Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I REYKJAVIK

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt Mån-Lör
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Reykjavik – Hitta din perfekta hyrbil

  När du bokar en hyrbil i Reykjavik, i Island kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 50 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Reykjaviks flygplats Keflavik eller på ett centrumkontor.

  Trafik och parkering

  Reykjavik är Islands största stad och tillika huvudstad. Längs med staden går flera vägar som knyter samman förorter samt andra städer på Island med huvudstaden. Island är det land i världen som har högst antal bilar per capita. Om man vill kunna ta sig någonstans på ön (utanför Reykjavik) så är bil ett måste. På Island är det naturen som står för de flesta sevärdheter. Du kan bada i varma källor, besöka gejsrar, vandra, campa och upptäcka. Det är en stor kontrast mellan stad och landsbygd. Biltrafiken på Island är dock måttlig i jämföresle och en del vägar kan kräva att man hyr en fyrhjulsdriven bil. Riksväg 1 kallas ringvägen, eftersom den går runt ön. Här kan du läsa lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Reykjavik och på Island generellt:

  • Den högsta tillåtna hastigheten på Island är 90 km/h.
  • Vid körning på de sk. F-vägarna (fjällvägar) krävs i regel en fyrhjulsdriven bil.

  Mer information hittar du i vår körguide för Island.

  Parkering

  I Reykjavik är det lätt att hitta parkering och du upplever oftast ingen bilträngsel. Det kan dock vara mycket dyrt att parkera bilen på vissa ställen. Kontrollera skyltar noggrant. Kontrollera om ditt hotell erbjuder gratis parkering.

  Geografisk information

  Reykjavik ligger vid havet på sydvästra Island. Runt staden tonar sig berg och dalar. Vikar, sund och halvöar omger också staden. Island ligger nära Polcirkeln och ca. 30 mil från Gönland. Det är vid kusterna som Island är bebott och de centrala delarna av ön består av berg och sprickvulkaner. Med hyrbil kan du passa på att upptäcka Reykjaviks omgivning och resten av Island. Kör till den vackra Blå lagunen för att bada. I ett lavafält på Island kan man bada i ca. 40 gradigt mineralvatten. det sägs vara bra mot psoriasis mm. Vädret på Island är tempererat med relativt kalla vintrar och svala somrar.

  Reykjavik flygplats

  Reykjavik har två flygplatser, Reykjavik flygplats och Keflavik flygplats. Den förstnämnda tjänar inrikesflygningar och ligger belägen ca 3 km från centrum av öns huvudstad medan Keflavik flygplats är en internationell flygplats belägen utanför Keflavik cirka 50 km från centrala Reykjavik.

  Reykjavik flygplats (RKV)
  Hemsida: www.isavia.is
  Telefonnummer: +354 570 3000

  Keflavik flygplats (KEF)
  Hemsida: www.kefairport.is
  Telefonnummer: +354 425 6000

  Kollektivtrafik

  I Reykjavik körs bussar av företaget Straeto. De går var 20:e minut under veckan och varje halvtimme under helgerna. På Island finns ingen spårtrafik och för att ta sig till norra sidan av ön kan man ta inrikesflyget eller hyra en bil.

  Hyra husbil Reykjavik

  Vill du se mer av Island men fortfarande kunna njuta av resan i bästa komfort? Med oss på Auto Europe kan du jämföra och boka förmånlig husbil i Reykjavik. Gör din resa till ett riktigt äventyr med familjen eller vänner.

  Bra länkar

  Turistinformation Reykjavik