Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MANCHESTER FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt Mån-Lör
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över
  • Bra priser och bäst service sedan 1954

  Hyrbil på Manchester flygplats – Boka och spara

  Hämta upp din hyrbil på Manchester flygplats och utforska allt som finns att se i den fascinerande staden, eller ge dig ut på vägarna och utforska norra England. Inte bara är Manchester hem till inflytelserika musik och sportklubbar men staden var också födelseplatsen till den industriella revolutionen. Manchester flygplats var Storbritanniens tredje mest trafikerade flygplatsen i 2013, vilket inte är en överraskning eftersom du kan ta flyga till cirka 200 destinationer från flygplatsen. Hitta en hyrbil från vårt stora utbud och boka med Auto Europe idag!

  Flygplatsinformation

  Manchester Airport (MAN)
  Officiellt namn: Manchester Airport men vid öppningen av flygplatsen 1938 var den känd som Ringway Airport.
  Adress: Manchester M90 1QX, Storbritannien
  Läge: Flygplatsen ligger belägen ca. 14 km sydväster om centrala Manchester.
  Flygbolag på flygplatsen: Flybe har etablerat sitt centrum på Manchester flygplats, medan andra lågprisbolag såsom Monarch, Ryanair och Easyjet också trafikerar många flygningar till destinationer över hela Europa. Anslutningar till Nordamerika erbjuds av American Airlines, United Airlines och Delta, till exempel. Flygplatsen har också goda förbindelser till Asien med flyg från Emirates, Singapore Airlines och Qatar Airlines. Thomas Cook Airlines och Thomson Airways flyger charter till en lång lista över populära semesterorter.

  Terminaler

  Det finns tre terminaler på Manchester Airport, 1, 2, och 3. Terminal 1 och 2 är anslutna via Skylinks, en bro mellan byggnaderna. Att ta sig till den ena terminalen från den andra tar ca 10-15 minuter till fots. Terminal 3 kan nås från terminal 1 genom en övertäckt gångväg som ansluter den till terminal 1 och Skylink. Terminal 1 är den största av de tre terminalerna, och fungerar som bas för Easyjet, Jet2, och Thomas Cook Airlines. Monarch, Thomson Airways och Virgin Atlantic, å andra sidan, finns på Terminal 2. Terminal 3 hanterar mestadels inrikesflyg, men fungerar även som en bas för Flybe och Ryanair.

  Alla tre terminaler har avgångar och ankomstområden åtskilda så att check-in och ankomster hanteras på bottenvåningen, och avgångar på det övre planet. Informationsdiskar finns på terminaler, nära både ankomst (efter att du har lämnat bagageutlämningen) och avgångsområdet. På Terminal 1, finns incheckningsmöjligheter, såsom de för Jet2, på de lägre planet även om det huvudsakliga check-in-området ligger på den övre våningen.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Att hyra bil på Manchester flygplats är enkelt eftersom uthyrningsföretagens diskar på flygplatsen alla ligger samlade i det så kallade Car Rental Village, på Ringway Road. Centret kan lätt nås med hjälp av Manchester Airport Bussar (gratis) som tillhandahålls av flygplatsen. Bussarna avgår utanför ankomstområdet på varje terminal (från Bus Stop B vid terminal 1 och 2), och kör ungefär var 10 minut.

  Uthyrare Öppettider
  Avis 6.00 till 23.00
  Budget 6.00 till 23.00
  Easirent 6.00 till 21.30
  Enterprise 5.00 till 23.59
  Europcar Dygnet runt
  Firefly 6.30 till 23.59
  Hertz 6.30 till 23.59
  Interrent 6.00 till 22.00
  National Dygnet runt
  Thrifty Mån-fre 7.00 till 20.00
  Lör-sön 8.00 till 13.00

  Flygplatsfaciliteter

  Alla tre terminaler erbjuder valutaväxling och internetkiosker i ankomstområdet och uttagsautomater i både ankomsts-och avgångshallen. Terminal 1 faciliteter kan mestadels hittats på flygsidan, när du har passerat säkerhetskontrollen. Faciliteterna inkluderar ett stort utbud av shoppingmöjligheter, inklusive high-end märken, och många matställen från caféer till snabbmat och fina middagar. På ankomstområdet på Terminal 1 finns några användbara tjänster såsom en kemtvätt och ett postkontor, samt en handfull kaféer och matställen.

  Terminal 2 har faciliteter fördelade på samma sätt som Terminal 1: ankomstområdet erbjuder bara ett café, medan flygsidans shoppingmöjligheter inkluderar kosmetika, sportkläder och reselektyr, för att bara nämna några. Ett brett utbud av kaféer och restauranger väntar dig också på flygsidan. Avgångsområdet på Terminal 3 ger dig också möjligheten att köpa vad du behöver på dina resor, från rese-relaterade prylar till bagage och duty-free varor. Barer och restauranger finns också att tillgå. Ankomstområdet på Terminal 3 har en stormarknad och två kaféer.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  När du kör din hyrbil från flygplatsen mot staden kommer vägen att ansluta till motorvägen M56 varifrån centrum bara är en 20-minuters bilfärd bort. Hela norra England ligger framför dina fötter när du hämtar hyrbil på Manchester flygplats. Liverpool, till exempel, är ganska nära: en bilfärd via M56 och sedan M62 tar dig till Beatles-staden (som är 58 km bort) på 50 minuter. Sheffield kan nås på en och en halv timmes körning längs M57 i 72 km. Fler resmål, liksom körinformation om Storbritannien kan hittas här.

  Kollektivtrafikmedel är också tillgänglig från Manchester flygplats. Den huvudsakliga knutpunkten kallas The Station, belägen mellan terminal 1 och 2. Du kan nå den via Skylinks från terminalerna. Bussar och tåg avgår från stationen. Tåg, som drivs av TransPennine Express och Northern Rail har trafik från flygplatsen till Manchester Piccadilly Station, liksom andra viktiga destinationer i norra England. Bussar har anslutningar till olika delar av Greater Manchester-området. Skyline buss (nummer 43), till exempel, har en anslutning som körs under hela dagen och natten till centrala Manchester. Andra busstjänster erbjuds av National Express till resmål nära och fjärran.

  Parkeringstips

  Det finns fyra olika parkeringszoner i Manchester. Zon 1 till 3 erbjuder möjlighet att betala för gatuparkering i upp till 10 timmar. Detta måste göras vid pay and display automater som är i tjänst från 08:00 till 20:00. Om du parkerar inom zon 4, kan betalning för helg göras på lördag eller söndag. Parkeringsgarage finns också i Manchester; Det finns till exempel en mängd NCP parkeringar i området.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Manchester


  Mer information om Manchester flygplats

  Manchester flygplats
  Manchester, Strobritannien, M90 1QX
  IATA Code: MAN
  ICAO Code: EGCC
  Wikipedia sida
  Latitud: 53.2114
  Longitud: 02.1630

  Allmän information: Flygplatsen som är den tredje största i landet, ligger belägen cirka 14 km utanför centrala Manchester och kan lätt nås med hyrbil och kollektiva medel.