Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BASEL FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Basel flygplats till de bästa priserna

  Hos Auto Europe kan ni till de bästa priserna och enkelt ordna en hyrbil på Basel flygplats. Med oss kommer ni ha ett stort urval av olika fordon från flera välkända leverantörer att välja mellan. Hos oss hittar ni allt från mini bilar, utmärkta för stadskörning, till stora bilar för de som reser med större grupp och mycket bagage. Med Auto Europe kan ni vara säkra på att ni kommer att hitta något som passar just era ändamål. Vi har sysslat med hyrbilar sedan 1954 och har under alla dessa åren skapat starka band med lokala samt globala leverantörer så att vi kan erbjuda er så brett urval som möjligt till löjligt låga priser. Med oss hittar ni enkelt hyrbil i över 24 000 olika destinationer, så om ni funderar på att hyra bil på annan plats i Schweiz, som Bern eller Zürich så är vi det självklara valet.

  Basel, som oftast är ett underskatta semestermål är en riktig pärla som väntas på att upptäckas. Det är en av de viktigaste städerna i Schweiz, och dess vackra medeltida stadskärna hushåller årligen livliga karnevaler och är fylld av världsklass museer. Basel som ligger i nordvästra delen av Schweiz utgör hjärtat av Dreiländereck regionen, där tre länders gränser flyter samman. Här delar staden gränser med Frankrike och Tyskland. Så Basel utgör också en utmärkt start punkt för vidare utforskning i två andra länder.

  Flygplatsinformation

  Basel flygplats (BSL, MLH, EAP)
  Officiellt namn: EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg flygplats
  Adress: 68304, Saint-Louise, Cedex, Frankrike
  Läge: Med er hyrbil på Basel flygplats är ni endast 3.5 kilometer från Basel, 20 kilometer sydväst om Mulhouse, Frankrike och runt 46 kilometer från Freiburg, Tyskland.
  Flygbolag på flygplatsen: Här hittar ni flygbolag som Aegean, Aigle Azur, Air Algérie, Airfrance, Air transat, Austrian airlines, British airways, Brussels airlines, Easyjet, Eurowing, Iberia, KLM, Lufthansa, Ryanair, SunExpress och TUI fly.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Basel flygplats?

  Det är mycket viktigt att ni läser genom villkoren om ni skall hyra bil på Basel flygplats. Dessa villkoren är även nerskrivna i den voucher som ni får av Auto Europe när ni gjort bokningen. Här står det mycket viktig information om vad som ingår i bokningen och vad ni behöver ha med er när ni kommer för att hämta upp er hyrbil. Tänk på att de flesta hyrbils leverantörer kräver att huvudföraren har ett kreditkort i sitt eget namn för säkerhets depositionen. Om ni är osäkra på vad som gäller, så kan ni ringa till våra hyrbils experter som mer än gärna svarar på alla era frågor.

  Enterprise hyrbil på Basel flygplats Enterprise hyrbil på Basel flygplats
  Aeroport De Bale Mulhouse,
  Saint-Louis, Frankrike 68300

  +33 3 89 67 24 39
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 07:00-23:00
  Europcar hyrbil på Basel flygplats Europcar hyrbil på Basel flygplats
  Aeroport De Bale Mulhouse,
  Saint-Louis, Frankrike 68300

  +33 3 89 69 23 58
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 07:00-23:00
  Lördag: 07:30-23:00
  Söndag: 08:30-23:00
  Hertz hyrbil på Basel flygplats Hertz hyrbil på Basel flygplats
  Aeroport De Bale Mulhouse,
  Saint-Louis, Frankrike 68300

  +33 3 89 70 87 00
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 07:30-23:00
  Lördag: 08:00-23:00
  Söndag: 08:30-23:00

  Terminaler

  Ni kommer snabbt att märka om ni valt att hyra bil på Basel flygplats, att detta är en mycket unik flygplats. Den styrs nämligen av två länder, Frankrike och Schweiz, och ligger helt i Frankrike och dess terminal byggnad är indelat i två delar, den franska och den schweiziska delen. Själva terminal byggnaden är fyra våning hög byggnad, där nivå 2 är markplan där ankomsterna är belägna. Incheckningen hittar ni på andra våningen, nivå 3, medans avgångsterminalerna är på tredje våningen, nivå 4. Medans ni hittar parkeringen i källaren, nivå 1. När ni anländer i ankomsthallen, kommer ni ha valmöjligheten att välja mellan gå igenom den schweiziska tullen och därmed ha tullfri väg till Basel, eller välja gå igenom den franska tullen, då ni kommer räknas som besökare till Mulhouse. När ni letar efter flyg till denna flygplats kan det vara värt att använda alla dess tre internationella koder för att söka för flyg hit. Detta är den enda flygplatsen i världen som är en tri-nationell flygplats och har tre internationella koder.

  Flygplatsfaciliteter

  Då detta är en relativt stor flygplats som tar hand om runt 8 miljoner passagerare årligen, så kommer ni hitta ett stort utbud av varierande bekvämligheter på flygplatsen. Upp till 24 timmar kan ni surfa gratis med flygplatsens Wi-Fi, allt ni behöver göra är att koppla upp er till deras anknytningspunkt och njuta av ett dygns fritt surfande. Här finner ni även möjligheten att kunna ta ut pengar samt växla er valuta. Om ni är sugna på att shoppa lite, så kommer ni att hitta allt från bokhandel till pittoreska kiosker. Om ni reser till en plats utanför Schengen, eller om ni reser till Schweiz finns där även tillgång till taxfree butiker med allt smått och gott man kan förvänta sig att hitta på större flygplatser. Skulle ni känna er hungriga så är kommer ni finna ett gigantiskt utbud av olika typers av matställe med både influenser från den franska och schweiziska sidan.

  Hur man kan ta sig till och från Basel flygplats?

  Från flygplatsen har ni många valmöjligheter på vart ni kan snabbt och enkelt åka. Om ni vill ta er till Basel, så är flygplatsen sammankopplad med A3 som på 5 minuter tar er till staden, medans vägen sedan fortsätter till Zürich, vilket ni kan nå på runt en timmes körning. Men det är även möjlig att nå platser som Freiburg, Mulhouse och Strasbourg med runt en timmes körning. Skulle ni leta efter alternativa sätt att ta er ifrån eller till flygplatsen så finns där kollektivtrafiken. Själva flygplatsen är dock inte anknuten till någon järnvägsnät men de bussar som avgår från flygplatsen går till städer som har bra tåganknytningar till många orter inom de tre olika länderna. Men med buss så finns där ett flertal anknytningar som tar er till olika destinationer i de tre anknutna länderna.

  Buss

  • Schweiziska sidan: BVBs buss nummer 50 kör mellan flygplatsen och Basels järnvägsstation som är huvudjärnvägen som förbinder Frankrike och Schweiz. Denna buss avgår med 8 minuters mellanrum på vardagar, medans den går var tionde minut på helger. Räkna med att resan tar drygt 20 minuter och om ni har en hotell reservation i Basel, så ingår det en gratis skyttel med denna buss till hotellet.
  • Franska sidan: På denna sidan finner ni Saint-Louis buss nummer 11 som har dagliga avgångar som kör mellan flygplatsen och Saint-Louis mindre järnvägsstation på runt 10 minuter. Även på denna sida hittar ni det tyskt ägda bussbolaget Flixbus, som kör från den franska sidan av flygplatsen till Basel, Zürich och Freiburg, fem gånger per dag. De stannar dock inte på den schweiziska sidan, på grund av Schweiziska regler.

  Parkeringstips

  Både på den franska och den schweiziska sidan hittar ni ett flertal olika parkerings platser som det finns möjligheter för lång och kortvariga parkeringar. Från terminalen tar ni er ner till nivå 1 som sedan leder till parkerings platserna. Det är drygt 10 minuters promenad mellan terminalen och parkeringarna, och där finns tråkigt nog ingen skyttel service. Ett tips för er som önskar att parkera här, är att kolla upp vad växelkurserna är, för det kan löna sig rejält att parkera på den franska sidan och betala i euro. Inne i Basel finns där gott om parkering. Där finns täckta och otäckta parkeringsplatser, parkeringsgarage och möjligheten att parkera vid trottoaren. Alla zoner utom de blå har parkeringsmätare. Önskar ni parkera vid en blå zon, behöver ni införskaffa en parkerings skiva, som kan köpas vid postkontor och mackar.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Basel flygplats