Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ABERDEEN FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Aberdeen flygplats - Bäst pris

  Utforska Skottlands östkust med en hyrbil från Aberdeen flygplats. Besök staden som fått smeknamnet Granite City (Granitstaden) tack vare sina många byggnader som byggts i lokal granit. Hamnstaden som även är känd som Europas oljehuvudstad har ett av Skottlands äldsta universitet och ett stort utbud av kulturella och historiska sevärdheter så som Aberdeen Art Gallery.

  Med en hyrbil från Auto Europe får du inte bara friheten att utforska Aberdeen och närliggande attraktioner och sevärdheter utan även absolut bästa service från vår kunniga personal. Vi har marknadens bästa priser så att du kan koncentrera dig på din resa i lugn och ro. Vill du ha mer inspiration för din resa? Spana in vår roadtrip guide till de bästa skotska sevärdheterna.

  Flygplatsinformation

  Aberdeen Airport (ABZ)
  Officiellt namn: Aberdeen Airport.
  Adress: Dyce, Aberdeen AB21 7DU, Storbritannien
  Läge: Belägen cirka 9 km nord-väster om centrala Aberdeen.
  Flygbolag på flygplatsen: Ryanair, KLM, flybe, BMI Regional, Lufthansa, Wizzair, Easyjet, British Airways, SAS, Air France, såväl som ett antal charterbolag.

  Terminaler

  Aberdeen flygplats består av en terminalbyggnad som är lätt och bekväm att navigera. Du hittar incheckningsdiskar till vänster om huvudhallens entré och och internationella och inrikes ankomster med bagageupphämtning i byggnadens östra del.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Att hyra bil på Aberdeen flygplats är lätt med alla uthyrningsdiskarna belägna under ett och samma tak en kort promenad bort från huvudterminalen i en separat byggnad. För att att dig till diskarna ska du följa skyltarna som leder dig till byggnaden via en täck gångväg. Vid upphämtningen behöver du som kund uppvisa pass eller annan ID-handling, körkort, din bokningsvoucher samt kreditkort i huvudförarens namn. Har du frågor om din biluthyrning kan du kontakta våra kunniga reservationsagenter 7 dagar i veckan.

  Uthyrare Öppettider
  Alamo Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör-sön 8.00 till 23.00
  Budget Mån-fre 7.30 till 23.00
  Lör 9.00 till 18.00
  Sön 9.30 till 23.00
  Europcar Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör 8.00 till 23.00
  Sön 9.00 till 23.00
  Enterprise Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör-sön 8.00 till 23.00
  Firefly Mån-fre 7.30 till 22.00
  Lör 9.00 till 18.00
  Sön 9.30 till 18.00
  Hertz Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör 9.00 till 18.00
  Sön 9.00 till 23.00
  Keddy Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör 8.00 till 23.00
  Sön 9.00 till 23.00
  National Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör-sön 8.00 till 23.00

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen kan erbjuda matfaciliteter i form av ett par caféer och restauranger för att stilla passagerares hunger och törst. En elektronikbutik finns tillgänglig såväl som ett apotek, duty free och reseprodukter. För rökare finns specialanpassade rökrum och du hittar valutaväxling och uttagsautomater spridda över terminalen. För den som vill passa på att ta det lite extra lugnt finns även massagestolar att tillgå samt 3 stycken lounger.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Med hyrbil från Aberdeen flygplats kan du enkelt nå Aberdeen centrum på cirka 30 min beroende på trafik. Även den historiska staden Edinburgh kan nås via A90 på ungefär 3 timmar med bil, en avstickare vi verkligen rekommenderar för dig som har lite extra tid att spendera i Skottland.

  För dig som ska resa vidare från Aberdeen centrum till andra destinationer, kan du nå stadskärnan med hjälp av bussar från flygplatsen. Du hittar hållplatser utanför flygplatsens terminalbyggnad. Du kan även nå centrum via buss till Dyce tågstation för att sedan ta dig vidare med tåg till Aberdeen station.

  Parkeringstips

  På Aberdeen flygplats hittar du säker kort- och långtidsparkering för alla dina behov. Korttidsparkeringen ligger belägen på bekvämt gångavstånd till incheckningen och du har tillgång till gratis busstransfer till och från långtidsparkeringen.

  Inne i Aberdeen hittar du en mängd parkeringsalternativ i form av gatuparkering, allmänna parkeringar och parkeringsgarage. Både avgiftsbelagd lång-och korttidsparkering finns att tillgå och du kan betala i automat och genom din mobiltelefon. Du hittar mer information om parkering på Aberdeen Citys hemsida.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Aberdeen


  Mer information om Aberdeen flygplats

  Aberdeen flygplats
  Dyce, Aberdeen, Storbritannien, AB21 7DU
  IATA Code: ABZ
  ICAO Code: EGPD
  Wikipedia sida
  Latitud: 57.20194
  Longitud: -2.19778

  Allmän information: Aberdeen International Airport, är en internationell flygplats, belägen i Dyce, en förort till Aberdeen, Skottland, cirka 9 km från centrala Aberdeen.