Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  UTFORSKA SUV-KLASSEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  SUV-hyrbilar världen över

  En blå VW SUV hyrbil

  Att hyra en SUV är det perfekta valet för att kunna resa mycket bekvämt under din familjesemester. De vanligaste SUV-modellerna som vi kan arrangera världen över är Volkswagen Touareg, Mercedes Benz och BMW X5.

  Hyr en SUV

  Denna fordonskategori är perfekt för vintersport i Schweiz, långa körsträckor i USA eller för den som ska ge sig ut på oländiga vägar liknande de på Island för att komma till sin semesterort. Det finns många fördelar med att boka en SUV, säkerheten för medpassagerarna i dessa fordon är hög och dessutom brukar de oftast ha en automatväxel, vilket är väldigt bekvämt när man reser utomlands. Utöver detta kan du boka till extra utrustning som takräcken, bilbarnstolar och navigationssystem för ytterligare komfort.

  Några fördelar med att hyra en SUV.

  Säkerhet - Storleken på dessa fordon bidrar i hög grad till deras säkerhet. Även fyrhjulsdriften ökar din säkerhet och ser till att hålla dig på rätt spår även under svåra vägförhållanden. Bilens höjd gör att du som förare får bättre översikt över väg och trafik.

  Utrymme - i en SUV finns det gott om plats för bagage och dessutom extra utrymme för alla fynd och souvenirer man hittat på sin resa.

  Komfort - Varje resenär har gott om benutrymme och kan även njuta av de många andra bekvämligheterna som dessa fordon erbjuder, till exempel rejäla och sköna säten.

  Det finns dock också några nackdelar att beakta innan man hyr sin SUV:

  Pris - Även om en SUV ger en lyxigare känsla kan du spara in pengar på din semesterbudget genom att hyra en annan fordonskategori, mellanklassen brukar vara billigare, men med lite mindre komfort till exempel.

  Smidighet - Om du planerar en storstadssemester, är denna fordonskategori inte det absolut bästa valet. Att hitta en parkeringsplats stor nog inne i en metropol, med mycket trafik omkring på trånga gator kan vara svårt och nervfrestande.

  Bränsleförbrukning - De flesta SUV-bilarna är bränslesnåla men faktum kvarstår att de konsumerar mer bränsle än en vanlig bil i till exempel kompaktklassen.

  Populära SUV-modeller

  Auto Europe kan arrangera ett stort urval av modeller i denna fordonskategori. Med så många förstklassiga bilar kan det därför bli svårt att välja. Av denna anledning rekommenderar vi att du inte ska stirra dig blind på bilder, pris och modell, utan även tänka på viktiga faktorer som vilken uthyrare bilen finns tillgänglig hos samt vilka försäkringar och skydd som ingår i ditt pris. Våra mer populära modeller som vi kan förmedla är BMW X5, Audi Q5, Mercedes GLA, Range Rover Evoque och Ford Kuga.

  Hur du hyr en SUV med Auto Europe

  Enklast bokar du på vår hemsida, men om du har några frågor kan du kontakta våra utmärkta, svensktalande hyrbilsexperter som kan hjälpa dig att hitta rätt modell för din semester eller affärsresa innan du bokar din hyrbil. Ring på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) och det går också bra att boka över telefonen eller bara begära en offert om du vill tänka igenom ditt val innan du bokar. Ångrar du dig efter att du har bokat kan du alltid ändra din bokning eller avboka utan avgifter, så länge detta görs senast 48 timmar innan upphämtningstiden.

  Populära SUV hyrbilar

  Nedan ser du några av de populäraste SUV-modellerna som finns i vår flotta.

  Audi Q2 hyrbil BMW X5 hyrbil Kia Sportage hyrbil
  Audi Q2 BMW X5 Kia Sportage
  Lexus NX hyrbil Mercedes GLE Coupe hyrbil Mitsubishi Outlander hyrbil
  Lexus NX Mercedes GLE Coupe Mitsubishi Outlander
  Nissan Juke hyrbil Nissan Qashqai hyrbil Range Rover Evoque hyrbil
  Nissan Juke Nissan Qashqai Range Rover Evoque
  Seat Ateca hyrbil Volvo XC40 hyrbil VW TRoc hyrbil
  Seat Ateca Volvo XC40 Volkswagen T Roc

  Läs mer om våra hyrbilskategorier

  Miniklass Ekonomiklass Kompaktklass
  Mellanklass Standard / Full Size Minibuss
  Lyxbil Cabriolet