Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  UTFORSKA EKONOMIKLASSEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyr en ekonomiklassbil av Auto Europe

  Hyra ekonomiklassbilEn ekonomiklassbil lämpar perfekt för resenärer som vill ge sig ut på små bilturer på sitt resmål. På grund av fordonens låga bränsleförbrukning i denna kategori så passar de bra för studenter, par och små familjer med lite bagage. En av europas mest använda ekonomiklassbil är Volkswagen Polo. Med begränsning för tillgänglighet finns denna bil i olika utföranden, ex. med manuell växel, automat, bensin eller diesel-modell. Upp till fyra personer, två medelstora resväskor och ett handbagage får plats i denna bilkategori. Hyr en komfortabel och bränslesnål hyrbil i ekonomiklassen med Auto Europe.

  Om uthyrningen av ekonomiklassbilar

  Oavsett vad du har för planer för er resa så är Auto Europe ditt ultimata val för semestertransporten på ditt resmål, t.ex. när du reser till Faro. Vi presenterar ett stort urval av hyrbilar i ekonomiklassen. När du och ditt resesällskap vill göra en lite längre bilutflykt passar en ekonomiklassbil bra. Även för den lilla barnfamiljen kan en ekonomiklassbil vara ett prisvärt alternativ.

  Vad är en ekonomiklassbil?

  Bilar i ekonomiklassen är mycket populära och omtyckta. Dels på grund av att de är prisvärda men även eftersom de även är säkra. Kombinationen av billig drift och bra motorstyrka är också något som är lockande. Ta dig lätt uppför en brant backe i en by på ex. Sicilien.

  Ekonomiklassbilens historia

  I början av bilhistorien var ett fordon i denna storlek en ren lyx som bara de mest bemedlade kunde unna sig. Detta ändrade sig dock när man 1908 lanserade T-forden. Den första ekonomiklassbilen som helt var anpassad efter folkets behov, enligt Henry Ford. Under 1900-talet har denna fordonskategori vuxit starkt. Biltillverkare runt om i världen producerar ett stort spektra av olika modeller i denna kategori.

  Fördelar och nackdelar med en bil i ekonomiklassen

  Fördelarna med en ekonomiklassbil består först och främst av den billiga driftskostnaden. Du kommer lämngre på en bränsletank och slipper tanka så ofta. De sparade pengarna kan istället användas till något roligare.

  Ytterligare en fördel är den mindre storleken. Trots trånga gränder och små parkeringsplatser är det lätt att ta sig fram och parkera med en bil i ekonomiklassen. Sparar både tid och tålamod!

  Nackdelen med den mindre storleken är dock att det innebär mindre bagageutrymme. Om du planerar att resa med mycket packning, rekommenderar vi dig istället att välja en större fordonskategori. Ofta är prisskillnaden inte så stor mellan en mindre och lite större bil.

  Billig bilresa med en ekonomiklassbil

  När det gäller att hitta rätt ekonomiklassbil för din semester är en låg bränsleförbrukning förmodligen en av de viktigaste faktorerna. Därför erbjuder Auto Europe sina kunder ett brett utbud av bränslesnåla fordon som Volkswagen Polo. En annan mycket populär ekonomiklassbil är den stilfulla Fiat 500, som är lite kvickare än många andra bilar i ekonomiklassen. För alla som behöver lite mer utrymme rekommenderar vi att boka en kombimodell som även finns i ekonomiklassen. En kombimodell, till exempel en Seat Ibiza Kombi innebär större bagageutrymme, lämplig för resor med hela familjen i bland annat Marseille.

  Boka din ekonomiklassbil med Auto Europe

  Auto Europe samarbetar med de främsta biluthyrningsbolagen i världen. Vi kan erbjuda ett stort utbud av bilar från miniklass till minibuss och lyxiga sportbilar. Utnyttja våra fantastiska erbjudanden och boka din hyrbil redan idag när du hittat ett bra pris som passar dig. Skulle du sedan ångra dig så är detta inga problem. Du kan alltid ändra din bokning utan några administrativa avgifter eller avboka din hyrbil med full återbetalning så länge som du gör detta minst 48 timmar innan upphämtningstiden.

  Om du har frågor kring ekonomiklassbilar kan du ringa vårt gratisnummer 020 888 527 och prata med våra svensktalande hyrbilsexperter.

  Populära hyrbilar från ekonomiklassen

  Nedan ser du några av de populäraste bilmodellerna från ekonomiklassen som finns i vår flotta.

  Audi A1 hyrbil Chevrolet Aveo hyrbil Citroen C3 hyrbil
  Audi A1 Chevrolet Aveo Citroen C3
  Fiat Punto hyrbil Ford Fiesta hyrbil Hyundai i20 hyrbil
  Fiat Punto Ford Fiesta Hyundai i20
  Mitsubishi Mirage hyrbil Nissan Micra hyrbil Opel Corsa hyrbil
  Mitsubishi Mirage Nissan Micra Opel Corsa
  Renault Clio hyrbil Seat Ibiza hyrbil VW Polo hyrbil
  Renault Clio Seat Ibiza Volkswagen Polo

  Läs mer om våra hyrbilskategorier

  Miniklass Ekonomiklass Cabriolet
  Mellanklass Standard / Full Size SUV
  Minibuss Lyxbil