Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I STANSTED

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Stansted – Hitta din perfekta hyrbil

  Med en hyrbil skapar du möjligheter för dig själv. Det blir en helt annan frihet än att vara tvingad att åka kollektivt och du styr över din tid helt själv. Auto Europe har i knappt 60 år tillhandahållit hyrbilar till människor världen över. Nu har du möjlighet att bli en av våra nöjda kunder. Se till att planera din resa i tid och ge dig själv friheten att boka en hyrbil i London från Stansted Airport redan idag.

  Trafik och Parkering

  I London får man planera sin körning noga i förväg då det oftast är väldigt mycket trafik och framfarten tar längre tid än vad man tror. Viktigt att tänka på är alla gångtrafikanter, bussar och cyklar man måste ha koll på i trafiken. Nedan följer ytterligare lite information:

  • I Storbritannien är det vänstertrafik.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Ge fri väg åt gångtrafikanter, cyklister, skolbussar, ambulanser, polisbilar och brandbilar.
  • Det är inte tillåtet att använda handhållen mobiltelefon under körning. Böterna är dyra.
  • Använd hands-free till mobilen.

  För mer information, klicka här.

  Parkering

  Att parkera i London kan vara svårt och dyrt. Du parkerar genom att köpa en biljett i parkeringsautomat som du placerar väl synligt på din instrumentbräda. Undvik att parkera utmed en rödmålad trottoarkant eller vid dubbla gula markeringar.

  Geografisk information

  Från Stansted har man cirka fem mil in till centrala London och det är smidigt att köra på motorvägen som binder flygplatsen med världsmetropolen. Englands huvudstad London är Europas största stad med dryga tio miljoner invånare (tätort). London är också ett stort centrum för europeiska likväl som amerikanska banker. Stadens storhet gör att den även har stort inflytande på kultur, handel och politik nationellt och internationellt. London erbjuder i och med sitt internationella inflytande också några utav världens absolut bästa universitet. Hyde Park är stadens största park och kan jämföras lite med Central Park i New York. Genom staden flyter floden Themsen som även mynnar ut i engelska kanalen. London erbjuder mycket sport, bland annat har man flera lag i landets högsta fotbollsserie Premier League. Är man mer intresserad av tennis än fotboll kan man istället försöka få en biljett till världens mest klassiska och anrika tennisturnering, Wimbledon. London erbjuder ett rikt nattliv och en djungel av fantastiska restauranger, caféer och barer. Detta är en mångsidig stad som har något för alla.

  Stansteds flygplats

  Stansteds flygplats London-Stansted Airport är den näst minsta av de fyra som har koppling till London, endast London City Airport är mindre. På 50 minuter når man London genom Stansted Express. Stationen heter Liverpool Street och därfrån kan man sedan ta sig vidare till andra stationer och tunnelbana. Vill man så kan man också ta sig in med hjälp av buss som tar mellan 55 och 70 minuter beroende på trafiksituation. Det bästa alternativet är dock att hämta ut sin hyrbil direkt på flygplatsen. Stansted är en av de billigaste upphämtnings och avhämtningsplatserna vi erbjuder i hela världen.

  London-Stansted Airport (STN)
  Hemsida: www.stanstedairport.com
  Telefonnummer:+44 (0) 844 335 1803

  Kollektivtrafik

  I London kan man ta sig runt med tåg, bussar eller tunnelbana. År 2000 byggdes en första spårvagnslinje och idag har man tre, men det är fortfarande långt ifrån heltäckande så smidigast är fortfarande tunnelbana eller buss.

  Tågstation: London har elva olika start och slutstationer för längre tåganslutningar. Härifrån kan man ta sig precis vart man vill i hela Europa med tåg. Varje station har hand om varsin riktning på tågen vilket gör att det blir lättare att lokalisera rätt tågstation för den destinationen man söker.

  Bra länkar

  Turistinformation Stansted

  Hyrbil Stansted flygplats