Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I LONDON

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Billig hyrbil i London – Hitta din perfekta hyrbil

  Skapa frihet och flexibilitet för dig själv på din semester eller affärsresa med en hyrbil i London från Auto Europe. Vi kan arrangera biluthyrning på över 180 länder runt om hela världen tack vare vårt fina samarbete med några av världens största uthyrare. Har du några speciella önskemål kan vi ordna det också. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

  Som huvudstad i England, är London en modern men ändå en antik stad. Themsen rinner genom hjärtat av staden och har spelat en central roll i stadens utveckling. I västra delen av staden kommer ni att stöta på kända platser som Carneby Street, Leicester Square, Piccadilly Circus, Chelsea och naturligtvis Knightsbride, där ni hittar Harrods. Söderut finner ni Royal Festival Hall, London Eye, teatrar och många caféer, restauranger, barer och klubbar. Centrala London är Storbritanniens finansiella kraftverk, med flera ikoniska byggnader som Shard på London Bridge.

  Nyfiken på vad tidigare kunder säger om sin bilhyra i huvudstaden? Läs deras utvärderingar av hyrbil i London här.

  Hur är trafiken i London?

  Har ni valt att hyra bil i London får man planera sin körning noga i förväg då det oftast är väldigt mycket trafik och framfarten tar längre tid än vad man tror. Viktigt att tänka på är alla gångtrafikanter, bussar och cyklar man måste ha koll på i trafiken. Värt att veta är att inne i centrala London finns det olika zoner som har dagliga överbelastningsavgifter mellan 07:00 och 18:00 på vardagar. Dessa zoner är skyltade med ett stort C på en röd bakgrund. Betalningen av trängselavgiften ger er friheten att resa in och ut ur den zonen så ofta ni vil på den angivna dagen. Nedan följer ytterligare lite information som är bra att veta när man skall köra i London:

  • I Storbritannien är det vänstertrafik.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Det är också förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands-free.

  För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i London?

  Att parkera er hyrbil i London kan vara svårt och dyrt. Du parkerar genom att köpa en biljett i parkeringsautomat som du placerar väl synligt på din instrumentbräda. Där erbjuds och möjligheten att betala via telefon. Då ringer ni det numret som är angivet vi parkeringen och knappar in hur länge ni vill stanna och avgiften kommer på telefon räkningen. Undvik att parkera utmed en rödmålad trottoarkant eller vid dubbla gula markeringar. När man parkerar i London gäller det att läsa skyltarna ordentligt ibland kan det vara parkeringsförbud efter en viss tid och då gäller det att flytta bilen för annars kan den bli beslagtagen.

  Londons flygplats

  Londons största flygplats och även Europas största flygplats heter Heathrow. Här kan man hitta avgångar till världens alla hörn och med ca 70 miljoner passagerare om året är detta verkligen en mega-flygplats. London har även ett antal mindre flygplatser, bland annat London city airport, Gatwick och Stansted. Gatwick och Stansted ligger dock en bit utanför stan och med kollektivtrafik tar det ca en och en halv timme in till centrum. Har ni valt att hyra bil i London kan ni enkelt från Heathrow ta er in till staden med tåg eller pendeltåg.

  London Heathrow Airport(LHR)
  Heathrow flygplats är en internationell flygplats som ligger ungefär 30 kilometer väster om centrala london.
  Hemsida: www.heathrow.com
  Telefonnummer: +44 (0) 844 335 1801

  London Gatwick Airport(LGW)
  Det uppskattade avståndet mellan Gatwick flygplats och centrala London är 47 kilometer. LGW erbjuder globala flyg för affärs och fritidsresenärer.
  Hemsida: www.gatwickairport.com
  Telefonnummer: +44 (0) 844 892 0322

  London Stansted Airport(STN)
  Ni hittar Stansted flygplats cirka 50 kilometer nordost om centrala London. Här erbjuds flyg till internationella resenärer.
  Hemsida: www.stanstedairport.com
  Telefonnummer: +44 (0) 844 335 1803

  London Luton Airport(LTN)
  50 kilometer norr om London hittar ni Luton flygplats.
  Hemsida: www.london-luton.co.uk
  Telefonnummer: +44 (0) 158 240 5100

  London City Airport(LCY)
  London City flygplats ligger nära Canary Wharf, det nya finansdistriktet i London och erbjuder flyg till internationella platser.
  Hemsida: www.londoncityairport.com
  Telefonnummer: +44 (0) 207 646 0088

  Att göra i London

  • London Dungeon: London Dungeon öppnades 1974 och var utformad för ta turister på en resa genom Londons tusenåriga historia. Från Londons's Great Fire till Jack the Ripper så använder London Dungeon ett antal skådespelare, shower och turer för att blända och locka till sig turisterna. Detta är inte för de med svagt hjärta, fängelsehålorna visar bland annat skelett, tortyr och pesten. Denna sevärdhet ligger på South Bank, i närheten av London Eye- attraktionen
  • Museum of London: Om ni vill upptäcka London på ett djupare sätt, är ett besök till London museet vid London Wall ett måste. Här skildras Londons historia från den förhistoriska tiden till nutid. 1976 öppnades dörrarna upp för detta museum och har för nuvarande mycket tack vara den största samlingen av stadshistoria i världen årligen runt en miljon besökare.
  • London Eye: Det imponerande London Eye ligger på Themsens södra sida, mittemot parlament huset och Big Ben. Detta pariserhjul sträcker sig ända upp på den hissnande höjden på 135 meter och ger besökare en utmärkt utsikt över London. Designad av arkitekten Frank Anatole, och invigdes år 2000 är detta Europas högsta pariserhjul och har närmare 4 miljoner besökare varje år. London Eye räknas som den mest populära turistattraktionen i Storbritannien.
  • Lego Land Windsor: För de med barnen med sig, eller om intresset för Lego är stort, så är Lego Land Windsor den perfekta platsen att besöka. Dörrarna öppnades upp 1996, och ligger väster om London, precis utanför M25. Med de flesta av dess sevärdheter byggda enbart av Lego , erbjuds det också två bergsklättrings turer, sex vattenrutter och totalt 55 sevärdheter som enkelt får ens dag att gå. Med runt 2 miljoner besökare årligen erbjuds det 12 platser med olika tema; The Beginning, Imagination Centre, Duplo Valley, Miniland, Adventure Land, Pirate Shores, Heartlake City, Knight's Kingdom, Land of the Vikings, Kingdom of the pharaohs och självklart Lego City
  • Buckingham Palace: Även om man inte är tillåten att gå in, är det väl värt ett foto vid porten som ett säkert bevis för ert besök i London. Med 775 rum och Londons största privata trädgård blev Buckingham Palace den brittiska monarkens officiella bostad 1837. Rolig fakta är om man ser Union Jack flagga över slottet, betyder det att drottningen för närvarande inte är där. Om det på andra sidan flaggas med Royal Standard flaggan så är drottningen närvarande.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i London

  Brighton

  Missa inte Brighton, en badort som ligger cirka en och en halv timmes bilfärd söder om London. Skulle ni föredra kollektivtrafik så finner tåg från London Bridge, London Victoria och London Blackfiars stationer som går till Brighton. Räkna med en restid på runt en timme med tåg som är ett bra stressfritt altenativ att resa dit. Som stad är den livlig och full med restauranger, kaféer och butiker. Tillsammans med stranden erbjuder staden också festivaler, museer och ett pulserande nattliv.

  Oxford

  Drygt en timmes körfärd väster om London hittar ni den färgrika staden Oxford, välkänd för Oxford universitetet. Med en stor studenpopulation är den en typisk studen stad, fylld med restauranger, kaféer, affärer, museer och teatrar. Oxford är överlägset den mest kulturella staden i Storbritannien och att göra en dagsutflykt hit kommer att uppskattas av hela familjen.

  Bath

  Är ni redo att färdas lite längre på eran dagsutflykt erbjuder Bath massor av underhållning. Bath var från början en Romersk spa-stad och har ett imponerande utbud av georgianska stadshusarkitektur, gatu musikanter, restauranger, kaféer och butiker, som alla bidrar till det uppskattade 4 miljoner besökare årligen.

  Geografisk information & historia

  London är Europas största stad med dryga tio miljoner invånare (tätort). London är också ett stort centrum för europeiska likväl som amerikanska banker. London har även stort inflytande på kultur, handel och politik nationellt och internationellt. London erbjuder i och med sitt internationella inflytande också några utav världens absolut bästa universitet. I London kan man besöka sevärdheter som Big Ben, Buckingham Palace, London Eye, Tower Bridge och Towern. För shoppingsugna finns berömda gatan Oxford street som erbjuder shopping i världsklass med mängder av butiker. Hyde Park är stadens största park och kan jämföras lite med Central Park i New York. Genom staden flyter floden Themsen som även mynnar ut i engelska kanalen. London erbjuder mycket sport, bland annat har man flera lag i landets högsta fotbollsserie Premier League. Är man mer intresserad av tennis än fotboll kan man istället försöka få en biljett till världens mest klassiska och anrika tennisturnering, Wimbledon. London erbjuder ett rikt nattliv och en djungel av fantastiska restauranger, caféer och barer. Detta är en mångsidig stad som har något för alla.

  Ni kommer att märka att vädret kan vara väldigt omväxlande. På sommaren kan man se temperaturer från 13 grader till 25 grader, medans vintrarna är relativt milda, på runt 5 grader och nästan ingen snö. Men oavsett om det är sommar, höst, vår eller vinter, räkna med ett konsekvent regnande.

  1666, var året då den stora branden härjade i London. Under 4 långa dagar hann den förstöra nästan hela London, då de flesta byggnader bestod utav tjära och trä. Men byggnader som Tower of London och Westminister Abbey var de som överlevde. Byggnader som byggts sedan den tiden återspeglar varje föränderlig era fram till modern dag.

  Ta sig runt i London

  Busslinjer

  Under dag tid erbjuder de offentliga bussarna ett stort utbud av busslinjer, och ett förminskat utbud under natten. Buss bolag som Megabus och National Express erbjuder också möjligheten för nationella och internationella destinationer. Dessa förbindelser inkluderar städer som Edinburgh, Cardiff, Liverpool, Bristol, Birmingham, Paris, Köln eller Amsterdam.

  Tunnelbana

  Londons tunnelbana, även känd som The Underground, eller The Tube, betjänar större delen av London. Mer än 250 stationer ansluter London, och delar av Buckinghamshire, Hertfordshire och Essex. Nu finns det även möjligheter att övernatta i tunnelbanan med deras nystartade övernattningstjänst. Den är dock begränsad till vissa linjer, nämligen Vitoria, centrallinjen, Jubilee linjen, norra linjen och Piccadilly linjen.

  Taxi och Minikab

  Juridiskt licensierade och försäkrade taxibilar är svarta till färgen och har ett skylt i fronten där det står taxi. De kan bokasa i förskott, stoppas på gatan eller hämtas på utvalda områden. En minikab kan också beställas, detta är en rekommenderad metod för att säkerställa att förare och fördon följer regeringens normer.

  Kan jag hyra husbil i London?

  Förutom hyrbilar har ni även möjligheten att besöka den brittiska huvudstaden och dess närliggande områden genom att boka en husbil i London till förmånliga priser. Res bekvämt och flexibelt runt metropolen London och upptäck efter dags humör och intresse.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation