Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I SCHWEIZ

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Schweiz

  Generell information
  Schweiz är ett kuperat och vackert alpland. På vintern erbjuder landet härlig skidåkning och på sommaren hänförande vyer från alptoppar och ner i dalar. Vägstandarden är mycket bra och det är i landets nordvästra delar de flesta motorvägar finns. Hämta hyrbil i Zürich, Genève eller kanske Bern. Ta en tur runt en härlig alpsjö. I Schweiz är det naturupplevelser som härskar.

  Regler vid bilhyra i Schweiz
  För att få hyra bil i Schweiz måste du vara minst 20 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska och barn under 12 år måste sitta i bilbarnstol eller på bilkudde i baksätet.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Schweiz:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorväg: 120 km/h

  Trafikregler
  I Schweiz är det högertrafik. Spårvagnar körs om på höger sida då de är i rörelse och på vänster sida då de står still. Om du måste använda mobiltelefon medan du kör använd hands free, annars riskerar du att behöva betala böter.

  Bensinstationer
  Bensinstationer är normalt öppna mellan 07:00 och 22:00. I de stora städerna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt. De flesta stationer accepterar även kreditkort.

  Vägtullar och avgifter
  När du kör på Schweiz motorvägar måste din bil vara utrustad med en vinjett. När du hyr bil genom Auto Europe är normalt sett en vinjett inkluderad i hyran. På din voucher kan du läsa alla detaljer. Vid körning i Große-Sankt-Bernhard-Tunneln, nära den italienska gränsen tillkommer en extra avgift.

  Parkering
  I Schweiz kan du parkera i så kallade "blåa zoner". Se till att du placerar parkeringsskivan väl synligt på instrumentbrädan. Med P-skivan kan du parkera i max 1,5 timmar. På vissa orter bör man köpa en biljett för att kunna parkera. Parkering utmed gatan är inte tillåten i Schweiz.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Schweiz ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till ett östeuropeiskt land? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan städer i Schweiz är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.