Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I LIVERPOOL

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Liverpool till de bästa priserna

  Boka en hyrbil i Liverpool med Auto Europe om du ska besöka popgruppen Beatles hemstad eller kanske titta på Liverpool FC eller Everton FC i Premier League. Bilen kan du hämta ut både på John Lennon Airport, tågstationen Lime Street eller på något av alla de stadskontor som finns utspridda över staden. Bokar gör du enklast i menyn till vänster, där du kan söka efter tillgängliga bilar och de bästa priserna på marknaden.

  Auto Europe har 60 års erfarenhet i att arrangera biluthyrning världen över. Har du några frågor kan du ringa våra svensktalande hyrbilsexperter alla dagar i veckan på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Vi erbjuder även ett journummer, dit du kan ringa under din hyra som är öppet dygnet runt oavsett vilket av våra 24000 kontor i 180 länder som du har hämtat ut din bil hos, så att vi kan hjälpa dig omgående.

  Trafik och parkering

  Att köra bil inne i Liverpool under rusningstrafiken bör undvikas i den mån ni kan när stadens 2,2 miljoner invånare (med omnejd) ska ta sig till arbete och skola under morgon och eftermiddag. Själva gatorna är inte uppbyggda efter ett rutnät så ni får vara förberedda på lite slingrigare vägar och varierande storlek på kvarteren. Tempot i trafiken i Liverpool är periodvis högt, engelsmännen är dock generellt mycket artiga och tar hänsyn i trafiken.

  Ett förslag om ni ska till eller från flygplatsen tidigt på morgonen eller eftermiddagen och ska in till Liverpool centrum är att ni tar buss eller tåg istället, och hämtar ut bilen lite senare inne i centrum och arrangerar att lämna tillbaka bilen på flygplatsen, till exempel. Detta kan innebära lite byten mellan buss och tåg beroende på vilket bolag ni reser med från flygplatsen samt att en eventuell extra avgift kan tillkomma på plats för att ni lämnar tillbaka bilen på ett annat kontor än där ni hämtar upp den. Ni kan ringa eller e-posta till oss i förväg om ni funderar på detta alternativ, så kollar vi upp vad den eventuella extra avgiften skulle landa på.

  Ska ni resa utanför staden, bör inte trafiken utgöra något hinder på majoriteten av vägarna kring flygplatsen, oavsett tid på dygnet. Smidigast är dock att hämta upp bilen när ni ankommer och sedan parkerar någonstans strax utanför centrumkärnan medan ni är inne i centrum.

  Parkering

  I Liverpool finns två parkeringszoner som kallas "Controlled Parking Zones" och består av en yttre parkeringszon runt centrumkärnan och en inre parkeringszon, inom centrumkärnan. I dessa områden kontrolleras gatuparkeringen av parkeringsvakter. Det finns ingen gratis gatuparkering inne i stadskärnan. Det är skyltat när du kör in i zonerna och på skyltarna framgår även vilka restriktioner för gatuparkering som gäller. När du är inne i zonerna kan du endast parkera i designerade parkeringsplatser, utmärkta i asfalten. Ni betalar som vanligt i en parkeringsautomat som finns i närheten och lägger biljetten synligt i framrutan, på förarsidan.

  Avgifterna för den inre zonen är: £ 1 upp till 30 minuter £ 2 upp till 1 timme £ 3 upp till 1,5 timmar £ 4 upp till 2 timmar £ 5 upp till 4 timmar (maxlängd).

  Avgifterna för den yttre zonen är: £ 1.1 upp till 30 minuter £ 2.20 upp till 1 timme £ 3.30 upp till 1,5 timmar £ 4.40 upp till 2 timmar (maxlängd).

  Förutom detta finns det gott om parkeringsplatser i både kommunal och privat regi. Vill ni parkera vid hamnen har Beetham Plaza på Brunswich Street 113 parkeringsplatser, öppettider är från kl. 07:30 till kl. 19.00 och det kostar cirka £ 1.6 per timme eller £ 10 för en hel dag (som debiteras om ni parkerar i mer än 6 timmar). Vill ni parkera mer centralt erbjuder Mount Pleasant Car Park 1339 platser, varav 37 för rörelseförhindrade trafikanter. Öppettider är måndag till lördag från kl. 07.00 till kl. 20.00 och söndagar från kl. 09.00 till kl. 20.00.

  Geografisk information

  Belägen vid floden Mersey, med utsikt utöver den Irländska sjön ligger Liverpool i nordvästra England. Sedan 2004 är Liverpool del av Unescos världsarvslista för stadens välutvecklade hamn, som bär en stor del av stadens historia. Första gången staden nämns är år 1207, dock då i form ett litet samhälle på cirka 500 individer. Stadens sju första gator, som sägs ha skapats av Johan av England och är utformade som bokstaven H, finns fortfarande kvar på Water Street, Castle Street, Chapel Street, Dale Street, High Street, Tithebarn Street och Old Hall Street, även om de bytt namn genom åren.

  Liverpool är kanske ändå mest känt för att vara popgruppen Beatles hemstad och för sina två fotbollslag, Liverpool FC och Everton FC. Förutom stadens historia, kulturskyddade byggnader och hamn är Liverpool en trendig storstad med mycket shoppingmöjligheter och restauranger som serverar menyer med specialiteter från världens alla hörn. Stadens centrala placering på ön gör att ni kan er vidare på er semester och besöka Manchester, Leeds, Bolton och Sheffield bara någon körtimme bort längs med M62. Vill ni ta er ner till London istället, är det inte mer än cirka 4 timmar bort på motvägarna M6 och M40.

  För er som hellre vill uppleva fantastisk natur hittar ni nationalparken Peak District sydöst om Liverpool, eller så kan ni ta er upp längs med kusten och vandra längs med The Sefton Coastal Path vid Crossens och uppleva Englands varierande kustlandskap.

  Liverpool John Lennon Airport (LPL)

  Cirka 14 kilometer eller en halvtimmes bilfärd, beroende på trafiken, sydöst om Liverpool ligger John Lennon Airport med sin fyndiga slogan "above us only sky". Du kan nå flygplatsen både norrifrån från Liverpool med motorvägen A561 och söderifrån via A533 och Queensway som sedan ansluts med A562 Speke Road. På flygplatsen hittar du ett stort utbud av restauranger, butiker och kiosker där ni kan fördriva tiden på ett behagligt sätt medan ni väntar på er avgång.

  Andra, utmärkande bekvämligheter som erbjuds är möjligheten att skriva ut biljetten på nytt om man skulle ha glömt att ta med sig boardingkorten, ett bönerum samt en trädgård som kallas för Rainbow Garden, där du kan söka sinnesfrid. Liverpool John Lennon Airport har även ett utomhusrum för rökare, som ni når på nedre våningen, bakom Kissing Gate Bar & Restaurant. Det finns två stationer på flygplatsen där ni kan ladda era mobiler, en utanför säkerhetskontrollen och en innanför säkerhetskontrollen. Gratis WiFi erbjuds upp till 30 minuter. Därefter kostar det £ 3 för den första timmen, £ 5 för 3 timmar och £ 9 för 24 timmar.

  Till och från flygplatsen kan ni ta er med buss, tåg, minibusstaxi samt taxi. Givetvis kan du hämta ut din hyrbil i Liverpool även på John Lennon Airport. Vilka företag som finns inne på flygplatsen eller i anslutning till flygplatsen hittar du i vår bokningsmotor.

  Liverpool John Lennon Airport (LPL)
  Hemsida: www.liverpoolairport.com
  Telefonnummer: +44 871 521 8484

  Kollektivtrafik

  För dig som vill ta dig runt inne i centrum för en dag eller två finns det gott om val om du vill ställa bilen åt sidan för stunden. Merseytravel erbjuder bussar över hela staden som utgår från de två huvudstationerna Liverpool ONE och Queen Square, där företaget även har personal representerad för att ge råd till besökande turister. Du kan även resa med Merseyrail som kan ta dig med tåg till 66 stationer i och utanför Liverpool med 4 underjordsstationer inne i stadskärnan. Ett annat alternativ är att ni ger er ut på Merseyfloden med Merseyferry och upplever flodstränderna längs med Wirral eller tar er vidare till Manchester genom Manchesterkanalen.

  Bra länkar

  Turistinformation Liverpool