Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ NEWCASTLE FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Newcastle flygplats - Hitta din perfekta hyrbil

  Auto Europe har erbjudit kvalitets uthyrning i över 60 år med marknadens bästa priser. Med över 8000 upphämtnings platser världen över med lokala samt internationella leverantörer, kan vi se till att ni får den bästa och smidigaste hyrbilsupplevelsen. Genom oss kan ni hyra bil i Newcastle flygplats som ni kan använda för att se mer av vad England har att erbjuda.
  Newcastle Airport är en utmärkt start till norra England, från här når ni enkelt till platser som Leeds eller Manchester. Om det är den "äkta engelska känslan " ni är ute efter så är ett självklart stopp Newcastle. I staden och dess omnejd finns de coolaste pubarna, den ståtligaste katedralen, den bästa fish and chips restaurangen, de vänligaste invånare, den krångligaste dialekten och den stiligaste kuststräckan.Det är svårt att vara cool och klassisk på samma gång, men Newcastle lyckas med detta. Från historiska sevärdheter, konstmuseer  och välrenommerade pubar till kontrasten,med hårda techno klubbar, arbetarklasskvarter och ösigt nattliv. Oavsett orsaken till eran resa så rekommenderar vi en utflykt mot kusten och vandra längs det blåsiga havet och njuta av klassiska fish and chips på legendariska Colmans. Missa inte det.

  Flygplats Information

  Newcastle Airport (NCL)
  Officiellt namn: Newcastle International Airport
  Adress: Woolsington, Newcastle upon Tyne NE13 8BZ, Storbritannien.
  Telefonnummer: +44 871 882 1121
  Flygbolag som hit: Från Sverige finns där många bolag som flyger till Newcastle. Bolag som British Airways, American Airlines, Emirates, Ryanair, KLM , SAS och många fler.

  Terminaler

  Newcastle Airport består av en terminalbyggnad som är värd för ankomster och incheckningsanläggningar på bottenvåningen och avgångsportar på första våningen. När du kommer in i byggnaden är de internationella ankomsterna till vänster och de inhemska ankomsterna till höger. En informationsdisk serverar resenärer på bottenvåningen, bredvid incheckningsdisken.

  Upphämtning och avlämning av hyrbilen

  När ni skall hämta upp er hyrbil på Newcastle flygplats, var noga att läs eran voucher innan. Så ni vet vilken leverantör ni har och vart ni skall hämta upp eran hyrbil. Var noga att ni har med er alla de nödvändiga dokumenten som pass, körkort, kreditkort och eran voucher. Observera er upphämtnings tid, det är viktigt att vara i tid. Fast man är trött efter sin flygresa och vill komma iväg så snabbt som möjligt. Vill vi starkt rekommendera att ni tar er tiden att kontrollerar hyrbilen för eventuella skador och om ni hittar några att de är dokumenterade innan ni kör iväg.

  Uthyrare Öppettider
  Europcar Måndag-Fredag 07:30-23:00
  Lördag-Söndag 09:00-22:00
  Easirent Måndag-Söndag 06:00-22:00
  Hertz Måndag-Fredag 07:30-22:30
  Lördag-Söndag 08:00-22:30
  Alamo Måndag-Fredag 06:00-23:00
  Lördag-Söndag 08:00-23:00
  Budget Måndag-Fredag 07:30-22:30
  Lördag 08:30-18:30
  Söndag 08:30-22:30
  Firefly Måndag-Fredag 07:00-22:00
  Lördag-Söndag 07:00-22:30
  Avis Måndag-Fredag 07:30-22:30
  Lördag 08:30-18:30
  Söndag 08:30-22:30
  Enterprise Måndag-Fredag 06:00-23:00
  Lördag-Söndag 07:00-23:00
  National Måndag-Fredag 06:00-23:00
  Lördag-Söndag 07:00-23:00
   

  Flygplats faciliteter

  I det allmänna tillträdesområdet på flygplatsen på bottenvåningen hittar du en kiosk, två kaféer och offentliga datorer med internetuppkoppling. Här finns mycket att göra medans man väntar på flyget. Vad sägs ta sig tiden och unna sig en härlig djup massage eller skönhets behandling. Är ni ute efter att shoppa så är där ett stort urval av butiker. Att tänka på är att butikerna har öppet mellan 04:00 till 20:00. Utom de tullfria som öppnar med första flyget och stänger med det sista. Om ni blir hungriga så finner ni allt från snabbmats restauranger , till små bagerier och stora restauranger.
  Reser man med små barn så finns där 4 stationer bredvid toaletterna som är till för om man behöver göra ett ombyte på sitt barn. behöver man sysselsätta sitt barn så finns där olika lek områden. Namco Games är ett område med en känsla av arkad atmosfär, med olika spel maskiner till lufthockey bord och annat smått och gott.
  Runt hela flygplatsen kan ni njuta av gratis WiFi. Allt ni behöver göra är att koppla upp er till deras nätverk och skapa ett konto. Sedan kan ni njuta av det under hela er vistelse.

  Hur man kommer till flygplatsen

  Körsträckan från Newcastle till flygplatsen är väldigt kort med eran hyrbil från Newcastle flygplats, via A969 från centrala delen av staden tar det er runt 15 minuter att komma fram. Andra städer i norra England är inte heller långt. Leeds, till exempel, kan nås på två timmar via A1. Eller på norr om A1 kan du köra till Edinburgh i Skottland på ungefär två och en halv timme.
  Resor från flygplatsen med kollektivtrafik är också möjligt. Tyne and Wear Metro-systemet har en station vid flygplatsen. Gå till vänster när du har lämnat bagageåtervinning för att hitta ingången till stationen. Tunnelbanan serverar Gateshead, Newcastle, Sunderland och North and South Tyneside. Tåg avgår var 12: e minut under större delen av dagen, och du kan nå centrala Newcastle på mindre än en halvtimme. Det finns också fem busslinjer som går mellan flygplatsen och de omgivande städerna. Tänk på när ni kör i England:
  • Körning sker på vänster sida av vägen.
  • Säkerhetsbälten är ett måste
  • Starkt förbjudet att använda mobiltelefon medans man kör. Med undantag för hands-free.

  Parkerings tips

  Vid flygplatsen är där många alternativ när det kommer till parkering. De har allt från kort tids parkering till för de som behöver parkera en längre stund.All parkering är under bevakning. Med 24 timmars bevaknings kameror och CCTV.

  • Korttids parkering: Är placerad precis utanför ingången till flygplatsen. Här är det möjligt att parkera för ett par timmar till några dagar, med ett pris mellan 21 till 39 GBP.
  • Temporär parkering: Är till för om ni vill släppa av någon eller hämta upp någon. Den är ungefär 5 min promenad från ingången till flygplatsen. Första 15 minuter är gratis, sedan betalar man för varje kvart.
  • Långtidsparkering: Upp till 2 dagar kostar 42 GBP medans 14 dagar kostar 156 GBP. Från här erbjuds det en skyttel buss som tar er till ingången på flygplatsen, den gå 24 timmar om dygnet.

  Nyttiga länkar

  Newcastle flygplats