Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MANCHESTER

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt Mån-Lör
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Manchester – Bästa priserna med Auto Europe

  Att hyra bil är inte längre någon konst. Hyrbilsmarknaden bara växer och växer och folk börjar tycka det blir allt bekvämare och billigare att hyra bil. Vi på Auto Europe följer trenden och med mer än 60 års erfarenhet kan vi branschen utan och innan. Idag samarbetar vi med några av världens absolut största företag på marknaden vilket gör att vi nu erbjuder hyrbilar i världens alla kontinenter och totalt 150 länder. Se till att boka din hyrbil i Manchester redan idag för bästa pris.

  Trafik och Parkering

  Att köra i Manchester kan under rusningstrafik vara besvärligt. Men kör man bara lugnt och sansat och undviker de värsta timmarna så är det absolut inga problem. Härifrån har man också nära till den trevliga landsbygden som bjuder på fantastiska vyer. Nedan följer ytterligare lite information angående körning i Manchester.

  • I Storbritannien är det vänstertrafik.
  • Trots detta gäller högerregeln.
  • Det är inte tillåtet att använda handhållen mobiltelefon under körning. Böterna är dyra.

  För mer information, klicka här.

  Parkering

  I Manchester finns det gott om ställen att parkera på. Det finns både större parkeringshus och parkeringsplatser mitt i centrum. Vid vissa områden är det tillåtet att ställa sig längs med gatan om man har en viss typ av parkeringsskiva och om skyltarna anger att det är okej.

  Geografisk information

  Manchester är en större stad i norra England i Storbritannien. Staden har cirka en halv miljon invånare och är centrum för många stora företag i landet. Manchester började tidigt med textilfabriker och blev sedermera världens först industrialiserade stad mellan slutet av 1700-talet och början av 1800-talet. Under 1894 grävdes Manchesters kanal som för tiden var världens längsta. Detta utgjorde en bra länk mellan hamnen och stadens centrum vilket också var nyttigt för både import men framförallt export av de varor som tillverkades i staden. Ända fram till andra världskriget var staden en ledande industristad på den Europeiska kontinenten. Men efter andra väldskriget gick industrin i stå, staden förstördes och många fabriker blev bombade. Detta gjorde att många människor tvingades flytta och på såvis försämrades också ekonomin drastiskt. Idag är däremot staden välmående med många framgångsrika företag samt visionsplaner på ett helt nytt modernt affärscentrum som ska vara helt klar år 2027 vid namn NOMA. I staden kan man njuta av traditionell brittisk pubkultur, fotboll i världsklass och ett levande centrum med mängder av trevliga butiker. Härifrån tar man sig lätt med bil till både Edinburgh och Newcastle.

  Manchesters flygplats

  Manchesters flygplats är den överlägset största flygplatsen utanför London i Storbritannien. Den är faktiskt dubbelt så stor som nästkommande flygplats utanför London med mellan 18 och 25 miljoner passagerare per år. Från Manchester kan man flyga nationellt, internationellt och interkontinentalt utan problem. Här finns direktlinjer till nästan alla kontinenter. Från flygplatsen tar man sig lättast med flygbuss eller tåg in till centrum om man inte vill hämta ut sin bil direkt på flygplatsen. Hämtar man ut sin bil direkt på flygplatsen blir det också smidigare när man sedan lämnar tillbaka den innan hemfärd eller vidarefärd.

  Manchester International Airport (MAN)
  Hemsida: www.manchesterairport.co.uk
  Telefonnummer:+44 (0) 8712 710 711

  Kollektivtrafik

  Inne i centrum tar man sig lättast fram med spårvagn eller buss. Faktum är att spårvagnssystemet i Manchester är det största i hela Storbritannien.

  Tågstation: Det finns två tågstationer i Manchester som har avgångar runt hela Storbritannien samt även mot Frankrike och Irland.

  Bra länkar

  Turistinformation Manchester