Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I GLASGOW

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Glasgow – Bästa priserna med Auto Europe

  Att använda hyrbil i Glasgow är ett måste för att maximera din reseupplevelse. Förutom ett utmärkt vägnät som tar dig snabbt och smidigt igenom Skottlands största stad når du den karga, skotska naturen kring Trossachs nationalpark eller den medeltida staden Edinburgh på ungefär en körtimme.

  Auto Europe har arrangerat biluthyrning över hela världen sedan 1956. Du förbetalar din bil på vår hemsida när du gör din bokning, och på så vis får du ett lägre pris än vad du skulle betala på plats när du anländer till Glasgow. Bokningen genomför du enklast på vår hemsida eller så kan du kontakta vår svensktalande personal, om du vill ställa frågor kring din bokning.

  Trafik och parkering

  Precis som i alla större större städer kan trafiken i Glasgows centralaste delar vara svårframkomlig under dagen samt att framkomligheten under rusningstiden på motorvägen till och från staden kan vara begränsad. Längs med vägarna finns det dock informationsskyltar uppsatta som kan informera resenärerna om vad som sker i trafiken. Till exempel om det är reparationsarbeten, olyckor eller bara mycket bilar som orsakar eventuella förseningar. För den som har en GPS brukar man oftast kunna programmera in alternativa rutter för att undvika den tyngsta trafiken.

  Utanför Glasgow är vägarna välskötta och underhållna, men om ni beger er upp i landet kan ni förvänta er mindre underhållna vägar, Det kan även bli lite halare på vägarna ju längre upp ni kommer och framför allt längs med kusten där påverkan från vind och saltvatten kan påverka underlaget, varför ni bör vara lite mer uppmärksam på vägens skick ju längre norrut ni åker.

  Tänk på att vänstertrafik gäller i Skottland och att det kan ta ett tag att vänja sig att köra på andra sidan av vägen. Tvärtom vad många människor tror så går det väldigt snabbt att vänja sig med vänstertrafik, med detta sagt kan det vara en god idé att köra enklare sträckor i början där det inte är lika mycket trafik. Ett tips för att få mer tid till att koncentrera er på trafiken är att ni bokar en automatväxlad bil istället för manuell växellåda som också blir spegelvänd i en bil anpassad för vänstertrafik.

  Parkering

  Det finns ett otal parkeringsgarage och parkeringsplatser inne i centrum, varför du inte behöver oroa dig för att inte få tag på ett ställe att parkera bilen på. Däremot är vissa drivna i privat regi och öppettider kan skilja kraftigt mellan de olika garagen. Priserna varierar ungefär mellan £ 1 till £ 3 per timme. Mitt inne i centrum på Bath Street G2 4TB hittar du Q-Park där du kan ställa bilen över natten för endast £ 3 så länge som du lämnar in bilen efter kl. 18.00 och hämtar ut den igen innan kl. 08.00. På Queen Street G1 2AF erbjuder Scot Rail gratis parkering för funktionshindrade förare som har med sig en internationellt giltig blå badge. Det finns också tre gratisparkeringar utanför stadskärnan vid dit kollektivtrafiken går med regelbundna turer för den som hellre ställer bilen åt sidan och promenerar till till de många sevärdheterna inne i staden. Du hittar dessa vid tunnelbanestationerna Bridge Street, Kelvinbridge och Shields Road, där den förstnämnda stationen ligger närmast centrum.

  För den som hellre parkerar längs med gatan är detta också möjligt. I de inre zonerna (zonerna B,C,D,E,F och M) kostar det cirka 20 pence för de första 30 minuterna, därefter 20 pence för varje 10 minuter därefter med en maxtid på 3 timmar. Du betalar genom att använda en parkeringsautomat som vanligtvis endast accepterar mynt i valörerna 20p, 50p, £1 och £2 och lägger kvittot synligt bakom framrutan på bilen. Skulle ni bli ertappade med att stå felaktigt parkerade så kostar boten £ 60.00. Om boten däremot betalas in inom 14 dagar rabatteras boten med £ 30.00.

  Geografisk information

  Belägen vid mynningen av floden Clyde, skyddad av ett antal större insjöar och vid ett av Skottlands smalaste landområden gör Glasgow till en perfekt stad att påbörja din resa i Skottland och norra delarna av England. Från Glasgow har du möjligheten att välja båda kuster att resa längs med om du ska uppåt i landet. Goda anslutningar med bil, buss, tåg och flyg gör att du enkelt också kan ta dig ner i landet.

  Innan du tar dig vidare finns det ett par sevärdheter att besöka i Storbritanniens fjärde största stad som du bara inte få missa om du väl är där. Känd för sin viktorianska arkitektur är Glasgow en unik och vacker stad att bara resa runt i och utspritt över staden hittar du många ståtliga byggnader som det välkända landmärket S:t Mungo’s katedral, Roslin och Rosslyn Chapel, Glasgow universitet eller konserthuset Clyde Auditorium, vilket påminner om konserthuset i Sydney, (eller ett bältesdjur om du frågar lokalbefolkningen).

  Då Glasgow är den största staden i Skottland samt den finansiella huvudstaden i regionen finns ett ett rikt kulturliv som går hand i hand och i kontrast med den vackra viktorianska arkitekturen. Ett besök till legendariska Sub Club kan vara en god idé om house, dubstep och techno faller dig i smaken. Annars finns det gott om variation på klubbar, pubar, sofistikerade restauranger, teatrar och konserter. Glasgow nämns vid namn redan på 600-talet och det finns därmed ett tillfredsställande utbud av museum och konstgallerier i staden för den historieätare eller kanske för regniga dagar för turister som vill uppleva hela staden. Skulle detta inte locka kanske ett av Skottlands bästa shoppingdistrikt kan ge bättre stimulering eller ett besök till en annan sorts finkultur på ett eller flera av de whiskydestillerier som ligger i närheten?

  Klimatet påminner till stor del om det svenska klimatet, även om det är mildare. Under våren ligger medeltemperaturen på 8 grader Celsius och cirka 14 under sommar och tidig höst. Största nederbörden sker under vintern med en medeltemperatur på cirka 4 grader Celsius, varför sannolikheten för att du får vara torr på sommaren är högre än på vintern.

  Glasgow flygplats

  Glasgow har två flygplatser som förknippas med staden. Belägen cirka 20 kilometer öster om stadskärnan ligger Glasgow International Airport, som är den största flygplatsen med sina +7 miljoner besökare årligen (cirka 7,7 miljoner resenärer år 2014). Ska du resa över Atlanten är det troligtvis härifrån som ditt flyg avgår. Terminalen har tre pirar fördelade mellan internationella avgångar, inhemska avgångar och lågbudgetavgångar.

  Du kan ta dig till och från Glasgow International Airport med bus, tåg och taxi. Bussarna går från Glasgows center med linjerna 500, 77, 757 och 915 dock med olika bolag. Förutom detta har Glasgow kommun anordnat en officiell skyttelbuss till och från flygplatsen med avgångar var tionde minut dygnet runt, men dock endast 364 dagar om året.

  Vågar du inte chansa på att det är just den dagen du behöver ta dig till och från Glasgows flygplats som bussarna inte går, hittar du våra leverantörer antingen inne i terminalen eller så erbjuds gratis skyttelbuss till ett närbeläget kontor där du kan hämta ut en bil istället. Befinner du dig redan i Glasgow kan vi arrangera envägshyra ut till flygplatsen, dock brukar det tillkomma en extra avgift för detta som du måste betala på plats när du hämtar ut bilen.

  Förutom hyrbilar finns det butiker och restauranger erbjuds flertalet skötrum, bankautomater och rökutrymmet. För den rökfria resenärer som vill finna lugnet på annat vis finns det förslagsvis ett rofyllt bönerum som accepterar alla religioner och samfund.

  Glasgow International Airport (GLA)
  Hemsida: www.glasgowairport.com
  Telefon: +44 844 481 5555

  Cirka 55 kilometer sydväst från Glasgow ligger Glasgow Prestwick Airport, som är en större hub för Ryanair. Flygplatsen ligger bara 40 minuters bilfärd från Glasgow och är den enda bekräftade platsen Elvis Presley har satt sin fot på i Storbritannien, när hans transportplan landade för en fylla på bränsle på väg hem från Tyskland. För denna ära har därför en lounge upprättats på flygplatsen. Prestwick är den enda flygplatsen i Skottland som är ansluten till en järnvägsstation, som kan ta dig direkt till Glasgow. Det går även bra att resa vidare med buss X77 till och från flygplatsen som avgår ungefär en gång i timmen. För den som vill resa någon annanstans än Glasgow eller vill komma iväg till sin slutdestination på en gång, utan att behöva vänta på avgångar och byta transportmedel, kan vi givetvis arrangera en hyrbil i Glasgow även från Preswicks flygplats åt våra kunder.

  Glasgow Prestwick International Airport
  Hemsida: www.glasgowprestwick.com
  Telefon: +44 1292 511000

  Kollektivtrafik

  För att resa runt i Glasgow med kollektivtrafiken finns det ett antal olika biljetter att köpa från enkelväg till dagskort, weekendkort, säsongskort, studentkort, gruppkort etc. “Roundabout”-biljetten ger dig obegränsad tillgång till över 110 stationer i Glasgow med omnejd i 24h ( efter kl. 09.00 på vardagar, hela dagen på helger) för den som tänker resa långt och mycket under en dag. Biljetten kostar cirka £ 6.50 för vuxna och £ 3.25 för barn.

  Glasgow är byggt efter ett rutsystem och är därmed enkelt att navigera i, både i bil och till fots. Det går också bra att hyra en cykel om man har trötta ben men ändå vill röra på sig. Det finns 170 cyklar utspridda på 31 olika stationer där du kan hämta och lämna cykeln vid valfri station.

  Tunnelbanan består av 15 stationer som består av en yttre cirkel och en inre cirkel runt staden och floden Clyde. Vid tunnelbanestationerna länkas buss och tågstationer samman. Ska du till centralstation för vidare färd med tåg är det St. Enoch du ska åka till, ej att förväxla med Buchanan Street, som länkas samman med Queen Street tågstation.

  Om ni vill åka buss levererar First Bus 100 rutter att välja mellan under dagen och 11 nattrutter. Biljetterna kan du köpa i förväg eller när du kliver på bussen, som du måste vinka åt dig åt för att den ska stanna vid din hållplats. Amning av småbarn är tillåtet på samtliga bussar.

  Från Glasgows centralstation avgår flertalet tåg dagligen till bland annat Edinburgh och Newcastle samt Ayrshire, Högländerna, östkusten samt norra England.

  Kan jag hyra husbil i Glasgow ?

  Maximera er upplevelse i charmiga Glasgow och upplev allt vad stadens och dess härliga omgivning har att erbjuda på ett nytt sätt med en husbil. Detta allt mer populära sätt att ta sig rund de välskötta och underhållna vägarna i Skottland är något ni inte bör missa. Med en husbil kommer ni att vara mer flexibla i ert resande.

  Bra länkar

  Turistinformation