Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BIRMINGHAM FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Birmingham flygplats – Boka och spara

  Om du letar efter prisvärd biluthyrning kombinerad med kvalitetsservice så har du hittat rätt! Som en internationell förmedlare av hyrbilar, kan Auto Europe erbjuda bäst service och priser online. Vi kan förse dig med hyrbilar på mer än 24.000 destinationer runt om i världen. På Birmingham flygplats samarbetar vi med lokala och globala leverantörer vilket gör att du kan välja emellan ett brett utbud av hyrbilar. Boka en hyrbil från Birmingham flygplats idag och vi hjälper dig att hitta ett passande fordon. Vare sig du ska resa i jobb eller med familjen.

  Om du vill läsa mer om att köra bil i Storbritannien kan du hitta användbar information på vår sida med körinformation här.

  Flygplatsinformation

  Birmingham Airport(BHX)
  Officiellt namn: Birmingham Airport
  Adress: Birmingham Airport, Birmingham, B26 3QJ, Storbritannien
  Läge: flygplatsen ligger 10 km syd-öster om centrala Birmingham.
  Flygbolag på flygplatsen: Aer Lingus, Air France, Air Malta, BMI Regional, British Airways, Brussels Arilines, easyJet, Emirates, Eurowings, Flybe, KLM, Lufthansa, Ryanair, SAS, United Airlines, Vueling, Wizz Air och många fler.

  Terminaler

  Flygplatsen består av en passagerarterminal i två våningar med incheckningen uppdelad på två områden som kallas terminal 1 och 2, på byggnadens markplan. Första våningen huserar säkerhetskontroll samt gate-områden. Ankomster anländer även till de markplanet.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Att hyra bil på Birmingham flygplats kan inte bli enklare! När du väl anlänt till flygplatsen och upphämtat ditt bagage, hittar du uthyrningsdiskarna bekvämt belägna i ankomsthallen. Diskarna kan hittas mellan Costa och Deli Hub. Personalen på plats kommer att ge dig detaljerad info om var du kan upphämta ditt fordon på parkeringen C4 cirka 5 min promenad från terminalbyggnaden.

  Uthyrare Öppettider
  Alamo 6.00 till 24.00
  Budget Mån-fre 6.30 till 24.00
  Lör 6.30 till 23.00
  Sön 6.30 till 24.00
  Easirent 24.00 till 00.30 och 6.00 till 24.00
  Enterprise 6.00 till 24.00
  Europcar Mån-tors 24.00 till 3.00 och 6.00 till 24.00
  Fre-lör 6.00 till 23.00
  Sön 24.00 till 4.00 och 6.00 till 24.00
  Firefly 6.30 till 23.00
  Hertz 6.30 till 24.00
  Interrent Mån-fre 7.00 till 22.00
  Lör-sön 7.00 till 19.00

  Flygplatsfaciliteter

  Förutom taxfree-butik och restauranger hittar du även flertalet andra faciliteter på flygplatsen. För yngre besökare finns det ett kostnadsfritt interaktivt lekområde att utnyttja. Barn som reser under sommaren får ett särskilt pass när det checkar in som ger dem tillgång till olika spel runt om flygplatsen. För den som gillar flygplan lite extra finns det ett särskilt område vid långtidsparkeringen P1 där du kan se plan landa och lyfta. Du som istället vill passa på att slappna av lite extra kan göra detta i rese-loungen som är öppen för alla passagerare. Det finns även avgiftsfritt wifi genom hela terminalbyggnaden.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Du som valt att upphämta hyrbil på Birmingham flygplats kan ta dig in till centrum av Birmingham via M6 på 18 min beroende på trafik. Tack vare sitt läge i hjärtat av det brittiska motorvägsnätverket kan du som vill utforska mer av Storbritannien även ta dig till vidare med enkelhet till städer som Bristol, Oxford, Leicester och Nottingham.

  Om du istället valt att hyra bil från Birmingham centrum eller att använda dig av kollektivtrafiken kan du ta flygplasten kostnadsfria Air-Rail Link tåg till Birmingham International station (cirka 2 min resa) varifrån du sedan enkelt kan ta dig vidare till centrum och över 100 andra städer runt om i landet med tåg.

  Du hittar även 5 busslinjer som trafikerar flygplatsen och/eller Birmingham International station samt taxi.

  Parkeringstips

  Inne i centrala Birmingham kan du parkera på en av stadens kommunala parkeringar eller på utmärkta platser på gatan. Var uppmärksam när du kör in i kontrollerade parkeringszoner så kallade CPZ-zoner där skyltar informerar om restriktioner inom staden. Generellt är parkeringsplatser utmarkerad och parkering är förbjuden vid heldragen gul linje. Parkering är heller inte tillåten i vissa bostadsområden om du inte är boende, vilket även markeras på p-skyltar.

  Bra länkar

  Birmingham flygplatsinformation