Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I NEWCASTLE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Newcastle till de bästa priserna

  Newcastle är en perfekt plats för dig som vill hyra bil och resa runt staden och dess närliggande områden över en långhelg. Staden, belägen vid den norra strandbanken av floden Tyne, med staden Gateshead på den södra, är förbunden med sju broar mellan de två städerna och erbjuder makalösa vyer och fantastiska sevärdheter. Bland annat är det bara en kort promenad ner till slottet som ligger mitt i stadens kärna och dess fina utsikter över staden och dess broar. Newcastle har verkligen något att erbjuda oss alla. Fotbollsfantaster kan njuta av en match på St. James Park där hemmalaget Newcastle F.C spelar medan den som är shoppingsugen eller ute efter bra mat kan bege sig ner till Grey Street som är omgivet av restauranger, caféer, gallerier och affärer. Eller varför inte hyra bil i Newcastle och bege er över broarna för att besöka sevärdheter så som The Angel of the North eller Baltic Centre för modern konst. Ett annat alternativ är en liten tur ut på den engelska landsbygden, cirka 40 minuter bort med bil till Chester's Roman Fort belägget nära Hexham, där ni hittar en del av Hadrianus mur tillsammans med ett väl bevarat romerskt kavallerifort.

  Att hyra bil i Newcastle är ett utmärkt sett att upptäcka den här delen av Storbritannien och Auto Europe är ett av de bästa uthyrningsalternativen på marknaden. Tack vare vår långvariga erfarenhet i branschen kan vi hjälpa dig att skräddarsy din resa och hitta den perfekta bilen för just dig.

  Trafik och parkering

  Precis som i många andra brittiska städer är vägarna flitigt använda och det kan förekomma mycket trafik i storstäderna, så även i Newcastle. Det rekommenderas att inte köra under rusningstid. Newcastle ligger vid början av väg A1 ( huvudvägen från London till Edinburgh) och väg A69 ( öst-västra routen till Carlisle och väg M6). Väg A1:s bypass väg omger stadskärnan och tar bort mycket av den genomgående trafiken ut ur staden.

  Mer generell information över att köra bil i Storbitannien hittar ni här.

  Parkering

  Parkering är tillgänglig både på gatan och i parkeringshus. Newcastle har över 2,200 gatuparkeringsplatser i stadskärnan. Avgift måste betalas alla dagar och biljett kan köpas i biljettautomaten på gatan. Kontrollera automaten för specifika detaljer. Det finns även gott som flervånings-parkeringshus i staden att välja mellan. Alla är skyltade. Kontrollera avgifter innan ni kör in i parkeringshuset.

  Geografisk information

  Newcastle ligger i den nord-östra delen av Storbritannien, i grevskapet Tyne och Wear. Staden ligger på norra sidan av floden Tyne med Gateshead belägget i söder. Staden har ett medeltida gatunär med gränder som alla är tillgängliga till fots.

  Newcastle flygplats

  Newcastles flygplats ligger belägen cirka 10 km nord-västligt om staden. Flertalet flygbolag flyger till och från flygplatsen inklusive Aer Lingus, Air France, British Airways, easyJet, Emirates, Flybe och Ryanair. Flygplatsen erbjuder också charterflygningar till semesterdestinationer.

  Newcastle Airport (NCL)
  Hemsida: www.newcastleairport.com
  Telefon: +44 (0) 871 882 1121
  Adress: Woolsington, Newcastle upon Tyne, NE13 8BZ, Storbritannien

  Kollektivtrafik

  I Newcastle kan man åka kollektivt med buss, tåg, metro och färja. Från centrum går anslutningar med bussar ut till lokalsamhällena från tidigt morgon till midnatt de flesta dagar i veckan. Anslutande transportmedel till norr, söder, väster och öster om staden kan också hittas. Från flygplatsen kan man ta sig med metro för att nå centrum. Den går cirka var 12 till 15 min under rusningstid varje dag och går från cirka 5.30am till midnatt varje dag, 7 dagar i veckan. Newcastle har också anslutningar till centrum och Sunderland via snabbtåg. Snabbtågen går cirka var 30:e min tills mitten av kvällen

  Bra länkar

  Turistinformation