Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ GLASGOW FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Glasgow flygplats till de bästa priserna

  Välkommen till biluthyrning på Glasgow flygplats - din perfekta utgångspunkt till den spännande staden Glasgow och det imponerande skotska höglandet. Tack vare Auto Europe kan du boka en hyrbil på Glasgow flygplats till några av de lägsta priserna på marknaden och även välja mellan ett stort utbud av bilar. Dessutom erbjuder vi premie-fordon inklusive sport, lyx och SUV fordon på vår bokningsmotor för lyxbilar.

  Flygplatsinformation

  Glasgow Airport (GLA)
  Officiellt namn: Glasgow Airport, kallas också Glasgow International Airport inofficiellt.
  Adress: Paisley, Renfrewshire PA3 2SW, Storbritannien
  Läge: Flygplatsen ligger 14 km väster om Glasgows stadskärna.
  Flygbolag på flygplatsen: De stora flygbolagen som trafikerar flygplatsen inkluderar BA, Flybe, KLM, Icelandair, United Airlines, Wizzair, Thomson Airways, Thomas Cook Airlines och Ryanair. Det finns även ett antal säsongsflygningar med Air France, American Airlines, Lufthansa, och Virgin Atlantic.

  Terminaler

  Flygplatsbyggnaden består av två terminaler och tre bryggor: West Pier för internationella flygningar, Central Pier för inrikestrafiken, och East Pier för lågkostnadsflyg och flyg till Irland och skotska öarna. Resenärer uppmanas att kontrollera i förväg vilken terminal de ska check in på. Terminalbyggnaden har tre våningar; på bottenvåningen finns incheckningsdiskar och internationella och inrikes ankomster. Den första våningen är främst tillägnad avgångar. Lounger ligger på andra våningen.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Att hyra bil på Glasgow flygplats är enkelt då biluthyrningsleverantörernas diskar ligger på bottenvåningen bredvid East Pier. Namnet på din leverantör anges på din bokningsvoucher. Ha ditt körkort redo liksom kreditkort i förste förarens namn för depositionen. Upphämtning är tillgänglig från parkeringen 2, mitt emot terminalbyggnaden. Innan du lämnar av din hyrbil på Glasgow flygplats, se till att bilen antingen lämnas tillbaka med full eller tom tank, beroende på din bränslepolicy. Det finns en separat returparkering, bredvid parkering 2.

  Uthyrare Öppettider
  Alamo 6.00 till 23.00
  Avis 7.00 till 22.30
  Budget 7.00 till 22.30
  Easirent 7.00 till 22.30
  Enterprise 6.00 till 23.00
  Europcar 6.30 till 23.00
  Firefly 7.00 till 23.00
  Hertz 7.00 till 23.00
  Interrent Mån-fre 8.00 till 18.00
  Lör-sön 8.00 till 13.00
  National 6.00 till 23.00
  Thrifty 7.00 till 23.00

  Flygplatsfaciliteter

  Glasgows flygplats erbjuder en mängd olika rese och bankrelaterade faciliteter samt restauranger och shopping. Det finns trådlöst internet i hela terminalbyggnaderna och är gratis att använda i en timme. Bankomater och valutaväxling finns i på ankomstområdet för internationella och inrikes flyg och bagageupphämtningen. Shopping och restauranger finns tillgängliga på marknivån och första våningen. På den andra våningen finns det moderna Lounger och en restaurang.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Det finns ett antal olika sätt att ta sig till centrum från Glasgow flygplats. Det finns en direkt bussförbindelse till centrum, First 500 Glasgow Shuttle, som avgår var tionde minut från hållplats 1, som ligger framför huvudterminalbyggnaden . Det finns ingen direkt tågförbindelse från staden. Den närmaste järnvägsstationen ligger på Paisley Gilmour Street med McGills 757 buss till terminalen. Taxi finns tillgängligt dygnet runt från flygplatsen.

  Motorvägen M8 passerar flygplatsen, vilket gör det möjligt för förare att nå Glasgow på cirka 15 minuter med lätt trafik med hyrbil från Glasgow flygplats. M8 fortsätter längre österut till Edinburgh, och det tar ungefär en och en halv timme att komma fram till Skottlands huvudstad. För ytterligare inspiration för din nästa semester besök vår roadtrip guide med skotska sevärdheter.

  Parkeringstips

  Gatuparkering är i drift i Glasgow. Var uppmärksam på skyltar och parkeringsrestriktioner. Det finns pay and display samt kontantlösa parkeringsmöjligheter. Biljettautomater accepterar 20p, 50p, £1 och £2 mynt. Om du vill använda kontantlösa parkering, uppmanas bilister att ansöka online. Det finns också flera parkeringsgarage i staden. Parkeringsgaragen tar mynt, sedlar, bankkort och kreditkort, pay and display parkeringsplatser accepterar endast mynt.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Glasgow