Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BIRMINGHAM

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyra bil i Birmingham med Auto Europe

  När du förbokar din hyrbil i Birmingham med Auto Europe får du exceptionell kundservice till garanterat mycket förmånliga priser.

  Auto Europe har erbjudit biluthyrning så tidigt som 1954. Genom åren har vi vunnit ett rykte som en pålitlig förmedlare av hyrbilar, med en service som har ett utmärkt förhållande mellan pris och kvalitet. Våra tjänster omfattar 24 000 olika destinationer i över 150 länder. Du förbokar din bil till ett billigare pris på vår hemsida. Skulle du ha några problem kan du kontakta vår svensktalande kundtjänst från morgon till kväll, varje dag i veckan på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil).

  Trafik och parkering

  Birmingham är en storstad och precis som många andra städer i Storbritannien är framkomligheten i centrum begränsad. När du ska röra dig inne i centrum är det smidigare om du lämnar bilen parkerad och använder kollektivtrafiken eller går till fots. Om du ändå vill köra inne i centrum är det ett par saker som du behöver veta i förväg för att göra din resa så smidig som möjligt.

  Inne i centrum finns det dedikerade filer enbart för bussar. Bussfilerna är oftast tomma och är lockande att köra i, men de är enbart till för bussar, så att de ska kunna ta sig fram i tid till hållplatserna. Privatpersoner kommer att bli bötfällda om de ertappas med att åka i bussfilerna. Beloppet varierar mellan £30 till £90, beroende på när du betalar in din bot. Vilka filer som är bussfiler är dock tydligt skyltade och även tydliga skyltar finns på sträckor som kameraövervakade.

  Om du skulle få en bot under din hyra ansvarar inte hyrbilsföretaget för dessa kostnader, utan du måste betala detta själv direkt till den berörda myndigheten. Utöver detta tillkommer med en administrativ avgift som hyrbilsföretaget debiterar dig för att lämna ut din information till den lokala polismyndigheten.

  För mer information kring bilkörning i Storbritannien kan du läsa våra guide genom att klicka här.

  Parkering

  Birminghams stadskärna har ett stort utbud av parkeringsplatser, du kan välja mellan ett av stadens 30-tal parkeringshus, otaliga gatuparkering samt flertalet kort- och långtidsparkeringsytor. Till din hjälp finns ett elektroniskt signalsystem längs med vägen som du kommer att se när du reser in i staden. Signalsystemet visar detaljerad information kring vilja parkeringsplatser som har lediga platser.

  Inne i centrum finns även övervakade parkeringszoner, Inner Zone, Outer Zone, Gun Quarter och Jewellery Quarter. Dessa zoner är tydligt skyltade när du åker in i ett område. På skyltarna står även vilka restriktioner som gäller i området. Efter att du har parkerat betalar du med mynt, telefon eller kreditkort i en parkeringsautomat för hur länge du vill stå. Generellt betalar du mellan kl. 08.00 till kl. 18.00 eller 19.30, därefter är det gratis men du kan som som mest stå parkerad i 2h eller 4h, beroende på vilken zon du har parkerat i. Övriga regler inne i zonerna är att du bara är tillåten att stå på utmarkerade parkeringsplatser och parkering längs med gatan är förbjudet.

  Parkeringsytorna för kort- och långtidsparkering, även kallade "Pay and Display parks" är öppna dygnet runt om inget annat anges. Du betalar för hela tiden bilen är parkerad på området, även när parkeringen är stängd. Vid ankomsten måste du köpa en biljett från en maskin och visas i framrutan på fordonet. Även om vissa parkeringsytor accepterar kreditkort för betalning är det en bra idé att se till att du har med dig mynt, då kort och sedlar oftast inte accepteras.

  Om du ska parkera på gatan behöver du läsa parkeringsinformationen som du finner i anslutning till din parkeringsplats eftersom tider och timkostnad skiljer sig åt mellan olika gator.

  Geografisk information

  Birmingham ligger i centrala West Midlands och lyder under grevskapet Warwickshire. Staden är Englands näst största stad med lite över en miljon invånare. Birmingham grundades redan kring 600-talet av Angler och har sedan dess växt till en metropol med väl utvecklad ekonomi som främst utgörs av tjänstesektorn. Staden är även en viktig knutpunkt för logistik, detaljhandel, evenemang och konferens på grund av dess centrala läge.

  Vädret här skiftar snabbt som i många andra brittiska städer. Vintermånaderna är landets kallaste och har mest regn, varför det kan vara en bra idé att packa med sig lite extra varma kläder. Den varmaste månaden brukar vanligtvis vara juli, som dock har en snittemperatur på 21,5 °C.

  Staden är ett utmärkt ställe att spendera en weekend på! Med en hyrbil i Birmingham kan du bland annat köra till Winterbourne House and Gardens eller besöka Cadbury's world för ett äventyr helt i choklad. Manchester, Liverpool, Coventry, Cardiff och Leeds ligger till exempel i stadens närhet och du kommer enkelt vidare till andra städer, bara någon körtimme bort som till exempel London.

  Inne i staden har du ett stort utbud av aktiviteter. Du kan besöka Birminghams museum och konstgallerier, njuta av en stor variation av musik i konserthuset, pröva olika restauranger, pubar och caféer, besöka Birminghams akvarium Sea Life, ta en promenad i den botaniska trädgården eller passa på att shoppa i välsorterade butiker. På Frederick Street i Jewellery Quarter kan du flanera bland vackra, historiska byggnader och Europas största koncentration av juvelerarbutiker och kanske även fynda något, då priserna i dessa butiker är mycket lägre än på andra ställen.

  Den fotbollsintresserade kan titta på Aston Villa eller Birmingham City som för närvarande spelar i motsvarande Premier Leauge och The Championship. Under 2015 var Birmingham värd för Rugby VM.

  Birmingham flygplats (BHX)

  Birminghams flygplats är belägen cirka 13,5 miles utanför stadskärnan. Under flytande trafik tar det cirka tjugo minuters körning att nå Birmingham centrum. Att ta sig till flygplatsen är enkelt från de flesta riktningar, eftersom flygplatsen ligger i anslutning till motorvägen där M6, M42 och A45 möts, även känd som Spaghetti-korsningen.

  Själva flygplatsen erbjuder inrikesflyg samt utrikesflyg till Europa, Mellanöstern, Indien, Nordamerika och Karibien. Under 2014 servade flygplatsen 9,7 miljoner passagerare, vilket gör flygplatsen till Storbritanniens sjätte största flygplats. Trots sin storlek har flygplatsen bara en, om än stor, terminal med en avgångshall och en ankomsthall. Inne på flygplatsen hittar du ett stort utbud av restauranger, toaletter, butiker och caféer. Det finns även ett lekrum, konferensrum samt ett bönerum, speciellt anpassad för alla sorts troende.

  Till och från flygplatsen kan du ta dig med kollektivtrafiken. Rutten från flygplatsen till Birmingham trafikeras av fyra linjer med cirka tio minuters mellanrum mellan avgångarna under dagtid och tåget anländer till staden på cirka tjugo minuter. Det går också bra att ta sig dit med bussarna 97A, 210, 314 och 777 som har avgång var 30:e minut. För att ta dig från flygplatsens terminaler till tågstationen när du anländer hoppar du på Monorailen, "AirRail link" som tar dig till tågstationen. Från tågstationen kan du ta sedan ta dig in till Birmingham centrum eller resa vidare till över hundra olika städer.

  Enklast reser du dock med hyrbil, eftersom du slipper släpa med dig bagage till olika stationer eller när du byter transportmedel. Du behöver inte heller vänta på tidtabeller utan kan resa i din egen takt. Auto Europe erbjuder hyrbilar på Birmingham flygplats med flera välkända hyrbilsleverantörer som du hittar i anslutning till terminalen.

  Birmingham flygplats (BHX)
  Hemsida: www.birminghamairport.co.uk
  Telefonnummer: +44 (0) 871 222 0072

  Kollektivtrafik

  Birmingham har en god kollektivtrafik delvis på grund av att staden i form av logistisk knutpunkt har en välutvecklad infrastruktur. Till Birmingham är motorvägarna M5, M6, M40 och M42 knutna och staden har tre järnvägsstationer, varför du med lätthet kan ta dig över hela landet från Birmingham med kollektivtrafik.

  I Birminghams centrum ligger stadens största järnvägsstation, Birmingham New Street, som också är en hubb för British Railways och CrossCountry. Mellan 2013 och 2014 använde cirka 34,7 miljoner resenärer tågstationen varav enbart 5,1 miljoner passagerare använde stationen för att byta tåg.

  Om du hellre vill åka buss än tåg finns det många olika bolag att välja från med avgångar från olika delar av staden. Förutom detta kan du dagligen åka spårvagn mellan Birmingham och Wolverhampton. Däremot finns det ingen tunnelbana, och om du vill resa kollektivt inne i staden måste du förlita dig på bussarna.

  Bra länkar

  Turistinformation Birmingham