Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  REYKJAVIK

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Reykjavik - hitta din husbil

  Den fantastiska vulkanön Island och huvudstaden Reykjavik är hem till en imponerande samling av intressanta sevärdheter av historisk betydelse och är en stad som har mycket att erbjuda sina besökare. Att hyra husbil i Reykjavik med oss på Auto Europe gör att du får friheten att utforska ön i sin helhet till förmånliga priser och med alla bekvämligheter du kan tänkas behöva med dig på vägen.

  Campingplatser i och runt Reykjavik

  Du som redan början planera din husbilsresa på Island och valt att hyra husbil i Reykjavik hittar här nedan ett par bra alternativ på husbilscamping i och runt huvudstadens område.

  Reykjavik Campsite 5-stjärnig campingplats cirka 3 km från centrum. Anläggningen har öppet året runt och campingen rymmer cirka 900 campingplatser för tält, husbil, husvagn med mera.
  Tjalda Mosskogar Camping Site Campingen Mossskogar ligger i ett lugnt område i Mosfellsdalur bara en kort bilresa från Mosfellsbær, ett distrikt i huvudstaden Reykjavik.
  Reykjavik Eco Campsite Campingen Reykjavik Eco Campsite är även den en 5-stjärnig camping enbart ett par kilometer från stadskärnan. Campingen rymmer upp till 650 personer på tältplatser, stugor, samt husbils- och husvagnsplatser. Anläggningen ligger i ett grönområde precis intill en av Islands största och mest populär geotermiska pooler.
  Lava Hostel - Hafnarfjörður Camping Om du letar efter en familjevänlig camping nära Reykjavik centrum är Hafnarfjörður Camping rätt ställe för dig. Campingen ligger i närheten av butiker och flertalet turistattraktioner. Bussförbindelse med stadsbussarna hittar du även i närheten samt bussen till Keflaviks internationella flygplats.
  Laugardalur Reykjavík Campsite Denna campingplats erbjuder ett utmärkt läge nära den största utomhuspoolen i Reykjavik. In till centrum är det 3 km och anläggningen ligger belägen på ett grönområdet cirka 5 min gångväg från ett snabbköp. När det kommer till faciliteter har campingen allt du kan önska dig med varmvatten, duschar, tvättmaskin och torktumlare, pool, faciliteter för matlagning och mycket mer.

  Tillgängliga husbilar i Reykjavik

  Nedan får du ett par exempel på tillgängliga husbilsmodeller i Reykjavik. Vår minsta modell erbjuder gott om utrymme på 4,4 meter och med sängplatser för 2 personer. Modellen Camper Nissan NV200 är bensindrivna och upp till 3 år gamla. Du hittar även ett litet kök i denna modell. Modellen Highland Ranger 4x4 har fyrhjulsdrift och sittplatser för upp till 5 personer. Här finns dock bara sovplats för 2. Husbilen har så kallat tak-tält och är 5,6 meter lång med automatlåda. Modellen Motor Home 4 är en B-klass modell och är 6,5 meter lång. Här får 4 personer bekvämt plats med kök, dusch, WC, vatten- och avloppstank och värme. Motor Home 5 tillhör de största husbilarna på Island. På cirka 6 meter hittar du kök, dusch, WC och vatten- och avloppstank. Barnstolar kan även monteras. Du hittar mer information om dessa och andra fordon på vår bokningssida. Här kan du även hitta lämplig extra utrustning och liknande.

  Dacia Duster Highland Ranger 4x4

  Dacia Duster

  Sovplatser: 2
  Kategori: Tak tält
  Längd: 4.3 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Bensin

  Ranger 4x4

  Sovplatser: 2
  Kategori: Tak tält
  Längd: 5.6 Meter
  Växel: Automatisk
  Drivmedel: Bensin
  Motor Home 4 Motor Home 5

  Motor Home 4

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 6.58 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Motor Home 5

  Sovplatser: 5
  Kategori: Klass C
  Längd: 5.86 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Reykjavik

  Inte långt från Hafnarfjordur centrum befinner sig det geotermiska området Krýsuvík där du kan upptäcka ångande vulkaner och kokande varma källor. En välskött gångväg slingrar sig genom det bubblande och väsande området med informativa skyltar som berättar om all viktig, geologisk fakta. En kort resa till kusten, till Krýsuvíkurbjargs klippor är även det väl värt ett besök. Området har förutom de hisnande klipporna även ett mycket rikt fågelliv.

  Höfði hus, byggt 1909 är en av de vackraste och en av de mest historiskt viktiga byggnaderna i Reykjavik. Platsen blev mycket känd 1986 då toppmötet mellan Ronald Reagan och Michail Gorbatschow tog plats här och den historiska händelsen markerade slutet på det kalla kriget. Bilder på huset sändes ut över hela världen och en japansk miljonär byggde till och med en exakt kopia av huset.

  Perlan är en fantastisk kupolformad glasbyggnad som designats av Ingimundur Sveinsson och som stöds av 6 stycken massiva hetvattentankar, vardera med en kapacitet på 4 miljoner liter vatten. Kupolen rymmer ett observationsdäck med fantastisk panoramautsikt över staden och dess omgivningar.

  Njut av en kort färjeresa till den vackra ön Videy som ligger i Kollfjördur strax utanför Reykjavik. Eller varför inte njuta av ett litet paradis i form av Nauthólsvík som är den enda havsstranden på Island där man kan bada i behaglig temp pga av utsläpp av varmt källvatten. Ett annat alternativ är att hyra en husbil i Keflavik.