Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I REYKJAVIK

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Reykjavik – Upplev storstaden på Island

  De senaste åren har Island etablerat sig som en turistmagnet för de som vill uppleva magiska naturfenomen, unika landskap och ett friskt friluftsliv. Landet och ön präglas av sitt läge i havet och unika landskap med allt från aktiva vulkaner till varmvattenkällor, glaciärer och vattenfall. Reykjavik är landets huvudstad såväl som största stad, och är ett populärt stopp även om de flesta kommer hit för att uppleva landet utanför städerna. Reykjavik ligger i sydvästra delen av landet och har en befolkning på strax över 120.000, detta av landets totala 364.000 invånare. Det är alltså nästan en tredjedel av Islands befolkning som bosatt sig i huvudstaden och trots att det är landets största stad, är det en folkkär och charmig plats full av människor som är stolta över sitt ursprung.

  Eftersom en bil ger en frihet väljer många att boka en hyrbil i Reykjavik för att på så sätt ta sig runt på egen hand. Även om kollektivtrafik finns i huvudstaden, är den långt ifrån tillräcklig om du vill utforska magin som väntar dig utanför stadskärnan. Vill du uppleva Vatnajökull nationalpark, de berömda gejsrarna som sprutar vatten högt upp i luften, mäktiga vattenfall eller landets aktiva vulkaner rekommenderar vi starkt att hyra en bil! Via Auto Europe kan du jämföra priser, fordon och leverantörer för att hitta erbjudandet som är bäst för dig och de datum du önskar hyra. Ta hjälp av vår sökmotor ovan för att börja jämföra eller hör av dig till vår reservationsavdelning på +46 10 888 66 52 om du vill ha hjälp med att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Reykjavik.

  Du kan också ta dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Reykjavik för att se vad tidigare kunder som hyrt bil i huvudstaden har att säga om sin upplevelse.

  Hur är trafiken i Reykjavik?

  Reykjavik är Islands största stad och tillika huvudstad. Längs med staden går flera vägar som knyter samman förorter och andra städer med huvudstaden. Island är ett av de länderna i världen som har högst antal bilar per capita, till stor del för att det behövs en bil för att ta sig runt. Om man vill kunna ta sig någonstans på ön (utanför Reykjavik) så är bil ett måste. På Island är det naturen som står för de flesta sevärdheter, du kan bada i varma källor, besöka gejsrar, vandra, campa och upptäcka, men för att ta sig till många av dessa aktiviteter krävs det att du kör dit själv.

  Det är en stor kontrast mellan stad och landsbygd på Island. Biltrafiken är dock måttlig i jämförelse med andra huvudstäder i Norden som Stockholm och Oslo, men en del vägar kan kräva att man hyr en fyrhjulsdriven bil på grund av halkrisk och dålig terräng. Riksväg 1 kallas ringvägen, eftersom den går runt hela ön och många turister väljer att ta denna rutt för att se så mycket av landet som möjligt. Denna väg är ofta bra underhållen och trafiken rimlig, mest trafikerad är den under sommarens högsäsong. Innan du hoppar in bakom ratten på din hyrbil kan det dock vara bra att läsa lite om körreglerna och trafikvanorna i landet, det kan du göra på vår körguide för Island som du hittar här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Reykjavik?

  Överlag är det inga problem att hitta parkering i Reykjavik. Staden har många allmänna parkeringsplatser tillgängliga för besökare och turister, det kan dock bli dyrt. Ofta kostar det och priset varierar beroende på dag och tid på dygnet samt hur länge du står. Vänligen läs parkeringsskyltarna noga så du vet vad som gäller. Det kan också vara önskvärt att boka ett boende med parkering.

  Reykjavik flygplats

  Huvudstaden har två flygplatser, Reykjavik Airport som är den främsta inom inrikesflyg och Keflavik Airport som är den största av de två och som hanterar internationella flygningar. De flesta som kommer till Island anländer på Keflavik Airport och flygplatsen ligger cirka 5 mil utanför centrala Reykjavik medan den något mindre flygplatsen endast ligger 3 km utanför staden. Utbudet på utrikes flyg till Europa är stort med destinationer i Sverige, Tyskland, Frankrike, Spanien och så vidare, men det finns även ett fåtal destinationer utanför Europa, till exempel till USA.

  Reykjavik Airport – (RKV)
  Flygplatsen ligger cirka 3 utanför centrala Reykjavik.
  Adress: 101 Reykjavik, Island
  Hemsida: www.isavia.is/en/
  Telefon: +354 424 4000

  Keflavik Airport – (RKV)
  Flygplatsen ligger cirka 5 mil utanför centrala Reykjavik.
  Adress: Reykjanesbær, Island
  Hemsida: www.isavia.is/en/
  Telefon: +354 424 6000

  Att göra i Reykjavik

  Reykjavik är full av charmiga hus och vänlig lokalbefolkning. Att tillägna några dagar av sin tid på Island i Reykjavik är något vi varmt rekommenderar för att uppleva en unik huvudstad med starka värderingar och mysig atmosfär. Nedan hittar du några tips på vad du kan se och göra i centrala Reykjavik.

  • Hallgrimskirkja - Denna kyrka är en av landets högsta byggnader och har en unik arkitektur som gjort den till en av stadens främsta sevärdheter. Bygget började år 1945 och det tog över 40 år innan hela kyrkan äntligen stod klar år 1986. Skapad av arkitekten Guðjón Samúelsson och döpt efter den isländska poeten Hallgrimur Pétursson, är det en fantastisk byggnad i många olika stilar. Hellgrimskirkja är centralt belägen i stadskärnan, och väl värt ett besök om du befinner dig i centrum.

  • Perlan - På toppen av kullen Öskjuhlíð ligger en annan av Reykjaviks, om inte hela Islands, mest ikoniska byggnader. Perlan är designad av arkitekten Ingimundur Sveinsson och består av en enorm glaskupol omringad av sex stora vattentankar fyllda med geotermiskt varmt vatten. Byggnaden byggdes 1991 och är idag en klassisk sevärdhet med både utställningar och en exklusiv restaurang med ett roterande golv, 360° utsikt och gudomlig mat på lokala råvaror.

  • Laugavegur - Reykjaviks motsvarighet till The Strip i Las Vegas! Dock med mindre neonskyltar och folk. Laugavegur är gatan där alla barer, nattklubbar och affärer finns, det är en av landets äldsta shoppinggator. På fredag och lördagskvällar är gatan fylld av festande besökare och lokalbor, men under dagtid och på vardagar är gatan en lugn plats med många butiker, caféer och restauranger att strosa i. Kedjebutiker såväl som exklusiva lokala butiker finns allt här så se till att boka in ett besök till Laugavegur i schemat när du besöker Reykjavik.

  • Sun Voyager - Denna ikoniska skulptur ligger precis vid vattnet och är skapt av Jón Gunnar Àrnason för att efterlikna hans idé av en ”drömbåt” eller en ”ode till solen”. Båten kan liknas med skelettet av en gammal vikingabåt, men trots denna liknelse var avsikten först att representera oupptäckta territorium, drömmen om hopp och framsteg och frihet i sig själv. Skulpturen ligger som sagt precis vid kusten i centrala Reykjavik, och tar du dig hit kan du även passa på att besöka det berömda konserthuset Harpa som endast ligger några minuters gångavstånd från denna drömbåt.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Reykjavik

  Att hyra bil i Reykjavik och upptäcka detta land av is och eld är oerhört populärt eftersom det är det bästa sättet att se landet på. Att ge sig ut på Riksväg 1 som slingrar sig runt hela ön är det vanligaste eftersom man då har chansen att se hela landet, från syd till norr och väst till öst. Naturen är det som lockar besökare till Island och landet är hem till otroligt många unika naturfenomen och landskap. Nedan kan du läsa om några omtyckta dagsturer och sevärdheter du kan göra från Reykjavik.

  Blue Lagoon

  Som en av de mest besökta platserna på Island, är det inte konstigt att Blue Lagoon hamnar överst på vår lista. Detta fantastiska spa består av en blå lagun (varav namnet) med geotermiskt uppvärmt vatten som gäster kan bada i. Lagunen är naturligt skapad (även om vatten numera förses av den närliggande geotermiska vattenstationen) och det är på grund av sitt unika läge mitt bland lavafältet som denna varmvattenkälla skapats. Att bada i detta mineralrika vatten sägs ha flera hälsofördelar, bland annat att det reparerar och återfuktar huden samt har anti-bakteriella egenskaper.

  Keflavik

  Många som bokar hyrbil i Reykjavik väljer att hämta upp den på flygplatsen, och många anländer på Keflavik flygplats. Men denna lilla stad på sydvästra Island har mer att erbjuda än bara så, här finns många museum att utforska och unika sevärdheter som Giantess cave – Skessuhellir och Hvalsneskirkja. Den som är intresseras av Islands historia kommer älska Keflavik eftersom staden har kvar mycket av sin gamla charm, men också för att här finns många museum tillägnade bland annat de gamla vikingarna på Viking World Museum och det lokala folkmuseet på Stekkjarkot. Att köra till Keflavik från Reykjavik tar cirka 45 minuter och det är därför en perfekt dagsutflykt från huvudstaden.

  Skógafoss

  En biltur från Reykjavik på cirka 2 timmar tar dig till berömda Skógafoss som pryder många vykort på Island och som är ett klassiskt stopp för turister som kör längst ringvägen (Riksväg 1). Detta 62 meter höga och 25 meter breda vattenfall är ett av de största i landet och ett absolut måste om man vill uppleva den isländska naturen när den är som bäst. Den som vill kan även boka en guidad tur så man får lära sig ännu mer av detta fantastiska naturområde och vattenfall. Andra vattenfall på Island som kan vara värt ett besök är Seljalandsfoss, Gullfoss Falls och Dettifoss.

  Silfra

  I nationalparken Thingvellir ligger Silfra som är en spricka mellan de nordamerikanska och eurasiska plattorna som naturligt skapats. Denna spricka är full av kristallklart vatten som gjort det till Islands mest kända snorkling och dyk plats. Året runt är det cirka 1-3 grader i vattnet, vilket gör att det är ganska tomt på djur och växter. Många företag erbjuder att ta dig ut till Silfra för att uppleva sprickan från under vattenytan, bland annat Silfra Iceand Explore, Silfra Fissure Tours och Toll Expedition Silfra.

  Diamond Beach

  Längst med ringvägen ligger även Diamond Beach som fått sitt namn på grund av sina isblock som liknar diamanter. Dessa kristalliserade isblock glittrar i solen och skapar en stark kontrast mot den annars svarta sandstranden. Det är is från den närliggande glaciären Breiðamerkurjökull som hamnar här på stranden och som skapar en surrealistisk men vacker syn. Att köra till Diamond Beach från Reykjavik tar cirka fem timmar, men planerar du att köra längst med Riksväg 1 är detta ett snabbt stopp precis vid kusten.

  Ta sig runt i Reykjavik

  I centrala Reykjavik finns det bussar som är den enda typ av kollektivtrafik i hela staden och landet. Bussarna är gula och förser transport inom hela Reykjavik såväl som till andra städer. Det finns ingen tågstation eller tunnelbana, utan ska du åka med kollektivtrafiken är det bussar som gäller. Du kan läsa mer om Islands kollektivtrafik och se en karta över bussarna här.

  Taxi är också ett alternativ men att hyra bil i Reykjavik kan vara det bästa, speciellt om du vill uppleva Island utanför huvudstaden. Om du vill ta dig runt på Island, bokstavligt talat, kör du på Riksväg 1 som följer kusten runt hela ön. Denna rutt har fått namnet den gyllene cirkeln och är extremt populär bland besökare eftersom många av landets främsta sevärdheter och attraktioner ligger i förbindelse till rutten, till exempel Seljalandsfoss, Skógafoss, Jökulsárlón, Diamond Beach, Mývatn och mycket mer.

  Kan jag hyra husbil i Reykjavik?

  För de som vill uppleva den isländska naturen och som på riktigt vill leva friluftslivet finns möjligheten att hyra en husbil att resa runt med. Med en husbil kan man ta med sig sitt hem vart man än kör och man kan på så sätt vara mer flexibel. Island är som skapt för bilutflykter och med en husbil kan du göra upplevelsen ännu bättre! Vi har ett stort utbud på fordon i olika storlekar på Island så se till att klicka in på vår sida som handlar om att hyra husbil i Reykjavik.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Reykjavik