Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ABERDEEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Aberdeen med Auto Europe

  Boka en hyrbil i Aberdeen via oss på Auto Europe så att du kan vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Aberdeens flygplats eller på ett kontor i centrum.

  Trafik och parkering

  Aberdeen är Skottlands tredje största stad och har ca. 200 000 invånare. Aberdeen är en kompakt stad som det kan vara lite svårt att ta sig fram i för en utländsk förare. Flera större vägar leder in till Aberdeen centrum och de håller mycket bra kvalitet. Hastighetsbegränsningarna på motorvägen är mellan 100-110 km/h. Dock finns det mycket skador på de mindre gatorna i stan, efter en tuff vinter för några år sedan. Om man tar sig utanför Aberdeen väntar en fantastisk natur runt varje krök. Men se upp med vägarna på landsbygden - de kan vara av mycket varierande kvalitet och ofta smala. Men det lönar sig dock att ha en hyrbil i Aberdeen. Då kan man nämligen mycket enkelt ta sig runt på landsbygden - spela golf, besöka whiskydestillerier och anrika slott. Följ väg A90 söderut mot Dundee och vidare ner mot Edinburgh. Njut av den karga, dramatiska kusten utanför bilfönstret. Här kommer lite tips på vad du bör tänka på när du kör en hyrbil i Aberdeen, Skottland:

  • Vi rekommenderar GPS om du ska köra i Aberdeen centrum
  • Undvik att köra i centrum under rusningstider
  • Ta det lugnt på landsbygdsvägar och se upp för boskap och smala passager

  Om du vill veta mer om bilkörning i Aberdeen och i Storbritannien besök vår: körguide för Storbritannien.

  Parkering

  I Aberdeen finns det ca. 10 parkeringsområden som erbjuder gratis parkering. Om dessa skulle vara fulla finns många avgiftsbelagda parkeringar. Du betalar antingen online, via mobilen eller i en P-automat. I vissa bostadsområden finns parkeringszoner som bara är tillåtna för de boende. Läs skyltarna och fråga dig fram om du skulle vara osäker. Hör med ditt hotell om de erbjuder parkering över natten - det kan du spara en del pengar på.

  Geografisk information

  Aberdeen ligger på Skottlands östkust, precis vid Nordsjön. I området kring Aberdeen finns en omväxlande natur med höga berg och djupa dalar och sandstränder. Cairngorms nationalpark är Storbritanniens största i sitt slag. Under vintern är Cairngorm-berget landets populäraste vinterdestination. På sommaren tar du dig enkelt till toppen av berget med hjälp av en bergsbana. Om du istället vill köra längs med havskusten rekommenderar vi "The Costal Trail". Denna, nästan 27 mil långa sträcka, bjuder på klippor, vikar, stränder, charmiga orter och en enastående vildmark. Med en hyrbil i Aberdeen är allt detta möjligt att upptäcka! Vädret och klimatet i Aberdeen är likt det klimat vi har i sydöstra Sverige. Vintrarna är kanska kalla men fuktiga och somrarna kan bjuda på riktigt behagliga temperaturer och ljusa nätter.

  Aberdeen International Airport

  Aberdeens flygplats ligger ca. 10 km nordväst om staden och flygplasten har en passagerarterminal och tre helikopterterminaler och en mindre för privatflyg. Varje år passerar runt 3,44 miljoner passagerare flygplatsen.

  Aberdeen airport (ABZ)
  Hemsida: www.aberdeenairport.com
  Telefonnummer: +44 (0)844 481 6666

  Kollektivtrafik

  Kollektivtrafiken i Aberdeen är väl utbyggd och i staden finns ex. 22 busslinjer som körs av företaget First Group. En enkelbiljett kostar från 1,20 GBP, men det finns många olika slags biljetter att köpa. Du kan köpa biljetter via en mobil-app eller direkt av busschauffören. Om du betalar kontant bör du tänka på att förarna endast tar emot det exakta beloppet och de kan inte växla. Om du vill åka tåg i Skottland så finns det en tågstation i Aberdeen. Här finns linjer som knyter samman staden med Edinburgh, Glasgow och städer däremellan.

  Bra länkar

  Turistinformation