Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  UTFORSKA MELLANKLASSEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i mellanklassen världen över

  En fin hyrbil i mellanklassenEn bil i mellanklassen är den perfekta bilen för en familjesemester eller för mindre grupper! Mellanklassen ger gott om utrymme för bilens passagerare och bagage. Den vanligaste modellen i mellanklassen är Ford Mondeo och VW Passat. Dessa modeller kan rymma upp till 5 personer och har i snitt 15 till 17 kubikmeter lastutrymme, detta motsvarar ungefär tre till fyra medelstora ryggsäckar eller väskor.

  Hyr en bil i mellanklassen

  Planerar du att hyra en bil i Europa, till exempel i Bryssel och behöver en billig, medelstor bil? Auto Europe samarbetar med flera av de största bolagen på marknaden och kan erbjuda dig den bästa och billigaste hyrbilen till din nästa semester eller affärsresa. Ta reda på varför bilar i kategorin mellanklass är perfekta för din nästa resa.

  Mellanklassens historia

  På 1960-talet började den genomsnittliga storleken på fordon öka i allmänhet och på mellanklass-sedaner i synnerhet. Utvecklingen ledde till att mellanklassbilarna på 60-talet var lika stora som 50-talets Full Size-klasser. Emellertid minskade storleken på mellanklassbilarna när bensinpriserna ökade och tog sin nuvarande form som en bränsleekonomisk familjebil. När du bokar en mellanklassbil med Auto Europe får du därmed en bränslesnål bil med tillräckligt utrymme för samtliga medpassagerare som också har tillräckligt stort bagageutrymme för en komfortabel och stressfri semester!

  För- och nackdelar med en mellanklassbil

  Denna kategori är perfekt för små familjer eller små grupper med ett behov av gott om ben- och bagageutrymme.

  Den robusta karossen av en medelklassbil ger dig den trygghet du behöver i okända miljöer, som på gatorna i München eller på Autobahn. Samtidigt är den liten och smidig nog för att kunna hantera trängre, europeiska städer med smalare gator.

  Om du inte är van att köra ett fordon av denna storlek, bör du vara extra försiktig när du kör genom smala gator, gränder och på parkeringsplatser till en början innan du vant dig med bilen.

  Det bästa med mellanklassbilar: Gott om utrymme för lite pengar

  Oavsett om du är intresserad av en sedan, SUV, coupé eller kombi i mellanklassen kan Auto Europe erbjuda dessa bilar världen över. Exempel på olika bilar i mellanklassen är BMW 1-serie: en stilren, rymlig sedan för upp till fem personer, med automat- eller manuell växellåda. Du kan också sätt guldkant på din resa med en Audi A3 Cabriolet, som är både praktisk och bekväm trots att den är en cabriolet.

  Även VW Passat kan klassas som en mellanstor bil. Denna klassiska familjebil finns också med automatisk växellåda om du till exempel skulle vilja hyra bil i London eller i andra städer i länder med vänstertrafik. Om du föredrar ett större fordon men tycker att mellanklassen är en bra storlek för dig, kan de mellanstora SUV-bilarna VW Touareg eller Audi Q7 vara den perfekta storleken för dig.

  Boka din medelstora hyrbil med Auto Europe idag

  Utnyttja fördelarna med Auto Europe: låga priser, ett brett utbud av fordon från välkända uthyrningsföretag samt svensktalande kundtjänst på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Våra medarbetare är experter på hyrbilar och kan svara på alla dina frågor.

  Populära hyrbilar från mellanklassen

  Nedan ser du några av de populäraste bilmodellerna från mellanklassen som finns i vår flotta.

  Audi A3 Sportback hyrbil Citroen C4 Picasso hyrbil Ford Grand C Max hyrbil
  Audi A3 Sportback Citroen C4 Picasso Ford Grand C Max
  Hyundai i40 hyrbil Jeep Compass hyrbil Mercedes B Class hyrbil
  Hyundai i40 Jeep Compass Mercedes B Class
  Opel Insignia hyrbil Opel Zafira hyrbil Peugeot 3008 hyrbil
  Opel Insignia Opel Zafira  Peugeot 3008
  Renault Kadjar hyrbil Renault Scenic hyrbil Skoda Octavia Estate hyrbil
  Renault Kadjar Renault Scenic Skoda Octavia Estate

  Läs mer om våra hyrbilskategorier

  Miniklass Ekonomiklass Kompaktklass
  Cabriolet Standard / Full Size SUV
  Minibuss Lyxbil