Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CANNES

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Cannes - Hitta din perfekta hyrbil

  Med Auto Europe är ni i goda händer om letar efter en hyrbil i Cannes. Med Auto Europe har ni unika fördelar som ingen annan kan erbjuda. Förutom tillgång till vårt bred urval av hyrbilar i olika kategorier och fina förmåner som tillgång till en ypperligt skicklig kundservice alla dagar i veckan och gratis avbokning om man avbokar 48 timmar innan bokad upphämtnings tid. Ni kan även njut av en prisgaranti som garanterar att ni alltid har marknadens lägsta priser på hyrbil i över 24 000 destination runt om i världen. Börja redan nu genom att använda vår ultra snabba sökmotor som ger er en bra överblick av alla fordon med alla leverantörer så ni enkelt kan jämföra och bestämma vad som passar er bäst.

  Världskända Cannes började en gång som en liten fiskeby och har nu växt till sig till en kuststad som andas lyx och glamour och anses vara en av de största sociala knutpunkterna i Europa för de välbärgade. Stadens höjdpunkt sker i maj då den årliga Cannes film festivalen hålls och fylls av fans, skådespelare och andra kändisar. Trots att staden pöser av exklusivitet så finns där aktiviteter man kan göra som inte kostar ens vartenda öre. Med en hyrbil från Auto Europe kan ni enkelt ta er runt och njuta av stadens skönhet med dess vackra kullerstensgator och underbara utsikt. Funderar ni på att bila runt på den franska Rivieran, så bör ni läsa vår road trip guide där vi har förslag för att göra resa så bra som möjligt med mängder av tips.

  Hur är trafiken i Cannes?

  Trafiken kan ibland vara hektisk med bilister som lägger sig bakom en och tutar. Utöver stressiga förare flyter trafiken på relativt bra. Vägarna i Cannes och hela Franska Rivieran är kända för sina fina och väl underhållna vägar. Skall ni hyra bil i Cannes och följa vägarna runt den vackra kusten är det bra att veta att de flesta vägarna är belagda med tull. Till exempel vägen från Nice, vilket är den plats ni mest troligen anländer till med flyg, till Cannes är belag med en tull på runt tre euro. De fina och breda motorvägarna tar er till större orter i Frankrike, medans motorvägen A8 ansluter Cannes till de större europeiska städerna. Körning inne i Cannes flyter på smidigt, men kan vara frustrerande ibland, eftersom Cannes har gott om enkelriktade gator som man behöver navigera sig runt.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Cannes?

  För att motverka bristen av parkeringsplatser så har staden byggt ut och nu finns det 92 000 parkeringsplatser tillgängliga i staden. 7 000 av dessa är underjordisk parkering i något av stadens fem parkeringshus. I dessa parkeringshus är det gratis att parkera den första timmen, förutom under juli och augusti. Trots denna utbyggnad av parkeringsplatser kan det under film festivalen vara svårt att hitta en parkerings plats för er hyrbil i Cannes. Det finns även möjligheten för trottoar parkering, och de är indelade i tre olika zoner, grön, orange och gul, och med begränsad tid på hur länge man kan parkera och olika priser i varje zon.

  Cannes flygplats

  Cannes är välsignat med två flygplatser, båda mindre än en timmes bort. Den officiella flygplatsen som är anknuten till Cannes är Cannes-Mandelieu flygplats som ligger 5 kilometer väster om Cannes. Från här går det bra med kollektivtrafik som tar er in till staden om ni bestämt er för att hyra bil i Cannes. Från Sverige går där inga direktflyg till denna flygplats, utan från Sverige kommer ni att flyga till Nice Côte d'Azur flygplats. Denna flygplats ligger nästan 6 kilometer sydväst om Cannes, och här går det skyttelbussar regelbundet som tar er in till staden på runt 45 minuter.

  Nice Côte d'Azur flygplats (NCE)
  Adress: Rue Costes et Bellonte, 06206 Nice, Frankrike
  Telefonnummer: +33 820 42 33 33
  Hemsida: www.nice.aeroport.fr

  Cannes-Mandelieu flygplats (CEQ)
  Adress: 245 Avenue Francis Tonner, 06150 Cannes, Frankrike
  Telefonnummer: +33 820 42 66 66
  Hemsida: www.cannes.aeroport.fr

   

  Att göra i Cannes

  • Croisette gatan: Det finns några saker i Cannes som är så nära förknippat till staden och något som alla besökare besöker under deras vistelse. Detta är utgångspunkten för den största turistaktiviteterna i staden och denna vackra och ikoniska strand promenad är fylld av lyxiga hotell och trendiga butiker för den bästa shopping upplevelsen. Denna promenad som tar er längs med stranden och erbjuder mängder av saker att göra och en otrolig utsikt över havet räknas som den bästa strand promenaden i hela Franska Rivieran.

  • Stränderna: Förmodligen den främsta orsaken att besöka Cannes under sommarhalvåret är dess underbara stränder som räknas till de bästa på hela Franska Rivieran. Cannes är välkänd för sina fina och välskötta sandstränder som man behöver vara ute i god tid om man önskar få en plats. De flesta av stränderna är privat ägda och man behöver betala för en plats, räkna mellan 20 - 40 euro för en hel dag. Där finns två offentliga stränder på Boulevard de la Croisette samt flera om man tar sig utanför stadens centrum.

  • Gamla stan: Cannes är fyllt av glans och glamour, men med ett besök i stadens gamla distrikt, Le Suquet som är grunden till staden kan ni se stadens ursprung som en liten fiskeby. Här kan ni ta er runt längs med de smala gatorna där ni hittar fina restauranger som bjuder på traditionell fransk mat. Vid ena ändan av gamla staden, på dess topp, hittar ni ruinerna av ett gammalt slott med ett museum intill som visar upp stadens historia. Från slottet har ni en makalös utsikt över staden, havet och Lérin öarna.

  • Filmfestivalen: Utan tvekan det mest ikoniska med staden, och som de flesta tänker på när de hör Cannes. Detta är världens mest kända film festival som hålls varje år mellan mitten till slutet av maj. Här flockas mängder av turister som vill se när de stora kändisarna går längs med den röda mattan för att se någon av de tusen filmer som visas under varje festival.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Cannes

  Iles De Lérins

  Lérin öarna är en grupp av fyra är som har varit en viktig del av Cannes under historiens gång och är en utmärkt dagsutflykt som bör vara med era resplaner om ni vill lära mer om Cannes och området. Från Cannes kan ni ta en båt från hamnen som tar er till öarna på runt en kvart. Det avgår färjor från hamnen med flera avgångar varje timme. På öarna som alla utom en är obebodda, kan ni njuta av fantastisk natur och få lite lugn och ro från det annars stressiga och hektiska Cannes. En av öarna är bebodd av munkar som bor i ett kloster där, som härstammar från de munkar som kontrollerade Cannes för flera århundraden under medeltiden.

  Grasse

  Följ Napoleons sista fotspår som sägs avslutades i Grasse som ligger runt 20 kilometer norr om Cannes. Det denna lilla stad är mest känd för är att den räknas som parfymens huvudstad och här har parfymindustrin pågått sedan 1700-talet. Här hittar ni alla de största parfym tillverkarna som får sina naturliga oljor från stadens blomster och fruktodlingar. Utöver parfym fabrikerna som erbjuder guidade turer och demonstrationer så är stadens gamla katedral från medeltiden en höjdpunkt för många av dess besökare.

  Gorges du Verdon

  Verdon kallas för Europas Grand Canyon och är ett imponerande stycke av natur. På sina ställen stupar berget 700 meter ner till Verdon-älven som flyter längs med berget med sitt blågröna vatten. Detta ‘r den djupaste klyftan i hela Frankrike och är en av de vackraste naturliga underverken i hela regionen. Hit kan ni åka för att beundra den enastående utsikten och vandra längs de vandrings lederna som tar er runt berget och dess omgivning som är fylld av tallskogar, vingårdar och olivlundar.

  Geografisk information & historia

  Cannes är en fransk kommun som ligger i Provence-Alpes-Côte d’Azur regionen och ligger hela 70 mil sydost om huvudstaden Paris, och har runt 80 000 tusen invånare. Med ett medelhavsklimat kan ni njuta av många soltimmar under sommar månaderna, med låg risk för regn, med snitt temperaturer på runt 25° C. Även hösten och våren är relativt varm och de tre månaderna mellan december och februari är det stadens vinter tid. Under denna period så sjunker medeltemperaturen ner till 10° C.

  Cannes historia är nära knuten till Lérin öarna. Det kan vara svårt att tro, men det lyxiga och välbärgade Cannes började som en liten fiskeby. Under romare tiden var Cannes en viktig utpost som det kämpades om mellan många olika fraktioner. Cannes styrdes under många hundra år under medeltiden av munkar som jagats bort från Lérin öarna och det var först runt mitten av 1500-talet som staden bröt sig från munkarnas kontroll. Inte många år innan pesten utbröts i hela Europa och mer än hälften av Cannes invånare dog av denna sjukdom. Lérin öarna var även under 1800-talet en strategisk plats som både spanjorerna och britterna försökte få kontroll över. Samma sak händer under andra världs krigets gång, då staden kontrollerades först av italienare och sedan av tyskar.

  Det var först i början av 1900-talet som Cannes började växa till sig som stad, från 3 000 till 30 000 invånare och staden började byggas ut. Det var även under denna tid som många fick upp ögonen för Cannes, när sola började bli mode. Den kända filmfestivalen invigdes 1939 och är nu efter de olympiska spelen världens främsta händelse. Nu är Cannes en lekplats för de välbärgade och rika som lockar hit nyfikna turister från hela världen.

  Ta sig runt i Cannes

  För att ta sig runt Cannes och dess vackra kustlinje är det mest populära valet att resa runt med en bil. Detta gör att efterfrågan för hyrbil i Cannes är stor, men med Auto Europe och vårt stora utbud av fordon, kommer ni enkelt att hitta något som passar er.

  Buss
  Den enda kollektivtrafiken som finns tillgänglig för att ta sig runt Cannes om ni inte önskar att promenera runt, vilket i många fall är snabbare än bussen, har staden ett effektivt buss system. Där finns flera linjer som tar er runt till olika destinationer i staden, och varje kvart så avgår det en buss. De har även bussar som anknyter staden till dess närliggande städer som La Bocca och Mandelieu-La Napoule. Biljetter köps på bussen, och räkna med ett pris på runt 1.50 euro för en enkel biljett som är giltig i en timme.

  Tåg
  Staden är betjänat av TGV och har en tågstation i centrala delen av staden, samt en närliggande stopp i La Bocca. Dessa express tåg som kommer hit serverar alla regioner i Frankrike och några av Europas största städer. Tåg är ett underbart alternativ än bil för att ta sig runt den Franska Rivieran, där man kan sitta bekvämt och njuta av utsikten längs med havet och Estérel bergen. Med ett express tåg tar ni er till Nice på runt 40 minuter, Antibes på 20 minuter eller till Monte Carlo på drygt en timme.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Cannes

  Tillbaka till toppen