Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BRISTOL

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Bristol - Garanterat bästa pris

  Letar ni efter en hyrbil i Bristol till marknadens bästa priser och har ett stort sortiment av fordon att välja mellan? Då är Auto Europe det ni letar efter. Vi kan med stolthet garantera er de absolut lägsta priserna på hyrbil. Detta är något vi har jobbat hårt med och kan nu erbjuda er. Med oss har ni utöver gratis avbokning upp till 48 timmar innan bokad upphämtningstiden även en garanti att ni får de lägsta priserna. Skulle ni mot all förmodan hitta någon som är billigare, har vi en prisgaranti som gör att vi kommer att matcha det priset. Med oss kan ni hitta hyrbilar i över 180 länder. I Storbritannien samarbetar vi med många olika leverantörer runt om hela ön. Ni kan enkelt hitta fordon att hyra på platser som London, Manchester, Edinburgh och många andra platser.

  Bristol har kämpat upp sig till att bli en vacker och trendig stad som numera räknas som en av Storbritanniens främsta resmål. Staden som under sommarhalvåret är full av energi och liv med alla dess sommarfestivaler erbjuder även förutom en fängslande musikscen en makalös fin arkitektur och välsmakande lokala rätter. Något ni inte bör missa när ni tar er runt med hyrbil är att stanna till vid Clifton hängbro och ta del av den häpnadsväckande utsikten över Avon Gorge. Med en hyrbil från Auto Europe, har ni den fina valmöjligheten att kunna enkelt ta er till närliggande destinationer som London, som endast är körfärd på runt två timmar från Bristol. Skulle ni ha funderingar eller frågor så är vår prisbelönade kundservice redo alla dagar i veckan att hjälpa till. Med Auto Europe kommer ni spara en stor slant på hyrbil så ni kan njuta mer av er semester!

  Hur är trafiken i Bristol?

  När ni skall hyra bil i Bristol eller andra platser i Storbritannien är det viktigt att ha i åtanke att deras trafik skiljer sig åt jämfört med våran. Den största skillnaden är att de är en av de få länderna som fortfarande har vänstertrafik, vilket kan ställa till det lite för turister som inte är vana vid detta. Så ta er den extra tiden och ha detta i åtanke när ni beger er ut på vägarna i Bristol. Att köra i Bristol, är som att köra i andra storstäder där trafiken ibland kan vara tät och egendomlig. Ett tips är att om man kan så bör man undvika att köra under rusningstid under vardagar, på morgonen och eftermiddagen, då det ofta kan bildas långa köer. Sedan kan det också vara knepigt att ta sig runt i Bristol på grund av stadens många enkelriktade gator. Vi har en fantastisk sida där vi har fler generella tips för att köra i Storbritannien, ni hittar den sida här. Här nedan är några viktiga punkter att tänka på:

  • Det är vänstertrafik som gäller.
  • Förbjudet att använda mobiltelefon under körningen, om man inte använder hands-free.
  • Både vuxna och barn måste använda säkerhetsbälte.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Bristol?

  Att ta sig runt i en ny stad kan ibland vara skrämmande och att hitta en parkerings plats för er hyrbil i Bristol kan ibland vara en tuff utmaning. Bristol är ökänd för att ha brist på parkeringar inne i staden. Runt om staden finns det parkerings hus utplacerade för att lätta på trycket inne i centrum. Om ni är tidigt ute, så blir det betydligt enklare att hitta en ledig plats. Sedan finns där även möjligheten med något som heter Park & Ride, vilket är större parkerings parker lite utanför stadskärnan där ni kan parkera och sedan så går det bussar från denna plats in till centrum. Väljer ni att parkera inne staden och hittar en ledig plats, var extra uppmärksam på skyltarna som meddelar er hur länge ni kan stanna och mot vilken kostnad, samt om det ens är tillåtet att parkera där.

  Bristol flygplats

  Bristol flygplats är den nionde mest trafikerade flygplatsen i Storbritannien med dess runt åtta miljoner passagerare årligen. Om ni har valt att hyra bil i Bristol tar ni er enkelt från flygplatsen till staden med hjälp av kollektivtrafik. Där finns inga tågförbindelser mellan flygplatsen och staden, men var tionde minut så avgår det bussar som tar er bekvämt in till staden medans ni kan njuta av bussens Wi-Fi och möjligheten att ladda er teknisk utrustning i de eluttag som erbjuds. Flygplatsen ligger runt 13 kilometer sydväst om Bristol stad och tar runt 45 minuter med buss.

  Bristol flygplats (BRS) :
  Adress: Bristol BS48 3DY, Storbritannien
  Telefonnummer: +44 871 334 4444
  Hemsida: www.bristolairport.co.uk

  Att göra i Bristol

  Där är ingen brist på aktiviteter i denna stad med dess rika maritima anor. Denna livliga stad full med eleganta restauranger, mysiga kaféer, barer, klubbar, ikoniska sevärdheter till stora vackra parker som är perfekta för en picknick kommer att enkelt hålla er sysselsatta hela er semester. Vi listar här nedan några av våra favorit aktiviteter att göra när man besöker Bristol utöver det självklara att ta en båttur längs med Avon floden som staden ligger vid, för att få ett helt annat synsätt på staden.

  • Brunels SS Great Britain: Här kan ni upptäcka skeppet som ändrade världen, den första ångbåten som numera är ett museum. Här kan ni gå runt i det förre detta passagerare skeppet som var det mest avancerade skeppet under dess tid och var under 1845 till 1854 det längsta skeppet i världen. Här kan ni flanera runt och ta del av dess berömda historia.

  • Bristol Museum & Art galleria: Önskar ni ha mer insikt i stadens djupa historia så är ett besök till Bristol Museum & Art värt ett besök. I dess mycket fina byggnad får ni en bra insyn i stadens historia, geologi och konstverk. Museet ligger i Clifton, runt en kilometer från stadens centrum och det är gratis inträde.

  • Clifton hängbro: Om ni är nyfikna av att se nyskapande teknik under dess tid och viktoriansk arkitektur är ett besök till denna hängbro ett måste. Bron byggdes 1831 och uppvisade mycket nyskapande och banbrytande teknik för detta århundradet och den spänner sig över Avon floden. Skulle ni önska en rundtur längs med bron, så finns där ett besök centrum där ni kan boka rundturer.

  • Bristol Zoo: Med ett besök till Bristol Zoo kommer ni att få ett spännande äventyr lämpligt för hela familjen. Här finner ni över 400 arter av exotiska och utrotningshotade djur från alla hörn i världen. Utöver 12 hektar av underbara trädgårdar så har de nio hus som har olika utställningar med aktiviteter som besökarna kan ta del av. Här är det möjligt att krypa runt och komma ansikte mot ansikte med otroliga reptiler till att kunna åka linbana i gott sällskap med olika apor.

  • Bristol akvarium: Upptäck marina arter som tropiska fiskar, hajar, sjöhästar och bläckfiskar som garanterar en härlig dag för hela familjen full av härliga färger och makalösa och intressanta vattenlevande varelser. Gå under dess gigantiska undervattenstunnel som ger en känslan att man är en del av det rika liv som pågår i dess akvarium. De är också det ända akvariet i hela Storbritannien som har ett stort botaniskt hus där ni hittar exotiska växter och unika trädarter från hela världen.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Bristol

  Bristol lider inte av en brist av aktiviteter och sevärdheter som ni kan njuta av under er semester här. Men där är så mycket mer som är möjligt med en hyrbil. Från Bristol är ni inte långt från Wales, där ni kan ta del av de höglandet med dess frodiga landsbygd och städer som Cardiff och Swansea. Söder om staden kan ni enkelt ta er till platser som London. Valmöjligheterna är oändliga, så vi har gjort en liten lista över de platser vi rekommenderar att se runt Bristol.

  Cardiff i Wales

  Endast en kort körsträcka från Bristol hittar ni Cardiff, som är huvudstad i Wales. Detta är en mysig och intressant stad att flanerar runt i med ett stort anrikt slott i mitten av staden. Längs med stadens strandlinje är det fullsmockat med restauranger, barer, klubbar och kaféer.

  Weston-super-Mare

  Denna eleganta badort som växte fram från små fiskebyar är nu en mycket populär badort med en stor sandstrand att njuta av. Här finns det gott om underhållning för alla i familjen, stora som små. En av de många aktiviteterna man göra är möjligheten att kunna rida en åsna längs med stranden.

  Bath

  Bath är en forntida stad och välkänd för dess stora mängd av bad och spa möjligheter. Mycket av stadens utformning längs med dess naturliga varmvatten källor, härstammar från den Romerska tiden. Hela staden är byggd i en underbar georgiansk arkitektonisk stil. En av de mer kända badhusen, Bath Abbey, är helt uppbyggd av lokala stenar som är honungsfärgade som ger dess väldigt unika utseende. Ni hittar även ett museum med original statyer i dess närhet, även ett tempel finns här.

  Geografisk information & historia

  Bristol ligger inom ett kalkstensområde vid floden Avon., vilket har gett området dess charmiga och rullande landskap. Det särpräglade Avon Gorge som ligger väster om staden har agerat som skydd åt stadens hamn och de flesta av stadens byggnader är byggd av sten från detta stenbrott. Staden ligger i södra England vilket ger det ett tempererade klimat med en snitt temperatur på 10 - 12 ° C. Trots att det är i England, som är ökänt för dess regniga väder så njuter Bristol av en hel del sol. Men självfallet så regnar det här också, runt 88 till 120 cm regn per år och relativt jämt utspritt över alla säsongerna kan man räkna med. Under sommaren är det varmare och luften är torr, medans på vintern så sjunker temperaturerna, men ändå är det väldigt sällsynt med snöfall.

  Det är trott att staden grundades någon gång under stenåldern, och man har hittat bevis på romersk närvaro. Med tanke på stadens lokalisering så har staden alltid varit en viktig stad med sjöfart. Mycket av stadens historia och industri är fokuserad kring stadens sjöfart, och det gjorde staden även till en mycket viktig handelsport under medeltiden. Bristol var en viktigt del under den industriella revolutionen och under 16 och 1700-talet växte staden till sig och blev väldigt rik mycket till tack för den transatlantiska slavhandeln. Under 1800-talet utvecklades staden ännu mer och mer industrialisering skedde, med många investeringar inom varvsindustrin. Numera är staden ett viktigt finans och flygplansproduktions centrum.

  Ta sig runt i Bristol

  Trots att en hyrbil är det smidigaste och enklaste sättet att ta sig runt i Bristol och till de olika turistattraktionerna i staden och dess omnejd. Men ibland kan det vara skönt att parkera bilen och åtnjuta av andra alternativ att ta sig runt. I Bristol finns där en del olika alternativ när det kommer till kollektivtrafik, ni kan åka med tåg, buss och färja.

  Tåg

  Temple Meads järnvägsstation är den centrala järnvägsstationen i Bristol är från här hittar ni goda förbindelser till hela Storbritannien. Här är även en linje kallad, Severn Beach linjen, som har blivit framröstad som den mest natursköna järnvägs linjen i världen. Denna linje tar er runt Bristol området och har avgångar varje timme mellan 06:00 till 22:00, med reducerade avgångar på söndagar.

  Buss

  I Bristol har ni möjligheten att kunna åka runt med guidade bussturer som tar er runt stadens alla sevärdheter och nyckelplatser. Under sommaren erbjuds det samma tjänst men med bussar med öppet tak så man får en bättre översikt på allt vad staden har att erbjuda. Sightseeing bussarna har olika ruter som tar er till olika attraktioner som Cliffton hängbron, hamnen, järnvägsstationen, det gamla stadscentrumet och Bristol Zoo. Med en biljett är det möjligt att hoppa av och på så många gånger man önskar längs med bussens rutt. Ett tips om ni önskar att resa med buss för dagen, är att köpa en First Day biljett, vilket ger er obegränsad resa för dagen.

  Taxi

  De officiella taxin i Bristol är färgade blå och det är möjligt att flagg ner en taxi vid gatan, eller så kan man gå till en av de många taxistationerna som är utspridda över hela staden. Generellt så är deras service väldigt hög, de har även blivit tilldelade Gold Standard Award för deras höga service. Det är även möjligt om man letar efter ett billigare alternativ att åka med minitaxi.

  Båt

  Bristol stadskärna är ansluten till stadens gamla hamn, där ni har möjligheten att kunna få ett unikt perspektiv av staden genom att åka båt på Avon floden. För att njuta av denna utmärkta sättet att utforska staden så finns där ett par olika bolag ni kan välja mellan:

  • Bristol färjan driver färjetjänster runt hamnen och tillhandahåller en pendeltrafik mellan stadens centrum och stadens centralstation, med stopp vid många intressanta platser med olika sevärdheter.
  • Under skolsemester och veckosluten erbjuder Bristol Packet turister en guidad båttur och tar er till fina platser som tea trädgårdar längs med Avon och även båtfärder som tar er under den mäktiga Clifton hängbron.
  • Under sommarhalvåret är det även möjligt att ta Number Seven Boat Trip som kör en färjetjänst till olika sevärdheter.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Bristol

  Tillbaka till toppen