Citroen DS3 eller den moderna Opel Adam klart bättre.

  Vill du boka in något extra speciellt för den romantiska resan för två till Rom? Även här kan vi erbjuda det perfekta fordonet för dig: En Mini Cooper Roadster Cabriolet.

  Boka din miniklassbil med Auto Europe

  Auto Europe samarbetar med välkända biluthyrare i hela världen. På det viset har vi möjlighet att erbjuda dig ett extra brett utbud av miniklassbilar (eller större hyrbilar). Få många fördelar, bland annat AutoEuropes Bästa pris-garanti, gratis avbokning i upp till 48 h innan upphämtning och fördelaktiga uppgraderingar när du bokar hyrbil!

  Om du vill prata med någon av våra medarbetare via telefon så kan du nå oss 7 dagar i veckan på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil).

  Populära hyrbilar från miniklassen

  Nedan ser du några av de populäraste bilmodellerna från miniklassen som finns i vår flotta.

  Chevrolet Spark hyrbil Citroen C1 hyrbil Citroen DS3 hyrbil
  Chevrolet Spark Citroen C1 Citroen DS3
  Fiat 500 hyrbil Fiat Panda hyrbil Hyundai i10 hyrbil
  Fiat 500 Fiat Panda Hyundai i10
  Lancia Ypsilon hyrbil Opel Adam hyrbil Peugeot 108 hyrbil
  Lancia Ypsilon Opel Adam Peugeot 108
  Smart For Four hyrbil Toyota Aygo hyrbil VW Up hyrbil
  Smart For Four Toyota Aygo Volkswagen Up

  Läs mer om våra hyrbilskategorier

  Cabriolet Ekonomiklass Kompaktklass
  Mellanklass Standard / Full Size SUV
  Minibuss Lyxbil