Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ GENEVE FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Genève flygplats till bra pris

  Genève är en stad i sydvästra Schweiz med omkring 200 000 invånare. Staden är känd för bland annat Genevekonventionen och Röda Korset. Staden är perfekt för en weekendresa eller ett stopp under Europaresan. En hyrbil i Genève är idealisk om du vill ta dig runt i Schweiz eller grannländerna som Frankrike eller Italien på egen hand. Med ett stort utbud av bilar och leverantörer, är du säker på att hitta en deal som passar dina behov bäst när du ska hyra bil på Genève flygplats!

  Auto Europe erbjuder dig hög kvalitetsbiluthyrning till de mest konkurrenskraftiga priserna på mer än 24.000 platser runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet i branschen, kan vi uppfylla alla dina förväntningar; tack vare vårt samarbete med både lokala och internationella leverantörer, kan vi ge dig ett stort urval av fordonskategorier. Auto Europe ger kunderna garanterade låga priser och bästa kundservice. Hämta din hyrbil på Genèves flygplats och börja njuta av din resa i Schweiz så fort du kliver av planet!

  Nyfiken på vad våra tidigare kunder har att säga om vår tjänst? Läs deras utvärderingar av hyrbil i Genève här.

  Flygplatsinformation

  Genève flygplats, tidigare och fortfarande oofficiellt känd som Cointrin Airport, ligger bara 6 kilometer nordväst från innerstaden av Genève, den näst största staden i Schweiz. Flygpplatsen har 2 passagerarterminaler och två "landssidor", för Schweiz och Frankrike.

  Geneva International Airport (GVA)
  Officiellt namn:
  Cointrin Airport
  Adress: Route de l´Aeroport 21, 1218 Grand-Saconnex, Schweiz
  Telefon: +41 22 717 71 11
  Läge: Belägen cirka 3 km nord-väst om Genève stadskärna.
  Flygbolag på flygplatsen: Mer än 50 olika bolag för både inrikes och utrikes flygningar.

  Vart kan jag hämta upp min hyrbil på Genève flygplats?

  Hyrbilsdiskarna på Genèves internationella flygplats är delade mellan den schweiziska och den franska sidan. I den schweiziska sektorn ligger diskarna på ankomstnivån, mot La Poste. Återlämning av fordon på den schweiziska sidan sker på parkeringen P51 på det nedre planet. Om du ska hyra bil på Genève flygplats men återlämnar den på den franska sidan, kan du bli föremål för en avgift. Om du bokat en bil på den franska sidan, kommer du att kunna nå den även om du landar på den internationella terminalen. Du kommer att behöva hämta dina väskor, gå till området för incheckningar och följ sedan skyltar med "Destination France", gå igenom tull-biljettluckan, och sedan vidare till biluthyrningen. Du kan återlämna bilen på den franska sidan. Om du ska flyga till destinationer utanför Frankrike, kommer du sannolikt behöva checka in på den schweiziska sidan. Du kan nå den internationella sidan genom transitområdet.

  Avis hyrbil på Genève flygplats Avis hyrbil på Genève flygplats
  Cointrin Airport,
  Genève, Switzerland 1215

  +41 22 929 03 30
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 23.00
  Budget hyrbil på Genève flygplats Budget hyrbil på Genève flygplats
  NH Geneva Airport Hotel,
  Genève, Schweiz 1215

  +41 43 810 18 55
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 06.00 - 23.00, Lördag: 10.00 - 21.00 Söndag: 12.00 - 23.00
  Europcar hyrbil på Genève flygplats Europcar hyrbil på Genève flygplats
  Route de l'Aéroport 21 Le Grand-Saconnex,
  Genève, Schweiz 1215

  +41 22 717 81 10
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 06.30-22.00, Lördag: 08.00 - 19.00, Söndag: 08.00-23.00
  Hertz hyrbil på Genève flygplats Hertz hyrbil på Genève flygplats
  Route de l'Aéroport 21,
  Genève, Schweiz 1215

  +41 22 717 80 80
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 23.00
  Sixt hyrbil på Genève flygplats Sixt hyrbil på Genève flygplats
  Hall des arrivéees Aéroport de,
  Genève, Schweiz 1215

  +41 848 884 444
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 23.00

  Terminaler

  Genèves internationella flygplats är uppdelad i två passagerarterminaler , T1 och T2. T1, huvudterminalen är uppdelad i 5 områden, A, B, C, D och F. På område A, och vissa gater på område D är passagerare inte föremål för passkontroller. Gaterna på område, B, C, och en del av D är föremål för passkontroller. Område F, känd som den franska sektorn, används uteslutande för passagerare som ankommer eller avgår till franska destinationer. T2 används under vintersäsongen. Detta är den ursprungliga terminalen, vilken inte är så uppdaterad som huvudterminalen. Passagerarna checkas in och skickas sedan till huvudterminalen.

  Flygplatsfaciliteter

  Genèves internationella flygplats erbjuder passagerarna faciliteter i världsklass. Med över 25 restauranger, barer och caféer över hela flygplatsen, finns det något för alla. Passagerare kan handla på över 50 butiker som erbjuder allt från schweiziska klockor till tidningar. Bankomater och valutaväxlingar är spridda över hela flygplatsen. Hela flygplatsen erbjuder även wifi för alla passagerare.

  Hur man kan ta sig till och från Genèves flygplats

  Bil: Genève flygplats kan nås med bil via väg E62, också känd som motorväg 1.

  Tåg: Flygplatsens järnvägsstation har direkt tillgång till incheckningen och ankomsthallen. Alla tåg stannar vid Genève-Cornavin station och går varje 12 minuter under rusningstid.

  Buss: Om du inte ska ta hyrbil på Genève flygplats och behöver ta dig in till staden kan du ta buss. De flesta hotell erbjuder gratis skyttelbuss utanför ankomsthallen. Bussarna brukar köra varje 20 minuter. Taxi i Genève kan förbokas eller vinkas in på flygplatsen.

  Parkeringstips

  Parkering på Genèves internationella flygplats är öppen 24 timmar om dygnet, men det är bäst att göra en bokning i förväg för att säkerställa att du har parkering på flygplatsen. Det finns tre olika parkeringszoner i Genève. Parkering i den vita zonen, där "pay and display" systemet är i bruk, betalas måndag till fredag från 09:00 till 14:00 och från 05:00 till 21:00. Inom den blå zonen, är en timmes parkering gratis. Det är förbjudet att parkera inom den gula zonen.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Genève