Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ LONDON GATWICK FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på London Gatwick flygplats med Auto Europe

  Londons näst största flygplats ligger i West Sussex och med hjälp av en hyrbil från London Gatwick flygplats kan in med hjälp av de fina vägnätverket enkelt ta er in till centrala London. Auto Europe är den ledande hyrbilsförmedlaren där ni har den unika möjligheten att kunna välja mellan ett gigantiskt utbud av olika etablerade välkända leverantörer till topp priser. Med oss har ni en lägsta pris garanti och valmöjligheten att själv kunna välja just det som passar er bäst. Utöver det stora utbudet och de bästa priserna på marknaden har ni en mängd andra fördelar med Auto Europe som möjligheten att kunna avboka kostnadsfritt upp till 48 timmar innan upphämtningen och tillgången till prisbelönade och välutbildade hyrbils experter som är redo alla dagar i veckan att svara på era frågor och hjälpa till där det behövs.

  Från Gatwick kan ni snabbt befinna er till den kända huvudstaden för England som är hem till många sevärdheter som håller hög världsklass. En av de mest spektakulära sevärdheterna är det ikoniska London Eye som är en av huvudattraktionerna för London. London Eye är ett gigantiskt hjul som snurrar runt långsamt och erbjuder dess passagerare en makalös utsikt över staden samt möjligheten av fina glimtar av Buckingham Palace som är drottningens officiella bostad. Med hjälp av er hyrbil tar ni er enkelt runt på Londons gator och även ut till andra platser som Storbritannien har att erbjuda som den mycket populära destinationen Edinburgh. Tänk på att trafiken är annorlunda än den som många är vana vid i Sverige och var bra förbereda innan ni beger er ut i vänster trafiken som kan vara svårt för många som är vana vid den vanliga höger trafiken som de flesta länderna använder sig av. Läs vår körinformations sida för värdefulla tips inför er körning i England. Ni kan också ta del av tidigare kunders erfaranheter på vår sida med utvärderingar av hyrbil i London.

  Flygplatsinformation

  Gatwick är en av de många flygplatserna som serverar London och med 41 miljoner resenärer årligen gör det Gatwick till den näst mest trafikerade flygplatsen i Storbritannien. Många resenärer väljer att flyga till Gatwick istället för Heathrow mycket på grund av det större antalet lågprisbolag som använder sig av Gatwick istället vilket oftast leder till ett lägre biljett pris. London Gatwick flygplats räknas som en flygplats med endast en flygbana och med antalet passagerare som den enda flygbanan hanterar gör det Gatwick till den näst mest trafikerade flygplatsen i världen för flygplatser drivna av endast en landningsbana.

  London Gatwick flygplats (LGW)
  Officiellt namn: Gatwick airport
  Adress: West Sussex RH6 ONP, Storbritannien
  Läge: 5 km norr om Crawley och cirka 48 km söder om centrala London.
  Flygbolag på flygplatsen: Erbjuder över 25 stora flygbolag för inrikes och internationella flygningar.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på London Gatwick flygplats?

  Innan ni väljer att hyra bil på London Gatwick flygplats är det viktigt att ni läser igenom de villkor som den leverantör ni väljer ställer. I de här villkoren står det alla krav som ni behöver uppfylla för att kunna hyra med den specifika leverantören som ålder, kreditkort, körkort och så vidare. När ni väl har gjort er bokning, behöver ni bege er till den leverantör ni har valt och uppvisa alla de nödvändiga dokumenten och den voucher ni får från Auto Europe. Gatwick består av två terminaler där de flesta leverantörerna finns på den södra terminalen. Några av de mer etablerade finns på båda terminalerna. Kolla i er voucher vart ni behöver gå för att komma till er leverantör. Om ni skulle landa i den norra terminalen och ni har en leverantör som endast finns på södra terminalen kan ni använda flygplatsens transfer som går mellan de två olika terminalerna.

  Alamo hyrbil på London Gatwick flygplats Alamo hyrbil på London Gatwick flygplats
  Lower Forecourt, South Teminal,
  London, England RH6 0NY

  +44 1293 609 090
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 06:00-00:00
  Europcar hyrbil på London Gatwick flygplats Europcar hyrbil på London Gatwick flygplats
  Lower Forecourt, South Terminal,
  London, England RH6 0NP

  +44 371 384 3408
  Öppettider:
  Måndag-Onsdag: 06:00-01:00
  Torsdag-Fredag: 06:00-02:00
  Lördag-Söndag: 06:00-01:00
  Enterprise hyrbil på London Gatwick flygplats Enterprise hyrbil på London Gatwick flygplats
  Lower Forecourt, South Teminal,
  London, England RH6 0NY

  +44 1293 609 090
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 06:00-00:00
  Hertz hyrbil på London Gatwick flygplats Hertz hyrbil på London Gatwick flygplats
  Perimeter Rd E, North och South Terminal,
  London, England RH6 0QX

  + 44 843 309 3030
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 06:00-00:00
  Lördag-Söndag: 06:00-22:00

  Terminaler

  London Gatwick flygplats består utav två terminaler, bekvämt namngivet nord och syd. Oavsett vart ni anländer på flygplatsen kan ni enkelt ta er mellan de två olika terminalerna genom att använda er utav den pendeln som dygnet runt går mellan nord och syd till ingen kostnad för er. Något som dock behövs påpekas med Gatwick flygplats är till skillnad från många andra stora flygplatser är att de använder sig inte utav utrop. Utan resenärerna själva måste hålla kolla på de stora skärmarna som finns uppsatta lite överallt runt om hela flygplatsen.

  Den södra terminalen är den som räknas som huvudterminalen och hanterar den större mängden av flygtrafiken. Norra terminalen är en utbyggnad av flygplatsen för att kunna förbättra och utöka flygplatsens kapacitet. Gatwick var den första flygplatsen i Storbritannien att börja använda sig av automatiska gångvägar för att förenkla det för dess resenärer.

  Flygplatsfaciliteter

  London Gatwick flygplats är mycket mer än flyg och vänt hallar. Flygplatsen är omfattande och innehåller allt som dagens resenärer kan komma att vänta sig utav stora moderna flygplatser. Det finns informations diskar där ni kan boka boende och få nödvändig information. De kan även hjälpa till att leda er rätt om ni inte hittar den leverantör ni har valt att hyra bil från London Gatwick flygplats med. Med den stora samlingen av olika butiker kan ni enkelt spendera er tid på flygplatsen. Skulle ni känna för att koppla av med en bit mat, finns där många populära familjevänliga restauranger där ni kan njuta av lokala rätter som fish and chips, utsökta pajer och mycket mer. För de som reser med barn finns där speciella zoner riktade för barn för att underlätta deras tid på flygplatsen.

  Hur man kan ta sig till och från London Gatwick flygplats?

  Det självklara valet att ta sig fram och tillbaka från flygplatsen är att använda sig utav en hyrbil från London Gatwick flygplats för att slippa behöva vänta på kollektivtrafiken och kunna resa runt på eget behov. Mellan London och Gatwick finns där många alternativ av vägar att välja mellan. Den mest använda är motorvägen M25, avfart 7, som har tydliga skyltar som på runt en timme från centrala London tar er till Gatwick. Men skulle den motorvägen vara full av trafik kan ni använda er av alternativ som M23 och A23 som även de kommer ta er fram till London Gatwick flygplats.

  Buss
  Det finns mer än 400 bussar som dagligen avgår från de båda terminalerna på flygplatsen. Busshållplatsen vid södra terminalen räknas som start punkten och för de flesta linjerna är det första stoppet vid hållplatsen vid norra terminalen. De finns bussar som tar er in till London och gör flera stopp i staden, medans där finns de som förbinder Gatwick till de andra flygplatserna som serverar London som Heathrow och Stansted. Från södra terminalen kan ni även hitta långdistans bussar som tar vidare ut i England till platser som Newcastle och liknande platser. Med buss räkna med en relativt lång restid för att ta er in till London. Beroende på hur många stopp den busslinje ni väljer har är genomsnitts tiden runt två timmar för att ta sig till centrala London med en buss från Gatwick.

  Tåg
  Vid södra terminalen ligger flygplatsens järnvägsstations som erbjuder ett par olika alternativ för att ta sig ut från flygplatsen. Det snabbaste sättet att ta sig in till London är via Gatwick Express som tar er in till Victoria Stations på runt en halvtimme och har en avgång varje kvart. Där finns andra linjer som tar er till andra platser i närheten av London.

  Parkeringstips

  Det finns ett bra val när det gäller att parkera ert fordon på London Gatwick flygplats, varav några är billiga och prisvärda och specifikt utformade för att möta alla resenärens behov. Alla parkeringshus kommer som standard med CCTV och säkerhetspersonal och är väl upplysta. Med hjälp av de tydliga skyltarna är det enkelt att hitta till en parkeringsplats.

  Vid varje terminal finns där en korttidsparkerings som är länkade via täckta gångvägar och är de bästa alternativen för de som anländer till flygplatsen för att antingen lämna eller hämta upp passagerare. För de som letar efter parkering där man kan parkera en längre stund, finns där en bit utanför terminalerna olika långtids parkerings möjligheter beroende av era behov. Från dessa parkeringsplatser går det regelbundet transferbussar som avgår var tionde minut och tar er till er terminal byggnad på runt fem minuter.

  När det kommer till att hitta en ledig plats att parkera er hyrbil i London, kan det vara en utmaning, speciellt om ni är inne i centrala delen av London. Var noga med att kontrollera de skyltar som finns vid parkeringarna. Generellt så gäller särskilda restriktioner från morgon till kväll på vardagar och lördagar. Var noga med att parkera enligt de anvisningarna som gäller för att slippa dryga böter.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation London Gatwick