Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KEFLAVIK

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Keflavik till de bästa priserna

  Se till att boka din hyrbil i Keflavik via oss redan idag och ta del av våra fina priser. Att hyra bil har aldrig varit enklare. Nu kan man hyra bil både billigt och enkelt igenom Auto Europe i hela världen. Detta tack vare fina samarbeten med världsledande aktörer på marknaden. Ta en titt på vårt enorma utbud av bilar som vi erbjuder, så att ni kan få den bästa bilen för just era ändamål i Island. Våra prisbelönade hyrbils experter är redo alla dagar i veckan att svara på era frågor och hjälpa till där det behövs. Boka med oss för att för över mer till annat kul.

  Keflavik är en hamnstad sydväst om huvudstaden Reykjavik. Staden är hem till Keflaviks internationella flygplats, vilket är Islands största flygplats, och ligger bara några kilometer från staden. Ta er tiden och upplev det fascinerande landskapet med dess pittoreska kust och de branta klipporna och dalarna. Rolig fakta om Keflavik är att under 60 till 70 talet vad staden den största källan för Isländsk musik, så stort så den kom att kallas i folkmun "The Beatles town".

  Läs gärna tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Keflavik här.

  Hur är trafiken i Keflavik?

  Trafiken är väldigt lugn och ordnat och att ta sig fram med bil är väldigt enkelt. Vägarna håller varierande kvalitet, där vägen till Reykjavik är väl underhållen och erbjuder en smidig körning. Ringvägen, eller Motorväg nr. 1 är den som tar runt bäst när ni kör utanför Keflavik. Den är asfalterad och öppet året runt, men kan stängas av på grund av dåliga väderförhållanden. Tänk på att många av vägarna är grusvägar så anpassa er hastighet därefter. Märk också att trots att de har varningsskyltar som indikerar fara som skarpa svängar så har de inga varnings skyltar för att reducera hastigheten. Här nedan listar vi några av de saker som är värda att tänka på när man kör i Keflavik och på Island.

  • På Island är det högertrafik.
  • Tänk på att vissa mindre vägar kan vara av sämre kvalitet.
  • Planera alltid din rutt noggrant.
  • Säkerhetsbälten är obligatoriska.
  • Barn under 3 år behöver sitta i bilbarnstol.

  För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Keflavik?

  Det finns gott om parkeringsmöjligheter för er hyrbil i Keflavik. Ni finner parkeringsplatser, garage och en hel del möjligheter att parkera vid trottoarkanten. De flesta parkerings valmöjligheterna behöver ni betala för, de flesta har en parkeringsmätare, vilket endast accepterar mynt. Medans garagen och vissa platser har en automat som även tar kreditkort.

  Keflaviks flygplats

  Keflavik flygplats var från början en amerikansk militärbas för både flyg och fartyg. Efter kalla krigets slut drogs den militära aktiviteten ner och de amerikansk byggda landningsbanorna började användas för trafikflyg istället. Bara så sent som för något år sedan drog USA tillbaka sina sista tjänstgörande på flygbasen. Idag har flygplatsen en betydande position för flygtrafiken mellan Nordamerika och Europa. Med drygt två miljoner passagerare årligen är flygplatsen fortfarande relativt liten men i och med det unika läget i Atlanten är den ack så viktig för flygtrafiken. Har ni valt att hyra bil i Keflavik tar ni er enkelt från flygplatsen in till centrum med flygbuss. Det går även ett snabbtåg direkt till Reykjavik som tar ungefär 35 minuter.

  Keflavik International Airport (KEF)
  Hemsida: www.kefairport.is
  Telefonnummer:+354 425 600

  Att göra i Keflavik

  • Isländskt Rock Museum: För de flesta så är Keflavik bara en kort hållplats, vilket är synd och skam. Denna lilla stad har mycket att erbjuda, aktiviteter som ni bara hittar här och inte på någon annan plats på Island. Passa på att spendera en eftermiddag på det Isländska rock museet. Trots landets ringa storlek så har Island en livlig musikscen. Detta är ett museum inte enbart fokuserat på rock utan de visar hela Islands musik historia. Från tidigt tjugotal till nutid. Museet är en härlig blandning av informativa skyltar som knyter samman unika berättelser, filmprojektioner, gamla artefakter och instrument som det är möjligt för alla att testa på och spela med. Här finns även en liten biograf som visar dokumentärer om vad som gör Isländsk musik så unik. Detta är ett utmärkt stopp för hela familjen. Varför inte utmana varande på trummor och sjunga lite karaoke.

  • Sovande jätten i berget: Detta är en utmärkt plats för de som reser med lite mindre barn. I en mystisk grotta vid småbåtshamnen i Keflavik bor där en jätte med ett hjärta av guld. Jättens grotta öppnades under stadsfestivalen Lysets natt under 2008. Den dagen flyttade denna jätte från sitt berg in till grottan, hon har glömt sitt namn men kallas för Skessan. Hon är ursprungligen en karaktär från den mycket populära barnboken Sigga och jätten av Herids Egilsdottir. Jätten som man kan skåda i grottan är över 5 meter hög med ögon stora som fotbollar. Hon sitter på en stol i köket i grottan, som det är möjligt att åskåda genom köksdörren eller olika fönster i grottan. Här kan me se hur hon andas och rapar och utstöter andra ljud som små barn alltid tycker är mycket roligt. Själva grottan är 150 kvadratmeter stor och är fullt av jättens möbler, spridda runtom hela grottan. Här finns även en välkänt träd, där det har blivit lite tradition att de minsta lämnar sin napp hängandes.

  • Ankar monumentet: Även om ni har valt att hyra bil i Keflavik kan det vara skönt att varva ner med en promenad. En av de mest avkopplande promenader ni kan ta är ner till småbåtshamnen. Gå längs med vattnet och andas in den klara och uppfriskande luften och njut av vattnet och de härliga parkerna. Medans ni promenerar längs med hamnen kommer ni att stöta på detta Ankar monument som är ett minnesmärke för sjömännen som beger sig ut till havs. Denna unika skulptur, som från sidan ser lite ut som ett vikingaskepp utgör en bra plats att sitta ner på någon av bänkarna och varva ner lite. Detta jätteankar i järn erbjuder bra foto möjligheter för att föreviga er resa i Keflavik.

  • Viking World: Viking World, eller Vikingaheimar som det kallas lokalt, ger er en fullständig överblick av vikingatiden. Här finner ni även långskeppet Islendingur som är en modern rekonstruktion av Leif Eriksons skepp, och användes för runt fjorton år sedan för att segla från Island till Nordamerika i Leif's minne. Detta tjugo meter långa skepp är nu ett uppvisnings objekt som det är möjligt att besöka och få en uppfattning om hur det måste ha känts för vikingarna när de seglade på jakt efter land. Här finner ni många utställningar som berättar olika historier gällande islänningarnas resa till Amerika och andra korståg. De har öppet varje dag mellan 07:00 till 18:00 alla dagar i veckan och de är lokaliserade i en modern byggnad vid Faxafloi i Keflavik, omöjligt att missa från motorvägen mellan flygplatsen och Reykajavik.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Keflavik

  Mydalsjökull glaciären

  Denna dagstur är för er naturälskare, eftersom ni kommer att köra längs med landets mest natursköna områden och ha Vik som slutdestination som är omgivet av höga klippor som lockar en stor mängd av olika fåglar. Avgå från Kevlavik och kör mot Seljarlandsfooss som är runt två timmars körfärd. Väl här passa på att ta en paus och åskåda dess mäktiga och majestätiska vattenfall. Fast vattenfallet är vackert, så kommer den riktiga upplevelse utav att gå bakom fallet. Den steniga och leriga vägen bakom fallet kan vara en utmaning, men väl värt det. Räkna dock med att bli lite våt. Sedan finns där en liten gömd pärla, som inte är så känd bland de flesta besökarna, en korts gångväg från fallet genom en liten ström så kommer ni till en öppning i klippan där ni se ett ännu mer imponerande vattenfall, nämligen Gljufrabui fallet. Efter detta stopp fortsätter färden till glaciärlandskapet Myrdalsjökull. Här har ni chansen att gå på den aktiva vulkanen Katla som är täckt av isen. Kör sedan längs med den svarta sandkusten, där stränderna bildas av svart basalt och ni har anlänt till slutdestination Vik, den sydligaste byn på Island. Väl här ut och njut av de imponerande klippformationerna denna by har att erbjuda. För att komma tillbaka är det bara att följa Ringvägen, som tar er till Keflavik.

  Thingvellir National park

  Detta slättland som är kantat av klippor är invalt i UNESCO:s världsarvs lista mycket på grund av detta är platsen där världens äldsta parlamentariska system, Alltinget grundades, och samlas årligen. Så gott som all nationell betydelse skedde här tills Reykjavik blev stort nog och det flyttades dit. Men det är inte bara platsen där världens äldsta fungerande parlament skapades utan här kan ni även uppleva de två tektoniska plattorna som delar Nordamerika med Europa, där det mäts hur mycket plattorna vandrar. Från 1 millimeter till 18 millimeter per år särar dem på sig. Genom denna plats vinglar sig floden Öxara fram , där dess södra ända är känd som Peningagja för de tusentals mynt som kastades i av besökare. Var uppmärksam att denna tradition är numera förbjuden och det anläggs höga böter för de som bryter mot reglen.

  Islands äldsta simbassäng

  Tag ringvägen och kör i riktning mot Fludir, vilket bör ta runt 1 timmer och 45 minuter med hyrbil. Vid denna lilla by som ligger i det Gyllene Cirkelområdet hittar ni Islands äldsta simbassäng, den hemliga lagunen. Här kan ni koppla av och få smakprov av den sanna isländska känslan. Bassängens naturliga miljö och ånga som stiger upp i luften, ger platsen en magisk känsla. Oavsett vilken tid på året ni badar här, så är vattnet alltid mellan 38°C till 40°C. Runt om hela området finns det geotermiska ställen där runt var femte minut en gejser sprutar upp vatten. Reser ni på vintertid har ni den otroliga lyxen att kunna njuta av detta varma vatten samt se ett av världens mest spektakulära ljusshow på himlen. Från denna plats är det möjligt att kunna norrsken under vinterhalvåret.

  Geografisk information & historia

  Längst ut på den sydvästra delen av landet hittar man den lilla fiskebyn som tidigare enbart försörjde sig på just fiske. Men tack vare andra världskriget och kalla kriget blev platsen mycket eftertraktad för amerikanarna som sedermera också byggde en militärbas i byn för att snabbt kunna mobilisera sina trupper i Europa. Platsen var både skyddad och mitt mellan Europa och USA. Det som tidigare var en militär flygplats har de senaste åren utvecklats och är numera en internationellt viktig flygplats för förbindelserna mellan Europa och USA. Därigenom är Keflavik mest känt.

  Island ligger i den subpolära klimatzonen vilket gör att somrarna är kalla och vintrarna är milda. På sommaren blir det som varmast runt 15°C, medans det på vinter sjunker ner till noll gradigt. Räkna med regn året runt, där juli månad räknas som den månad med den lägsta nederbörden.

  Ta sig runt i Keflavik

  Att ta sig fram på Island är enklast med bil, vilket är det mest använda transportmedled av invånarna. När det kommer till kollektivtrafiken så är det som de flesta andra platser på Island, relativt outvecklat. Från Keflaviks flygplats avgår det bussar som har Reykjavik som slut destination. Inne i Keflavik kan man åka med buss. Byn är inte större än att den har cirka 6000 invånare så kollektivtrafiken är inte speciellt utbred.

  Tågstation: Från både flygplatsen och centrum kan man ta sig med tåg till Reykjavik utan problem. Man kan dessutom ta sig direkt till Reykjaviks flygplats som har inrikesflyg till andra orter på Island.

  Kan jag hyra husbil i Keflavik?

  Vill du se slippa boka hotell eller vandrarhem och resa med frihet? Auto Europe erbjuder även möjligheten att resa med husbil i Keflavik. Med hyra av husbil kan man njuta ännu mer av Islands vackra landskap och åka vart man vil, när man vill!

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Island