Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ISLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Island - Bästa priserna med Auto Europe

  Auto Europe gör det enkelt för er att hitta rätt hyrbil på Island. Med det enorma utbudet av hyrbilar som erbjuds av Auto Europe kan ni garanterat hitta ett fordon som passar era ändamål med er semester. Utöver det gigantiska utbudet av hyrbilar, kan ni även njuta av marknadens lägsta priser på hyrbil, vilket Auto Europe kan erbjuda tack vara långt samarbete med globala och lokala leverantörer världen runt. Med Auto Europe, som har sysslat med hyrbilar sedan 1954, kan ni hyra fordon i över 180 olika länder med över 24 000 destinationer.

  Island är känt för sina heta källor, eftersom ön i grund och botten består av vulkaner, vilket gör det möjligt att bada i naturliga källor året om som håller temperaturer över 30 grader. Islands huvudstad och tillika största stad är Reykjavik. Där kan man besöka Hallgrimskikja som är stadens högsta byggnad, Nautholsvik som är en sandstrand med uppvärmt havsvatten och Perlan som är en restaurang i en glasdom uppbyggd ovanpå stadens vattenreservoarer. Med en resa till Island kommer ni att färdas till ett sagoland, inget annat land bjuder på så många spektakulära upplevelser som Island. Tag er runt bland glaciärer, bubblande varma källor, vita hästar och sprutande gejsrar. Gör det bästa av er semester och boka hyrbil genom Auto Europe och få ut det mesta av er resa till landet med världens nordligaste huvudstad och Europas mest glesbefolkade land.

  Vilka är de viktigaste körreglerna på Island?

  Skall ni hyra bil på Island kan det vara värt att notera att där är några saker man bör tänka på när man beger sig ut i trafiken. De få vägar som finns på denna lilla ö är oftast mycket lätt trafikerade, men under vintertid bör man vara extra uppmärksam efter som vägförhållanden kan vara svåra och vägar kan utan förvarning stängas av under svåra väg och väderförhållanden. Tänk även på att många hyrbilar inte kan köra på många av de mindre vägarna och fjällvägarna eftersom de inte är asfalterade och är väldigt gropiga vägar. Om ni är osäker kan ni kontakta vårt otroligt duktiga kundservice som är experter på hyrbilar och kan hjälpa er att hitta rätt hyrbil för er. Här nedan är några körregler som är viktiga att tänka på, och vi har en sida med en mängd nyttiga körtips för att köra på Island.

  • På Island är det högertrafik.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • På en flerfilig väg kan man bli omkörd på höger sida, vilket är tillåtet.
  • Den som är i inre fil i en rondell har företrädesrätt ut ur rondellen.
  • Barn under tre år behöver sitta i bilbarnstol.

  Att göra på Island?

  Blå lagunen: Det mest besökta platsen på hela Island är den blåa lagunen. Denna berömda konstgjorda lagun ligger som en oas mitt i ett lavafält utanför Reykjavik och är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor och håller varma 36 - 39 ° C året runt. Det mineral rika vattnet har en balanserande och avkopplande inverkan på ens kropp och själ. Njut av det varma vattnet och undfly den vardagliga stressen.

  Geysir: Detta är en av Islands gejsrar och är den som är ursprunget till ordet gejsrar. Geysir ligger nordost om Reykjavik och är den första gejsern som omnämnts i skrift och när den har ett utbrott så bildas en pelare bestående av varmt vatten och ånga som kan sträcka sig upp till 70 meter upp i luften. Det är trott att Geysir har varit aktiv i med än 10 000 år och sprutat upp tonvis med vatten under alla dessa år.

  Skógafoss: Detta är Islands största och mäktigaste vattenfall. Den är 25 meter bred och har ett fall på 60 meter, där det är möjligt med hjälp av vandringsleder att ta sig upp till toppen av vattenfallet. Den välbesökta vandringsleden som tar er upp till toppen av vattenfallet kommer ta er mellan två glaciärer. Det räknas som det vackraste vattenfallet på hela Island och med den mängd regnbågar som bildas är där en myt att det är födelseplatsen för alla regnbågar och det är här som de har sin början.

  Vatnajökull nationalpark: Denna nationalpark är ett gigantiskt stort skyddat vildmarksområde kring Vatnajökul glaciären. På detta över fem tusen kvadratkilometer stora nationalpark på södra Island hittar ni många vandringsleder som tar er runt den massiva glaciären med dess is-grottor, snötäckta bergstoppar, aktiva geotermiska områden och härliga floder. Att vandra kring Europas största glaciär och få ta del av naturen och dess liv kring den är en vacker upplevelse.

  Road trip med min hyrbil på Island

  Island som en liten ö är förmodligen det mest optimala roadtrip resmålet man kan resa till. Den mest klassiska roadtrippen är att följa väg 1, som är en 133 mil lång ringväg som kopplar samman de större städerna som Reykjavik och Keflavik och de större samhällen och passerar många underbara sevärdheter. Ringvägen är jämförbar med E4:an i Sverige och är den enda vägen som går runt hela ön. Om man kör längs med vägen utan några stop tar man sig runt ön på 16 timmar. Men gör man en roadtrip och stannar vid kända sevärdheter så tar det runt en vecka för att ta sig runt medans man njuter av alla härligheter som ön erbjuder. Att göra en egen roadtrip med en hyrbil är det bästa valet, eftersom många av landets bussar slutar gå vissa årstider. Med ett körklimat som är lugnt och vänligt är en roadtripp det bästa sättet att njuta av Island.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil på Island?

  Minimum åldern för att kunna hyra bil på Island, beror lite på vilken bilkategori ni väljer, är att huvudföraren måste vara mins 18 år gammal och behöver ha ett körkort som varit giltigt i minst ett år. Något man bör tänka på är att de flesta leverantörerna har en avgift för förare under 25 år som man betalar på plats. På vår hemsida kan ni läsa vad avgiften är med respektive leverantör.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil på Island?

  Denna lilla och härliga ö har av naturliga skäl inte så många vägar, vilket leder till att där finns inga vägtullar på hela ön. Ni kan enkelt köra runt med er hyrbil på Island, utan att behöva oroa er om att hitta vägar runt för att undvika vägtullar.

  Lite historia

  De första bosättarna på Island härstammade från Irland, men de flydde ön när norska vikingar utvandrade till Island under 900 talet. Under norrmännens styre så inrättades alltinget, världens första demokratiska styrelseskick. Island var en fristat ända fram till 1262, då alltinget beslutade att Island skulle ansluta sig till Norge. Med Kalmarunionen 1380 blev Norge danskt och därmed Island också.

  Även efter upplösningen av Kalmar unionen förblev Island en dansk koloni där danskarnas reformer mötte hårt motstånd. Efter århundraden av hårt motstånd av isländska grupper lyckades Island bli en självständig stat i union med Danmark. Detta avtal löpte ut 1944, då Island hade en omröstning där i princip hela Island röstade för att bli en egen republik och bryta sig från Danmark. En av orsakerna de utropade sig som egen republik var för att bryta sig från Danmark som var under denna tiden ockuperad av Tyskland.

  Vad är valutan på Island?

  På Island används den isländska kronan, ISK som valuta. Den kommer i valörerna 1, 5, 10, 50 och 100 i mynt medans de högre valörerna är i sedlar. 1 isk är 100 aurar, motsvarande öre, vilket numera inte används varse sig i mynt eller transaktioner.

  Vilken tidszon är Island i?

  Island ligger en timme efter svensk tid, de tillhör tidszonen GMT medan Sverige är GMT + 1. Precis som i Sverige, har även Island sommar och vinter tid.

  Vilka är de mest använda fraserna på Island?

  På Island är det officiella språket Isländska, men de flesta förstår även engelska och danska mycket väl, eftersom det är obligatoriska språkämnen i grundskolan. Den Isländska danskan är dessutom en förenklad variation av danskan, vilket oftast kallas för skandinaviska och är enkel att förstå även för svenskar och norrmän. Här nedan är några mycket användbara fraser som kan vara bra att använda för sitt besök på Island.

  Hej - Halló
  Hur mår du? - Hvað segirðu gott?
  Bra, tack - Ég segi allt gott
  Jag heter - Ég heiti
  Jag pratar inte isländska - Ég tala ekki íslensku
  Finns det någon här som pratar engelska? - Er einhver hér sem talar ensku?
  Kan du prata långsammare? - Gætirðu talað hægar?
  Polis - Lögregla!
  jag behöver din hjälp - Ég þarf smá hjálp
  Vart är bussen till ? - Hvar er strætisvagnin til?

  El - Behöver jag en reseadapter på Island?

  På Island har samma uttagstyp som i Sverige med samma volt spänning på. Så för er resa på Island behöver ni inte ta med er någon speciell adapter för er tekniska utrustning.

  Behöver jag visum för att resa till Island?

  För inresa till Island behöver man som svensk inte något visum. Det gäller passfrihet mellan de nordiska länderna, men oavsett detta så kan det krävas pass om ni flyger hit. Och man måste kunna styrka sitt medborgarskap med pass eller internationellt ID kort.

  Sveriges ambassad i Reykjavik
  Sveriges ambassad
  Lágmúli 7
  128 Reykjavik
  Telefon: +354 520 12 30
  E-post: ambassaden.reykjavik@gov.se

  Kan jag hyra husbil på Island?

  Auto Europe erbjuder nu husbilsuthyrning på Island - förmodligen det bästa sättet att uppleva Island på. Boka husbil på Island och res bekväm på hela ön. Du behöver inte tänka på att boka boende och att hitta lokal transport vartefter hand. Med en husbil får du båda i ett. Slipp organiserade rundresor och ta kontrollen över din resa på Island.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Island

  Reseinformation, Island

  Tillbaka till toppen