Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I STORBRITANNIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Storbritannien

  Generell information
  I Storbritannien lämpar sig en hyrbil perfekt. Här kan du besöka små brittiska byar och städer. Ett exempel är Shakespeares födelseort Stratford-on-Avon. Med biluthyrning i Storbritannien kan du köra ner till de maffiga vita klipporna i Dover eller uppleva landets vibrerande huvudstad London. Kom dock ihåg att i Storbritannien kör man på vänster sida!

  Regler vid bilhyra i Storbritannien
  För att få hyra bil i Storbritannien måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Vissa uthyrare tillämpar en maxålder på 69 år. Säkerhetsbälten är obligatoriska och barn under 3 år ska sitta i bilbarnstol eller babyskydd. Alla barn under 12 år ska sitta i baksätet.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Storbritannien:

  • Tätort: 48 km/h/30mph
  • Landsväg: 96 km/h/60mph
  • Motorvägar: 112 km/h/70mph

  Trafikregler
  I Storbritannien är det vänstertrafik. Trots detta gäller högerregeln. Det är inte tillåtet att använda handhållen mobiltelefon under körning. Böterna är dyra.

  Bensinstationer
  Bensinstationer är lätta att hitta och de allra flesta accepterar kreditkort. Om du ska köra på landsbygden så rekommenderar vi att du tankar upp bilen i förväg och planlägger din rutt. Bränsle heter "Petrol" i Storbritannien.

  Vägtullar och avgifter
  Det finns ett par vägtullar i Storbritannien. I centrala London tillämpas trängselavgift, likt i Stockholm.

  Parkering
  Att parkera i London kan vara svårt och dyrt. Du parkerar genom att köpa en biljett i parkeringsautomat som du placerar väl synligt på din instrumentbräda. Undvik att parkera utmed en rödmålad trottoarkant eller vid dubbla gula markeringar.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Storbritannien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Storbritannien, Nordirland, Irland och Västeuropa. Om du vill köra din hyrbil utanför det engelska fastlandet så kan det komma att krävas extra försäkringar. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Tänk också på att det inte är tillåtet att ta sin hyrbil på en färja. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan vissa städer i Storbritannien är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.