Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MONTPELLIER

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Montpellier – Bilsemester i Frankrike

  Bokar du en hyrbil i Montpellier via Auto Europe kan du ta dig runt bland stadens sevärdheter i ditt eget tempo. Kombinera turistande i stadens centrala delar med soliga stranddagar på en av stadens närliggande stränder. Belägen i södra Frankrike har Montpellier ett varmt Medelhavsklimat och en fantastisk kustlinje som bjuder på vita sandstränder och öppna hav. Palavas och Carnon Plage är de mest besökta stränderna eftersom de ligger närmast Montpelliers centrum, men om du är villig att ta dig en längre bit från staden finner du i närheten några av södra Frankrikes finaste stränder, till exempel La Grande Motte och Espiguette. Bästa sättet att ta sig dit är dock med bil så se till att boka en semesterbil för en problemfri upplevelse.

  I centrala Montpellier finns det mycket att se och staden har en avslappnad atmosfär med vackra torg, eleganta byggnader och många lokala restauranger och caféer som är experter på fransk mat. Staden har också gjort sig känd som en av världens främsta vin-städer och är ett säte för International Vine and Wine Fair. Sedan 1890-talet har närliggande vingårdar producerat prisbelönta viner som uppmärksammats över hela världen, passa därför på att beställa in ett glas rött eller vitt till maten när du befinner dig i Montpellier.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Montpellier.

  Hur är trafiken i Montpellier?

  Den största delen av stadskärnan är bilfri, det kan därför vara bra att försöka undvika att kör i centrum så mycket som möjligt. Dessutom är det i de centrala delarna väldigt trångt och dåligt skyltat, använd dig gärna av en GPS eller karta för att lättast navigera dig i Montpellier. Ett bra alternativ är också stadens Park-and-Ride tjänst som innebär att du parkerar din bil en bit utanför stan och sedan tar buss, tåg, tunnelbana eller spårvagn in till centrum.

  I områden som ligger mindre centralt är det lättare att ta sig runt eftersom det finns mindre trafik, bredare gator och bättre skyltat. Staden är också ansluten till Frankrikes motorvägsnät och oavsett om du önskar köra väst mot Toulouse, norr upp mot Paris, öst mot Marseille eller söder mot Spanien så kan du härifrån göra det. Vänligen uppmärksamma att du måste meddela oss om du önskar besöka Spanien med din hyrbil, detta är för att vi ska kunna ge dig nödvändig information angående leverantörens villkor och restriktioner som gäller om man kör i ett annat land än hyreslandet.

  Vill du veta mer om hur det är att köra i landet, kan du läsa körinformation om Frankrike här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Montpellier?

  Eftersom stora delar av centrala Montpellier är motorfria zoner, rekommenderar vi att parkera en bit utanför stadskärnan. Även om det finns en del parkeringshus och garage i centrum, till exempel Parking Le Triange, Parking Indigo Montpellier Peyrou Pitot, Parking Le Corum och Saint Roch Carparl, så kan det vara smidigare att parkera en bit utanför innerstan och sedan använda sig av kollektivtrafiken för att ta sig in. Ofta är det även mycket billigare att ställa bilen på en av parkeringarna som ligger en bit utanför, speciellt om man planerar att ställa den i en lite längre period.

  Ska du boka både boende och hyrbil i Montpellier kan det vara smart att fråga om ditt boende har parkering tillgängligt. På så sätt sparar du både tid och pengar om du behöver någonstans att ställa fordonet medan du turistar områden som L'Écusson, Antigone och Les Arceaux.

  Montpellier flygplats

  På franska heter flygplatsen Aéroport Montpellier Méditerranée, men vanligast är att man säger Montpellier Airport eller Montpellier flygplats på svenska. Belägen cirka 8 kilometer sydväst om Montpellier vid sjön Étang de l'Or är det en internationell flygplats med destinationer främst i Europa och norra Afrika. Flygplatsen öppnades år 1946 och består av en terminal med två våningar, nedervåningen huserar ankomster och avgångar medan den lite mindre våningen över huserar den största delen av flygplatsens gater. Det är en modern flygplats som innehåller alla de tjänster som du kan förvänta dig på en flygplats på 2020-talet, till exempel självincheckning, Wifi och en mängd restauranger och caféer som hjälper dig få en trivsam resa.

  Montpellier- Méditerranée Airport– (MPL)
  Flygplatsen ligger vid sjön Étang de l'Or cirka 8 km utanför centrala Montpellier.
  Adress: CS 10001 Mauguio Cedex, 34137, Frankrike
  Hemsida: www.montpellier-airport.com/
  Telefon: +33 (0) 825 830 003

  Att göra i Montpellier

  Montpellier kallas ibland för den mest förföriska staden i den franska södern. Här skapar de eleganta byggnaderna en romantisk atmosfär som tillsammans med det varma klimatet bildar en perfekt weekend-destination, främst på våren och sommaren men även på hösten och vintern. Nedan hittar du några av våra bästa tips på saker att se och göra under din vistelse i denna vackra stad, självklart finns det en mängd andra sevärdheter men dessa är våra absolut favoriter;

  • Planet Ocean World - Besök Montpelliers Akvarium för att ta del av den magiska världen under havsytan. Planet Ocean World ligger öst om centrala Montpellier, på andra sidan floden Lez, och bjuder på en fantastisk upplevelse både barn och vuxna kommer uppskatta. Ta dig hit för att se färgglada fiskar, mystiska rockor och finurliga hajar. Lär dig mer om världen under vattenytan och se över 300 olika djurarter, inkluderat sjöhästar, sköldpaddor och massvis av olika fiskarter.

  • Arc de Triomphe - Stadens kanske mest kända landmärke är porten Arc de Triomphe som sedan 1693 befunnit sig vid den fina parken Jardin de Peyrou. Byggnaden designades av François d'Orbay och inspiration var den berömda porten Porte Saint-Denis i huvudstaden Paris. Det är möjligt att boka en guidad tur och ta sig upp för denna fantastiska arkitektur, men man kan också beundra byggnaden helt gratis från marken. Byggnaden befinner sig som sagt i Jardin de Peyrou som är en park i centrala Montpellier med vacker miljö och bland annat är hem till en annan av stadens sevärdheter, nämligen statyn av kung Louis XIV.

  • Place de la Comédie - Detta är Montpelliers stortorg. Detta är en av världens största gågator och här kryllar det dagligen av allt från gatuartister, musiker, försäljare och besökare som kommer för att beundra områdets sevärdheter eller äta på någon av de många restaurangerna. Området är historisk och de omringande byggnaderna har sitt ursprung från 1600, 1700 och 1800-talet. Som en central mötespunkt är det inte helt ovanligt att olika typer av evenemang äger rum här, detta kan till exempel vara en matmarknad, konstutställning eller musikföreställning.

  • Jardin des plantes de Montpellier - Ännu en park i centrala Montpellier är Jadin des plantes de Montpellier. Detta är en historisk botanisk trädgård som skapades på befordran av Henri IV år 1593, vilket gör den till en av de äldsta botaniska trädgårdarna i Europa. Det är gratis att besöka trädgården så passa på att ta en promenad i denna grönskande miljö om du befinner dig i Montpellier. Med sina många inhemska såväl som exotiska växter är detta en fridfull plats dit du kan gå för att få lite lugn och ro i en vacker och stillsam miljö.

  • Montpellier Zoo - För alla djurvänner där ute har Montpellier ett stort zoo som är hem till en rad olika djur, bland annat giraffer, apor, lejon, geparder, zebror, vargar, isbjörnar, sengångare och många fler. Sedan några år tillbaka finns det även på djurparken ett Amazonas växthus där en tropisk djungel lik den som finns i Amazonas är uppbyggd. Detta tillåter djurarterna som behöver leva i tropiska klimat att trivas bättre, bland annat finns det i detta exotiska växthus en rad fåglar och reptiler.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Montpellier

  Södra Frankrike är en populär semesterdestination och ska du hyra bil i Montpellier kan du passa på att se mer av detta soliga område. Besök närliggande städer, stränder och de berömda vingårdarna som sägs producera några av världens bästa viner. Storstäderna är historiska och fartfyllda medan landsbygden är fridfull och idyllisk – med en bil kan du uppleva båda! Nedan har vi listat några dagsutflykter du kan ta från Montpellier:

  Le Grau-du-Roi

  Denna härliga turistort ligger cirka 35 minuter med bil utanför centrala Montpellier. Belägen vid Medelhavets kust är det en sommardestination omringad av det exotiska havet som under årets varmare månader bjuder på fantastiska badmöjligheter. Le Grau-de-Roi är känt för sina 1800-tals byggnader, vackra stränder och akvarium som bland annat jobbar för att skydda områdets havssköldpaddor. På akvariet finner du även hajar, rockor och fiskar i alla möjliga färger och storlekar. I våtmarken öst om områdets centrala delar håller också de vackra Flamingofåglarna till. Åk på en dagsutflykt till Le Grau-de-Roi för att få se dessa magnifika rosa fåglar i sitt naturliga habitat och besök ortens fotogeniska hamn innan du tar dig till en av de soliga stränderna. En dag spenderar här kan inte bli annat än lyckad.

  Påvepalatset i Avignon

  En av Frankrikes mest besökta sevärdheter ligger inte mer än 10 mil nordöst om Montpellier. Kör till historiska Avignon för att se det berömda Påvepalatset som under den största delen av 1300-talet var de katolska påvarnas säte, detta innan de flyttade till Rom. Det gigantiska palatset är en av Europas främsta medeltida byggnader med sin gotiska arkitektur och grandiosa närvaro. I Avignon finner du även andra historiska sevärdheter som bron Saint-Bénézet, borgen Saint-André och stadens katedral. Dessutom är det en väldigt mysig stad att upptäcka under en dag och eftersom stadens sevärdhet ligger väldigt närma varandra är det perfekt att parkera bilen och sedan promenera runt bland stadens historiska gator.

  Saint Guilhem Le Desert

  Denna mysiga lilla by ligger i Hérault Valley som sägs vara ”Legendernas Dal”. Dalen består av 28 byar varav Saint Guilhem Le Desert är en av dem. Med sina medeltida byggnader uppställda i ett grönskande bergsområde har det lilla samhället blivit en populär dagsutflykt från både Montpellier, Avignon och Toulouse. Byn sägs vara en av de vackraste i Frankrike och är uppställd på Unescos världsarvslista. Ta en tur runt Saint Guilhem le Desert och beundra dess unika utseende och se till att besöka en av områdets fantastiska vingårdar, till exempel Chateau de Jonquieres, Château Bas d'Aumelas eller Chateau Saint Jean D´aumieres.

  Narbonnaise en Méditerranée natural Regional Park

  Besök en av södra Frankrikes fantastiska nationalparker och ge dig ut i den härliga naturen. Området som ligger vid kusten cirka tio mil sydväst om Montpellier har fantastiska friluftsmöjligheter såväl som är hem till historiska borgar, kloster och vingårdar. Kanske önskar du besöka en klassisk fransk vingård i vacker miljö eller så vill du ge dig ut på egen hand i parkens vandringsleder för att uppleva områdets fauna och flora. Eftersom parken ligger precis vid kusten finns det även goda badmöjligheter såväl som vindsurfing och paddling i en av parkens majestätiska laguner. Narbonnaise en Méditerranée natural Regional Park bjuder verkligen på det bästa av södra Frankrikes vildliv och natur så se till att besöka denna vackra plats om du gillar att vara ute i naturen.

  Ta sig runt i Montpellier

  Letar du efter ett sätt att ta dig runt inne i centrala Montpellier med rekommenderar vi att använda dig av kollektivtrafiken. Eftersom gatorna är trånga, det är mycket trafik och det ofta är dåligt skyltat kan det vara lättare att lämna bilen en bit utanför och sedan ta sig runt med hjälp av stadens bussar eller spårvagnar. Staden har totalt fyra spårvagnslinjer med stopp på alla de främsta sevärdheterna, detta är därför det perfekta sättet att ta sig runt i centrala Montpellier på. Ska du ta dig längre sträcker finns det även tåg som kan ta dig till bland annat till Paris, Nice och Marseille. Stadens centralstation heter Gare de Montpellier Saint-Roch och ligger centralt i Montpellier.

  Utanför de allra centralaste delarna är det lättaste att ta sig runt med hjälp av en bil. Att hyra bil i Montpellier kan därför vara önskvärt om du planerar att utforska det närliggande området, till exempel om du vill besöka någon av stränderna eller åka på en av dagsturerna vi har tipsat om ovan. Montpellier är en storstad och är därför väl ansluten till landets motorvägsnät. Härifrån kan du enkelt köra på motorvägar som leder upp i landet eller ner mot soliga Spanien, såväl som väst eller öst. Med en bil har du frihet under semester på ett helt annat sätt än utan, se därför till att boka din hyrbil via oss redan nu.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Montpellier