Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MANCHESTER FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Manchester flygplats – Boka till lågt pris

  Boka din hyrbil på Manchester flygplats med Auto Europe för att ta del av våra låga priser och vårt stora utbud. Med oss hittar du mängder av fordon i olika storlekar, modeller och prisklasser på över 24.000 upphämtningsplatser i världens alla hörn. Våra vänliga och hjälpsamma medarbetare gör gärna grovjobbet åt dig så att du kan fokusera fullt på din kommande resa.

  Manchester är en av Storbritanniens populäraste städer och staden har massvis av sevärdheter och aktiviteter att ägna sig åt under semestern. Manchester Museum har utställningar med allt från dinosaurie fossiler, fynd och mumies från antika Egypten samt mängder av konst och konstverk. Du kan besöka Printwork’s som är ett omtyckt ställe att gå för lite mat eller drinkar, oavsett om det är under dagtid eller kvällstid. Besöker du Manchester mellan 9 november – 22 december kan du besöka en av Europas populäraste julmarknader som arrangeras i staden. Med över 300 hyttor som säljer allt möjligt och festliga dekorationer är julstämningen på topp, så missa inte denna julmarknad om du besöker Manchester under denna magiska tid. Staden är också hem till de två stora fotbollslagen Manchester United och Manchester City så är det bra fotbollsmatcher du vill se har du kommit rätt.

  Om du vill läsa utvärderingar av hyrbil i Manchester från de som redan slutfört en hyra i staden kan du göra det här.

  Flygplatsinformation

  Flygplatsen är en internationell flygplats som ligger sydväst om centrala Manchester. Det är det tredje mest trafikerade i Storbritannien, detta efter Heathrow och Gatwick i huvudstaden London. Tidigare var flygplatsen känd som Ringway Airport eftersom den under andra världskriget var bas för The Royal Air Force som även kallades RAF Ringway. Sedan 1975 har det officiella namnet dock varit Manchester International Airport och de flesta kallar den numera endast för Manchester airport eller Manchester flygplats på svenska.

  Manchester flygplats - (MAN)
  Officiellt namn: Manchester international Airport
  Adress: Manchester M90 1QX, Storbritannien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 14 kilometer sydväst om centrala Manchester.
  Flygbolag på flygplatsen: British Airways, Ryanair, Tui Airways, United Airlines med fler.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Manchester flygplats?

  När man ska hyra bil på Manchester flygplats måste man ha ett kreditkort i huvudförarens namn, ett körkort och sin bokningsbekräftelse med sig till upphämtningen. Hyrbilscentret, som på engelska kallas The Car Rental Village, ligger en kort bit utanför flygplatsen och en gratis skyttelbuss som avgår var 10 minut kör dig dit snabbt och enkelt. Denna buss avgår från alla terminaler och kör dig på bara några minuter till hyrbilscentret. Om du har problem med att hitta hänvisar vi vänligen till att fråga personalen på plats för vägbeskrivning. Har du hittat din leverantörs kontor men har frågor angående vilket skydd du har, din bokning och vad som ingår eller någon annan hyrbilsrelaterad fråga är du också varmt välkommen att kontakta oss på +46 10 888 66 52.

  Nedan ser du några leverantörer du kan boka bil med på Manchester flygplats men för en fullständig lista vänligen använd vår sökmotor.

  Avis hyrbil på Manchester flygplats Avis på Manchester flygplats
  Ringway Road,
  Manchester, Storbritannien M22 5WH

  +44 344 544 6002
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 23.00
  Europcar hyrbil på Manchester flygplats Europcar på Manchester flygplats
  Ringway Road,
  Manchester, Storbritannien M22 5WH

  +44 371 384 3414
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 20.00
  Enterprise hyrbil på Manchester flygplats Enterprise på Manchester flygplats
  Ringway Road
  Manchester, Storbritannien M22 5WH

  +44 161 4983300
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 05.00 - 24.00
  Budget hyrbil på Manchester flygplats Budget på Manchester flygplats
  Ringway Road
  Manchester, Storbritannien M22 5WH

  +44 844 544 6002
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 23.00
  Hertz hyrbil på Manchester flygplats Hertz på Manchester flygplats
  Ringway Road
  Manchester, Storbritannien M22 5WH

  +44 843 309 3047
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 24.00

  Terminaler

  För närvarande har Manchester flygplats tre passagerarterminaler plus en fjärde terminal som ska hantera VIP flygningar på gång. Terminal 1 är den största av de alla och hanterar tillsammans med terminal 2 flygningar till Europa och hela världen. På terminal 3 avgår alla inrikesflyg och härifrån kan du bland annat flyga till Isle of Man, Glasgow, Iverness och London. Terminalerna är anslutna till varandra och att gå mellan terminal 1 och 3 gör du på cirka fem minuter.

  Flygplatsfaciliteter

  I alla passagerarterminaler finns det ställen som serverar mat och dryck så som kaffe, te, läsk och alkoholhaltiga drycker. Det finns även gratis Wi-Fi, laddningsstationer och tystazoner där ljudnivån ska hållas nere. Det finns gott om lounger på flygplatsen, vissa som har 18-års gräns medan vissa är öppna för alla åldrar så länge man har en vuxen med sig. Runt om på flygplatsen finner du även meditationsrum, toaletter, växlingskontor, bankomater och ett flertal butiker och affärer. Till exempel kan du shoppa i butiker som The Body Shop, JD Sports, Jo Malone, Timerland, BOSS eller flygplatsen duty-free butiker.

  Genom flygplatsen Click & Collects tjänst kan du redan innan du anländer på flygplatsen börja shoppa på duty-free butikerna. Med ett stort utbud på skönhetsprodukter, mode, elektronik och annat kul kan du enkelt på flygplatsens hemsida beställa varorna i förväg och sedan hämta dem snabbt och enkelt när du anländer på flygplatsen – tänk på all tid du kan spara! Vänligen besök flygplatsen egna hemsida för mer information om hur deras Click & Collect tjänst fungerar.

  Hur kan man ta sig till och från Manchester flygplats?

  Ska du hyra bil på Manchester flygplats kan du smidigt ta dig till stadens stadskärna på cirka 25 min. Flygplatsen ligger ansluten till motorväg M56 som sedan vidare är ansluten till M6, M60 och M62, vilket gör det enkelt att ta sig till närliggande städer som Leeds, Liverpool och Sheffield. Vill man ta sig längre än så går det också bra och med en bil är du fri att åka dit du själv vill. Tänk dock på att du i England kör på vänster sida av vägen och att det kan vara nödvändigt att läsa på lite om körvanorna i Storbritannien innan du ger dig ut i trafiken.

  Det finns en tågstation en kort bit utanför flygplatsens huvudentré som det tar cirka 5-15 min att gå till. Härifrån avgår det sju dagar i veckan var tionde min tåg till stadens största tågstation Manchester Piccadilly, därifrån kan du sedan enkelt ta dig vidare ut i staden eller hoppa på ett anslutningståg till en annan stad i Storbritannien. Spårvagnar och bussar trafikerar också sträckan mellan flygplatsen och centrala Manchester så även om du inte hyr en bil har du gott om transportmöjligheter att ta dig runt med.

  Parkeringstips

  Letar du efter en parkering åt din hyrbil på Manchester flygplats finns det långtid- såväl som korttidsparkeringar tillgängliga. Det mest populära alternativet är den så kallade Meet & greet parkeringen som ligger cirka 1-2 minuter från terminalerna och som därför är perfekt om man reser med barn eller har mycket bagage som är tungt att släpa på. Det finns även en parkering som ligger närma Terminal 1 och 3 samt ett flervåningshus som ligger lite längre bort från terminalerna. Det billigaste alternativet är dock att ställa sig på JetParks, speciellt om man behöver parkering i flera dagar, och då kommer en skyttelbuss köra dig till terminalbyggnaden på cirka 5-10 minuter.

  I centrala Manchester är parkeringsplatserna på gatan uppdelade i olika zoner som alla har olika priser och restriktioner. Det finns totalt fyra zoner där priset höjs ju närmare stadskärnan man befinner sig. Vänligen läs alltid skyltarna på plats för att se vilka restriktioner som gäller just där du är och följ alltid hänvisningarna för att undvika böter. Förutom gatuparkeringar finns det även parkeringsgarage och parkeringshus tillgängliga runt om Manchesters stadskärna och närområde.

  Nyttiga länkar

  Manchester flygplats