Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  UTFORSKA KOMPAKTKLASSEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  HYRBIL I KOMPAKTKLASSEN VÄRLDEN ÖVER

  En röd hyrbil i kompaktklassen

  En hyrbil i kompaktklassen är det perfekta valet för små familjer som vill ha en rymlig och prisvärd bil, eller för två vuxna med mycket bagage. I Europa tillhör bilmodeller som VW Golf och Opel Astra kompaktklassen, vars storlek är jämförbar med Ford Focus. Var och en av dessa typer av fordon erbjuder tillräckligt med utrymme för fyra personer och gott om bagage. Det rymliga bagageutrymmet brukar rymma tre små och medelstora resväskor eller ryggsäckar, vilket gör bilen idealisk för resor i storstäder som Paris.

  Om att hyra bil i kompaktklassen

  En kompaktklass-bil är en personlig favorit och kan vara din rätta storlek på hyrbil nästa gång du ska resa runt i Europa. En kompaktbil är enkel att köra, framför allt på smala gator i gamla, europeiska städer. Lätt att parkera, följsam på kuperade landsvägar och brukar ha pigga motorer. Dessutom brukar sätena vara sköna och lättanpassade för optimal körställning. kompaktklassen är den perfekta uppgradering från en mini- eller ekonomiklassbil och är lämplig för resor upp till fyra personer.

  Upplev själv varför bilar i kompaktklassen är en av de mest populära och mest frekventa bilarna i våra samarbetspartners flottor. Varför inte testa rörligheten och lämpligheten i Barcelona? Bilklassen kan du boka enkelt via vår sökmotor i fältet till vänster.

  Vad är utmärkande för en bil i kompaktklassen?

  kompaktklassen innebär en bil som inte är "för stor eller liten". Det vill säga någonting lagom, som om den vore skapad för den svenska marknaden. Till skillnad från en mini- eller ekonomiklassbil är fordon i denna kategori tillräckligt stor för en familj på två vuxna och två barn. Du kan inte räkna med samma komfort som i en mellanklassbil, men det låga priset gör kompaktbilarna till den mest populära och bokade kategorin i branschen.

  Den första, amerikanska kompaktbilen introducerades år 1950 av Nash Rambler. På 1960-talet hade folk insett fördelarna med en kompaktklassbil och bilens populäritet och efterfrågan ökade enormt under åren eftersom den är större än en småbil, men ändå behåller småbilens fördelaktiga egenskaper, som lätt att köra och smidig att parkera. Samtidigt som den är mindre än en stor familjebil har den trots det bibehållit de större bilarnas egenskaper som ökad säkerhet på grund av robustare kaross och större bagageutrymme.

  Hyr en bil i kompaktklassen och njut av fördelarna

  En kompakt hyrbil erbjuder tillräckligt inre utrymme för sina passagerare men har också ett rimligt bagageutrymme. Sedan bilar har börjat produceras har trenden varit att utöka storleken så mycket det bara går. För att möta de konsumenter som värdesätter en mindre bils köregenskaper men som inte vill kompromissa på komfortutrymmet är kompakta bilar idealiska. Kompaktklassen är helt enkelt för dig som behöver kunna lasta lite extra i bagageutrymmet, samtidigt som du uppskattar att hantera en lättkörd och smidig bil.

  Fordon i kompaktklassen har en hög säkerhetsstandard och något större bränsleeffektivitet. Även om bränsleförbrukningen är något större jämfört med en ekonomiklassbil är det ändå värt pengarna att boka en kompaktbil, särskilt om ökad säkerhet är en viktig faktor för dig som är på resande fot.

  Utmärkande för kompaktklassbilar

  Auto Europe erbjuder en mängd olika bilar i kompaktklassen. Du kan välja mellan 2 eller 4 dörrar, automat- eller manuell växellåda, kombimodeller (med större bagageutrymme), cabriolet, Jeepar, sedaner, coupé och mindre, eleganta SUV-modeller kan vi arrangera på olika platser i världen och efter behov.

  Förutom detta har du möjligheten att uppgradera din bil till en högre bilklass gratis med oss på Auto Europe. En fullständig översikt över tillgängliga modeller och övriga tjänster hittar du i vår bokningsmaskin. Håll utkik efter texten "inkl. uppgradering" i listan med hyrbilar.

  Boka den bästa och pålitligaste kompaktbilen

  Auto Europe kan arrangera flera bilmodeller i kompaktklassen, varav några av de mest prestigefyllda märkena i Europa. En av våra säkraste modeller vi har tillgänglig är en fyra dörrars Mercedes A-klass halvkombi, både med automat och manuell växellåda. Mercedes A-klass har utmärkt bränsleekonomi och har fått högsta betyget, A+ i bränsle/motoreffektivitet. Den maximala hastigheten med R4-motorn är hela 180 km/h. Med detta fordon, reser du snabbt och bekvämt till affärsmöten runt om i Tyskland.

  Ett annat populärt märke i kompaktklassen är den fyradörriga Ford Focus. Med sin smarta design som ger god uppsikt från förarplatsen och sin goda bränseekonomi gör denna modell till en av de mest populära hyrbilarna. Denna kompaktbil kommer också med 2 eller 4 dörrar samt med automat- eller manuell växellåda och med sitt utrymme på cirka 14 m³ erbjuder gott komfort för bilens alla passagerare.

  För en romantisk resa för två lämpar sig en 2-dörrars Citroen DS3. DS3:an finns också som kombimodell och som cabriolet. Sitter du i cabbad bil - öppna upp den och res längs med den hänförande Amalfikusten. Biltillverkaren Opel har också ett par populära bilar i kompaktklassen. Mest känd är deras Opel Astra vars bränslesnåla motor är perfekt för dig som ska resa runt mycket med din hyrbil.

  De bästa kompaktbilarna bokar du med Auto Europe

  Satsa på en kompaktbil från Auto Europe och dra nytta av våra låga priser. Du finner kompaktklassen på vår hemsida under kategorin mellan. Vi har inte bara bästa pris-garanti av hyrbilar över hela världen utan även support dygnet runt under din resa. Ring våra hyrbilsexperter på vårt +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) om du har några som helst frågor angående biluthyrning.

  Populära hyrbilar från kompaktklassen

  Nedan ser du några av de populäraste bilmodellerna från kompaktklassen som finns i vår flotta.

  Ford Focus hyrbil Opel Astra hyrbil VW Golf hyrbil
  Ford Focus Opel Astra Volkswagen Golf
  Fiat 500 L hyrbil Audi A3 hyrbil BMW 1 Series hyrbil
  Fiat 500 L Audi A3 BMW 1 Series
  Peugeot 308 hyrbil Peugeot2008 hyrbil Renault Captur hyrbil
  Peugeot 308 Peugeot 2008 Renault Captur
  Seat Leon hyrbil Fiat Tipo hyrbil Volvo V40 hyrbil
  Seat Leon Fiat Tipo Volvo V40

  Läs mer om våra hyrbilskategorier

  Miniklass Ekonomiklass Cabriolet
  Mellanklass Standard / Full Size SUV
  Minibuss Lyxbil