Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MANCHESTER

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Manchester – Utforksa fotboll- och musikstaden

  Med starka sport- och musikanknytningar kommer Manchester välkomna dig med öppna armar och se till att du har en underhållande tid i staden. Hem till fotbollslagen Manchester United och Manchester City så kan du här se på fotbollsmatcher i hög kvalitet eller besöka en av lagens träningar. Att boka en hyrbil i Manchester är bästa sättet att lära känna staden eftersom du då kan ta dig runt fritt och bekvämt. Besök klassiska engelska pubar, lyssna på musik från Oasis och The Smiths som kommer från staden eller ta dig till teatern och konstmuseet The Lowry för intressanta konstutställningar och teaterföreställningar. Städer som Liverpool, Leeds och York ligger inom rimliga köravstånd så passa på att boka en bil då du kan utforska mer av England och Storbritannien under din resa!

  Väljer man Auto Europe kan man upptäcka Manchester utan att behöva oroa sig för att något ska gå fel eller att, om något går fel, lämnas till att hantera det själv. Sedan starten 1954 har Auto Europe lagt stort fokus på kundservice och våra hyrbilsexperter är alltid bara ett telefonsamtal bort. Sju dagar i veckan kan du nå oss på +46 10 888 66 52 och man kan ringa oavsett om man behöver hjälp med en framtida, pågående eller redan avslutad hyra. Våra medarbetare är utbildade till att kunna besvara alla dina hyrbilsrelaterade frågor och finns där för att hjälpa dig ha en lyckad bilhyra. Ring oss idag för hjälp med att hitta det bästa erbjudandet i Manchester eller läs tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Manchester.

  Hur är trafiken i Manchester?

  Trots att Manchester har ett stort antal enkelriktade gator så är det i centrum och utanför stadskärnan enkelt att ta sig runt med bil. Sevärdheter och turistattraktioner är skyltade så att navigera sig runt i staden bör inte vara några problem, det kan dock vara värt att hyra till en GPS med sin hyrbil eftersom men trots allt befinner sig i en främmande stad. Att ha koll på är att man i England kör på vänster sida av trafiken, detta kan vara lite ovant men man vänjer sig snabbt – vi uppmanar dock till försiktighet. Undvik att köra i bussfiler (rödmarkerade) eftersom dessa ofta blir filmade och du kommer få böter om du kör med en privatbil i dessa speciella filer som endast är för bussar och taxibilar.

  Ser du en röd linje längst en väg betyder detta att du inte får stanna där, inte ens för att snabbt släppa av eller hämta någon. Om de ser två gula linjer längst en väg betyder det att du inte får parkera eller stanna där under tiderna som vägskyltarna hänvisar till, skyltarna kommer vara utplacerade längst med trottoaren. Ser du endast en gul linje betyder det samma som två gula linjer men att det inte gäller på helger eller helgdagar (om inget annat anges). Vänligen läs alltid vägskyltarna på plats för att se vad det är som gäller.

  Vill du läsa mer om hur det är att köra i Manchester och England kan du göra det på vår körguide för Storbritannien.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Manchester?

  Ska man hyra bil i Manchester är det viktigt att man har koll på var man får och var man inte får parkera. Allmänna parkeringsplatser längs med gatan förekommer i fyra olika zoner - alla med sina egna restriktioner och priser. Alla zoner är betalningsbelagda mellan 08.00-20.00, måndag till söndag. För två av zonerna får man endast stå i max två timmar medan en zon har en max tid på tre timmar och den sista zonen en max tid på tio timmar.

  Utöver parkering på gatan kan du också välja att ställa din hyrbil i ett av parkeringsgaragen tillgängliga. I stadens centrum har företaget NCP över 40 parkeringshus som alla är öppna för allmänheten. Företaget APACOA har också sex parkeringshus, ett precis vid Piccadilly Train Station som är stadens största tågstation. Utöver detta har företaget CitiPark fem parkeringsgarage i centrala Manchester, även de ligger nära Piccadilly Train Station. Vill man undvika att köra i centrum kan vi rekommendera att parkera en bit utanför och sedan använda sig av kollektivtrafiken in.

  Manchester flygplats

  Med hela tre terminaler är Manchester flygplats en av de mest trafikerade i Europa och den största i Storbritannien utanför London-regionen. Belägen cirka 14 km utanför centrum är den smidig att ta sig till via kollektivtrafik eller genom att köra själv, det tar cirka en halvtimme att köra från Manchester till flygplatsen. Alla de större städerna i Europa går att flyga till från Manchester flygplats, bland annat Amsterdam, Oslo, Barcelona och Rom, men staden har även destinationer utanför Europa, bland annat till USA, Mexiko, Turkiet och Förenade Arabemiraten.

  Manchester flygplats – (MAN)
  Flygplatsen ligger cirka 14 kilometer sydväst om centrala Manchester.
  Adress: Manchester M90 1QX, Storbritannien
  Hemsida: www.manchesterairport.co.uk
  Telefon: +44 871 271 0711

  Att göra i Manchester

  Denna underbara stad har mycket att erbjuda sina besökare med restauranger, café, barer och pubar. Manchester är en livlig stad och det finns alltid något att göra, speciellt om det arrangeras ett sport- eller musikarrangemang. För våra bästa tips på saker att se och göra i staden, fortsätt läs här nedan:

  • Salford Museum & Art Gallery - Museet öppnade först år 1850 men har sedan dess genomgått flertal utbyggningar och namnbyten. Det är beräknat att 1.6 miljoner personer besöker museet varje år och om inte det tyder på dess värde och popularitet vet vi inte vad. Här finns både permanenta och temporära utställningar och du kan till exempel se utställningen Lark Hill Place som bjuder in dig till att uppleva de viktorianska tiderna. Ta dig hit för att se målningar, hantverk, dekorativa kakelplattor, skulpturer och mer.

  • Lego Discovery Centre - En perfekt aktivitet för de med barn eller de som har barnasinnet kvar. Detta roliga center har massvis av barnvänliga attraktioner, till exempel den omtyckta 4-D bion! Utöver detta kan du även följa med på en resa genom legons historia och hur det tillverkas. Ska man fira ett kalas är Lego Discovery Centre perfekt för här finns även restauranger, en souvenirbutik men alla tänkbara legobyggen och massa annat kul.

  • The Lowry - The Lowry är en konst- och teaterbyggnad som öppnades 2000 och som är döpt efter konstnären L. S. Lowry som levde på 1900- talet. Konsten inuti byggnaden är avsedd att hylla den avlidna konstnärens liv och verk, och här hänger mängder av hans tavlor på väggarna. Men inte bara det, även andra konstnärers verk finns i The Lowry och idag består samlingen av över 400 konstverk i vattenfärg, oljefärg och pastell. I byggnaden finns det även två teaterscener som musikaler, teater och andra tillställningar hålls på.

  • National Football Museum - Manchester går hand i hand med fotboll så det är inte mer än rätt att staden har ett museum tillägnad åt sporten. Detta är Englands officiella nationella fotbollsmuseum och här kan du se allt från moderna utmärkelser till minnesmärken från tidigare oförglömliga events och händelser. Se fotografier, statyer, matchtröjor och mycket mer i detta sexvåningar museum. Lär dig mer om olika fotbollsarenor, spelare och tränare eller se den första regelboken som är daterad år 1863. Museet delar inte bara med sig av intressant historia utan är också en interaktiv plats fylld med fotbollsrelaterade spel och tävlingar!

  • Chinatown - Staden är en multikulturell stad med flera nationaliteter närvarande. Chinatown är ett exempel på detta och här finns en mängd restauranger och butiker med ursprung från Kina, Nepali, Malaysia, Japan och Thailand. Manchesters Chinatown är den tredje största i Europa och tar du dig hit är det som du befinner dig i Asien och inte Storbritannien. En av höjdpunkterna är ”The Archway” som skickades till Manchester från Kina år 1987 och som är ett fantastiskt exempel på kinesisk konst.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Manchester

  Det finns mycket att se i staden men väljer man att hyra bil i Manchester kan man se ännu mer av England och Storbritannien. Hoppa in i din bil och bege dig till närliggande städer som Leeds, Liverpool och Sheffield eller ge dig ut på en större roadtrip i Storbritannien. I närområdet hittar du allt från sport, musik, natur, historia och kultur så vad du än har för intresse finns det något för dig! Till exempel har vi nedan tipsat om några dagsutflykter du kan ta från Manchester:

  Blackpool

  Årligen besöks Blackpool av miljontals människor som vill uppleva allt staden har att bjuda på. Belägen precis vid kusten av Irländska sjön har det blivit en eftertraktad sommardestination med stranddagar i fokus. Men stranddagarna här innebär inte bara sol och bad, på Pleasure Beach Blackpool, Central Pier och North Pier finns det mängder av roliga åkattraktioner, spel, kiosker och annat kul att roa sig med. Dessa tivoli-liknande attraktioner fförgyller verkligen dina stranddagar något enormt! Staden har också ett uppskattat Zoo och akvarium samt andra sevärdheter som Madame Tussauds Museum, Stanley Park och Sandcastle Waterpark.

  Liverpool

  Väst om Manchester, cirka en timme om du kör bil, ligger ännu en fotbollsentusiastisk stad. Liverpool är känd för Liverpool Football Club och för att vara staden bakom ett av världens mest kända band; The Beatles. Det är en kulturell och historisk stad med flera museum, konserthus, restauranger, barer och pubar som alla bidrar till den härliga stämningen. Cavern Club är den legendariska Beatlesklubben och hit kan du gå för att ta dig en drink medan du lyssnar på de klassiska tonerna från det populära bandet. Andra sevärdheter i staden är Liverpool Cathedral, World Museum, Royal Albert Dock Liverpool, The Beatles Story och arenan där Liverpool Football Club spelar sina fotbollsmatcher; Anfield.

  North Wales

  Lämna England och bege dig till Wales som även det tillhör Storbritannien (tillsammans med England, Skottland och Nordirland). North Wales är den nordligaste regionen i Wales och är full av öppna landskap, orörda naturområden och höga berg att utforska. Från Manchester är det en körsträcka på cirka två timmar och väl framme kommer du upptäcka mängder av sjöar och gömda stränder. Medeltida slott finns det också gott om och att spendera eftermiddagen med att besöka slotten i Caernarfon, Conwy, Beaumaris, Harlech, Dolbadarn och Criccieth är en underbar idé. Vill man besöka en av de Unesco listade sevärdheterna behöver man istället ta sig till Edwardian Slott eller Pontcysyllte Aqueduct.

  Peak District National Park

  45 minuter sydöst om Manchester ligger denna gröna nationalpark fylld av vacker natur och friluftsaktiviteter. Här kan hela familjen ha roligt ute i naturen och här finns många vandringsleder man antingen kan vandra eller cykla på. Nationalparken består av floder, kalkstensklippor, skog och dalar och är därför en perfekt plats för de som vill campa eller som bara letar efter en plats ute i naturen att göra upp en eld och grilla på. Peak District National Park är Englands första nationalpark någonsin och här kan du göra alla friluftsaktiviteter som du kan tänka dig, till exempel fiska, fågelskåda, paddla kanot och mycket mer!

  Ta sig runt i Manchester

  Att boka en hyrbil i Manchester är det absolut enklaste sättet att ta sig runt på eftersom man då endast behöver anpassa sig efter sig själv och sitt resesällskap. Utöver detta har staden ett väl utformat kollektivtrafiknätverk bestående av tåg, spårvagn, tåg och till och med taxibåtar som kör längst med kanalen. Ska du besöka Manchester behöver du inte oroa dig för att ta dig runt i staden eftersom det är oerhört enkelt vilket alternativ du än väljer.

  Taxibåt

  Sedan Manchesters industriella era har kanalen bidragit till ett snabbt och effektivt sätt att ta sig från centrum till MediaCityUK & Salford Quays via taxibåtar. Detta är förutom ett effektivt sätt att transportera sig på, också en rolig sevärdhet som tillåter dig att uppleva staden från ett unikt perspektiv.

  Tåg

  Som en del av ett av det äldsta järnvägsnätverken är Manchester väl ansluten till andra städer och områden via tågtrafik. Staden har lokala tågstationer vid Manchester Victoria, Manchester Oxford, Deansgate och Manchester Piccadilly som anses vara stadens huvudstation. Regelbundet går det tåg mellan de olika stationerna men det finns också anslutningar till andra städer ute i Storbritannien, till exempel Liverpool och huvudstaden London via Birmingham.

  Spårvagn (Metrolink)

  Spårvagnarna öppnades 1992 och blev då Storbritanniens första. Med sju linjer och 93 olika hållplatser är detta ett omfattande trafiksystem som ansluter Manchesters centrala delar. Spårvagnarna går främst i centrum och är ett effektivt och budgetvänligt sätt att ta sig runt i staden på. Planer på att i framtiden bygga ytterligare en spårvagnslinje mellan centrala Manchester och Trafford Centre finns.

  Buss

  Staden har ett stort antal bussar i rörelse dagligen som kör både i de centralaste delarna och utanför stadskärnan i de mer avlägsna områdena. Över 50 olika bussföretag finns i Manchester men de två största är Stagecoach och First Greater Manchester. Det är inte bara turister som nyttjar bussarna utan 80% av lokalbornas kollektivtrafikresande består av bussresor. Utöver lokala och regionala bussar finns det långdistansbussar som kan ta dig vidare ut i Storbritannien, till exempel till städer som Leeds, London, Glasgow och Edinburgh.

  Taxi

  Som i alla stora städer finns det auktoriserade taxibilar att tillgå på de flesta ställena, speciellt där det förekommer mycket turister. Alla taxifordon är utrustade med taximeter som ska vara på, med undantag om du ska resa mer än 4 miles (cirka 6,5 km) utanför stadsgränsen. Om detta är fallet måste resan vara godkänd av dig och chauffören innan resan påbörjas. För att få köra taxi i Manchester måste chaufförerna ha licens och du kan därför vara trygg och säker när du bokar taxi, vi uppmanar dock alltid till att be om ett uppskattat pris innan resan påbörjas.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Manchester