Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ISLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Island - Landet av is och eld

  Hyrbil på Island

  Island är ett land och en ö som de senaste åren fått stor uppmärksamhet inom turismen på grund av sitt unika landskap och speciella naturfenomen. Det är det mest glesbefolkade landet i Europa och därför en perfekt destination för de som vill komma bort från samhälle och storstäder och njuta av frisk luft och orörd natur. Friluftsmänniskor flockas hit för att vandra, klättra, cykla, campa och till och med kallvattensurfa såväl som utforska allt Island har att erbjuda, till exempel aktiva vulkaner, gejsrar, varmvattenkällor, glaciärer och vattenfall. På grund av sitt varierande landskap med både vulkaner, lava, glaciärer, is och snö har landet kommit att kallas landet av is och eld.

  Den största staden heter Reykjavik och är även landets huvudstad. Cirka två tredjedelar av hela Islands befolkning bor här vilken kan låta väldigt mycket, men för ett land som har av en befolkning på strax över 364.000 personer är Reykjavik fortfarande en av de minsta huvudstäderna i Europa. Låt inte det lura dig dock, här finns fortfarande mycket att se och göra. Till exempel kan du besöka de klassiska byggnaderna Perlan, Hallgrimskirkja och Harpa eller så kan du ta en tur på huvudgatan Laugavegur som är full av barer, restauranger, caféer och butiker.

  Ska du på semester till Island är chansen stor att du kommer anlände på den största flygplatsen som ligger i Keflavik, cirka 45 minuter utanför Reykjavik. Keflavik är en hamnstad sydväst om huvudstaden med cirka 8000 invånare. Den internationella flygplatsen gör dock att staden årligen välkomnar en mängd besökare och sevärdheter i staden inkluderar Viking World museum, Giantess Cave och Duus Museum. De flesta av Auto Europes kunder som hyr en bil på Island gör det faktiskt i Keflavik eftersom de vill hämta fordonet direkt på flygplatsen efter de landat. Men bara lugn, vill du hämta den någon annanstans går det även via Auto Europe att boka bil i andra städer på Island, till exempel i Reykjavik, Akureyri och Egilsstadir.

  Auto Europe har bra priser och bäst service sedan 1954. I över 65 år har alltså Auto Europ hjälpt resenärer hitta det lägsta priset och bästa erbjudandet på deras destination. Ska du boka en hyrbil på Island kan du räkna med att vi även där har tillgång till marknadens främsta topperbjudande samt att du har ett stort utbud på olika fordonsmodeller och kategorier. Du bokar enkelt din semesterbil inför ditt äventyr på Island via vår bokningsmotor överst på denna sida eller genom att ringa vår reservationsavdelning på +46 10 888 66 52. Innan du börjar jakten på den ultimata hyrbilen kan det dock vara värt att läsa våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil på Island som du hittar här.

  För mer information om att hyra bil på Island, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Fordons alternativ

  Var kan jag hämta upp en hyrbil på Island?

  Islands magi upplevs bäst med en bil så man på egen hand kan ge sig ut för att upptäcka landets avlägsna områden och vilda natur. Via oss kan du hyra en bil med upphämtning på södra Island som är den folkrikaste delen men även i det lite mer avlägsna norr, till exempel i Isafjördur eller Alureyri. Oavsett upphämtningsplats kan du vara säker på att Auto Europe tillsammans med våra samarbetspartners ser till att du har en lyckad och problemfri bilhyra från start till slut.

  När man ankommit till Island och det är dags att hämta upp sin hyrbil är det viktigt att man har alla nödvändiga dokument med sig. Dessa kan skilja sig lite beroende på leverantör så vänligen läs alltid din voucher för att se exakt vilka dokument som krävs i dit fall, men det brukar handla om att man ska ha sin Auto Europe voucher, ett pass/ID-kort samt ett kreditkort i huvudförarens namn. Uppmärksamma att det måste vara ett kreditkort och inte ett debit kort och att det måste tillhöra den personen som står på bokningen. Om huvudföraren inte har ett kreditkort men en annan i samma resesällskap har kommer detta alltså inte att accepteras. Kreditkortet måste vara i huvudförarens namn och behövs för att lämna depositionen i samband med att man hämtar sin hyrbil på Island. Innan du anländer för att hämta din bil är det viktigt att läsa igenom sin voucher så man vet vilka villkor som gäller och så vidare, till exempel så man har koll på vad för bränslepolicy man har eller vilka lokala avgifter man kan förvänta sig.

  Billig biluthyrning på de populäraste flygplatserna på Island

  • Bildudalur flygplats
  • Hornafjordur flygplats
  • Saudarkrokur flygplats
  • Thorshofn flygplats
  • Westmannaeyjar flygplats
  • Vopnafjordur flygplats

  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna på Island

  Auto Europe har tillgång till över 24.000 upphämtningsplatser runt om i världen, detta inkluderar flygplatser, tågstationer och andra smart belägna kontor i centrum och där mycket turister befinner sig. Tillsammans med vårt kontaktnät av pålitliga samarbetspartners kan vi se till att du hittar låga priser på hyrbil på Island samt ett stort utbud av fordon att välja mellan. Vi förstår att olika typer av resor kräver olika slags fordon, det är anledningen till att vi erbjuder allt från små och smidiga bilar till stora och kraftfulla. Kom också ihåg, skulle dina planer förändras eller du skulle ändra dig kan du via Auto Europe avboka din hyra helt kostnadsfritt upp till 48 timmar innan upphämtningsdatum. Flexibilitet är viktigt för våra kunder och därmed även för Auto Europe.

  Vår hemsida är det ultimata verktyget för att söka, jämföra, hitta och boka den perfekta hyrbilen inför ditt äventyr på Island. Här kan du se erbjudande från olika leverantörer, omsorgsfullt välja den fordonskategorin som passar dina behov, lägga till extra tillval och sedan reservera fordonet tryggt och säkert. Även om vissa tillägg och extra kostnader betalas på plats eftersom det är leverantörernas avgifter kommer vi ge dig all information du behöver redan innan du slutför bokningen. Nedan ser du några av leverantörerna som du kan hyra bil med på Island och klickar du på bilderna kan du läsa mer om varje leverantör.

  Avis - Hyrbilsinformation Budget - Hyrbilsinformation Carwiz - Hyrbilsinformation
  Hertz - Hyrbilsinformation Payless - Hyrbilsinformation

  Vänligen kontakta oss om du vill ha mer specifik information om leverantörernas öppettider, drop-box avlämning, vad du gör om du är sen till en hämtning/lämning eller vill veta mer om deras villkor. Våra hyrbilsexperter går att nå sju dagar i veckan på +46 10 888 66 52 och de kan svara på alla dina frågor samt hjälpa dig hitta bästa pris på biluthyrning på Island – något vi garanterar med vår prisgaranti.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil på Island

  Kontakta ossDe som ska hyra bil på Island har ofta frågor och vi på Auto Europe vill besvara dessa utan att du ska behöva ringa oss. Självklart är du varmt välkommen att göra det också, men vi vill bespara dig ett telefonsamtal genom att nedan svara på några av de vanligaste frågorna vi får höra. Vi tar upp allt från betalningsmetoder, deposition, envägshyra, vägtull och mycket mer och hoppas vår expertis kan hjälpa dig känna dig trygg när vu völjer att boka hyrbil genom oss. För oss är det viktigt att kunderna känner att de är i goda händer och att de har någon att vända sig till om de får problem eller har funderingar, därför är vår telefonlinje öppen alla dagar i veckan och man kan alltid slå oss en signal för råd, hjälp eller stöd.


  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil på Island?

  Åldersgränsen för att få hyra bil på Island beror på leverantörens villkor. Generellt kan man säga att minimum åldern är 18 år, men ofta kräver leverantörerna att man haft körkort i minst ett år. Leverantörerna har ofta även högre åldersgräns på sina större fordonskategorier, till exempel är det inte ovanligt att personer som vill hyra en SUV måste vara över 20 eller 23 år. Räkna med att behöva betala en ung föraravgift om du är under 21 år, i stort sätt har alla leverantörer på Island denna avgift. Även personer under 26 år kan komma att behöva betala samma avgift, speciellt om de hyr ett fordon från en av de större fordonskategorierna.

  Eftersom varje leverantör sätter sina egna åldersrestriktioner är det viktigt att läsa villkoren redan innan man reserverar fordonet på vår hemsida. Detta kan du göra under PrisdetaljerInformation om Chauffören. Ring oss gärna om du inte hittar. Ska du hyra bil för första gången kan det vara lite nervframkallande, men oroa dig inte, Auto Europe finns här för dig och vägleder dig igenom hela hyresprocessen.

  Som sagt behöver du kolla i villkoren för att se åldersrestriktioner och om en ung föraravgift tillkommer och i så fall vad den ligger på. Men redan innan du börjar sökningen kan du fylla i din ålder så du endast får fram resultat relevanta för dig, då kommer även den eventuella avgiften vara inräknad i det totalpris du ser. Fyll i din ålder manuellt i vår sökmotor genom att kryssa av rutan längst ner till vänster som säger ”Förarens ålder 26-69 år” och skriv sedan i din ålder i den nya rutan som kommer upp.

   

  Kan jag hämta upp en hyrbil på Island på ett ställe och lämna på ett annat?

  Självklart, envägshyra är tillåtet på Island men en avgift tillkommer med störst sannolikhet. Denna avgift varierar beroende på leverantör, hyresdatum, fordon samt upphämtning- och återlämningsplats. Avgiften betalas antingen på vår hemsida i samband med bokningen eller till personalen på plats i samband med hämtningen, oavsett vad kommer du i förväg kunna se på vår hemsida och på din voucher vad avgiften för envägshyran kommer vara.

  Klicka på PrisdetaljerGenerella affärsvillkorInresa till andra länder i vår sökmotor för att se de relevanta villkoren.

  Vänligen uppmärksamma att internationell envägshyra inte är tillåtet på Island. Det är helt okej att hämta bilen i en stad på ön och lämna den i en annan, men det är inte okej att hämta bilen på Island och sedan lämna den i ett annat land. Uppmärksamma också att avgiften för envägshyran är en lokal avgift som Auto Europe inte tjänar någonting på och som vi därför inte heller har någon kontroll över.

   

  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil på Island?

  Ja, ska du hyra bil på Island måste du ha ett kreditkort i huvudförarens namn för att lämna depositionen. Har man inget kreditkort kan det resultera i att leverantören inte lämnar ut fordonet och att du inte får pengarna tillbaka för bokningen. Det är alltså av största vikt att du har ett kreditkort (inte debit) i huvudförarens namn med dig om du ska hyra bil på Island.

  Kreditkort som vanligtvis accepteras för att lämna depositionen är Visa och Mastercard, men vänligen kolla under PrisdetaljerInformation om leverantörens betalningspolicy för att vara på den säkra sidan. Depositionen som ska lämnas kan variera beroende på leverantör, fordonskategori och hyresdatum men det är viktigt att ditt kreditkort har tillräckligt mycket kredit så att depositionen kan låsas av leverantören vid upphämtningen. Det går inte att lämna depositionen med ett debit kort, kontant eller med ett kreditkort i någon annans namn än huvudföraren så vänligen läs villkoren noga och se till att ditt kreditkort kommer accepteras samt att det har tillräckligt med kredit. Läs gärna mer om detta på vår blogginlägg som besvarar sex vanliga frågor om kreditkort och deposition vid bilhyra.

   

  Vilka är de viktigaste körreglerna på Island?

  Om du verkligen vill uppleva Islands magi så är en hyrbil det rätta valet. Det är enkelt att ta sig runt med bil på Island även om man alltid ska köra försiktigt på grund av det ibland tuffa vägförhållandet och snabbt förändrande vädret. Det finns en över 130 mil lång ringväg som leder runt hela ön och som på grund av detta är en extremt populär rutt att ta bland landets besökare. Ringvägen (även kallad Riksväg 1 eller den gyllene cirkeln) är asfalterad och i gott skick, men så är inte fallet på landets alla vägar då endast cirka en tredjedel är asfalterade. Runt om på Island finns det gott om smala, trånga, ojämna och branta bilvägar så kör försiktigt och följ landets körregler och restriktioner.

  När du kör på Island gör du det på höger sida av vägen och du kör om andra bilar på vänster sida, precis som i Sverige. Fordonets lampor måste alltid vara på oavsett om du kör på natten eller på dagen. Precis som i de flesta europeiska länder måste alla passagerare ha bilbälte på sig medan bilen är i rullning och barn måste sitta på bilkudde eller barnstol. Vänligen kontakta oss eller din lokala leverantör om du behöver boka detta tillsammans med din hyrbil. Barn under 12 år får inte åka i framsätet om air bags finns utan dessa måste i så fall avinstalleras först.

  Det är inte tillåtet att köra samtidigt som man pratar i telefon om det inte är med hands-free. Generellt kan man säga att hastighetsgränserna är 50 km/h i tätort, 80 km/h på landsväg och 90 km/h på motorväg men vänligen följ hastighetsanvisningarna på plats för att undvika fortkörning och därigenom böter. Vi vill också tipsa om att ha solglasögon tillgängliga när du kör eftersom solen såhär högt upp i norr ofta ligger väldigt lågt vilket kan blända bilister.

  Det finns en del broar på Island och dessa är oftast enfiliga. Vänligen kör därför inte om andra bilister på broar utan vänta tills du kan göra en säker omkörning längre fram. Ha alltid ditt hyreskontrakt såväl som körkort och fordonets registreringsbevis och försäkringsbevis med dig när du kör, du kan behöva visa dessa om du blir stoppas av polisen av någon anledning. Det är olagligt att dricka alkohol och sätta sig bakom ratten och landet har en promillegräns på 0,5%.

  Andra saker att tänka på när man kör på Island är att off-road inte är tillåtet även om du har ett lämpligt fordon. Bensinstationer runt om i landet har ofta öppet 07.30 till 20.00 i de lite mer avlägsna områdena och 07.30 till 23.00 i de mer folktäta regionerna. Skulle du av någon anledning få böter medan du kör en hyrbil på Island kommer boten skickas till leverantören som sedan debiterar dig för företeelsen. Många leverantörer tar dessutom en administrationsavgift utöver boten som en straffavgift för besväret.

  Se till att du har koll på vad du ska göra om du är med om en olycka i din hyrbil eller får motorstopp. På grund av de ibland extrema väderförhållandena som förekommer på Island rekommenderar vi att alltid ha en varm filt eller liknande i bakluckan på din bil. Sök och räddningstjänsten på Island (ICE-SAR) har en app som man kan ladda ner och som hjälper besökare att utforska Island tryggt och säkert. Appen innebär att en GPS signal skickas till ICE-SAR så att de enkelt kan hitta dig vid en nödsituation. Med störst sannolikhet kommer du inte finna dig själv i en nödsituation när du besöker landet, men vi rekommenderar ändå appen, speciellt till vandrare, cyklister och de som ska utforska Islands lite mer avlägsna område. Du kan läsa mer om appen och ladda ner den på 112 Islands hemsida.

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil på Island?

  Inga vägar på Island är tullbelagda. Endast en tunnel i hela landet har en avgift och det är Vadlaheidi tunneln i närheten av Akureyri i norr. Tunneln öppnade 2018 och förkortar din resa med 15 km och gör så att du inte behöver köra på den något farliga vägen längst med bergsväggen vid Víkurskarð. Det kostar cirka 100 kr att köra igenom tunneln och du måste registrera din resa i förväg och betala online. När detta är gjort kommer fordonets bilnummer vara registrerat tillsammans med dina betalningsavgifter och du kan köra igenom tunneln hur mycket du vill och betalningen sker automatiskt. Vänligen fråga din lokala leverantör angående detta o du planerar att köra igenom Vadlaheidi tunneln.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil Island?

  Vårt baspaket i Island inkluderar alltid kollisionsskydd (CDW), ansvarsförsäkring och ett stöldskydd (TP) – med eller utan en självrisk. Detta är de minimum försäkringar som behövs för att ett fordonet lagligt ska få köra på de isländska vägarna, och detta är alltså alltid inkluderat. CDW täcker inte försvunna eller skadade bilnycklar, glas, sidospeglar, underrede, tak, motor, lås eller däck och på grund av detta väljer många av våra kunder att köra till ytterligare skydd.

  Auto Europe erbjuder främst två skydd, återbetalning av självrisken med Super Cover och Utan Självrisk. Super Cover är ett utökat skydd som täcker de delar som inte ingår i baspaketets CDW och innebär att vi återbetalar dig hela självrisken ifall du skulle vara med om en olycka eller bli debiterad för en skada. Skyddet är vårt mest köpta och går att köpa till med de flesta leverantörer på Island. Utan Självrisk finns bara tillgängligt med utvalda leverantörer och detta är ett skydd som helt eliminerar din självrisk. Där Super Cover återbetalar dig självrisken efter att du debiterats av den lokala leverantören så tar Utan Självrisk aldrig några pengar alls eftersom du inte har någon självrisk. Läs gärna mer om hur våra olika hyrbilsskydd fungerar här.

  Auto Europe erbjuder omfattande skydd, men väl på plats kan vår lokala samarbetspartner också erbjuda olika typer av skydd och försäkringar som du kan välja att köpa till. Dessa skydd är helt valfria och du behöver inte köpa till något om du inte vill. Har du redan införskaffat ett skydd via Auto Europe och blir osäker på vad för täckning du har, vänligen kontakta oss. Vi förklarar gärna hur du och din hyrbil är skyddade och ser hellre att du frågar en gång för mycket än köper två olika skydd med samma täckning. Auto Europe ansvarar inför för lokalt köpta försäkringar och kan inte erbjuda pengarna tillbaka om det visar sig att du köpt dubbletter av samma eller liknande skydd.

   

  Kan jag lägga till en extra förare till min hyrbil på Island?

  Ja, de som bokar en billig hyrbil på Island kan även välja att lägga till en eller flera extra förare. Några leverantörer tar en liten avgift för detta medan vissa leverantörer erbjuder det helt gratis. Om det finns en avgift kan du se den under PrisdetaljerInformation om Chauffören och den betalas direkt till leverantören väl på plats vid upphämtningskontoret. Du kan också kolla in våra erbjudande med gratis extra förare för att se om vi just nu har några erbjudande på Island.

  Om ni köper till en extra förare måste denna förare registreras och godkännas av leverantören. Detta innebär att extra föraren måste kunna uppvisa ett giltigt körkort och ID-kort/pass och skrivas med i hyreskontraktet. Görs inte detta och en oregistrerad förare kör hyrbilen upphävs alla införskaffade skydd och försäkringar att gälla vilket innebär att kunden är ekonomiskt ansvarig vid en skada eller olycka. Att låta en oregistrerad person köra hyrbilen är ett direkt brott mot hyreskontraktet och något vi starkt avråder från att göra.

   

  Behöver jag vinterutrustning till min hyrbil på Island under vintern?

  Ja, beroende på vilken tid på året du besöker Island kan du behöva extra utrustning till din hyrbil. Från första november till 14 april måste alla fordon vara utrustade med vinterdäck som har ett djup på minst 3mm. Vintern på Island kan vara tuff och speciellt för de som inte är vana att köra i snö och på is. Vädret kan ändras snabbt och vi uppmanar därför till extrem försiktighet på vägarna om du planerar ett besök under de kalla vintermånaderna.

  På grund av de låga temperaturerna uppmuntrar vi alltid våra kunder att förvara en extra filt i bilen ifall man skulle få motorstopp eller vara med om en olycka. Planera gärna din körrutt i förväg och håll koll på om där är några speciella väderförhållande du behöver ha hänsyn till. Ska man köra i norra Island där terrängen är lite tuffare och mindre befolkat så rekommenderar vi att man kör två fordon så man kan hjälpa varandra om ena kör fast eller liknande. Se också till att du har en mobil med dig som är fullt laddad så du kan ringa efter hjälp om du behöver.

  Om du jämför erbjudande på Island med vår hemsida under vintersäsongen så kommer du märka att vissa leverantörer erbjuder gratis vinterdäck. Detta kan du se via en grön liten skylt som säger ”gratis vinterdäck”. Det är inte alla leverantörer som gör detta och då kan du i nästa steg av bokningen välja att lägga till vårt vinterpaket som innebär att din hyrbil kommer vara vinterutrustad och att du kan ha en säker resa genom Island.

   

  Kan jag köra off-road med min hyrbil på Island?

  Nej, det är olagligt att köra off-road på Island. Den isländska landsbygden är extremt unik och orörd, därför tar den lokala polisen det väldigt seriöst om de kommer på dig med att köra off-road. Vänligen acceptera de lokala reglerna och lagarna. Var också extremt försiktig när du kör på snö, is och vid sidan av sjöar eftersom detta kan vara svårt även för erfarna förare. Ska man utforska Islands inland krävs det en SUV 4x4 (fyrhjulsdriven) och många av dessa områdena är bara nåbara under sommarmånaderna. Att köra på F-vägar, väg 35 (Kjolur) och väg 550 (Kaldidalur) är också endast tillåtet med en fyrhjulsdriven bil. Alla typer av fordon får köra på ringvägen (Riksväg 1) som är den populäraste rutten på Island.


  Andra uthyrningsalternativ på Island

  På vår hemsida kan du jämföra hyrbilserbjudande från alla lokala, nationella och internationella hyrbilsföretag på Island. Våra samarbetspartners består av pålitliga företag som tillsammans gör att du har ett enormt utbud av fordon och upphämtningsplatser att välja mellan. Våra leverantörer hyr ut bensinsnåla fordon från Mini kategorin som är perfekt för de som vill hålla sig i landets folkrikaste område kring Reykjavik men även stora SUV:s och fyrhjulsdrivna fordon för de som vill utforska de mer avlägsna landskapen.

  Ska du stanna i de isländska städerna räcker det gott och väl med ett fordon från vår Ekonomi eller Kompakt kategori. Dessa är prisvärda fordon som säkert kan ta dig från A till B och hjälpa dig utforska städer som Reykjavik, Kópavogur och Hafnarfjörður. De som ska bege sig ut för att upptäcka gejsrar, vulkaner, vattenfall och glaciärer kan dock behöva ett lite kraftigare fordon, till exempel från vår kategori Mellan eller Standard/Full-Size. Dessa fordon är som sagt lite större än de andra kategorierna och tillåter dig att utforska Island tryggt och bekvämt. Perfekt om du planerar att köra varvet runt via Riksväg 1!

  Kolla gärna in hela vår fordonsflotta på Island här.

  Hyra lyxbil Island Hyra minibuss på Island Hyra husbil på Island

  Hyra lyxbil på Island - Ska du besöka Island på grund av en arbetsresa och vill imponera på dina kollegor eller affärspartners rekommenderar vi ett fordon från vår lyxkategori. Denna kategori består av nya modeller med den senaste teknologin och de häftigaste egenskaperna. Kolla in våra exklusiva fordonskategori som är extremt populärt bland kunder som reser i jobbet redan idag!

  Hyra minibuss på Island - En minibuss är perfekt för de som är fler än fem personer och som vill ha ett rejält fordon med mycket utrymme. Kanske är ni ett stort kompisgäng eller en hel familj som vill utforska Island tillsammans, en minibuss är då det ultimata valet för er.

  Hyra husbil på Island - Att endast stanna på en plats på Island vore en skam. Med en husbil kan du köra från kust till kust och utforska snötäckta berg, sprutande gejsrar, varma källor, vulkanfält, vattenfall och mycket mer! En husbil ser till att du är bekväm samtidigt som du utforskar landets magiska och vilda natur långt ifrån städer och byar.

  Nyttiga länkar

  Reseguide och information om Island