Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ REYKJAVIK FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Reykjavik flygplats - Upplev Island med bil

  Island finns det allt som allt fyra flygplatser, men de två mest använda är Reykjavik flygplats och den största av de alla Keflavik flygplats. Även om Reykjavik flygplats främst används för inrikesflyg, har den en del internationella flygningar och turister som anländer här har möjligheten att via Auto Europe hämta upp sin hyrbil direkt på flygplatsen. Vill man uppleva allt Island har att erbjuda krävs det en bil och vi uppmuntrar därför starkt till att boka ett fordon för sitt kommande äventyr på denna häftiga ö med unika sevärdheter och landskap. Att köra längst den så kallade gyllene cirkeln, det vill säga Riksväg 1 som följer Islands kust i en loop, är extremt populärt eftersom det tillåter en att se så mycket av landet som möjligt. Dessutom har denna berömda roadtrip stopp på flera av landets främsta sevärdheter, till exempel de två enorma vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss såväl som Diamond Beach och varmvattenkällorna i Mývatn. Boka en hyrbil på Reykjavik flygplats så du smidigt kan uppleva allt det här och lite till!

  Fördelen med att boka sin hyrbil via Auto Europe är att vi har marknadens lägsta priser och att du själv kan jämföra leverantörer, fordon och priser. Dessutom har du alla dagar i veckan tillgång till våra duktiga hyrbilsexperter som alltid finns där för dig om du skulle få problem eller ha frågor, oavsett om det är innan, under eller efter en avslutad hyra. Gör dig själv en tjänst och välj Auto Europe inför ditt biläventyr på Island för att se till att du är i trygga händer under hela vistelsen. Ta gärna del av tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Reykjavik för att se vad de trycker och tänker om sin bilhyra i huvudstaden.

  Flygplatsinformation

  Som sagt har Reykjavik flygplats främst inrikesflyg och flera dagar i veckan avgår det flyg till bland annat Egilsstadir, Isafjördur, Húsaík, Hornafjördur och Vopnafjördur med fler. Trots detta är det en internationell flygplats och de internationella destinationerna ligger alla på Grönland, det finns totalt fem: Nuuk, Ilulissat, Kulusuk, Narsaksuaq och Nerlerit Innat. De två landningsbanorna som är 1.567 och 1.230 meter långa är något kortare än de på Keflavik flygplats, men trots detta är det en aktiv flygplats som årligen hanterar omkring 500 tusen passagerare. Flygplatsen hanterar förutom kommersiella flygningar även många privata sådana, en stor andel av flygplatsens flygtrafik är privat.

  Raykjavik Airport - (RKV)
  Officiellt namn: Reykjavik Airport
  Adress: 101 Reykjavik, Island
  Läge: Flygplatsen ligger i Vatnsmýri cirka 3 km utanför Reykjavik
  Flygbolag på flygplatsen: Air Iceland Connect och Eagle Air

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Reykjavik flygplats?

  För dig som ska hyra bil på Reykjavik flygplats har våra leverantörer diskar bekvämt belägna inne på flygplatsen. Var noga med att kontrollera leverantörens öppettider på din bokningsvoucher innan avresa, vissa leverantörer erbjuder upphämtning utanför vanliga öppettider men en avgift kan tillkomma. På plats kommer du att behöva uppvisa ett kreditkort i huvudförarens namn, pass eller ID-kort samt din Auto Europe voucher. Allt detta står på din voucher, tillsammans med alla andra villkor du behöver veta innan du hämtar upp din bil, men skulle något vara oklart eller du har frågor vänligen kontakta oss.

  Tänk också på att alla extra tillköp som erbjuds lokalt är helt frivilliga och inget du måste köpa till. Till exempel blir många erbjudna att köpa en lokal försäkring trots att man redan införskaffat ett hyrbilsskydd via oss, blir man detta uppmuntrar vi till att tacka nej. Dock är det som sagt helt upp till dig huruvida du vill köpa till ytterligare ett skydd eller inte, och Auto Europe ansvarar inte för lokalt köpta skydd eller andra tillägg. Vi kan alltså inte erbjuda pengarna tillbaka om du efter några dagar inser att du inte hade behövt köpa till ännu ett skydd eller försäkring.

  Här är några av våra populäraste leverantörer som erbjuder biluthyrning på Reykjavik flygplats:

  Avis hyrbil på Reykjavik flygplats Avis på Reykjavik flygplats
  101 Reykjavik,
  Reykjavik, Island +354 591 4000
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 18.00
  Hertz hyrbil på Reykjavik flygplats Hertz på Reykjavik flygplats
  101 Reykjavik,
  Reykjavik, Island +354 505-060 0
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: Dygnet runt
  Budget hyrbil på Reykjavik flygplats Budget på Reykjavik flygplats
  101 Reykjavik,
  Reykjavik, Island +354 562 6060
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 18.00

  Terminaler

  Flygplatsen består av två terminaler på varsin sida om landningsbanan. Huvudterminalen tjänar både inrikes och internationella flygningar med Air Iceland medan den mindre terminalen hanterar inrikes och internationella flygningar med Eagle Air.

  Flygplatsfaciliteter

  Vill man ha det största möjliga utbudet kan man ta sig till centrala Reykjavik på bara några minuter, antingen genom att hyra bil på Reykjavik flygplats, via buss eller genom att promenera. Ja, flygplatsen ligger faktiskt så nära huvudstadens centrum att man kan promenera dit! Vill man dock hålla sig inom flygplatsens faciliteter är utbudet betydligt mindre. Det finns en kafeteria på Air Iceland Connect´s terminal som erbjuder en del mat, snacks och dryck, men det är i stort sätt allt. Är du orolig att du behöver vänta länge på flygplatsen rekommenderar vi istället att du har med dig det du behöver för en bekväm vistelse.

  Utöver sitt lilla utbud på matställen och shopping, har flygplatsen alla de faciliteter du förväntar dig på en modern flygplats. Till exempel toaletter, uttagningsautomater, informationsdiskar och hjälp att få om man lider av en funktions eller rörelsenedsättning.

  Hur kan man ta sig till och från Reykjavik flygplats?

  Bil

  Vi rekommenderar att boka en hyrbil på Reykjavik flygplats, inte bara för att det är det smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen, utan också för att en bil tillåter dig att utforska Island utifrån dina egna önskemål. Med en bil tar du dig enkelt till mäktiga glaciärer, vackra vattenfall, sprutande gejsrar och magiska varmvattenkällor som värmts upp naturligt av de aktiva vulkanerna. Ska du till centrala Reykjavik kör du på väg 49 och det tar cirka 5 minuter att köra, till Keflavik tar det cirka 45 minuter och då via väg 41. Vill du åka bil men inte köra själv finns det även tillgängliga taxibilar att boka.

  Klicka här för att komma till vår körguide om Island.

  Buss

  Det finns värken tunnelbana, spårvagn eller tåg på Island, kollektivtrafiken består istället endast av bussar. De allmänna bussarna sköts av företaget Strætó och de förbinder flygplatsen med centrala Reykjavik såväl som Reykjavik med andra städer och byar på Island. Bussarna på flygplatsen avgår regelbundet från både terminalbyggnaderna, vill du veta mer vänligen gå till Strætós hemsida.

  Det avgår även långdistansbussar från Air Iceland Connect terminalen. Dessa skyttelbussar måste bokas i förväg och kör till andra städer på Island såväl som till hotell och populära turistdestinationer. Det finns även en skyttelbuss som trafikerar sträckan mellan Reykjavik flygplats och Keflavik flygplats som är Islands huvudflygplats. Denna speciella flygbuss måste också bokas i förväg, och det kan du göra på Flybus hemsida.

  Promenad

  Eftersom Reykjavik flygplats endast ligger cirka 3 kilometer utanför stadskärnan är det möjligt att promenera in till centrum. Detta är inget vi rekommenderar om man har mycket packning, men den som känner att den behöver lite frisk luft efter flygningen kan uppskatta den cirka 35 minuter långa promenaden in till centrum. Ska du promenera in till Reykjavik följer du gatan Nauthólsvegur innan du svänger vänster på Gamla Hringbraut. Du kommer då komma fram till en park med en sjö. Följ sjön tills du kommer fram till Vonarstræt, gå in på den gatan och sväng sedan höger så kommer du befinna dig i centrum med sevärdheter som domkyrkan, musikhuset Harpa och Saga Museum I närheten.

  Parkeringstips

  Inne i Reykjavik gäller 4 parkeringszoner som är avgiftsbelagda när du parkerar på gatan. Ju närmre du kommer huvudgatan för shopping Laugavegur, desto dyrare blir det. Utanför dessa fyra zoner är gatuparkering gratis. P-skyltar och P-automater talar alla om vilken zon du befinner dig i. Spridda runt om i staden finns även ett antal parkeringsgarage som är ett alternativ om du inte hittar parkering på gatan. Överlag borde det inte vara några problem med att hitta parkering på flygplatsen eller i centrum eftersom Island och framförallt huvudstaden är van med mycket biltrafik. Dock kan det vara svårare under sommarens högsäsong än under vinterhalvåret. Tänk också på att priset i vissa zoner och i vissa parkeringshus kan vara ganska högt, läs därför parkeringsskyltarna och instruktionerna noga.

  Nyttiga länkar

  Reykjavik flygplats