Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Fem tips för dig som ska hyra bil för första gången

  Ska du hyra bil för första gången? Då är detta inlägget som du behöver läsa! Vi på Auto Europe har bedrivit hyrbilsförmedling i över 60 år och vet att första gången man hyr bil så kan det vara lite skrämmande. Det är många olika regler, villkor och restriktioner att både förstå och hålla reda på när du ska boka. Därmed kan det kännas som om det hela involverar för mycket ansvar helt plötsligt och dina semesterplaner om en härlig bilsemester i Spanien eller kanske Italien solkas snabbt. Vi på Auto Europe har förståelse för detta. Alla vi som arbetar här vet hur det känns att börja sätta sig in i en helt ny bransch och hur den fungerar, och vi kan berätta för dig att det inte är så illa som det först ser ut!För att hjälpa dig som är ny på detta har vi sammanställt viktig information som du behöver tänka på när du ska hyra bil för första gången som kommer att ge dig sinnesro och göra hela processen mycket smidigare! Läs våra reservationsagenters hetaste tips nedan och se till att du får en fantastisk hyrbilsupplevelse!

  Auto Europe är en hyrbilsförmedling

  Först och främst är det viktigt att veta att vi på Auto Europe har en affärsidé som går ut på att förmedla hyrbilar åt olika biluthyrningsföretag världen över via vår hemsida. Fördelen är att du själv kan jämföra olika biluthyrningsbolag mellan varandra, deras priser och tillgängliga bilar - sedan väljer du det alternativ som passar dig själv bäst. När du har gjort detta ser vi till att arrangera bilhyran åt dig med detta bolag, så att bilen väntar på dig på den plats och det datum och klockslag du har angett på vår hemsida när du genomför bokningen. När allt är bekräftat och klart skickar vi ut en voucher till dig som du tar med dig till uthyrningsstationen. Bilen är därmed förbetald och du är inte utlämnad till om det finns bilar kvar när du anländer till flygplatsen, till exempel. Sjukt smidigt och dessutom billigare än om du hyr direkt på plats!

  Kreditkort

  Majoriteten av biluthyrningsföretagen världen över kräver att du har ett kreditkort utfärdat i ditt eget namn med dig när du ska hämta ut bilen. Detta har till stor del att göra med kreditbegränsningar. Biluthyrningsföretaget behöver veta att du har tillräckligt med pengar för att kunna täcka oförutsedda utgifter på bilen du hyr, som till exempel skador eller stöld. För att kunna försäkra sig om detta vill de reservera en säkerhetspant på ditt kreditkort under din hyra. Detta kan endast göras med ett kreditkort, som inte ska blandas ihop med ett debetkort. Är du osäker på vilket typ av kort du har föreslår jag att du kontaktar din bank i god tid för att kontrollera detta, så att de kan utfärda ett kreditkort om du inte har ett. Du behöver dock inte vara orolig för att du behöver betala för hela bilen om den skulle bli stulen. I våra priser ingår skade- och stöldskydd som begränsar maxbeloppet som biluthyrningsföretaget kan debitera dig om något oförutsett händer med bilen. Detta belopp kallas även för självriskbeloppet och är det belopp som biluthyrningsföretaget oftast vill reservera på ditt kreditkort under din hyra. Självriskbeloppet på varje bil hos varje uthyrare hittar du under “prisdetaljer” i vår bokningsmotor. Detta belopp måste även finnas tillgängligt på ditt konto, så kolla att du har tillräcklig kreditgräns också. Du kan läsa mer här om varför du behöver ett kreditkort när du ska hyra bil.

  Inspektera bilen

  En av de viktigaste delarna av att hyra bil som tyvärr oftast förbises är att se till att man gör en grundlig inspektion av bilen innan man lämnar parkeringsplatsen. Det som behöver inspekteras är redan befintliga skador som repor och bucklor på karossen, stenskott etc och att dessa skador är registrerade på ditt hyreskontrakt. Om du upptäcker en skada som inte är registrerad måste du påtala detta för personalen på plats innan du lämnar parkeringen, som registrerar skadan i deras system och på ditt kontrakt. Om du kör iväg med bilen med redan befintliga skador på den och du inte har registrerat dessa skador på hyreskontraktet innan du lämnat parkeringsplatsen, har du accepterat att du fick en bil utan skador. Därmed kan du hållas ansvarig för reparationskostnaderna när bilen lämnas tillbaka. Ge därför inspektionen ett par minuter och var inte rädd för att använda ficklampan i mobilen för att kunna inspektera bättre eller för att ta bilder på redan befintliga skador. 

  Kontakta oss

  När du bokar hyrbil med Auto Europe kan du kontakta oss alla dagar i veckan, dygnet runt till exempel om problem uppstår när du ska hämta ut bilen eller om du har frågor kring försäkringar, deposition med mera vid disken, så att du kan få den information du behöver innan du skriver under ditt hyreskontrakt. Du har nummer från de flesta länder i Europa (+46 10 888 66 52 från Sverige) på framsidan av din voucher. Dessa nummer fungerar från fasta linor eller inhemska mobilabonnemang. Därför har vi även ett direktnummer till vårt kontor i München i vouchern. Skulle vi ha stängt hittar du också ett journummer i vouchern till vårt amerikanska kontor som har öppet dygnet runt!Har du bokat lite galet? Ingen fara! Du kan alltid ändra din bokning i efterhand till andra datum, annan bil, annan uthyrare eller bara för att du sett att exakt samma bokning nu är billigare än när du gjorde bokningen. Vi tar aldrig ut någon administrativ avgift för själva ändringen av en bokning, men om priset däremot skiljer sig betalar du för mellanskillnaden, eller får den återbetalad om priset är billigare! Skulle du ångra dig helt kan du alltid avboka med full återbetalning så länge som du avbokar din hyrbil 48 timmar innan din upphämtningstid. Smidigt och tryggt!

  Extra tips och trix

  - Lämna tillbaka bilen på utsatt tid. De flesta bolag tar ut en förseningsavgift som oftast består av ren straffavgift plus priset för en hel dygnshyra med sista-minuten-pris.- Kör du alltid upp på fel sida av bränslepumpen när du ska tanka? Läs detta tips så hamnar du aldrig i den knipan igen!- Jämför priser, bilar och bolag på vår hemsida innan du bokar. Vi förmedlar bilhyror åt olika biluthyrningsföretag med olika servicenivå.- Håll utkik efter våra erbjudanden om gratis extra chaufför, gratis GPS eller gratis uppgraderingar innan du bokar. Behåll alla bensinkvitton och ta bilder på bränslemätaren när du lämnar tillbaka bilen. Detta kan komma till användning om det det blir dispyt om bränslemängden som fanns i tanken vid återlämning.- Tänk också på att man vanligtvis måste ha haft körkortet i minst 1 eller 2 år och att om du är yngre än 25 tillkommer oftast en extra avgift för detta. Läs mer om detta under prisdetaljer på vår hemsida!Sist men inte minst, njut av din resa och hör av dig till oss om du är fundersam! Vi arrangerar bilhyror på 24000 stationer i 180 länder och besitter all expertis du kan tänkas behöva gällande din hyrbil./ Andreas på Auto Europe

  Bloggsökning


  Kategorier