Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ NICE FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Nice flygplats - Besök soliga söder

  Spendera din nästa semester på den soliga Franska Rivieran och njut av ledigheten till max. Besök exklusiva restauranger, bada i det klarblåa vattnet och upplev denna lyxiga kust i södra Frankrike. Komplettera din drömresa med en bil som passar in i områdets attraktiva atmosfär. Via Auto Europe kan du hyra exklusiva cabrioleter och sportbilar som är perfekt att köra längst den härliga kusten med. Känn vinden i håret medan du rullar längst med Côte d'Azur i en Lamborghini, Maserati eller Aston Martin. Även de som söker ett lite mer praktisk fordon kan via oss hitta en bil att hyra som passar dem. Vi har ett stort utbud på hyrbilar i alla möjliga modeller och storlekar - dessutom till marknadens bästa pris!

  Det finns många populära destinationer i södra Frankrike; Marseille, Cannes, Montpellier, Toulon, Saint-Tropez och såklart härliga Nice. Det varma klimatet, fantastiska läget, historiska sevärdheterna och lyxiga atmosfär gör att många turister från hela världen kommer hit, speciellt under sommarens högsäsong. Utöver soliga stranddagar kan du spendera din semester med att besöka det detaljrika palatset Palais Lascaris eller det gamla slottet Casle of Nice. Flyger du hit, vilket många gör, kan du boka och hämta upp din hyrbil på Nice flygplats för att sedan smidigt ta dig runt i staden och regionen. En bil tillåter dig nämligen inte bara att utforska Nice enkelt och bekvämt, utan också att upptäcka mer av regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur. Men tro inte vårt ord, läs istället tidigare kunders omdömen om att hyra bil i Nice.

  Flygplatsinformation

  Trots att Nice är en hyfsat liten stad har den Frankrikes tredje största flygplats. Detta är tack vara staden och områdets popularitet bland turister som gör att efterfrågan på flyg är väldigt stor. Nice flygplats är en internationell flygplats som året runt behandlar en stor passagerarmängd, totalt cirka 13,5 miljoner. Den ligger cirka åtta kilometer väst om Nice, precis vid kusten, och har bra pendlingsmöjligheter till områdets olika städer.

  Nice flygplats - (NCE)
  Officiellt namn: Nice Côte d'Azur Airport
  Adress: Rue Costes et Bellonte, 06206 Nice, Frankrike
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 8 kilometer utanför Nice.
  Flygbolag på flygplatsen: Ett urval av flygbolag är Easyjet, British Airways, Germanwings och SAS.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Nice flygplats?

  Att hyra bil på Nice flygplats är ett bra sätt att börja semestern så snart som möjligt. På flygplatsen finns det en mängd olika hyrbilsföretag att välja mellan, använd dig av vår tjänst för att själv jämföra företagens erbjudande, pris och fordon för att hitta hyrbilen som är rätt för dig. Vi samarbetar med väletablerade globala leverantörer som Hertz, Sixt, Europcar, Avis, Enterprise, Thrifty och många fler. Även om du bokar med Auto Europe är det alltså inte vårt kontor du ska bege dig till när du anländer utan den lokala leverantörens. Auto Europe är endast en förmedlare men kommer ändå finnas med dig som stöd och hjälp under hela processen. Du kan alltid vända dig till oss om du behöver hjälp eller har några frågor.

  Leverantörernas kontor är belägna antingen i terminal 1 eller 2 (eller i båda). På terminal 1 finner du hyrbilskontoren nära gate A1 och A2, på höger sida om informationsdisken. På terminal 2 ligger kontoren mellan gate A2 och A3. Det finns även ett stort hyrbilscenter utanför terminal 2 (bredvid parkering P5). Exakt vart du ska bege dig kommer stå på din Auto Europe voucher som du får av oss efter en bekräftad bokning. Där kommer det också stå alla villkor och vilka dokument som krävs för att du ska få hämta upp din hyrbil. Vänligen läs igenom din voucher mycket noga!

  Hertz hyrbil på Nice flygplats Hertz på Nice flygplats
  Aéroport Nice Côte d'Azur,
  Nice, Frankrike 06200

  +33 825 34 23 43
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.30 - 24.00
  Avis hyrbil på Nice flygplats Avis på Nice flygplats T1 & T2
  Aéroport Nice Côte d'Azur,
  Nice, Frankrike 06200

  +33 820 61 16 32
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.30 - 24.00
  Europcar hyrbil på Nice flygplats Europcar på Nice flygplats
  Aéroport Nice Côte d'Azur
  Nice, Frankrike 06200

  +33 825 81 00 81
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.30 - 24.00
  Sixt hyrbil på Nice flygplats Sixt på Nice flygplats T1 & T2
  Aéroport Nice Côte d'Azur
  Nice, Frankrike 06200

  +33 820 00 74 98
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.030 - 24.00

  Terminaler

  Nice flygplats är som sagt Frankrikes tredje största flygplats om man räknar till antalet passagerare, detta strax efter de båda flygplatserna i huvudstaden Paris. Flygplatsen består av två terminaler där den ena (T1) hanterar internationella flygningar och den andra (T2) hanterar inrikes och Europa flygningar. Man tar sig mellan de två terminalerna genom en skyttelbuss som går regelbundet och som är helt gratis. Denna arrangeras av flygplatsen och har totalt tio stopp, bland annat vid olika parkeringsgarage, busshållplatser, hyrbilscentret och såklart terminalerna.

  Flygplatsfaciliteter

  Som en av landets modernaste och största flygplatser har Nice flygplats en omfattande lista av tjänster och faciliteter vars mål är att göra din vistelse så trivsam som möjligt. Här finns allt från bankomater, växlingskontor och ett stort utbud av restauranger till en stor konferenssal och ett spa. Allt för att din vistelse ska vara så bekväm som möjligt. För sista minuten shopping kan du besöka några av taxfree-butikerna eller affärerna som säljer lokala råvaror. Detta finns att hitta i båda terminalerna. Massvis av restauranger, många av dem med traditionell fransk mat, kan hittas runt om på hela flygplatsen, både innan och efter säkerhetskontrollen. I enlighet med EU-lagstiftningen uppfyller Nice flygplats EU: s regler angående tillgång för rullstolsburna och personer med nedsatt rörlighet.

  Kosmetika, kläder, alkohol, godis, souvenirer, böcker, elektronik och mycket mer går att handla här på flygplatsen. Vill du shoppa men är rädd du inte har tillräckligt med tid kan du till och med på flygplatsens hemsida handla online i flygplatsens dutyfree butiker. För dig som vill vänta i lite mer lugn och ro kan du besöka en av flygplatsens fyra lounger. I terminal 1 finns loungen som är full av böcker, The Library Lounge, såväl som The Canopy Lounge. Terminal 2 huserar The Infinity VIP Lounge och The Levity VIP Lounge.

  Hur kan man ta sig till och från Nice flygplats?

  Bil

  Du kan hyra bil på Nice flygplats och sedan enkelt ta dig till städer som Nice, Antibes och Cannes. Flygplatsen ligger som sagt cirka åtta kilometer från centrala Nice och det tar ungefär 15-20 minuter att köra beroende på trafik. Till Antibes tar det cirka 25 minuter och till Cannes cirka 30 minuter, vill du köra längst med Franska Rivierans kust tar det dock lite längre men är väl värt det enligt oss.

  Innan du rullar ut på de franska vägarna i din hyrbil kan det vara bra att läsa på om landets trafikregler. Som turist är du alltid själv ansvarig över att vara medveten om vilka lagar och regler som gäller i det land du befinner dig i. Du kan läsa på om Frankrikes trafikregler och körlagar på vår sida som tar upp relevant information om ämnet.

  Kollektivtrafik

  Ett omfattande bussnät finns som ansluter Nice flygplats till de närliggande städerna. Anländer du på terminal 1 och vill ta buss behöver du bege dig till utgången vid A0 och sedan svänga vänster. Där kommer du se busshållplatserna nära utgången. Anländer du istället på terminal 2 ska du ta utgången vid A3 och sedan följa skyltarna som pekar mot busshållplatserna på andra sidan vägen.

  Det finns även en tågstation med namn Nice Saint-Augustin som ligger cirka tio minuter från terminal 1. För att komma ditt behöver du lämna ankomsthallen (Gate 1), följa gångvägen som tar dig under bron Promenades des Anglais, korsa Lindbergh Avenue och sedan svänga vänster. Därefter ska du gå under SNCF tågbro och svänga in på Avenue Adouard Grinda. Det är även skyltat så det är lättare för dig att hitta. Från Nice Saint-Augustin går det ett flertal tåglinjer, bland annat till Nice, Cannes, Marseille och Toulon.

  Taxi

  Du kan åka med taxi från flygplatsen och taxibilarna står parkerade utanför ankomsthallarna. Fasta kostnader till Nice, Cannes och Monte Carlo finns att tillgå och de ligger på 32€ (Nice), 80€ (Cannes) och 90€ (Monte Carlo). Till övriga destinationer tillämpas inte ett förbestämt pris och resans kostnad kan variera beroende på tid på dygnet, trafik och distans från flygplatsen. Observera att det även på resor med ett fast pris kan tillkomma avgifter för stora resväskor, vägtullar och om man är mer än fyra passagerare.

  Parkeringstips

  Ska du parkera din hyrbil på Nice flygplats har du gott om valmöjligheter. Totalt finns det tio olika parkeringar med olika syften. Vissa är avsedda för långa perioder medan vissa är designade för snabba och smidiga stopp i bara några minuter, det finns även en hel del handikapparkeringar, motorcykelparkeringar och valet parkering. Priset varierar men överlag kan man säga att det blir dyrare desto närmare terminalerna du parkerar. Är du på en budget kan det vara smart att välja en av de billigaste parkeringarna som ligger en bit ifrån terminalerna och sedan ta flygplatsens skyttelbuss till flygplatsbyggnaden. Denna buss är helt gratis och avgår regelbundet under hela dygnet.

  Nyttiga länkar

  Nice flygplats hemsida