Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Min första hyrbil - hyr bil som ung förare

  Ska du hyra bil och är under 26? Med all stress av teori och körkortspluggande äntligen bakom dig, är du nu innehavare av ett körkort och kan inte bärga dig på att ta med vännerna på en oförglömlig roadtrip resa.Som en ung förare med minst ett års erfarenhet på vägarna är du redo att hyra din första hyrbil i Sverige eller utomlands. Auto Europe erbjuder unga förare möjlighet att hyra en bil med olika leverantörer över hela världen. Bilarna som finns tillgängliga för unga förare hör vanligtvis till våra mini och ekonomi bilkategorier. Ibland kan även våra lokala leverantörer uppgradera fordonet till kompaktklassen. För att läsa mer om våra bilkategorier klicka här. Men som ung förare måste du först kunna uppfylla vissa krav och lära dig lite grundläggande fakta om själva hyran.

  Minimiålder

  Biluthyrningsföretag betraktar personer i åldern 19 (ibland 18 års ålder) till 24-26 som unga förare.

  ID och körkort

  Vid tidpunkten för upphämtning måste du kunna uppvisa ett ID-kort eller pass, beroende på i vilket land du hyr fordonet. I de flesta fall måste du även ha haft ett giltigt körkort i minst ett år, ibland även 2. Du måste kunna uppvisa ditt körkort i original. Kopior accepteras inte. Tillfällig körkort accepteras heller inte. Eftersom din boknings-voucher även anger huvudföraren vid namn, kan inte heller en kompis till dig uppvisa körkort i ditt ställe, utan det är alltid den huvudförare som anges på vouchern som måste kunna uppvisa alla dokument, annars kan leverantören neka dig att hämta ut din hyrbil.

  Kreditkort

  Det är obligatoriskt att ha ett giltigt kreditkort i huvudförarens namn för att kunna plocka upp bilen. Detta är obligatoriskt för att du ska kunna lägga en så kallad deposition på hyrbilen. Oavsett vilket betalningssätt du använt för att göra bokningen online med oss på Auto Europe, kräver den lokala leverantören på plats att du som kund ska lämna en deposition för fordonet vid tidpunkten för upphämtningen. Detta sker i form av att ett belopp (minimum: självrisk+ en tank bränsle + moms) reserveras på ett internationellt kreditkort i huvudförarens namn (kontantinsättningar, Maestro, Switch, Visa Electron, förbetalda kreditkort och eventuella betalkort/debitkort accepteras inte). Det kan inte vara dina föräldrars kreditkort utan måste ha huvudförarens för och efternamn på sig. Det reserverade beloppet kommer att återlämnas i sin helhet i slutet av hyran, under förutsättningen att fordonet återlämnas i samma skick som det hyrs ut i.Ibland kan leverantören erbjuda extra försäkring på plats för att istället kunna reservera en lägre summa på ett bankkort. Detta måste dock kontrolleras innan du bokar bilen. Ring vårt team på vårt nummer +46 10 888 66 52 för att ta reda på vad som gäller vid din hyra eller be en av våra reservationsagenter att hjälpa dig att hitta det perfekta alternativet för din resa.

  Avgift för unga förare

  Alla unga förare är skyldiga att betala en avgift som varierar beroende på din leverantör. Avgiften betalas lokalt och är minst 5 euro och högst ca 30 euro per dag, beroende på din destination och leverantören. Avgiften begränsas oftast till en högsta avgift för varaktigheten av hyresavtalet, om den överskrider en viss minimilängd.

  Extra förare

  Föraravgift, ovanpå avgiften för unga förare som tillkommer om personen är 26 år eller till och med under 21. Upp till fyra extra förare kan registreras och på många platser ingår även den första extra föraren helt gratis. När du bokar bil med Auto Europe i USA exempelvis är upp till 3 extra förare och en tank bensin inkluderat i ditt hyr-pris tack vare vår “Gold Rate”. Mer info om gratis extra förare hittar du även här.

  Kopia på din voucher

  För att du ska kunna hämta ut din hyrbil måste även en kopia av din voucher uppvisas. Att uppvisa voucher på en laptop eller en mobiltelefon accepteras normalsätt inte så för att vara på den säkra sidan är det bra att ha med en utskriven papperskopia.Fortfarande osäker vad som gäller? Läs vårt blogginlägg med 5 tips för dig som ska hyra bil för första gången eller hitta våra vanligaste frågor och svar på vår FAQ-sida.

  Bloggsökning


  Kategorier