Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ZÜRICH

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Zürich till de bästa priserna

  Auto Europe är den ledande hyrbilsförmedlaren och gör det enkelt att hitta en hyrbil i Zürich. Med den snabba och effektiva sökmotorn som ni hittar här ovan, får ni upp en mycket detaljerad överblick över de fordon som finns tillgängliga för hyra. På denna överblick kommer ni se alla de leverantörerna som vi samarbetar på plats och vilka fordon de har, uppdelat i olika bilkategorier. Utöver det fina utbudet av olika fordon kan ni njuta av marknadens garanterad lägsta priser. Med Auto Europe kan ni känna er säkra, för oavsett om ni behöver hjälp innan bokningen, under själva hyran eller önskar support efter avslutad hyra så är Auto Europe prisbelönade kundservice tillgänglig. 7 dagar i veckan kan få kundsupport som mer än gärna svarar på alla era frågor.

  Zürich är den rikaste och största staden i Schweiz och har belönats av att vara världens mest beboeliga stad. Stadens renlighet med gott om gröna områden och ett mycket effektivt och nästan aldrig försenad kollektiv trafik gör Zürich till attraktivt resmål. En ofta generell missuppfattning som många tror är att Zürich är inget annat än en finans stad, med ack så fel det påstående är. Förvisso är det sant att Zürich är bland de största finans platserna i världen med den fjärde största börsen och landets finansiella motor, men staden är en pulserande konstnärlig och trendig stad som gör den till Centraleuropas hippaste resmål. Ett besök till staden och ni kommer att få nöjet att ta del av schweiziska precisionen och dess öga för detaljer.

  Boka din bil i denna storstad redan idag eller ta en titt på vad våra tidigare kunder har att säga om sin hyrbilsupplevelse på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Zürich.

  Hur är trafiken i Zürich?

  Schweiz är ett utmärkt land att utforska med bil, och att hyra bil från Zürich är ett bra val för att njuta bland världens bästa vägar med en oslagbar natur runt sig. Men när det kommer till de två största städerna, Zürich och Genève så tillhör de bland de mest överbelastade vägarna i Europa. När ni kör inne i Zürich kommer ni att uppleva att detta är en stad där man som förare spenderar mer tid fast i trafikstockningar än i de flesta andra europeiska städer. Detta beror på att Zürich är första staden i världen som prioriterar kollektivtrafik och dess fotgängare över fordonstrafik. För generella regler och annan nyttig körinformation i Schweiz har vi en utmärkt sida här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Zürich?

  Att hitta ledig parkering längs med gatan i centrala Zürich är näst intill omöjligt. De få platser som finns där är för det mesta preliminärt för boende med speciella tillstånd. Ett av dem bästa sätten att parkera sin hyrbil i Zürich är att parkera i ett av de många parkeringshusen där man kan parkera hur länge man vill mot en kostnad på runt 2 CHR/timme. Nära buss stationer och järnvägsstationen finns där billiga parkeringsplatser för runt 12 CHF per dag. Skulle ni ändå föredra att parkera vid trottoaren, så finns det två zoner, blå och vit. I den blåa zonen kan man endast parkera för en timme och man måste ha köpt en blå schweiziskt parkerings skiva. Vid de vita zonerna kan man stanna mellan en halvtimme till 4 timmar mot en kostnad på 3 CHF per timme som man betalar vid närliggande biljettautomater.

  Zürich flygplats

  Flygplatsen i Zürich är Schweiz största och med hela 196 flygdestinationer en stor mittpunkt för många ankommande och avgående flyg från och till andra kontinenter. Flygplatsen ligger 10 kilometer norr om Zürich. Om det är så att ni har bestämt er för att hyra bil i Zürich istället för på flygplatsen, så finns det bra förbindelser in till staden. Från flygplatsen går det med jämna mellanrum buss och tåg som går in till Zürich och andra städer i Schweiz.

  Zürich flygplats (ZRH)
  Adress: 8058 Zürich-Flughafen, Schweiz
  Telefonnummer: +41 (0)43 816 22 11
  Hemsida: www.flughafen-zuerich.ch

  Att göra i Zürich

  • Kunsthaus: Detta är det bästa konstgalleriet i hela Schweiz som har en permanent utställning samt flera tillfälliga. Om ni vill se några av de gamla mästarnas bästa verk så är detta den bästa platsen att njuta av underbara konstverk från storheter som Rembrandt, Matisse, Picasso, Monet och många andra. Det är också här som ni hittar den största samlingen utanför Norden av den norska målaren Munch.

  • Grossmünster: Grossmünster är Zürichs viktigaste och mest imponerande kyrka med anor från 800-talet, och denna byggnad lämnar ingen oberörd. Detta är verkligen en tuff kyrka som har överlevt krig, eldsvådor och restaurationer. Utöver den mäktiga byggnaden kan man om man är i form att ta sig upp för alla de 187 trapporna upp till toppen på södra tvillingtornet, få en hisnande utsikt över staden.

  • Café Schober: Är man i Zürich är det ett måste att stanna till vid Café Schober för en fika. Här kan man prova på den minnesvärda och enastående varma chokladen, som garanterat sätter alla sinnen ur balans. Utöver den enastående chokladen kan man testa på gammaldags te och konfektyrkaffe, och en mängd av olika små kakor. Detta café är det bästa stället för en smaklig oförglömlig fika.

  • Bahnhofstrasse: Bahnhofstrasse är en av de mest besökta och välkända shoppinggatorna i världen. Att promenera här på den mycket raffinerade gatan som känd som den dyraste gatan i Europa och den tredje dyraste i världen. Här hittar ni dem mest exklusiva lyxiga och unika shoppingen som ingen annan plats i världen kan slå. Oavsett om ni gillar shopping eller inte, så är detta ett måste stopp. Det tar runt 20 minuter att gå från början till slutet på gatan. Ett besök till Zürich är inte fullbordat innan man har gått längs med denna mycket vackra gata.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Zürich

  Jungfraujoch

  Om ni vill uppleva en helt annan värld och ta del av den mest unika synen utav dem alla på dem schweiziska alperna så är det till Europas topp, Jungfraujoch ni bör bege er. Denna del av landets alpina kedja ligger norr om Bern och det är möjligt att med det över 9 kilometer långa unika järnvägen ta sig till den höga toppen som är 4 158 meter över havet. Med tåget kommer ni att komma upp till den högst belägna järnvägsstationen i Europa och vara mitt i hjärtat av den UNESCO skyddade naturliga världsarvs området. Utöver den enastående utsikten kan man även njuta av ett is-palats som rivaliserar den vi har i Sverige. Det är även möjligt att ta en hiss upp till en Sphinx för att få ut mer av utsikten.

  Lucerne

  Ett besök till Schweiz är inte fullbordat förrän man har besökt den centralt belägna och historierike staden Lucerne som ligger vackert inbäddat mellan dess sjö och ståtliga bergstoppar. Lucerne är bland de mest populära dagsfärderna i Schweiz, tack vare dess sevärdheter, dess souvenir och klockbutiker, den oerhört vackra sjöns som är den fjärde största i landet och de närliggande naturupplevelserna. Utöver den ofattbart vackra naturen så har staden en mycket fascinerande historia som är väl värd att utforska. Kapellbrücke är en bro, och är stadens mest ikoniska plats. Det är en gammal träbro, den äldsta av sitt slag i hela Europa med många dekorativa målningar längs dess inre. Det är mycket populärt att vandra längs med denna bro och under kvälls tid att sitta och titta när bron lyser upp kvällsnatten och erbjuder en spektakulär syn.

  Drottningen av de schweiziska alperna

  På drygt en timmes körning söderut från Zürich kan ni komma till drottningen av de schweiziska bergen, Rigi berget. Denna massiva bergbit är omringad av tre olika sjöar Dess högsta punkt är 1 798 meter över havet och är ett mycket populärt resmål och är även omnämnt av Mark Twain i några av hans böcker. Bergets läge mellan de tre olika sjöarna, med Alperna i söder och det schweiziska Mittlandet i norr som sträcker sig från Genève till Bodensjö, ger bergets besökare en minnesvärd utsikt. Förutom fina skidspår och kilometerlånga kälkbackar finns här välskötta vandringsleder samt möjligheten att njuta av fina spa anläggningar.

  Geografisk information & historia

  Zürich är Schweiz största stad med runt en halv miljon invånare, och jämfört populär övertygelse så är det inte huvudstad för Schweiz. Faktum är att Schweiz inte har en officiell huvudstad, för att de vill att alla städer har samma status och vill inte verka favorisera någon. Bern agerar som de-facto huvudstad eftersom regeringen sitter där. Men alla viktiga bestämmande organ är utspritt jämt mellan alla de större städerna. Zürich ligger vackert beläget vid Zürich sjöns norra spets har man dessutom utsikt över de schweiziska alperna. Levnadsstandarden är väldigt hög och stadskärnan erbjuder många butiker som matchar invånarnas efterfrågan, det vill säga lyx.

  Det är trott att Zürich som stad kom till under romarnas tid med det var först mellan 1200 och 1300-talet som staden började bli riktigt välmående med utbyggnaden av dess textilindustrier. Med reformerna i Schweiz under 1500-talet gjorde att det relativt sömniga staden blev allt mer levande med mängder av intellektuella och nytänkare flockades till staden. Det var under den industriella revolutionen som Zürich verkligen antog sin position som landets viktigaste ekonomiska centra med sin turism, högeffektiva industri och lyxiga näringsliv. Schweiz strikta neutralitet under de båda världskrigen lede till att Zürich blev en av världens ledande finansiella medelpunkter mycket till tack för dissidenter och dadaister som behövde plats för att gömma sina tillgångar. Sedan 1990 har staden jobbat enormt hårt för att ändra sin bild från grå tråkig bank stad till den hippaste resmålet i Europa.

  Ta sig runt i Zürich

  Zürich är välkänd för sitt mycket effektiva, rena och säkra kollektivtrafik som är ett bra alternativ för att ta sig runt staden för att slippa sitta fast i trafik köer. Staden med dess smarta trafikljussystem prioriterar kollektivtrafiken, så att den håller sin höga standard. Till skillnad vad vi är vana i Sverige, så kan man räkna med att Zürich kollektivtrafik alltid kommer i tid. Som i Sverige så behöver man köpa biljett innan man går ombord, vilket man kan köpa i de många automaterna. Där finns så gott om hållplatser att man behöver inte gå mer än max 300 meter för att komma till ett stopp för antingen buss, tunnelbana eller spårvagn.

  Buss och spårvagn
  Där finns flera spårvagns och buss linjer som enkelt och smidigt tar er runt hela staden. Båda formerna av transport sätt är rena och naturliga, eftersom både bussarna och spårvagnarna går helt på el. Under dagen så avgår där en buss eller spårvagn var sjunde minut.

  Tåg
  S-Bahn som tågen kallas för i Schweiz är ett bekvämt sätt att ta sig runt staden. Alla linjer avgår eller passerar centralstationen, Hauptbahnhof. Från centralstationen avgår det tåg som tar er runt hela Schweiz till orter som Bern, Basel och Lausanne. Även internationella tåglinjer för vidare resa ut i Europa är möjligt.

  Båtar
  Där finns två typer av båtbaserad kollektivtrafik i Zürich. Under sommaren avgår det speciella färjor som kör från Landesmuseum på Limmat floden ut till Tiefenbrunnen i Zürich sjön. Under vinterhalvåret går avgår den långsammare ångbåten mellan floden och sjön.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Zürich